2023-09-09
【澳门】【美食体验】
🐷📌 #猪西食澳门 #猪西去旅行
上回讲到 小编上两个星期就同屋企人去咗澳门🇲🇴 有一个小旅行🚂🧳 除左 菠萝包之外 同屋企人行到攰🙈🙈 去咗 糖朝盛世 食糖水🥳🥳呢间 甜品餐厅有好多唔同嘅嘢食😏 除咗糖水之外 仲有意粉、三文治、鸡翼薯条等等🔥🔥有少少似茶餐厅😹😹 糖水嘅选择亦都几多下 有齐中式、西式等多款糖水😍😍
小编同屋企人都系榴梿控😏 就好钟意食榴梿嘅😎对于任何榴梿美食都好中意😜😜见到佢哋有好多甜品都系有榴梿 简直就系啱晒我哋心水🥸不过 首先 我要话下呢间餐厅嘅环境同服务 真系非常舒适同友善!! 😌行到攰嘅时候入嚟坐吓食吓嘢真系唔错😜😜.
🐷爆料榴梿班戟 👅8/10小编同屋企人对呢个榴梿班戟非常满意 佢嘅外观已经好吸引 班戟个皮煎得唔错 食落松软😜一刀切开真系少少surprise menu上面张图原来唔系「 图片只供参考」~🤣🤣🤣
呢个班戟唔似平时喺香港某啲甜品舖食开嘅班戟咁样「得Cream」😂🫶🏻🫶🏻🫶🏻而系用极级多榴梿蓉 每一啖都有满满嘅榴梿肉 非常鲜甜☕️🫶🏻🫶🏻🫶🏻🔥🔥
.🐷原只榴梿椰皇子 👅8.5/10呢个椰皇🥥好大个 小编同屋企人share嚟
呢间 甜品餐厅有好多唔同嘅嘢食😏 除咗糖水之外 仲有意粉、三文治、鸡翼薯条等等🔥🔥有少少似茶餐厅😹😹 糖水嘅选择亦都几多下 有齐中式、西式等多款糖水😍😍 小编同屋企人都系榴梿控😏 就好钟意食榴梿嘅😎对于任何榴梿美食都好中意😜😜见到佢哋有好多甜品都系有榴梿 简直就系啱晒我哋心水🥸
. 🐷爆料榴梿班戟 👅8/10
😜一刀切开真系少少surprise menu上面张图原来唔系「 图片只供参考」~🤣🤣🤣 呢个班戟唔似平时喺香港某啲甜品舖食开嘅班戟咁样「得Cream」😂
🫶🏻🫶🏻🫶🏻而系用极级多榴梿蓉 每一啖都有满满嘅榴梿肉 非常鲜甜☕️🫶🏻🫶🏻🫶🏻🔥🔥 .
🐷原只榴梿椰皇子 👅8.5/10
呢个椰皇🥥好大个 小编同屋企人share嚟食先食得晒 榴梿果肉鲜美饱满 质地柔软顺滑 跟住有好多榴梿蓉🥳
除左榴梿之外 呢个椰皇子仲有一层椰子肉 增添左口感嘅层次🌴
椰子嘅清香 + 榴梿嘅浓郁 沟埋一齐 真系非常之正😍
🍵🐷水蜜桃冰茶 👅8.5/10
热辣辣饮番杯冰茶真系唔错嘅选择 呢杯水蜜桃冰茶都几Fresh 非常解渴🍑
🐷白桃乌龙茶 👅8.5/10 虽然我哋后生嘅就好钟意饮冰茶 但系屋企人就唔太钟意饮冻嘢 所以佢哋就叫咗热嘅白桃乌龙茶 呢一个白桃乌龙茶 可能因为系热嘅缘故 所以香气更加突出 散发出浓郁的白桃香味🍑🍑
糖朝盛世
📍澳门墨山街41A地下 (近永乐戏院巴士站对面)
#澳门美食 #旅行 #香港人去旅行 #hkfoodie #吃货日常 #澳门 #墨山街 # 澳门糖水 #澳门甜品 🧳🍽️👨👩👧👦🤤🇲🇴