2025-07-02 77 瀏覽
次次食串燒都唔夠膽叫太多 驚最後埋單會變天價 估唔到係中環地段都有一間$10/串嘅串燒店 驚喜不斷🍢❣️ 香燒翠肉瓜 $10/串翠肉瓜咬落爽脆多汁 調味用咗少少鹽同香料 突顯咗瓜嘅清甜 整體感覺好fresh 🥒❣️ 鹽燒雞腿肉 $20/串燒得皮脆肉嫩 外皮金黃香脆 咬落有油香略帶焦香肉質juicy🐥❣️ 紫菜鵪鶉蛋卷 $20/串呢道菜好有創意 鵪鶉蛋吱上章魚丸子嘅topping 口感豐富 味道層次分明 食完仲想再encore❤️‍🔥❣️ 黑松露金菇卷 $20/串黑松露嘅香氣配搭煎到微脆嘅豬肉片 金菇爽脆水潤 黑松露醬汁濃郁加埋金菇嘅鮮甜 絕對值得一試😌❣️ 免治雞肉棒(配日本蛋)$28/串雞肉棒口感結實但唔乾 生蛋黃嘅濃郁同雞肉嘅鮮味完美融合 入口滑順又滿足😍❣️ 韓風燒牛肋肉串 $28/串牛肋肉肥瘦均勻 內裏保持嫩滑多汁 韓式醬汁帶甜辣味唔會蓋過牛肉嘅原味 入口即溶係燒烤迷must try嘅一串🥓❣️ 豚肉蘆筍卷 $28/串烤過嘅豚肉油脂滲入蘆筍 增加豐富嘅肉香 整體感覺輕盈又唔失滋味 健康又好食🫜❣️ 紫蘇鹿兒島雞頸肉 $28/串雞頸肉肉質有嚼勁但唔韌

❣️ 香燒翠肉瓜 $10/串

❣️ 豚肉蘆筍卷 $28/串

❣️ 紫蘇鹿兒島雞頸肉 $28/串
雞頸肉肉質有嚼勁但唔韌 紫蘇葉嘅清香同雞肉嘅鮮味好搭🥬

❣️ 鹽燒和牛牛小排 $48/串
和牛牛小排真係高質之選 肉質入口即溶內裏粉嫩多汁 簡單鹽燒調味完全突顯和牛嘅濃郁肉香 咬落絕對有種幸福感💕

❣️ 蒜蓉欖角燒蟶子 $38/份
蟶子新鮮肥美 蒜蓉欖角呢個組合好有驚喜 蒜蓉香氣濃郁 欖角微微酸鹹 微辣嘅調味增添層次感😗

❣️ 蒜蓉菜脯燒茄子 $38
茄子外皮微焦內裏軟糯 吸收蒜蓉菜脯精華 送飯食絕對一流😛

❣️ 蒜蓉菜脯燒蠔(2隻) $48
生蠔保留海水鹹香 蒜蓉平衡整體香氣 每一啖都好滿足 鍾意食蠔嘅朋友唔可以錯過🦪
鰻魚飯團

❣️ 鰻魚飯團 $38
飯團壓得結實 帶有鰻魚醬汁香甜 主食嚟講真係一個good ending🍙
焦糖菠蘿鵝肝多士(2件)

