京都勝牛係日本出名主打吉列牛嘅餐廳。雖然佢大約一年前進駐香港,但係小編今日先終於試到!炸牛排有好多唔同嘅食法,唔同嘅醬料,今次食嘅牛都係外脆內軟,牛味濃郁😛 雖然價錢偏高,但係食物質素幾高質,值得一試 😆------------------------------京都勝牛三味套餐 $228 【8.5/10】三味包括菲力牛、翼板牛同埋醬味薄牛,旁邊亦可以沾唔同醬料。菲力牛嘅牛味在三個之間最重,食得最滿足🤩醬味薄牛本身已經熟,輕微烤熱小小就得,而其他牛只係得兩三成熟,可以放上鐵板燒。成個套餐份量很多,白飯亦可以任添,好飽肚😚------------------------------特選日本黑毛和牛西冷【7.6/10】$88西冷肉色粉嫩、油脂豐富,炸衣薄脆,有很多雪花,入口即溶。但係整體比較油膩,可以沾醬中和一下油膩感。不過價錢偏貴,小編覺得牛三味性價比高啲😌------------------------------白桃蒟蒻冰茶 $48 【7.8/10】冰茶唔會太甜,幾清新,白桃味唔假。------------------------------芒果奇異果味有汽特飲 $52【7.5/10

京都勝牛三味套餐 $228 【8.5/10】

特選日本黑毛和牛西冷【7.6/10】$88

白桃蒟蒻冰茶 $48 【7.8/10】

冰茶唔會太甜,幾清新,白桃味唔假。

芒果奇異果味有汽特飲 $52【7.5/10】

市面上好少有奇異果味嘅飲品,呢杯特飲嘅味道幾特別,做到奇異果嘅甜酸味,不過整體有啲過甜。

特選日本黑毛和牛西冷
食物質素幾好,但員工冇咩禮貌!尤其係經理級個幾位,要檢討一下!都見過有客人直頭離座唔食,原因係因為覺得他們對待客人的態度不佳!希望一間好的餐廳唔好俾呢d冇禮貌的經理搞砸!
希望一間好的餐廳唔好俾呢d冇禮貌的經理搞砸!
2022-01-05 33 瀏覽
鋪原本係地庫,真係唔覺眼,停車場行出嚟就會見到,今日好想食日本嘢,行咗入去叫咗一個京都勝牛三味套餐,又唔錯喎,炸得剛剛好,不過入邊肉質就唔係真係好重味,但係都坐得舒服嘅,環境唔錯
吉列豬扒見得多. 吉列牛比較少見. 喺日本京都都少見.午市晚市同價. 晚餐性價比較高.香脆炸里脊豬排套餐. 應該係勝牛主打嘅菜式. 皮脆肉嫩. 肥瘦適中. 好食嘅. 可惜唔突出. 其他豬扒店都做到呢個質素. 另外芝麻唔夠香.鮮嫩炸豬柳套餐. 相對里脊豬排瘦少少. 都合格.元祖炸牛排套餐. 牛肉仲喺生生哋. 餐廳提供咗煎板. 可以自己煎熟少少. 點日本芥辣食. 食法幾特別.套餐嘅白飯, 椰菜, 麵豉湯無限添加. 麵豉湯其實幾好飲. 椰菜都幾好食, 不過支沙律醬非常之難倒出嚟.總結一下: 食物OK. 吉列牛少見, 可以一試. 豬扒穩陣好食.
吉列豬扒見得多. 吉列牛比較少見. 喺日本京都都少見.

午市晚市同價. 晚餐性價比較高.

鮮嫩炸豬柳套餐. 相對里脊豬排瘦少少. 都合格.

