2023-10-17
唔知大家有几常到澳门揾食?系大家熟悉既手信街,氹仔旧城区附近,有一间美观又充满越式风格既cafe,非常值得一试 ☺️𝗪𝗛𝗔𝗧 𝗪𝗘 𝗢𝗥𝗗𝗘𝗥✨ 上等生牛肉河粉 92 Mop食粉前先饮淡汤,香浓又唔咸牛肉完全系生,非常靓既颜色,一浸落汤轻轻变熟,滑嫩既口感留系口入面好耐~河粉系汤粉既灵魂,口感有弹性而且带点脆身,非常好食既河粉! 每个细节都系咁出色既就系上河内咖啡既生牛肉河 ✌🏻✨ 香茅烤鸡扒大虾檬粉 75 Mop香茅鸡烤滑到好似慢煮一样既口感,选料非常好,鸡扒无多余既肥膏 ☺️檬粉清爽既口感同系香港食到既檬粉感觉相差好远,檬粉汁一d都唔会过酸,非常开胃✨ 越式炸春卷 42 Mop越式炸春卷可能系食越南菜必点小食黎春卷做得好唔好都好容易反映到厨师既质素松脆既春卷皮,温热既馅料,非常好食✨ 是拉差牛油鸡翼 42 Mop辣中带甜既鸡翼,感觉有d似韩国既甜辣,但又唔一样😏是拉差辣酱既味道开胃,好好食既辣酱🍹椰子咖啡沙冰 50 Mop饮品黎讲真系大推呢个椰子咖啡沙冰椰子同咖啡本身虽然夹,但系就唔系间间cafe都做得好好😭上河内既椰子咖啡味道合适,而且佢地再上一层尝试将佢做成沙冰,带黎唔一样既感觉🍹
𝗪𝗛𝗔𝗧 𝗪𝗘 𝗢𝗥𝗗𝗘𝗥
✨ 上等生牛肉河粉 92 Mop
食粉前先饮淡汤,香浓又唔咸
✨ 香茅烤鸡扒大虾檬粉 75 Mop
✨ 越式炸春卷 42 Mop
越式炸春卷可能系食越南菜必点小食黎
春卷做得好唔好都好容易反映到厨师既质素
松脆既春卷皮,温热既馅料,非常好食
✨ 是拉差牛油鸡翼 42 Mop
辣中带甜既鸡翼,感觉有d似韩国既甜辣,
但又唔一样😏
是拉差辣酱既味道开胃,好好食既辣酱
🍹椰子咖啡沙冰 50 Mop
饮品黎讲真系大推呢个椰子咖啡沙冰
椰子同咖啡本身虽然夹,但系就唔系间间cafe都做得好好😭
🍹 香茅香水柠檬茶 30 Mop
香味特别既香茅香水柠檬茶