餐廳: 元気寿司 (九龍行)
資訊:

2024-06-02 72 瀏覽
呢間真係由細食到大,每次都一定要食佢嘅茶壺蒸 佢嘅蒸蛋超嫩滑 又有海鮮味 另外佢嘅三文魚都好新鮮 仲有壽司種類都好多 上菜速度又快 甜品種類都有好多 最鍾意食佢嘅泡芙 每次食完飯都一定要嗌嚟食
2024-04-28 57 瀏覽
突然好想食壽司,唸起屋企附近有間元氣壽司,所以就行落街食了🍣🩵壽司:極上吞拿魚(本鮪大拖羅/吞拿魚/長鰭吞拿魚)$36🩵壽司:炙燒牛油赤海蝦$28🩵壽司:紅白富士山吞拿魚$20🩵壽司:海膽黃金燒巨大M size珍寶帆立貝$50🩵壽司:炙燒大切三文魚腩$26🩵小食:炸雞翼$27🩵小食:明太子厚燒玉子$15🩵主食:牛肉烏冬$36

🩵壽司:極上吞拿魚(本鮪大拖羅/吞拿魚/長鰭吞拿魚)$36

🩵小食:炸雞翼$27

🩵小食:明太子厚燒玉子$15

🩵主食:牛肉烏冬$36
2022-09-03 728 瀏覽
朋友要求今日想食壽司, 於是乎相約喺油麻地就諗起元氣壽司, 今日唔算好多人, 等咗四張枱十幾二十分鐘左右, 就到我哋, 我哋坐咗喺卡位用二維碼掃QR Code落單點菜!兩個人連埋加一都食到300蚊嘢食, 壽司方面叫咗 皇帝蟹柳、 鹽燒三文魚腩鱸、 炙燒珍寶長腳蟹柳、 厚燒玉子、蔥香油甘魚、帆立貝兩客同燒三文魚兩客及腐皮壽司兩客。 因為我哋都鍾意食炸物叫咗日本舞茸天婦羅同埋酥炸魷魚鬚。 小食方面叫咗個芝士焗雜菌。整體嚟講落單後都好快就有運輸帶運到, 都叫做唔使等咁耐!仲記得上次要等好耐令到我會好鼓燥, 終於今次有改善叫做滿意, 食物水平都叫尚可!

2022-09-03
20 分鐘 (堂食)
2022-07-14 273 瀏覽
好耐無食過,見到佢有午餐 set又唔駛等位就食下。午餐餐牌都有5至6款選擇,最後揀左$70幾個 set, 有味噌湯+沙律+6件雜錦壽司+竹輪烏冬+茶碗蒸。壽司依家用火車軌運輸所以分開上,食材都算新鮮,幔魚壽司最好味,茶碗蒸夠哂熱辣辣,係稍為太多水份同易散,其他食物都正常味道。起初都諗住有機會唔夠食,不過野食黎齊後食食下就有飽意,始終都算食左好多壽司飯同烏冬呢d澱粉質食物。整體黎講份量係夠既,不過要加一,變左埋單$86。

2022-06-07 198 瀏覽
我發現原來來香港迴轉壽司冇乜選擇!除咗元氣同板長,就係壽司郎,小店都唔係太覺得有!因為想食散嗌嘅壽司,所以就去咗元氣食,返去間偏僻少少嘅行點,因為怕多人!同埋想慢慢食嗌咗啲刺身同埋蒸蛋!新出呢個燒類似帶子嘅餸,呢個仲要收貴過平時嘅帶子, $18 !但係唔好食嘅又唔係太新鮮佢啲刺身好似調低左個價位!可能而家冇乜生意靠咁樣生存真叼$16 , OK啦!冇乜鮮味,但係又唔會唔新鮮嘅蒸蛋好味呢個非常差呢個炸蠔好好質素!只係12$一件嘅大滿足!除咗呢樣,我覺得其他壽司都冇一樣係熱嘅燒皇帝蟹柳質素非常差!竟然凍嘅,我覺得比平時丸類嗰種蟹柳仲差焗雜菌$22好味帶子刺身$32有四件,其實就等於2粒完整嘅帶子質素正常!唔錯
佢啲刺身好似調低左個價位!可能而家冇乜生意靠咁樣生存
真叼$16 , OK啦!冇乜鮮味,但係又唔會唔新鮮嘅
蒸蛋好味
呢個非常差
焗雜菌$22好味
帶子刺身$32有四件,其實就等於2粒完整嘅帶子
質素正常!唔錯
午餐
这家店在油麻地地铁站a1口附近,在楼下会看到一个大牌子有元气寿司,跟着指引上楼就能看到啦,六点多去的,人不是很多。进店后服务员会给你一张小票,扫这张小票上的二维码点餐,我坐的位置是有小车自动把餐送到你所在桌位的,我点的寿司类的东东我都比较推荐,薯条一般般。