京都勝牛日本過江龍🇯🇵😆京都大熱吉列牛🐮🐄🥩🧡🧡🧡🧡🧡~~~~~~~~京都勝牛係京都就真係食過一次,食過回味無窮🥰🥰🥰今次黎到香港開分店,點都要試吓同回味下😌😌😌·*勝牛都嚴選高質的牛肉部位🐄🐮,以高溫將牛炸到金黃酥脆,等啲肉排係上桌時能保持三分熟度😋😋😋小編今次就揀選左下面兩款套餐😋😋😋·1️⃣京都勝牛三味套餐($228)*牛三味有翼板、菲力同薄片醬味牛,見到都已經好吸引🤩🤩但小編認為肉太生,所以可以要求店員開火開鐵板整番熟啲牛,唔洗太生咁食之餘,興一興熱番味道更出更juicy🤤🤤🤤*翼板肉質比較韌,要係鐵板到燒番熟啲先咬得開啲肉😛😛菲力牛都係整番熟少少好食啲,而且油脂分布嘅部份都比較少,食落都唔會話好油膩😋😋😋醬味薄牛就完全唔洗再興熱,因為原本都夠晒熟,同埋吉列表面嘅牛肉醬汁都好香,但略嫌唔係新鮮熱辣整好,可能放上鐵板興熱番會更加好味😛😛😛*牛肉原味都出,外層酥脆內裏軟嫩,而且有唔同嘅食法,有芥末醬油、生椒鹽、招牌牛排醬、咖喱醬、蔥花蘿蔔肉汁等既不同食法,小編就偏好芥末醬油同牛排醬,因為芥末係新鮮芥末,個味好香又唔辣,以牛排醬就好香,配落牛排🥩一流😋😋😋*套餐都附有麥飯、椰菜沙律🥗同埋
京都勝牛
日本過江龍🇯🇵😆
京都大熱吉列牛🐮🐄🥩
🧡🧡🧡🧡🧡
~~~~~~~~
1️⃣京都勝牛三味套餐($228)
*套餐都附有麥飯、椰菜沙律🥗同埋味噌湯,勁豐富😗😗😌😌😌食完超級滿足🤤🤤🤤
(Score: 4/5)
2️⃣特選日本黑毛和牛西冷🥩($438)
*日本黑無黃牛西冷,脂肪比例比較多,入口就有淡淡的油香味😆😆,呢個套餐另外配有日式溫泉蛋沾醬,但小編認為味道,都係配番芥末醬汁同招牌牛排汁比較出色😌😌😌👍🏽👍🏽👍🏽
(Score: 5/5)

3️⃣白桃蒟蒻冰茶🍑🍹($32)
*白桃味唔會話太甜,杯底都有好多一粒粒嘅蒟蒻,食極都有咁😋👍🏽
(Score:5/5)

4️⃣日式柚子茶🍊🍵(熱)($28)
*日式柚子茶都沖到好濃,甜甜地咁,係解油膩嘅好選擇😌👍🏽
(Score:5/5)

評分👑
賣相:✨✨✨✨✨
味道:👅👅👅👅
價錢:💰💰💰💰💰
服務:🤵🏽‍♂️🤵🏽🤵🏽🤵🏽
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️
(5分滿分)
~~~~~~~~~~
  • 鹿兒島A4黑毛和牛西冷
好記得以前去食一間吉列牛結果令小編好失望😢近我屋企有間一直都好想試嘅吉列牛專門店價錢都真係唔平不過估唔到係咁高質😍🐤一句總結:必試佢哋嘅吉列牛🥰😎會回訪嗎: ✔️✔️等候時間:booked(平日2:00PM)≋-≋-≋-≋-≋-≋-≋-≋😍特選海產套餐 $208 ▶️ 8.5/10 同牛嘅唔同已經預先炸好比你雖然同樣高質但還是冇牛嘅口感咁正😆本來無論係魚並係蠔同蝦都係好新鮮好大隻🤤海鮮係非常之高質~一送到嚟未食都知海鮮嘅外皮炸得好脆可見脆漿嘅比例恰當炸得嚟唔會好油膩同時保持着佢哋本身嘅鮮味🤩個人覺得蝦同蠔較為出色蝦好大隻之餘肉質都好鮮嫩蠔係完全冇沙😉😍京都勝牛三味套餐 $228 ▶️ 9.25/10凡是牛嘅餐都係通通必叫🙋🏻‍♀️送到嚟嘅時候係煎到5成熟服務員就會問你要唔要個熱鍋令你可以將牛煮到你適合嘅熱度❤️當然整返熱啲口感會更能夠食到外脆內軟的感覺裏面嘅牛肉色澤呈鮮紅色好高質🤪個人覺得翼板牛較為出色比較juicy之餘都可以緊緊鎖住肉汁脆漿能鎖住肉汁嘅情況下真係好少見😏至於兩個餐都會提供三種醬食嘅時候基本上唔會dry😝咖哩醬比較甘甜其餘例如係芥末醬油比較鹹小編就挺喜歡蔥花蘿蔔蓉汁非常入味套餐還
好記得以前去食一間吉列牛結果令小編好失望😢
近我屋企有間一直都好想試嘅吉列牛專門店
價錢都真係唔平不過估唔到係咁高質😍

