2024-09-16
今日同朋友嚟到鰂魚涌康怡花廣場嘅「一喜·涮涮鍋」食放題。呢間餐廳推出咗多款不同價錢嘅放題套餐,有不同級數嘅牛肉和豬肉去選擇。今晚我哋揀咗最新推出嘅澳洲安格斯牛板腱放題套餐$268。 餐廳仲供應9款湯底俾客人選擇,喜歡養顏兼鍾意打卡嘅我,當然選咗骨膠原美顏玫瑰花膠雞白湯,因為有朵🌹型雞白湯啫喱慢慢在鍋中溶化。我哋選咗澳洲安格斯牛板腱、極品美國牛肩胛肉、特選美國牛肩肉、日本豚肉。 啲牛肉全部都大大塊,兼好有肉味。而出面更有不同款式嘅蔬菜,同埋多款丸子選擇,重有烏冬,公仔麵、白飯更可以加埋脆脆嘅紫菜,另外仲有炸物添!仲有一個蔬菜雪櫃,放咗不同款式嘅蔬菜,包括西洋菜、生菜和白菜等,而下層更有些小菜,包括豆腐、麻辣魚皮、日式螺肉等等。飲品櫃更加唔講得笑,好多款式選擇,除咗有指定嘅汽水,重有好多韓國果汁飲品和不同味道嘅茶飲。甜品櫃有好多款式,似足食buffet咁樣,另外更有不同味道嘅雪糕和冰棒。