❣️ 焦糖菠蘿鵝肝多士(2件) $58
濃郁鵝肝同焦糖菠蘿嘅甜酸完美平衡 多士底層香脆 吸咗少少鵝肝嘅油脂同菠蘿嘅汁 兩件真心唔夠食 強烈推介🥳

❣️ Sapporo生啤 $48/買一送一
生啤清爽順喉氣泡細膩 凍冰冰飲落好解渴 買一送一優惠完全係bonus 嗌多幾杯都唔肉痛🍻
2025-06-08
鰻魚飯團
焦糖菠蘿鵝肝多士(2件)
2025-07-01 80 瀏覽
呢日游完水好肚餓好想食串燒,我地突登走去港島游走大街小巷比我地搵到我至愛的人生有限杯😍呢度氣氛超有日本居酒屋feel,最岩一大班人聚餐暢談🥰我地兩條友點左平時好中意食ge串燒,順便起度傾返一兩個鐘先走🤣食物即叫即製好新鮮熱辣辣,脆卜卜,油脂滿溢而不膩,茶飲又清香解膩,好完美的平衡😚呢間串燒店一向都係我大推的店,因為真係好價廉物美,性價比好高🩷💛💛💛💛💛💛💛💛以下係我所點的食物🤤🧡🧡🧡🧡🧡🧡🧡🧡山椒鰻魚汁燒白鱔芝士菠菜卷鹽燒牛舌芯免治雞肉棒(配日本蛋)蒜蓉菜脯燒蠔(2隻)流心蛋薯仔沙律雞全翼日式淮山(配世一蛋黃醬)明太子忌廉扁冬鹽燒雞皮椒鹽雞軟骨燒鮮雞腎桔仔薄荷鴨屎茶冷泡白桃味烏龍茶💛💛💛💛💛💛💛💛
呢日游完水好肚餓好想食串燒,我地突登走去港島
游走大街小巷比我地搵到我至愛的人生有限杯😍
呢度氣氛超有日本居酒屋feel,最岩一大班人聚餐暢談🥰

💛💛💛💛💛💛💛💛
以下係我所點的食物🤤
🧡🧡🧡🧡🧡🧡🧡🧡
山椒鰻魚汁燒白鱔
芝士菠菜卷
鹽燒牛舌芯
免治雞肉棒(配日本蛋)
流心蛋薯仔沙律
雞全翼
日式淮山(配世一蛋黃醬)
明太子忌廉扁冬
鹽燒雞皮
椒鹽雞軟骨
燒鮮雞腎
桔仔薄荷鴨屎茶
冷泡白桃味烏龍茶
💛💛💛💛💛💛💛💛
好欣賞人生有限杯呢個店名💌,人生苦短,不如及時行樂飲多幾杯🍻尖沙咀仲開左新分店,最平10蚊串喳,豐儉由人🐽鹽燒西班牙五花腩 $10🐣惹味燒雞腳筋 $10🐷味噌松阪豬 $15🧄豆皮包蒜蓉 $15🍗鹽燒雞腿肉 $20🐖麻糬豚肉卷 $20👅鹽燒牛舌芯 $28🍖韓風燒牛肋肉 $28🐍山椒鰻魚汁燒白鱔 $48🦢焦糖菠蘿鵝肝多士2件 $58🥘咖哩牛舌油炸鬼 $58🍤墨魚滑紫菜大蝦 $68🐟椒鹽紫菜九肚魚 $68🍦焦糖雪糕三文治 $48🍺Sapporo生啤 $48/買一送一叫左勁多款串燒🫣特別推介既有墨魚滑紫菜大蝦🍤外層紫菜夠香脆,裡面包住大蝦同墨魚滑好鬼夾,口感亦好好👍🏽肉類串燒🥩質素幾好,新鮮,唔會醃過頭,款式特別既有麻糬豚肉卷,1串有3件,煙煙韌韌咁好正🤌🏻另外椒鹽紫菜九肚魚🐟,炸漿超脆,配埋嫩滑嘅九肚魚,成件事都係咁夾👍🏽仲有個焦糖菠蘿鵝肝多士,層鵝肝勁厚又濃郁,加埋焦糖菠蘿酸酸甜甜好正😘menu咁多款式大家盲點都好食🫣最後食串燒梗係唔少得啤啤佢啦,有得買一送一就係爽😎啱晒邊食邊飲邊吹🥳overall我哋平日去,但都有好多中環放工客嚟聚會,爆晒場👥👥一定要book位呀,質素有保證🉐而且大家黃