🐤一句總結:必試佢哋嘅吉列牛🥰
😎會回訪嗎: ✔️✔️
等候時間:booked(平日2:00PM)
≋-≋-≋-≋-≋-≋-≋-≋
特選海產套餐
😍特選海產套餐 $208 ▶️ 8.5/10
同牛嘅唔同已經預先炸好比你
雖然同樣高質但還是冇牛嘅口感咁正😆
本來無論係魚並係蠔同蝦都係好新鮮好大隻🤤
海鮮係非常之高質~
一送到嚟未食都知海鮮嘅外皮炸得好脆

坐嘅空間大啲都舒服啲❤️
有少量聖誕裝飾
😚衛生 ▶️ 🐤🐤🐤🐤🐤/5
😚服務 ▶️ 🐤🐤🐤🐤🐣/5
送菜速度唔算好快不過係可接受的情況下~
不過冇咩人斟水比我地
服務員都好友善咁介紹啲醬汁係咩嚟🤣
😚推介指數 ▶️ 🐤🐤🐤🐤🐤🐤🐤🐤🐤🥚
(🐤為1分;🐣為半分)
整體而言係好高質嘅吉列牛🤪
9:幾好食wor推介👍🏻
9.5或以上:深刻難忘一定要試😍
特選海產套餐
2021-12-27 53 瀏覽
环境不错 位置方面 我拿了优惠券 住在附近就去了 炸牛排偏生 炸鳗鱼不新鲜 不过食用方式新颖 给了个小煎锅 觉得牛排偏生的可以在上面加热 可惜我吃到最后才发现 牛排也像鳗鱼几吃一样给了不少酱料 可以几吃 其实 新鲜好的和牛 就这样微微炸 或者 生吃 也很好吃哦 我后来把鸡蛋和剩的饭一起炒了鸡蛋炒饭 鳗鱼午餐套餐我以为是普通的鳗鱼饭 后来发现是炸的 也是新颖 不过我觉得不新鲜 吃了一口就没法继续 服务很好 继续加油努力 离日本和美国正宗的日式和牛大餐厅还有不少距离
2021-12-25 688 瀏覽
日本🇯🇵京都吉列專門店「牛カツ京都勝牛」🐮今年在香港連開兩間分店,令到我地就算受疫情影響無得去日本🇯🇵旅行,都可以試到比較正宗的吉列牛,作為牛魔王🐮的我當然要來一試啦😂👉🏻 京都勝牛三味套餐🐮($228)呢個套餐可以一次過試曬菲力牛、翼板牛🥩和醬味薄牛🐮,醬汁方面選擇又多,有牛排汁、山椒鹽🧂、咖哩醬🥘等😋D牛嘅表面炸到金黃,但其實裡面只有三成熟,怕食生嘅客人可以自行在鐵板上加熱🔥至自己鐘意嘅肉質👍👍👍三種牛來講,自己最鐘意食醬味薄牛,上面仲有紫菜絲,再加上醬汁夠多,餸飯一流👍🏻👉🏻 鮮嫩脆炸豬柳🐽伴鰻魚套餐 ($148)豬排🐽好鬆脆,配埋豬柳醬汁加磨碎的芝麻好似幾開胃😂炸鰻魚就第一次食,外脆內軟,幾特別,但相比之下都係鐘意食炸豬柳多D😜👉🏻 白桃蒟蒻冰茶🍹($32)可能茶味夠濃,覺得味道唔甜,蒟蒻口煙韌👍🏻👉🏻 日式柚子茶🍊($28)好正常,消膩的好選擇😂以上套餐都附麥飯🍚、椰菜沙律🥗及味噌湯,一人份量都幾飽下,值得一試😆

