2022-09-28 80 瀏覽
媽咪生日,我哋當然一早book好位同佢去食生日飯!今次我地揀咗旺角嘅八歌仙去食和牛放題。完全滿足晒媽咪對和牛嘅慾望「🐮澳洲和牛餐🐮」呢個和牛有四種唔同部位嘅選擇。全部都非常高質,而且肉味非常濃郁。口感爽口淋身。超級好味!最正嘅就係放題,食幾多都唔怕😍「🍤天婦羅🍤」放題當然要食天婦羅,呢間餐廳嘅天婦羅做得非常出色。好薄嘅炸粉包住新鮮嘅食材,全部都非常Juicy,味道鮮甜,配埋自家製嘅天婦羅汁。非常好味,連媽咪都讚好!「🦐海中蝦🦐」味道非常鮮甜,口感爽口。海蝦🦐大大隻。食落口啖啖肉。真係超好味!「🐟活魚刺身🐟」第一次食活魚刺身,口感都幾爽口。而且味道鮮甜。食得出非常新鮮。口感,味道同普通魚生冇咩分別! 味道真係唔錯。媽媽比較怕食魚生,所以佢直接拎咗嚟打邊爐。但佢都讚非常鮮味!😋「🍗蒜香酥炸雞軟骨🐓」呢個超級好食,雞軟骨大大粒。而且有好香嘅蒜蓉味。同雞軟骨嘅味道好夾。非常惹味!「🍜麵豉湯🍜」麵豉湯熱辣辣,非常暖胃。而且又好香濃嘅麵豉味。湯料都非常充足。食落口嘅時候絕對啖啖肉。正!「🥘火鍋🍲」除咗燒肉同熟食之外,呢度仲可以打邊爐。我哋揀咗黑蒜豬骨湯同壽喜燒湯底。呢個湯底都非常濃郁鮮味。而且各有

「🐮澳洲和牛餐🐮」

「🍤天婦羅🍤」

「🦐海中蝦🦐」

「🐟活魚刺身🐟」

「🍗蒜香酥炸雞軟骨🐓」

「🍜麵豉湯🍜」

「🥘火鍋🍲」

除咗燒肉同熟食之外,呢度仲可以打邊爐。我哋揀咗黑蒜豬骨湯同壽喜燒湯底。呢個湯底都非常濃郁鮮味。而且各有特色。我本人就比較鍾意黑蒜豬骨。有好香嘅黑蒜味,同豬骨嘅味道好夾。超正!

除咗呢啲之外,仲有其他嘅嘢食都好好味。值得推介俾朋友嚟!
2022-09-28 60 瀏覽
鐘意周圍搵好嘢食嘅我,搵到一間喺旺角家樂坊上面嘅日式燒肉火鍋放題。佢唔單止啲嘢食好吸引,位置仲非常方便,食完嘢仲可以去行街。所以我即刻book位約埋friend一齊嚟行街食飯!勁鍾意食好嘢嘅我哋當然係叫🌟熊本和王日本和牛餐🐮-,啲嘢食一嚟到我哋兩個已經嘩嘩聲!個賣相真係超吸引😍😍😍😍😍!!!  食完之後,個味道更加唔使講,真係超好味。肉質非常鮮嫩。而且牛肉味好濃。雪花嘅分布好平均。食落口完全係入口即溶!超正。🌟辣酒花螺🐚-細細份,唔算好多!花螺非常鮮甜,而且有好香嘅辣酒味。口感非常淋,一啲都唔韌。就算老人家食都可以咬得開👍🏻呢樣嘢真係值得讚!🌟蒜香炸墨魚咀🦑- 非常好食。墨魚咀大大粒,比香濃嘅蒜香炸粉包裹住再拎去炸。炸得非常香脆。而且有好濃郁嘅蒜香味🧄。真係超惹味! 👍🏻🌟海中蝦🦐- 海蝦大細適中,而且非常新鮮。口感爽口彈牙。無論鐵板燒定打邊爐都非常好食。正☺️🌟芝士薯蓉年糕🧀- 呢個我都係第一次食。🥔薯蓉年糕包住左好香濃嘅流心芝士。成個有好香濃嘅薯蓉同芝士味。真係超正。呢個絕對要encore!