🐽鹽燒西班牙五花腩 $10
🐟椒鹽紫菜九肚魚 $68
🍦焦糖雪糕三文治 $48
🍺Sapporo生啤 $48/買一送一

overall
我哋平日去,但都有好多中環放工客嚟聚會,爆晒場👥👥一定要book位呀,質素有保證🉐而且大家黃湯下肚,成個氣氛都好好👻而且嘢食都真係好唔錯,推薦
2025-06-25
2025-06-25 93 瀏覽
📍人生有限杯.串燒店呢間餐廳CP值超高 佢既串燒最平$10已有一串餐廳成個樓底超高 而且好開揚 食物個方面 今次點左:串燒: 鹽燒牛舌芯 , 鹽燒雞皮 , 免治雞肉棒 , 鹽燒西班牙五花腩 , 黑松麗燒雞肝 , 椒鹽雞軟骨 , 山椒鰻魚汁燒白鱔 , 港式蜜糖牛油粟米 , 港式蜜糖燒菠蘿特色料理: 蟹粉日式豆腐 , 焦糖菠蘿鵝肝多士 蒜蓉欖角燒蟶子 , 鰻魚飯團甜品: 焦糖雪糕三文治飲品: 百香果梳打 , 青檸梳打佢地既串燒係即叫即燒個人係超愛佢地個燒雞皮 食落好香口好脆而且佢地個焦糖雪糕三文治同樣出色個包係烤到好香脆 配埋 雲尼拿味雪糕 勁好食Location: 香港中環九如坊6-10號地下C號舖
📍人生有限杯.串燒店

呢間餐廳CP值超高 佢既串燒最平$10已有一串
餐廳成個樓底超高 而且好開揚

食物個方面 今次點左:
甜品: 焦糖雪糕三文治
飲品: 百香果梳打 , 青檸梳打

佢地既串燒係即叫即燒
個人係超愛佢地個燒雞皮 食落好香口好脆
而且佢地個焦糖雪糕三文治同樣出色
個包係烤到好香脆 配埋 雲尼拿味雪糕 勁好食

Location: 香港中環九如坊6-10號地下C號舖
中環都搵到高質+平價串燒店最平$10/串放工可以去飲吓酒輕鬆吓🍢串燒🍢1️⃣豚肉荔枝卷好有驚喜😍鹹鹹甜甜嘅組合荔枝中和番油膩感👍🏼—————————————————————2️⃣燒鮮雞腎黑椒好香👍🏼仲可以加檸檬汁🍋—————————————————————3️⃣鹽燒雞皮好少餐廳整得好食👏🏻燒得好脆🐔—————————————————————4️⃣免治雞肉捧(配日本蛋)雞肉好腍👍🏼甜甜哋✅—————————————————————5️⃣豚肉牛油果卷入面包住牛油果🥑好FRESH👏🏻唔油膩6️⃣鹽燒西班牙五花腩上面放左好多七味粉🍢非常惹味—————————————————————7️⃣香燒翠玉瓜好味😋燒得啱啱好8️⃣黑松露燒雞肝雞肝味好濃郁👌🏻每片上面都有黑松露👍🏼—————————————————————🧆小食🧆1️⃣焦糖菠蘿鵝肝多士鵝肝好厚👏🏻菠蘿🍍酸酸甜甜好開胃2️⃣椒鹽九肚魚呢款好推介🙏🏻我影咗好耐相🤳但係仲超級酥脆九肚魚好香😋3️⃣芝士年糕可以加煉奶係上面✅好重芝士味🧀食落好煙韌—————————————————————4️⃣蒜蓉菜脯燒茄子好大份😍上面爆多蒜啖啖肉嘅感覺😁5️⃣墨魚滑紫菜大蝦蝦味濃郁🍤仲好大碟添———————————
中環都搵到高質+平價串燒店

黑椒好香👍🏼仲可以加檸檬汁🍋
3️⃣鹽燒雞皮
好少餐廳整得好食👏🏻燒得好脆🐔
—————————————————————
4️⃣免治雞肉捧(配日本蛋)
雞肉好腍👍🏼甜甜哋✅

7️⃣焦糖雪糕三文治
必食✅
麵包暖暖哋+凍雪糕🍦
冰火交融😍好正
最近我來到中環的一間串燒店,真係驚喜連連!性價比極高,$10起就可以享受到多款美味佳餚。焦糖菠蘿鵝肝多士首先,焦糖菠蘿鵝肝多士令人印象深刻。鵝肝份量足,味道豐富,搭配焦糖菠蘿的甜味,口感絕佳,令人回味無窮。墨魚滑紫菜大蝦接著是墨魚滑紫菜大蝦,這道菜色澤誘人,墨魚滑的口感順滑,搭配大蝦的鮮美,簡直是完美的組合,讓人一口接一口。免治雞肉棒配日本蛋免治雞肉棒配日本蛋絕對是必點之選。雞肉棒外脆內嫩,搭上滑嫩的日本蛋,帶來了豐富的層次感,讓人感受到不同的味覺享受。韓風牛肋肉最後,韓風牛肋肉也是讓人驚艷的一道菜。肉質鮮嫩,醬汁入味,香氣撲鼻,吃一口就讓人忍不住想再來一份。總結總的來說,這間串燒店不單止價錢實惠,菜品的質素也相當高,值得推薦給所有美食愛好者。下次有機會再來,期待再度品嚐這些美味!

