2024-03-16
喺澳门大三巴🏛️附近,行入街角入面,我哋揾到一间休闲又日系嘅刨冰店🍧。呢度装修简约又有啲精致🌟,用嘅餐具都好啱feel。而家仲有期间限定刨冰㖭✌🏻,好啱喺附近行完景点,过嚟唞下、影靓相📸。.🍧焦糖焙茶日式刨冰焙茶酱份量好够🍵,每一片冰花都有茶香味❄️,唔会食到中间变咗白冰。而且每片冰都好绵👅,入口顺滑。仲有甜香焦糖酱🍮、脆口焦糖饼碎🍪、同埋烟韧台式珍珠🧋,口感好丰富。.🎌原味日式蕨饼($40)同平时食到嘅完全唔同😍,烟靭软嫩嘅感觉好高质🫦,口感好好。因为系舖头自家制,所以质素控制得唔错🙌🏻,配埋经典嘅黄豆粉、黑糖浆、炼奶🤤,味道口感都好啱feel。.🥟日式饺子($38)简单嘅饺子都处理得好好,外层炸得够香脆💥,金黄色嘅外层好香口😝,而且亦都皮薄、馅多💕,食落好满足。.🍑白桃乌龙茶($44)呢度嘅热茶用咗好精致嘅茶具摆设🫖,倒出嚟好有仪式感🌟。饮落乌龙茶香味好出🍵,在香口里面慢慢渗出一啲白桃香味♨️,配埋甜品感觉够清新。.🗻富士山($42)颜色好梦幻😍,用咗蝶豆花嘅天然蓝色🪻,配埋椰奶变成粉色系嘅天蓝色🩵,配埋富士山形嘅杯好啱影相📸。饮落有椰子嘅清香🌴。.🌅日落碳酸冰茶($44)热情果嘅日落黄
🍧焦糖焙茶日式刨冰
🎌原味日式蕨饼($40)
🥟日式饺子($38)
🍑白桃乌龙茶($44)
🗻富士山($42)
🌅日落碳酸冰茶($44)
热情果嘅日落黄昏色❤️🔥,好夹饮品名嘅意境。热情果味道啱啱好,既有果香味,亦都唔会过甜✌🏻。