👉🏻 京都勝牛三味套餐🐮($228)

👉🏻 鮮嫩脆炸豬柳🐽伴鰻魚套餐 ($148)

👉🏻 白桃蒟蒻冰茶🍹($32)
可能茶味夠濃,覺得味道唔甜,蒟蒻口煙韌👍🏻
👉🏻 日式柚子茶🍊($28)
好正常,消膩的好選擇😂

• 京都勝牛三味套餐
2021-12-15 70 瀏覽
要食吉列牛,首選一定係京都勝牛!😋😋每個套餐都會附送麥飯,椰菜沙律及味噌湯,仲可以無限refill添!吉列牛餐附送4種調味,包括牛排醬、山椒鹽、芥末醬油同咖哩醬,令吉列牛味道更加昇華。如果想加熱吉列牛/想熟d, 可以問店員要個爐添!1.鹿兒島A4黑毛和牛西冷(附日式溫泉蛋) $438今晚食豪d!😬😬A4黑毛和牛超級肥美,油脂十足,接近入口即溶😋😋呢個餐仲有日式溫泉蛋添!😋😋2.京都勝牛三味套餐 $228一個餐食齊菲力牛、翼板牛、醬味薄牛。醬味薄牛送飯食好味!翼板牛牛味重d,菲力牛則軟冧d,同樣都好好味!3.藍柑荔枝有汽特飲 $364.白桃蒟蒻冰茶 $32可以少冰少甜,味道唔錯。
要食吉列牛,首選一定係京都勝牛!😋😋

如果想加熱吉列牛/想熟d, 可以問店員要個爐添!

1.鹿兒島A4黑毛和牛西冷(附日式溫泉蛋) $438
今晚食豪d!😬😬
A4黑毛和牛超級肥美,油脂十足,接近入口即溶😋😋
呢個餐仲有日式溫泉蛋添!😋😋

2.京都勝牛三味套餐 $228
一個餐食齊菲力牛、翼板牛、醬味薄牛。
醬味薄牛送飯食好味!
翼板牛牛味重d,菲力牛則軟冧d,同樣都好好味!

3.藍柑荔枝有汽特飲 $36
4.白桃蒟蒻冰茶 $32
可以少冰少甜,味道唔錯。
鹿兒島A4黑毛和牛西冷
2021-12-15
鹿兒島A4黑毛和牛西冷
2021-12-14 40 瀏覽
京都勝牛🐮每款套餐都配有麥飯 椰菜沙律同味噌湯〰️ 鹿兒島A4日本黑毛和牛西冷 $438雖然呢個餐有少少貴 但係係每日限量供應嘅和牛😍本來啲肉係三成熟 顔色好粉嫩 可以request要個鐵板加熱 整返熟少少 牛肉好嫩滑 好重牛味 黑毛和牛油脂分配平均 有好多款醬汁選擇 每款配搭感覺都好唔同 仲配有溫泉蛋🍳〰️ 鮮嫩脆炸豬柳伴鰻魚套餐 $148炸豬柳都好有水準 外脆內軟 鰻魚幾有驚喜 魚肉好滑 而且本身調味都夠曬 兩款食材一齊食好滿足!👅〰️藍柑荔枝味有汽特飲 $36打卡影相好靚🔵好重荔枝味 但有少少偏甜〰️ 白桃蒟蒻冰茶 $33呢個好飲 好多蒟蒻 好有咬口 而且茶味重 味道比較清 都有少少解到膩感覺🤣💰719(2人)#hkcp_將軍澳 #香港好去處 #拍拖好去處 #拍拖 #情侶 #將軍澳好去處 #冰室 #將軍澳 #打卡 #打卡cafe #將軍澳美食 #日本料理 #京都勝牛 #吉列牛排 #60秒快炸 #炸牛排 #日本美食 #hkfoodies #香港餐廳推介 #過江龍 #hkfoodie #foodie #food #hkfoodblogger
京都勝牛🐮