焦糖菠蘿鵝肝多士

墨魚滑紫菜大蝦

免治雞肉棒配日本蛋

韓風牛肋肉

總結
2025-06-18 72 瀏覽
人生無限串燒店 人氣串燒店🍢🍡呢間串燒店嘅menu真係花多眼亂,由肉類到海鮮樣樣齊,唔同口味嘅人都實搵到啱食嘅嘢。😋肉類串燒- 五花腩:啲肉又嫩又多汁,加埋佢哋嘅秘製醬汁,食落好有層次。- 雞肝:一入口就化開,又會回甘,好正。海鮮- 蟹粉豆腐:豆腐滑溜溜,配埋鮮甜嘅蟹肉,真係絕配。- 焦糖燒蠔:外面脆卜卜,入面啲蠔肉爆汁,蒜蓉醬香到爆。蔬菜- 荔枝卷:外皮脆脆哋,包住清甜多汁嘅荔枝肉,好開胃。- 燒茄子:簡單燒一燒,有少少焦香,食落好清新。飲品- 日本生啤:夠晒清爽,同燒嘢食夾到爆。- Highball:甜甜哋又清爽,係另一個唔錯嘅選擇。人生無限串燒店嘅嘢食質素好掂,無論係肉類、海鮮定係蔬菜,都啱晒唔同口味嘅人。價錢合理,性價比高,係一間值得推介嘅好店。
人生無限串燒店 人氣串燒店🍢🍡

肉類串燒
- 雞肝:一入口就化開,又會回甘,好正。

海鮮
- 蟹粉豆腐:豆腐滑溜溜,配埋鮮甜嘅蟹肉,真係絕配。
- 焦糖燒蠔:外面脆卜卜,入面啲蠔肉爆汁,蒜蓉醬香到爆。

蔬菜
- 荔枝卷:外皮脆脆哋,包住清甜多汁嘅荔枝肉,好開胃。
- 燒茄子:簡單燒一燒,有少少焦香,食落好清新。

飲品
- 日本生啤:夠晒清爽,同燒嘢食夾到爆。
- Highball:甜甜哋又清爽,係另一個唔錯嘅選擇。

2025-06-18 137 瀏覽
以往曾經在上環工作,所以對九如坊有特別的喜好,這個地方恍如一個世外桃源,獨立於中上環的繁囂,與世無爭。與舊同事重臨這個地方,吃吃串燒,懷舊一番。串燒最平$10-20一串,多吃無妨。也有不少自家創作Menu:焦糖菠蘿鵝肝多士,菠蘿和鵝肝都微微煎香,味道互相配搭;蟹粉日式豆腐,外皮炸得香脆,外脆內軟,味道清新。另外芝士年糕及日式淮山也非常推薦,芝士年糕香口惹味;日式淮山原來是淮山蓉,口感特別,配蛋黃醬。另外其他串燒如紫菜鵪鶉蛋卷、豚肉秋葵卷、韓風燒牛肋肉、鹽燒雞中翼等也燒得香口,值得一試。