2022-09-27 53 瀏覽
今日同中同聚會,第一次嚟八歌仙,裝修古色古香😍 有唔少日本盛清酒桶作擺設,每個角落都係和風濃厚。枱面同座位都夠闊落,即使擺滿嘢食都唔逼狹。用餐區空間感大,而且完全冇污煙漳氣嘅問題👏🏻🐮🐮A5熊本和王日本和牛燒肉包括牛三角、牛背峰、牛肩胛、牛上脾、牛上腦,牛背峰肉質滑嫩,十分鮮甜且肉汁滿溢😋湯底方面,我哋揀咗鰹魚昆布湯同龍蝦蕃茄湯,出奇地足料,絕無嬉場👍🏻其他食物款式應有盡有,活魚刺身喺日本都只有高級餐廳先有供應,喺香港更係難得一見🤩 鮮甜程度非一般刺身能及。扇貝大粒濕潤無異味,孜然羊肉串一啲都唔羶,炸芝麻雞翼皮脆多汁。天婦羅炸皮輕盈唔油膩,壽司魚生有厚度,完全唔會腥。
2022-09-27 81 瀏覽
之前去旺角嘅時候見到間唔錯嘅日式火鍋放題,但因為好忙。所以冇食到。今日終於放假有時間。當然即刻book位去食飯😍餐廳嘅裝修同擺設都比較和風,客人完全覺得自己去咗日本🇯🇵。我覺得佢呢間餐廳嘅食物都好好食,但我覺得最深刻印象嘅係以下呢幾種!--熊本和王日本和牛餐--呢度嘅和牛十分出名🥩。仲有唔同嘅部位選擇。雪花嘅比例好靚。絕對係高級嘅牛肉先會見到。而且牛肉嘅味道非常濃郁, 一啲膻味都冇。口感就唔使講,一定係入口即溶。呢個真係大愛😍😍--天婦羅--勁鍾意食天婦羅嘅我,分別叫咗冬菇🍄,海蝦🦐,秋葵🥒,茄子🍆。天婦羅炸到香脆乾身。食材非常新鮮,而且多汁。真係勁好食😋😋--火鍋鹿兒島黑豚五花腩--🐷豬肉味好濃,而且廚切到好薄,放入火鍋湯底淥一淥。吸食湯底入邊嘅精華。超好食!😋--火鍋鹿兒島黑豚豬里肌--呢個同五花腩一樣,🐷豬肉味非常濃郁,佢哋唔同嘅係豬里肌肥膏比較少,而且肉質比較腍身。冇五花腩咁香。但其實都好好味😍

餐廳嘅裝修同擺設都比較和風,客人完全覺得自己去咗日本🇯🇵。

--熊本和王日本和牛餐--

--天婦羅--

--火鍋鹿兒島黑豚五花腩--

--火鍋鹿兒島黑豚豬里肌--

2022-09-27 62 瀏覽
今日OT 到好晏,所以就決定食埋飯先返屋企。之前聽同事講過係家樂坊上面有間唔錯嘅放題。所以今晚決定去嗰度開餐,食返夠本☺️💯澳洲和牛餐🉐呢個套餐價錢超級, 而且仲可以食到M7/8 同M9嘅和牛🐮。真係超正。雖然佢每日得四款選擇。但我都覺得已經好足夠。牛肉非常新鮮,而且牛肉嘅味道比普通牛肉濃郁。真係超好味!👍🏻💯活魚刺身🉐呢個好有驚喜,🐟刺身非常新鮮。只需要小小嘅Wasabi同日本豉油,就已經可以帶出佢嘅鮮味。呢個活魚除咗可以當刺身食之外,亦可以做火鍋材料之一。無論點樣食都十分鮮甜。👍🏻💯扇貝🉐呢個真係十分推介,扇貝又大又新鮮。而且味道鮮甜。我就比較鍾意食鐵板燒扇貝。個扇貝殼裝住晒啲汁。絕對係原汁原味。非常好食😋💯火鍋🉐呢度嘅火鍋湯底都十分出色!我分別叫咗壽喜燒同黑蒜豬骨。壽喜燒嘅味道比較清,啱同燒肉一齊食!黑蒜豬骨湯比較濃味。拎嚟打邊爐🥘完全可以帶出食物嘅鮮味。超正!除咗以上嘅食物之外,仲有炸物,壽司,一品料理同串燒都非常出色。絕對值得再嚟食!

