6天前
呢間餐廳環境真係好正,中西合璧嘅設計,仲有型格嘅霓虹燈,氣氛一流!🤩 好適合同朋友輕鬆聚餐,影相打卡都一流!📸店員服務態度好好,好熱情,會主動介紹餐點同埋推薦美食,感覺好窩心!🥰我哋叫咗一個3款食物同埋兩杯嘢飲:首先係「港式油炸鬼‘熱狗’」!🌭 外脆內軟嘅油炸鬼,用初榨橄欖油焗,所以唔會太油膩,口感似麵包咁濕潤!😋 配上自家製墨魚餅、炒老蛋碎同埋香辛薑蔥潮州咸酸菜絲,再淋上意大利蕃茄北海道忌廉芝士醬,味道層次豐富! 鹹香、鮮甜、微辣,口感豐富,真係好好味!第二個主食係「先炆後煎澳洲和牛臉配濃香沙嗲汁,西蘭花苗,鐵板鮮炆後煎豬腸粉」!🐮 和牛臉炆得好淋,牛臉肉充滿骨膠原的感覺,沙嗲汁香濃惹味!🤤 配上煎得香脆嘅豬腸粉,口感豐富!第三個主食係「柬埔寨白胡椒,日本白味噌浸煮時令海鮮配豆卜,龍口粉絲」!🍲 今日嘅時令海鮮係鮮蝦同魷魚,湯底用白胡椒同白味噌熬製,好香濃! 胡椒味暖笠笠,好適合冬天食! 配料豐富,有絲瓜、粟米芯同木耳,營養均衡!飲品方面,我哋叫咗兩杯手工啤酒!🍺 呢間餐廳只賣香港手工啤酒,款式好多,選擇困難症發作!😂 我哋叫咗一杯冇酒精嘅「Zero」同埋一杯「H
我哋叫咗一個3款食物同埋兩杯嘢飲:
飲品方面,我哋叫咗兩杯手工啤酒!🍺 呢間餐廳只賣香港手工啤酒,款式好多,選擇困難症發作!😂 我哋叫咗一杯冇酒精嘅「Zero」同埋一杯「Haw honey」山楂蜜糖啤,兩杯都好啱飲!
總括嚟講,何蘭正嘅食物質素高,環境舒服,服務又好!💯 價錢雖然唔算平,但係絕對值回票價! 強烈推薦俾大家!🥳