2025-06-17 140 瀏覽
訂左檯星期六晚兩位8:30pm去到門口 個staff一句聲都無出 指我地入去 (原本都唔知佢喺唔喺staff lol)落完單 有個姨姨過嚟講話某樣嘢賣晒 (態度勁差)啤酒黎到 個杯係熱嘅 (真心熱) LOL 搞到入面啤酒都唔凍 叫佢地換過杯上菜時候 普遍都係將碟亂掉上枱勁大聲 個姨姨尤其嚴重 有啲嘢食到一半 佢又過嚟問可唔可以收碟 少少趕客定係趕收工 啱啱上咗幾碟嘢食 有個Staff過嚟叫我哋對一對張單 lol 搞錯左檯埋單 每樣嘢加埋成餐飯用餐體驗極差食物味道正常 串燒嚟講可能算價錢唔貴 $500兩個人但啲服務繼續咁差 未必會再嚟幫襯
訂左檯星期六晚兩位8:30pm
落完單 有個姨姨過嚟講話某樣嘢賣晒 (態度勁差)
每樣嘢加埋成餐飯用餐體驗極差
食物味道正常 串燒嚟講可能算價錢唔貴 $500兩個人
但啲服務繼續咁差 未必會再嚟幫襯
同朋友食一邊食串燒一邊飲酒真係人生一大樂事🤤呢間串燒店幾有氣氛除咗串燒幾好食 都比較多酒款揀最重要有生啤買一送一如果墨魚滑紫菜大蝦 $68賣相幾靚仔本身諗住係墨魚滑上加隻蝦點知係用紫菜包蝦肉和墨魚滑咁食真係心機之作 食落口感豐富 彈牙好食🍆蒜蓉菜脯燒茄子 $38串燒必食 - 蒜蓉燒茄子佢地仲加左菜脯係蒜蓉入邊一齊燒食落仲有啲爽脆感 幾有趣🍢黑松露燒雞肝 $15第一次食黑松露燒雞肝 原來都幾夾 雞肝帶有濃厚的內臟香氣 帶少少甘苦味而黑松露醬再增添左一層香味🍢黑松露金菇卷 $20金菇卷本身已經好好食再加埋黑松露醬就無得輸🐔鹽燒鮮雞皮串 $20究竟點先可以燒得咁脆身雞皮燒得好脆身 油而不膩🐡味醂魚干 $38食串燒 送啤酒 必食!呢款都燒得幾出色燒得黎仲有少少軟身 極香~🍯港式蜜糖多士夾雪糕 $48好特別嘅港式創意甜品呀平日BBQ嘅蜜糖多士夾雲呢拿雪糕食落外脆內軟 雪糕都好香好滑
同朋友食一邊食串燒一邊飲酒

🐔鹽燒鮮雞皮串 $20
究竟點先可以燒得咁脆身
雞皮燒得好脆身 油而不膩

🐡味醂魚干 $38
食串燒 送啤酒 必食!
呢款都燒得幾出色
燒得黎仲有少少軟身 極香~

🍯港式蜜糖多士夾雪糕 $48
好特別嘅港式創意甜品
平日BBQ嘅蜜糖多士夾雲呢拿雪糕
食落外脆內軟 雪糕都好香好滑
2025-06-14 615 瀏覽
同朋友去串燒店邊食串燒邊吹水都幾爽😎之前去過銅鑼灣嘅人生有限杯串燒店,覺得佢哋嘅串燒性價比幾高,$10起一串🤑而且燒得幾有水準,所以今次去中環分店encore。中環店嘅款式一樣咁平🤑晚市幾旺場要預早book~🥔流心蛋薯仔沙律 $68酸酸地幾開胃嘅沙律,流心蛋黃加上粉粉嘅薯仔,簡單好食😋🧄蒜蓉欖角燒聖子 $38、蒜蓉元貝 $48/2隻海鮮類有蟶子、元貝、生蠔等。蟶子同元貝夠大隻,蟶子加上欖角幾惹味香口😚🍗鹽燒雞腿肉 $20、鹽燒雞中翼 $20、汁燒雞隔膜 $20雞肉類燒得幾好,必食雞腿肉,未食先俾黃澄澄嘅雞皮吸引。雞肉彈牙而不失肉汁💦雞橫膈膜幾特別,煙煙韌韌,燒汁調味剛好👍🏻🥠九肚魚 $68炸九肚魚好酥脆不油膩👏🏻魚肉嫩滑。點啲泰式辣汁一齊食更惹味😋🍆香燒翠玉瓜 $10、蒜蓉菜甫燒茄子 $38茄子勁大條,燒得啱啱好😛🍹青檸梳打、荔枝檸檬梳打 $28/each飲品算幾抵飲,非酒精特飲$28大大杯🤑酒精類如highball、cocktail都係$38,另外仲有清酒、果酒🍶推介指數(10分為滿分):8分