2021-08-28
5 分鐘 (堂食)
2021-06-12 333 瀏覽
第一次食火車頭,都真係幾過癮👍🏻☺️$12中拖羅⭐️⭐️⭐️⭐️食落無筋有鮮味,仲要做緊特價$12件,超抵食$10赤蝦⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️彈牙有鮮味,估唔到咁高質$14芥末八爪魚⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️八爪魚份量好足,肉質彈牙,芥末味都好夠,超正😍$19甜蝦蟹糕軍艦⭐️⭐️⭐️⭐️蟹糕有蟹糕味,唔會腥,甜蝦都唔錯既,可以一試$22炸蝦卷⭐️⭐️⭐️⭐️真心好食,個炸蝦好有口感,唔係好鬆散$17玉米蟹柳福袋⭐️⭐️⭐️不過不失$17柚子油甘蓉⭐️⭐️⭐️⭐️好有柚子味$14蔥絲海鮮軍艦⭐️⭐️⭐️⭐️最抵讚既係無我唔食既三文魚,而且上面既魚生都係新鮮既,唔係下欄$30炸魷魚鬚⭐️⭐️⭐️⭐️皮脆夠熱$24燒三文魚鮫⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️超好食,個皮脆,魚肉好滑有魚油既香$32牛肉烏冬⭐️⭐️⭐️湯可以再熱啲,牛肉有啲肥,烏冬煙韌$19千層蛋糕⭐️⭐️⭐️⭐️夠滑,有奶油香,算做得唔錯仲叫左$17日式芝士蛋糕,估唔到都超好食,口感好滑,酸酸甜甜咁☺️👍🏻可惜唔可以再放多啲相😂兩個人食左$288加埋一$316.8呢個價錢食到咁多野仲要高質真心好抵,相信我好快又會再去食過😍☺️
第一次食火車頭,都真係幾過癮👍🏻☺️

$10赤蝦⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️彈牙有鮮味,估唔到咁高質

$17玉米蟹柳福袋⭐️⭐️⭐️不過不失

$17柚子油甘蓉⭐️⭐️⭐️⭐️好有柚子味

$30炸魷魚鬚⭐️⭐️⭐️⭐️皮脆夠熱

$19千層蛋糕⭐️⭐️⭐️⭐️夠滑,有奶油香,算做得唔錯

兩個人食左$288加埋一$316.8
很久沒有吃元氣壽司了,這天剛剛經過,當然要吃啦,大小魚子壽司都是我的摯愛,魚子脆啵啵,配上紫菜和溫熱的飯團,吃完還想再吃,還要了三文魚壽司,蔥吞拿拖羅蓉,煙三文魚沙律,沙律的生菜小番茄都新鮮,混合著幾片煙三文魚一起吃,既爽口又野味,現在是落單即整,新鮮度增加了。

2020-05-08 437 瀏覽
今日真係好想食有關三文魚的食物, 而元氣係比較多唔同種類嘅三文魚, 而且因為我唔食生野,這裏熟嘅款式也很多。今晚我就叫咗熟三文魚沙律軍艦、燒三文魚鮫和三文魚湯, 這幾樣已經令我很滿足今次食壽司熟食之選燒鰻魚牛油果蒲燒鰻魚芝士卷炸蝦卷芝士鰻魚卷牛油果軟殼蟹卷大阪章魚燒蟹籽沙律珍寶皇帝蟹柳珍寶北海道帆食完以上咁多款都很滿足喇!所以我的朋友成日驚我食壽司會無野食係錯嘅!其實都有好多我可以食!可以約我多D啦!仲有Omega-3補充不過呢間舖好熱, 隻腳有野咬好痕
今晚我就叫咗熟三文魚沙律軍艦
、燒三文魚鮫
和三文魚湯
, 這幾樣已經令我很滿足

今次食壽司熟食之選

大阪章魚燒
蟹籽沙律
珍寶皇帝蟹柳
珍寶北海道帆
食完以上咁多款都很滿足喇!
所以我的朋友成日驚我食壽司會無野食係錯嘅!
其實都有好多我可以食!可以約我多D啦!
仲有Omega-3補充