每款套餐都配有麥飯 椰菜沙律同味噌湯

〰️ 鹿兒島A4日本黑毛和牛西冷 $438

〰️ 鮮嫩脆炸豬柳伴鰻魚套餐 $148

〰️藍柑荔枝味有汽特飲 $36
打卡影相好靚🔵好重荔枝味 但有少少偏甜

〰️ 白桃蒟蒻冰茶 $33

💰719(2人)
#hkcp_將軍澳

• 鹿兒島A4黑毛和牛西冷
MONTEREY Place附近真係好多食肆選擇🤤 食完仲可以去海濱行下😎 今日揀呢間京都勝牛主要都係便當同定食為主🤪 值得一讚既係餐廳裝修好正 ,充滿日式風味 好似去左日本🇯🇵❣️#京都勝牛三味套餐 $228牛三味包括有牛既翼板、菲力及薄片醬味牛 ~ 可以直接食,如果想熟少少,侍應都會比塊煎板你😛 不過肉嘅口感同肉質都好相似,唔仔細食都唔會覺得有咩分別😂 佢哋都係比較腍身嘅肉質 一定唔會韌 而吉列皮都比較薄亦都好脆,加分⚠️不過牛味同油脂味就唔係好濃郁,對於呢一點係有少少失望~ 不過佢亦都配搭左咖喱汁、牛扒醬、山椒鹽、芥末醬油,令到個味道更突出~❣#鮮嫩脆炸豬柳伴鰻魚套餐 $148椰菜沙律成座山咁 幾有睇頭枱上亦有芝麻醬同柚子沙律醬備用,個人比較喜歡芝麻醬☺️ 有芝麻醬之後成個椰菜絲都昇華咗☺️ 鮮嫩炸豬扒如其名,豬扒都幾鮮嫩,不錯!食嘅時候可以磨碎啲芝麻 再加埋個醬汁一齊食❣#白桃蒟蒻冰茶白桃味幾fresh ,唔係好假嗰啲藥味😆 下邊有好多蒟蒻,一路飲一路食,幾有咬口。凍飲亦都唔會好淡,味道啱啱恰到好處😊.❣#日式柚子茶茶味比較濃,有少少遮蓋左柚子味 ~ 鍾意飲茶味多少少嘅朋友會比較適合

❣️#京都勝牛三味套餐 $228
牛三味包括有牛既翼板、菲力及薄片醬味牛 ~
可以直接食,如果想熟少少,
侍應都會比塊煎板你😛
不過肉嘅口感同肉質都好相似,
唔仔細食都唔會覺得有咩分別😂
佢哋都係比較腍身嘅肉質 一定唔會韌
而吉列皮都比較薄亦都好脆,加分⚠️
不過牛味同油脂味就唔係好濃郁,
對於呢一點係有少少失望~
不過佢亦都配搭左咖喱汁、牛扒醬、山椒鹽、芥末醬油,
令到個味道更突出~

❣#鮮嫩脆炸豬柳伴鰻魚套餐 $148
椰菜沙律成座山咁 幾有睇頭
枱上亦有芝麻醬同柚子沙律醬備用,
個人比較喜歡芝麻醬☺️
有芝麻醬之後成個椰菜絲都昇華咗☺️
鮮嫩炸豬扒如其名,豬扒都幾鮮嫩,不錯!
食嘅時候可以磨碎啲芝麻 再加埋個醬汁一齊食