🥔流心蛋薯仔沙律 $68
酸酸地幾開胃嘅沙律,流心蛋黃加上粉粉嘅薯仔,簡單好食😋

🧄蒜蓉欖角燒聖子 $38、蒜蓉元貝 $48/2隻

🥠九肚魚 $68

🍆香燒翠玉瓜 $10、蒜蓉菜甫燒茄子 $38
茄子勁大條,燒得啱啱好😛

🍹青檸梳打、荔枝檸檬梳打 $28/each

推介指數(10分為滿分):8分

2025-06-12
去到門口好多人等緊位,晚市基本上座無虛席,客群年輕,氣氛極熱鬧❤️‍🔥各種各類串燒應有盡有,樣樣串燒即叫即燒,新鮮熱辣,重點係定價唔貴,好少見中環區有$10串燒,講緊係中環區😇個人推薦:🪂焦糖菠蘿鵝肝醬多士我要隆重推介呢款✨雖則唔係話頂級鵝肝醬質素,鵝肝醬夠多,焦糖菠蘿係畫龍點睛,夾脆多士入口勁夾,我地encore咗三次,大癲🤣🪂蒜蓉菜脯燒茄子超大條,燒得通透,配蒜蓉+菜脯超惹味🪂鹽燒和牛牛小排咬落一啲都唔韌,牛味都幾濃👍🏻🪂山椒鰻魚汁燒白鱔啱啱好熟唔會口感粗糙,層皮燒到幾脆,個汁正🪂芫茜雞絲手抓餅(刈)☘️☘️爆茜❗️芫茜控必食‼️個手抓餅好香夠脆,又encore咗🤭🪂港式蜜糖燒菠蘿面頭層蜜糖燒到變脆皮🤝🏻🪂港式蜜糖多士夾雪糕製作需時,不過值得等,好好食😋方包搽咗蜜糖再焗,面頭放咗砂糖變相好有口感,夾雪糕就更加唔使講,冰火煞食😎🪂日式淮山配世一蛋黃醬幾有特色嘅創意料理,一般串燒店冇,推薦👍🏻

個人推薦:

🪂焦糖菠蘿鵝肝醬多士

🪂蒜蓉菜脯燒茄子
超大條,燒得通透,配蒜蓉+菜脯超惹味

🪂鹽燒和牛牛小排
咬落一啲都唔韌,牛味都幾濃👍🏻

🪂山椒鰻魚汁燒白鱔
啱啱好熟唔會口感粗糙,層皮燒到幾脆,個汁正

🪂芫茜雞絲手抓餅(刈)☘️☘️
爆茜❗️芫茜控必食‼️個手抓餅好香夠脆,又encore咗🤭

🪂港式蜜糖燒菠蘿
面頭層蜜糖燒到變脆皮🤝🏻

🪂港式蜜糖多士夾雪糕

🪂日式淮山配世一蛋黃醬
幾有特色嘅創意料理,一般串燒店冇,推薦👍🏻

2025-06-11 120 瀏覽
最近中環e間地道港式串燒店,店舖入面以木製傢俬為主😍座位都坐得舒服☺️唔會好似其他咁迫👍🏻睇返串燒嘅種類都幾多,仲有期間限定嘅食品🙌🏻難得仲有飯團同烏冬😋🌸流心蛋薯仔沙律,沙律上面嘅流心蛋真係完美,蛋黃滑溜流出,搭配上軟滑嘅薯仔,香味四溢,口感清新,勁開胃🥰🌸鰻魚飯團,唔多骨,淋上特製醬汁,味道濃郁,飯團係燒過,食落熱辣辣🥳🌸明太子忌廉烏冬,濃厚嘅忌廉醬汁夾埋明太子嘅鹹香味道,令烏冬吸哂醬汁,食落好滿足😍🌸黑松露燒雞肝,雞肝外層煎得金黃酥脆,內裡卻保持著滑嫩,加埋黑松露嘅香氣,超有層次🥳🌸鹽燒牛舌芯同鹽燒雞腿肉都係經典選擇,牛舌肉質鮮嫩,鹽味適中,燒得恰到好處,雞腿肉肉汁滿滿,搭配少許檸檬,令人回味🤭🌸泰式燒墨魚鬚表面微焦,食落香辣,好野味😆🌸麻糬豚肉卷外脆內軟,豚肉嘅鮮甜融合麻糬的Q彈🌸墨魚滑紫菜大蝦,e個係必點😍外面係脆脆嘅紫菜,入面係彈牙嘅墨魚滑包住大蝦😋🌸冷泡白桃味烏龍茶,茶香清新,帶白桃果香🥰

