2022-09-28
媽咪生日,我哋當然一早book好位同佢去食生日飯!今次我地揀咗旺角嘅八歌仙去食和牛放題。完全滿足晒媽咪對和牛嘅慾望「🐮澳洲和牛餐🐮」呢個和牛有四種唔同部位嘅選擇。全部都非常高質,而且肉味非常濃郁。口感爽口淋身。超級好味!最正嘅就係放題,食幾多都唔怕😍「🍤天婦羅🍤」放題當然要食天婦羅,呢間餐廳嘅天婦羅做得非常出色。好薄嘅炸粉包住新鮮嘅食材,全部都非常Juicy,味道鮮甜,配埋自家製嘅天婦羅汁。非常好味,連媽咪都讚好!「🦐海中蝦🦐」味道非常鮮甜,口感爽口。海蝦🦐大大隻。食落口啖啖肉。真係超好味!「🐟活魚刺身🐟」第一次食活魚刺身,口感都幾爽口。而且味道鮮甜。食得出非常新鮮。口感,味道同普通魚生冇咩分別! 味道真係唔錯。媽媽比較怕食魚生,所以佢直接拎咗嚟打邊爐。但佢都讚非常鮮味!😋「🍗蒜香酥炸雞軟骨🐓」呢個超級好食,雞軟骨大大粒。而且有好香嘅蒜蓉味。同雞軟骨嘅味道好夾。非常惹味!「🍜麵豉湯🍜」麵豉湯熱辣辣,非常暖胃。而且又好香濃嘅麵豉味。湯料都非常充足。食落口嘅時候絕對啖啖肉。正!「🥘火鍋🍲」除咗燒肉同熟食之外,呢度仲可以打邊爐。我哋揀咗黑蒜豬骨湯同壽喜燒湯底。呢個湯底都非常濃郁鮮味。而且各有
「🐮澳洲和牛餐🐮」
「🍤天婦羅🍤」
「🦐海中蝦🦐」
「🐟活魚刺身🐟」
「🍗蒜香酥炸雞軟骨🐓」
「🍜麵豉湯🍜」
「🥘火鍋🍲」
除咗燒肉同熟食之外,呢度仲可以打邊爐。我哋揀咗黑蒜豬骨湯同壽喜燒湯底。呢個湯底都非常濃郁鮮味。而且各有特色。我本人就比較鍾意黑蒜豬骨。有好香嘅黑蒜味,同豬骨嘅味道好夾。超正!
除咗呢啲之外,仲有其他嘅嘢食都好好味。值得推介俾朋友嚟!