💯澳洲和牛餐🉐

💯活魚刺身🉐

💯扇貝🉐
呢個真係十分推介

💯火鍋🉐

2022-09-26 75 瀏覽
今年男朋友生日,我book左係旺角嘅日式燒肉火鍋放題同佢慶祝生日。嗰度嘅環境又大又舒服!裝修走日系風格, 好似去咗日本嘅餐廳食野咁☺️感覺非常好。✅熊本和王日本和牛餐‼️呢個價錢食日本A5和牛真係好抵。肉質非常鮮嫩。油脂分佈勁靚,而且牛肉味非常濃郁。食得出係貴價嘅牛肉。超正!✅活魚刺身‼️份量好大碟,而且魚生非常新鮮。味道鮮甜可口。而且有濃郁嘅魚味。超好食!✅炸薯條‼️薯條炸到脆卜卜,而且非常乾身,一啲油膩嘅感覺都冇。仲有好濃郁嘅薯仔味。呢個真係會食唔停。👍🏻✅鹿兒島黑豚五花腩‼️五花腩切到好厚身,拎來鐵板燒真係一流🤤肥膏同豬肉比例啱啱好,豬腩肉煎到脆脆地,食落去非常香口。而且有好濃郁嘅豬肉味。真係必食👍🏻✅鹿兒島黑豚豬里肌‼️ 除咗豬腩肉之外,佢嘅豬里肌同樣都咁好食。唯一唔同嘅係,豬里肌口感比較腍,冇咁多肥膏。啱晒怕肥嘅人食。呢餐連我腌尖嘅男朋友都讚好。真心值得推介俾朋友黎!
✅熊本和王日本和牛餐‼️
✅活魚刺身‼️
✅炸薯條‼️
✅鹿兒島黑豚五花腩‼️

✅鹿兒島黑豚豬里肌‼️
呢餐連我腌尖嘅男朋友都讚好。真心值得推介俾朋友黎!
2022-09-26 66 瀏覽
今日同同事出去食飯,當然去返我哋成日去嘅八歌仙到食放題。嗰度啲嘢又好食,質素又高。而且侍應嘅服務態度好好。最緊要係嗰到環境夠舒服,啱晒我哋傾偈食飯👍🏻<<🐮澳洲和牛餐>> 黎得燒肉放題,當然一定要食最好味嘅和牛。間餐廳嘅和牛質素好高,有M7,M8同M9嘅牛肉揀。最開心嘅係任食。😍鍾意食幾多都得!牛肉味非常濃郁,而且口感非常淋🤤。絕對係入口即溶嘅美食。值得推薦☺️<<🍲火鍋>>鐵板燒之外,仲可以打邊爐😍。我哋揀咗黑蒜豬骨同壽喜燒湯底。呢兩個湯底嘅味道都非常鮮甜。我自己本人就比較濃味嘅黑蒜豬骨🧄。豬骨味非常重,再配埋好香嘅黑蒜。味道非常濃郁,好適合打邊爐!壽喜燒嘅味道比較清,但都好好味😋<<🍗芝麻雞翼>>雞翼大大隻,而且炸到非常香脆。咬落口非常嫩滑多汁。而且又微微嘅辣味。非常惹味。又係必食嘅菜式之一👍🏻<<🐟活魚刺身>>賣相勁靚,我以為佢只係一碟幾舊魚刺身。但原來係原條魚上。魚生晶瑩剔透。味道鮮味。就咁食或者打邊爐都咁好味😋
2022-09-23 113 瀏覽
勁耐冇食過放題,呢排突然心癮起,即刻約埋成班friend一齊去食個夠本🤣今次我地揀咗間喺旺角家樂坊上面嘅八歌仙。之前已經食過一次,佢嘅價錢好親民,而且食物好高質。所以今次我哋決定再嚟encore.呢間餐廳提供左鐵板同火鍋比我地,非常貼心。而佢嘅火鍋湯底都好好味。我哋就揀咗壽喜燒🥘同黑蒜豬骨🧄。🥘🥘火鍋湯底🧄🧄鐵板加壽喜燒嘅湯底,感覺係完全食緊正宗嘅壽喜燒。非常滋味。而黑蒜豬骨就有好濃郁嘅豬骨同蒜蓉味。啱晒打邊爐 ☺️🐮🐮澳洲和牛餐🥩🥩今次我哋都係食澳洲和牛。佢嘅選擇都幾多,但我覺得最好味嘅係牛板腱☺️牛肉同肥膏嘅比例岩岩好!食落口牛肉味非常濃郁。口感係入口即溶。非常好食。😍🐟🐟活魚刺身🐟🐟非常鮮甜,而且一啲腥味都冇。唔鍾意食魚生嘅人,可以拎佢哋打邊爐,都非常好味🥳🦐🦐海中蝦🦐🦐呢個都係非常新鮮,上到枱嘅時候佢哋仲郁緊。燒到燶燶哋,香口得來非常鮮甜。好好食😋🦪🦪扇貝🦪🦪賣相勁吸引。而且扇貝非常大隻。絕對係啖啖肉。睇到都已經流口水🤤而且味道非常鮮甜。好正!😋