🌸泰式燒墨魚鬚表面微焦,食落香辣,好野味😆

🌸麻糬豚肉卷外脆內軟,豚肉嘅鮮甜融合麻糬的Q彈

🌸冷泡白桃味烏龍茶,茶香清新,帶白桃果香🥰
2025-06-10 139 瀏覽
早幾日同幾個fd去咗旺角呢間 食串燒,食物有驚喜!鹽燒雞腿肉雞肉嫩滑多汁,簡單鹽燒已經好夠味,唔會乾柴!蒜蓉菜脯燒茄子茄子燒到軟綿綿,蒜蓉同菜脯嘅鹹香好惹味,重口味必試!蒜蓉菜脯燒元貝元貝大大隻,鮮甜彈牙,蒜蓉菜脯令味道更豐富!黑松露燒雞肝雞肝外脆內軟,咬落去粉嫩嫩~黑松露醬超香濃,同雞肝嘅油香好夾!食完想再encore!椒鹽雞軟骨脆卜卜嘅口感,椒鹽調味啱啱好,送啤酒一流!兌 泰式燒墨魚鬚墨魚鬚爽口彈牙,泰式醬汁酸酸辣辣,好開胃!
早幾日同幾個fd去咗旺角呢間 食串燒,食物有驚喜!

鹽燒雞腿肉
雞肉嫩滑多汁,簡單鹽燒已經好夠味,唔會乾柴!
蒜蓉菜脯燒茄子
茄子燒到軟綿綿,蒜蓉同菜脯嘅鹹香好惹味,重口味必試!
蒜蓉菜脯燒元貝
元貝大大隻,鮮甜彈牙,蒜蓉菜脯令味道更豐富!
黑松露燒雞肝
椒鹽雞軟骨
脆卜卜嘅口感,椒鹽調味啱啱好,送啤酒一流!
兌 泰式燒墨魚鬚
墨魚鬚爽口彈牙,泰式醬汁酸酸辣辣,好開胃!
2025-06-07 116 瀏覽
中環超抵食串燒🙌🏻位於九如坊店內環境舒適串燒種類多 餐單上有多款嶄新同獨特既風味價錢相當親民而且全部都即叫即燒 調味又好好絕對值得一試!另外尖沙咀仲有新分店試左肥瘦均勻又燒得香口鹽燒西班牙五花腩,爽彈有咬口既雞心同雞腎 彈牙又保持多汁既泰式燒墨魚鬚, 鹹甜美味既鰻魚飯團 🍙肥美飽滿既欖角蟶子 ,紫菜鵪鶉蛋,芝香味濃既芝士年糕 🧀 拉絲感十足惹味帶辣既燒茄子,免治雞肉棒配日本蛋,外皮脆而肉質嫩滑既雞翼,另外翠玉瓜 ,粟米同焦糖燒菠蘿都係必須要食😋
中環超抵食串燒🙌🏻
位於九如坊
店內環境舒適
串燒種類多
餐單上有多款嶄新同獨特既風味
價錢相當親民
而且全部都即叫即燒 調味又好好
絕對值得一試!另外尖沙咀仲有新分店

試左肥瘦均勻又燒得香口鹽燒西班牙五花腩,
爽彈有咬口既雞心同雞腎
彈牙又保持多汁既泰式燒墨魚鬚,
鹹甜美味既鰻魚飯團 🍙
肥美飽滿既欖角蟶子 ,紫菜鵪鶉蛋,
芝香味濃既芝士年糕 🧀 拉絲感十足
惹味帶辣既燒茄子,免治雞肉棒配日本蛋,
外皮脆而肉質嫩滑既雞翼,
另外翠玉瓜 ,粟米同焦糖燒菠蘿
都係必須要食😋