2024-08-28 122 浏览
安德鲁蛋挞一直系我心目中世一嘅葡挞💕每一次去澳门都必定要买嚟食,通常我都会去饼店买葡挞,而佢嘅面包,曲奇同埋蛋糕都非常出色,尤其白兰地杂果蛋糕,我都好钟意食!每次都买一大堆返香港,慢慢食🤭今次去澳门行到好攰,而且天气炎热,所以决定去佢饼店转弯嘅咖啡店,可以坐低,慢慢叹,休息一下。安德鲁蛋挞 $11蛋挞热辣辣送到,焗到金黄色,未食已经闻到浓郁嘅奶油香味。挞皮一层叠一层,非常酥脆~蛋浆表面烧到微㶶,有焦糖味道,蛋浆质地顺滑,入口即溶,充满蛋奶香,甜度适中,超级无敌正!新鲜薄荷茶 $24食咗几只蛋挞,当然要饮杯热茶解腻啦!我哋叫咗一壶热嘅薄荷茶,餐厅用上新鲜嘅薄荷叶配蜜糖,蜜糖按自己需要落。打开个盖,深深闻一闻,成个人好精神,好舒服,茶香微甘,好清新,亦都帮助消滞,非常好嘅选择。
安德鲁蛋挞一直系我心目中世一嘅葡挞💕
每次都买一大堆返香港,慢慢食🤭

安德鲁蛋挞 $11

新鲜薄荷茶 $24
食咗几只蛋挞,当然要饮杯热茶解腻啦!
蛋挞
新鲜薄荷茶