2025-02-01
呢間潮洲鋪新開張幾個月左右lunch次次經過都見佢地排晒長龍搵日終於同男友嚟試下第一次食完覺得好食,所以有再嚟翻兜第二次第一次嚟叫左:🍽蠔仔泡飯個湯係白胡椒湯底,幾好味,少少辣味,d蠔仔都大粒同比得多,整體唔錯,可以encore🍽沙薑雞沙薑雞另外有比醬點雞食,但我通常唔點,試佢夠唔夠入味,雞肉有d鞋,個雞好淡味,似白切雞,唔掛得要靠點醬食,呢碟沙薑雞覺得好麻麻🍽牛筋腩正常水準,唔算好特別,筋位唔算好多,因為都“多肉”第二次再嚟食:🍽單餸 - 鮮牛肉 白胡椒湯 銀針粉個鮮牛幾好味,唔會"那"冧去冇晒牛味,同埋都比得幾多肉,白胡椒湯勁正,因為我鍾意白胡椒個辣味,飲左好多啖,冬天飲完暖笠笠,返到公司唔算口渴,味精應該唔重🍽3餸 - 魚片頭 黑椒牛丸 珍珠蠔 撈銀針粉魚片頭正常,黑椒牛丸就失望了,因為完全冇黑胡椒味,覺得似街邊好普通既牛丸咁,珍珠蠔係比泡飯隻蠔再細粒少少,就正正常常,銀針粉鋪頭加左少少豉油落去撈撈🍽上湯白蘿蔔蘿蔔正常貨仔,個湯係白胡椒湯底嚟
lunch次次經過都見佢地排晒長龍
搵日終於同男友嚟試下
第一次食完覺得好食,所以有再嚟翻兜第二次
第一次嚟叫左:
🍽蠔仔泡飯
🍽沙薑雞
🍽牛筋腩
正常水準,唔算好特別,筋位唔算好多,因為都“多肉”
第二次再嚟食:
🍽單餸 - 鮮牛肉 白胡椒湯 銀針粉
🍽3餸 - 魚片頭 黑椒牛丸 珍珠蠔 撈銀針粉
🍽上湯白蘿蔔
蘿蔔正常貨仔,個湯係白胡椒湯底嚟