不過呢間舖好熱, 隻腳有野咬好痕

2020-05-07
2020-02-22 285 瀏覽
Weekend多人出街食飯,唔想同人逼,外賣返屋企食係最好嘅選擇。而且仲唔洗加一,慳左幾十蚊,仲可以食多件。外賣自取,半個鐘就可以拎,速度都算快。而且都擺得好靚,唔會話因為你外賣,所以啲魚生未解凍。質素同堂食完全一樣,魚生好新鮮。外賣唯一缺點就係手卷嘅紫菜會淋左,但呢個就無可避免啦。
而且仲唔洗加一,慳左幾十蚊,仲可以食多件。
外賣自取,半個鐘就可以拎,速度都算快。
外賣唯一缺點就係手卷嘅紫菜會淋左,但呢個就無可避免啦。
外賣自取
上個月,先係朗豪坊間元氣食完Lunch;發現好食過屋企樓下果間N倍。今日特登拉埋平常唔願出得遠既老公一齊去玩氣食壽司。真係撞鬼,先過左一個月左右,朗豪坊間元氣竟然摺左真係香港經濟真係差左咁多咩?難得出黎食元氣,食第二D又怕唔好食。上網睇睇,一係行去太子,一係行去油麻地。最後揀左去油麻地果邊,因為諗住果邊唔係係商場入面,可能會少人D。結果都唔係,都等左成15以上先有位呢。因為都真係晏左好多先食lunch,所以一坐底我地就勁order食物呢。好彩依間都比我路下果間好好多。三文魚,吞拿魚果D都確實食到唔同既魚味,唔似得我家樓下的元氣,或者板長,全部魚都係冇味的。不過佢都係火車送餐,一個唔小心就叫得太多,不停有火車到,放到成枱都係。有D懷念以前既迴轉壽司呢。之前朗豪坊就係迴轉的,而且因為人流多,迴轉的都十分新鮮。希望我家樓下間元氣都可以好似出面旺區果D質素就好了。講真,我家樓下間元氣中午同晚上都滿座的,日日都要等位,唔明點解質素都係差D?
真係香港經濟真係差左咁多咩?

2019-10-19
15 分鐘 (堂食)
2019-09-03 237 瀏覽
忽然想食下壽司又唔想去得遠所以決定上九龍行元氣食下!星期日夜晚9點零,可能太晏關係。。唔洗等位直入用手提電話落order幾方便快捷!店員又有禮貌!我自己有佢個app所以一scan就得如果無我就唔知係要download app定用web開啦點好晒之後基本上3分鐘內已經到!用運輸帶直送又快又方便!自己一個慢慢食下嘢又坐得舒服,都係幾好選擇! 之前派左coupon仲送一個手卷tim!所以閒時想食下日本嘢又唔太貴的話,本土嘢元氣算幾ok嫁啦!
忽然想食下壽司又唔想去得遠
所以決定上九龍行元氣食下!
星期日夜晚9點零,可能太晏關係。。唔洗等位直入

用手提電話落order幾方便快捷!
店員又有禮貌!我自己有佢個app所以一scan就得
如果無我就唔知係要download app定用web開啦
點好晒之後基本上3分鐘內已經到!用運輸帶直送
又快又方便!

所以閒時想食下日本嘢又唔太貴的話,本土嘢元氣算幾ok嫁啦!
2019-04-21 374 瀏覽
平日食壽司都第一時間諗起元氣!今次再嚟嘅時候,已經收起晒所有平板儀器。轉了用客人自己嘅手機落單,非常有趣!壽司味道質素其實不錯,令我最喜歡嘅係吞拿魚壽司。除咗壽司之外,其他熱食亦都非常不錯。雞軟骨同明太子薯條都係必食之選!
平日食壽司都第一時間諗起元氣!
今次再嚟嘅時候,已經收起晒所有平板儀器。
轉了用客人自己嘅手機落單,非常有趣!
雞軟骨同明太子薯條都係必食之選!
2019-03-31 279 瀏覽
因為做左會員,所以遠距取票, 成功! 去到就好快入座..所以入座時間唔算耐.坐下都知食什麼..因為都好有經驗了...吞拿魚,蟹柳,福袋壽司,軍艦, 特色小食! 一定唔小得.福袋壽司真係第1次食...睇落都係一般SUSHI但最緊要係夠大包...有心意...有列車送飯到你面前,,唔會再預到WAITER永遠唔行去人個面既情況....茶記就做唔到依個款了...依家可以安靜地帶耳機食飯....就算到埋單個下都可以唔洗點出聲就可以結帳...真先進!今次都係快速食..所以同之前既水準很接近....PS 我RANDOM抽,,中COUPON...下次去有得平好多...哈哈....
坐下都知食什麼..因為都好有經驗了...

吞拿魚,蟹柳,福袋壽司,軍艦, 特色小食! 一定唔小得.

今次都係快速食..所以同之前既水準很接近....
2019-02-28
5 分鐘 (堂食)
  • 吞拿魚
2019-01-14 302 瀏覽
都知道元氣比起以前差左唔少,但地方就腳,有時都想食下壽司,近近地試下九龍行呢間。星期五晚,兩個人七點攞飛,都等左差唔多半個鐘先有位。都係食返平時食開果D: 三文魚壽司/手卷/茶碗蒸/元氣卷/吞拿魚/炸雞軟骨./炸牛肉薯餅....咁上下有以下亮點:-食左數件三文魚壽司,其中兩件係有骨既....成餐即刻唔想再食三文魚,仲有咁多細路食,啃親唔知點算-炸雞軟骨....十分咸, 唔係一般的咸-吞拿魚...只有雪味,係無魚味讚的係炸薯餅同茶碗蒸係保持水準地好食既,泡芙迷你四小粒亦好食唔知係咪同地段有關....之前食開荃灣/美孚/尖沙咀係唔錯,至少唔會有骨。希望留意一下。

有以下亮點:
-炸雞軟骨....十分咸, 唔係一般的咸
-吞拿魚...只有雪味,係無魚味

2019-01-11
25 分鐘 (堂食)
  • 茶碗蒸