❣#白桃蒟蒻冰茶
❣#日式柚子茶
茶味比較濃,有少少遮蓋左柚子味 ~ 鍾意飲茶味多少少嘅朋友會比較適合😇

🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺
🐷味 道 : 🟡🟡🟡🟡⚪️
🏠環 境 : 🟢🟢🟢🟢🟢
💰抵 食 : 🔴🔴🔴🔴⚪️
‼️性價比 : 🟣🟣🟣🟣⚪️
❣️整體評分 👉🏻 7.5/10
🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺
2021-12-12 37 瀏覽
初始 嘗試,一入門口 已經聽到 職員滿口粗口,態度極差,身為高級餐廳,呢種價錢,連行埋黎 連掃QR code問句野 都極唔想回應 完全不能夠理解點解可以有呢啲服務態度絕對唔會再幫襯。連大排擋 都會比佢更有禮貌 。
完全不能夠理解點解可以有呢啲服務態度
絕對唔會再幫襯。連大排擋 都會比佢更有禮貌 。
2021-12-09 37 瀏覽
京都勝牛 (將軍澳)今次去咗將軍澳新開張嘅日式餐廳👀今次我同朋友兩個人去 叫咗兩個set同埋餐飲 餐廳嘅環境幾優雅 有一個open bar🧐 Staff嘅服務態度都好好👍🏻鹿兒島A4黑毛和牛🐄西冷(附日式溫泉蛋) $438肉質好滑 肉味亦都足夠 係幾好食嘅吉列牛 食完之後好滿足🥰🥰京都勝牛三味套餐 $228有三款唔同牛嘅部位 菲力牛 翼板牛 醬味薄牛😛我自己就偏向鍾意食菲力牛🤩佢個牛味比較重啲 不過其他兩款都不錯!👍🏻日式柚子茶正正常常不過不失😃芒果奇異果特飲🥝芒果同埋奇異果加埋歌味道好特別❤️幾fresh整體來講呢間餐廳嘅嘢食係幾OK嘅!下次都會想再試🤤❤️📍將軍澳澳南海岸唐俊街23號MONTEREY Place地庫B03號舖整體:🌟🌟🌟🌟性價比:🌟🌟🌟🌟食物:🌟🌟🌟🌟環境:🌟🌟🌟🌟🌟#日本料理 #京都勝牛 #將軍澳 #將軍澳美食 #吉列牛排 #60秒快炸 #炸牛排 #新餐廳 #日本美食 #Japanesefood #hkfoodies #香港餐廳推介 #過江龍
京都勝牛 (將軍澳)

鹿兒島A4黑毛和牛🐄西冷(附日式溫泉蛋) $438

性價比:🌟🌟🌟🌟
食物:🌟🌟🌟🌟
環境:🌟🌟🌟🌟🌟

2021-12-04 37 瀏覽
炸牛肉好食,不過太貴之前一路都想食呢間,但係又太多人排隊,難得今日見到唔使排隊就試吓。佢嘅炸牛肉我就叫咗最貴嗰個係幾好食嘅,但係我真係覺得太貴了。如果大家有空閒錢嘅話都可以食,但係我之前食過另外一間平啲又好食啲。
炸牛肉好食,不過太貴
2021-11-12 111 瀏覽
將軍澳開咗間食日本牛專門店,一定要去試試啦!入到舖已經好有日本feel叫咗兩個套餐京都勝牛三味套餐~有齊炸翼板、菲力和薄片牛🐮 啱哂牛魔王😈 以190度高溫大豆油快炸60秒至三分熟🔥 外層金黃酥脆😍 肉質粉嫩🥩 最特別係香港店備有小烤爐♨️ 讓你自行加熱 每邊輕輕燒5秒更香口! 可加配七種調料之多😱 有玫瑰鹽、山椒鹽、七味唐辛子、鰹魚和風露、咖喱醬、和風沾醬、芥末 所有醬汁由日本直送 原汁原味🇯🇵炸廣島蠔大海老套餐~廣島號同大海老有成隻手掌咁大,外皮鬆脆仲啖啖肉好好味. 另外味噌湯、椰菜絲更可以無限追加!白飯任裝包你超飽肚掛住日本的味道可以一試!😆
將軍澳開咗間食日本牛專門店,一定要去試試啦!

入到舖已經好有日本feel叫咗兩個套餐

另外味噌湯、椰菜絲更可以無限追加!白飯任裝包你超飽肚

掛住日本的味道可以一試!😆
炸廣島蠔大海老套餐