🥘🥘火鍋湯底🧄🧄
🐮🐮澳洲和牛餐🥩🥩
🐟🐟活魚刺身🐟🐟
🦐🦐海中蝦🦐🦐

🦪🦪扇貝🦪🦪

2022-09-23 83 瀏覽
今個月出咗糧,決定帶屋企人去食返餐好嘅。我喺網上面搵到一間食鐵板燒同火鍋放題嘅餐廳。Comment都幾好。所以就book位帶屋企人去開餐🤩餐廳嘅環境好靚,好日式!感覺好似去咗日本旅行咁。超開心🥳🥳🥳同屋企人黎,當然要食最好嘅嘢,我哋揀咗熊本和王日本和牛餐🐄🐮。呢個套餐全部都係A5和牛,而且仲有五種嘅選擇。包括左牛三角,牛背峰,牛肩胛,牛上脾同牛上腦。牛肉嘅雪花比例平均😍。食落口入口即溶。非常好食。👍🏻無論係鐵板燒定火鍋食都一樣咁正。活魚刺身🐟。刺身非常新鮮。口感爽口。仲有好濃郁嘅魚味。食完一碟之後完全唔夠喉。要再叫🥰清酒煮蜆🍶。蜆肉非常新鮮,味道鮮甜,而且一啲腥味都冇。清酒嘅味道好香好濃。蜆肉大大隻。非常好食。☺️吉列蠔🦪。大大隻,廚師炸到非常乾身。一啲都唔油膩,咬開非常多汁。而且蠔嘅味道非常濃郁。口感creamy。堅好食😍😍
2022-09-22 52 瀏覽
勁耐冇出去食過好嘢,難得今日男朋友同我都放假,當然要一齊去食餐好😍。我哋就揀咗喺旺角家樂坊嘅八歌仙到食放題😍黎到咁日式嘅餐廳,我哋當然係揀熊本和王日本和牛餐。呢個餐一共有5種A5級和牛😍,5種都係牛嘅唔同部位。真係超吸引。牛肉鮮嫩多汁。每個部位都各有特色。非常好食🤩。芝士年糕。年糕炸到外脆內軟。咬開嘅時候有好多芝士流出黎。每一啖都充斥着芝士。真係勁正😍芝麻雞翼。呢個係放題必食嘅嘢之一!雞翼炸到非常香脆,咬開嘅時候嫩滑多汁!雞翼有好香嘅芝麻味,同埋有少少辣味。非常惹味😋扇貝。非常新鮮同大隻。拎去鐵板燒簡直一流。味道非常鮮甜,扇貝味非常突出。口感爽口彈牙。真係勁好食😍天婦羅。炸粉非常薄,廚師將天婦羅炸到好乾身,一啲油膩嘅感覺都冇。而且食材非常新鮮。食起上嚟非常鮮甜多汁。😋

2022-09-22 49 瀏覽
知道喺旺角有一間好出名嘅日式火鍋放題,難得今日出去旺角行街,當然約埋班friend一齊去試吓。而家呢間餐廳做緊兩個套餐, 一個係熊本和王日本和牛餐$688,而另一個就係澳洲和牛餐$498。價錢唔係差好多,所以我地揀左澳洲和牛餐。澳洲和牛-呢個和牛嘅級數都唔差。有M7/8同M9嘅和牛食😍。和牛嘅油脂分布啱啱好。而且厚薄適中。放落鐵板燒一燒或者放落火鍋到淥一淥(壽喜燒或黑蒜豬骨),牛肉嘅味道都非常濃郁。兩種食法各具特色。都係咁好味😋活魚刺身- 味道鮮甜,而且活魚非常新鮮😋。肉質爽口,無論係刺身食定係打邊爐。都非常好味!😋天婦羅蝦- 食得放題又點可以冇天婦羅蝦。 蝦肉非常大隻,加埋好香嘅天婦羅汁。口感非常豐富。而且有好濃郁嘅蝦味,好味👍🏻薯條-放題嚟講,佢個薯條都算非常出色,薯條炸到非常香脆。加咗少少調味。非常好食。呢個可以不停encore!

2022-09-21 63 瀏覽
八歌仙bookmark咗一段時間,一直未有機會試到。今日襯放假即刻拉埋朋友嚟擦餐勁🥳 喺門口等咗陣終於入得,座無虛席睇嚟都幾高人氣。冇諗過呢度竟然有活魚刺身,魚頭仲識擺動,入口肉汁豐盈且無渣,一試愛上😍 一邊壽喜燒湯,一邊黑蒜豚骨湯。濃度適中,即使空口飲亦唔會話好油膩。BLACKMORE M9+澳洲和牛小排係我最愛,燒嘅時候香氣衝天,肉同油香絕妙平衡👏🏻串燒嚟講孜然羊肉串係必食!雖然餐廳主打日式居酒屋風味串燒,但孜然香氣實在難以抵擋,肉質幼嫩微辣惹味🤤 海鮮扇貝食到停唔到口,肉質鮮美唔回縮。今餐真係超滿足🥰 店員服務細心,環境優美又坐得舒服。食物款式多樣化,放題嚟講絕對屬水準之上!

2022-09-20 57 瀏覽
⭐️A5熊本和王日本和牛套餐<$688/位>✔️火鍋鰹魚昆布湯唔會太清淡,魚香濃厚。龍蝦蕃茄湯真材實料,啖啖鮮甜有層次👏🏻✔️燒肉牛肩胛肉質紮實,牛味濃郁。牛三角非常稀少珍貴‼️入口油脂甘香十足。✔️海鮮要咗少少海中蝦、花甲王、清酒醉蝦,全部都新鮮且啖啖肉,好滿足🙆🏻‍♀️ 尤其推薦花甲王,脹卜卜有咬口。✔️串燒要咗幾串燒鳥,雞腿肉質鬆化,醃料入味。雞軟骨酥脆香口,唔會過份油膩👍🏻✔️火鍋配料要咗啲丸類、蟹棒、油揚炸豆腐,配以鰹魚昆布湯,輕鬆自製關東煮🍢鍾意呢度嘅放題食物選擇夠多,既可一邊燒肉,又可一邊涮涮鍋,真係一次過滿足晒我兩個願望😍
⭐️A5熊本和王日本和牛套餐<$688/位>
✔️火鍋
✔️燒肉
✔️海鮮
✔️串燒
✔️火鍋配料

2022-09-20 62 瀏覽
呢度每枱都有齊燒肉同火鍋嘅爐頭,仲有唔少熟食提供,啱晒朋友聚會🥳<燒肉>BLACKMORE M9+澳洲和牛板腱鮮嫩多汁,牛外腿口感扎實,越嚼越香🤤<火鍋>壽喜燒湯醬香四溢富天然濃甜😋黑蒜豬骨湯蒜頭焦香,飲到豬骨長時間熬出嚟嘅精華。<活魚刺身>較少見,魚頭仲有郁動😳 可見師傅精湛刀工!爽口帶嚼勁,魚味濃郁。估唔到呢到嘅蝦質素咁高,<清酒醉蝦>香氣馥郁,肉質鮮嫩爽彈。<海中蝦>生猛到仲有輕微抖動,清甜爽滑。<花甲王>都好新鮮,肉質幼滑又juicy,encore咗幾轉。作為一個芝士控,當然唔會錯過<芝士年糕>同<芝士薯蓉年糕>炸得啱啱好,外脆內軟。一咬流心芝士即刻湧出嚟,食完回味無窮🤤

🐻諗起中學大學時間食放題可以叫好幾轉,但大左就食少左又會追求食物質素 🤣 今次尼間旺角既燒肉火鍋放題,環境夠大又充滿日式風情,坐得舒服可以任食兩粒鐘❗️🐻當然要試吓最高境界既A5熊本和王日本和牛既放題啦✨⁡🐻の試食‼️⁡✨ A5熊本和王日本和牛放題 $688✨ 無酒精飲品放題 $48⁡一坐底先送上刺身一盤,正常發揮啦 😏 火鍋湯底揀選左黑蒜豬骨🧄🐷、蕃茄龍蝦🍅🦞,值得一讚係湯底味道濃郁,推介大家試黑蒜豬骨 😋 價錢係少貴,但和牛質素真係無得輸❗️今次🐻主攻A5熊本和牛,對比M9澳洲和牛,前者肉質較嫩滑油花靚肉較甜,特別推介牛背峰🐮❗️天婦羅🍤意想不到炸得幾靚,火煱配料幾特別係芝麻麻吉燒,咸咸甜甜幾得意❗️⁡🐻非常建議大家想食好西又想平少少,可以考慮下早鳥時段/宵夜時段,有75 / 85折啊😋❗️

🐻の試食‼️

✨ A5熊本和王日本和牛放題 $688