2024-12-01 156 瀏覽
聖誕節🎄好快到啦!準備咗聖誕禮物🎁送俾你嘅摯愛親朋未呢?呢間位於中環IFC的新派曲奇餅店,曲奇不含任何色素及防腐劑,仲推出咗唔少創新口味,包裝仲好靚,送禮絕對大方得體♥️🍪朱古力果仁脆脆 $138有別於一般傳統曲奇,朱古力果仁薄脆片,朱古力味香濃,加入優質果仁製造,口感輕盈鬆脆,甜度恰到好處,絕對是朱古力控的夢幻之選,令您一試無法抗拒😚🍊落日橙海鳥結糖及曲奇禮盒 $158(18件)粉紅色的禮盒滿滿少女心💞 香橙夏威夷果仁曲奇有十件,香濃的牛油香氣撲鼻而來,巧妙地將香橙與夏威夷果仁結合,層次感豐富,包你一試愛上🥰除了曲奇仲有八件夏威夷果仁鳥結糖,好喜歡佢煙靭嘅口感,又唔黐牙又不會太甜,真係食唔停口😝
聖誕節🎄好快到啦!準備咗聖誕禮物🎁送俾你嘅摯愛親朋未呢?

🍪朱古力果仁脆脆 $138

🍊落日橙海鳥結糖及曲奇禮盒 $158(18件)

粉紅色的禮盒滿滿少女心💞
2024-12-01 131 瀏覽
作為顏值控·買野一定要睇包裝香港品牌品曲奇 PIN無論包裝口味都深得我心款式口味創新· 除左曲奇外·仲有鳥結糖等店家自設餅房· 由製造到包裝一絲不苟·保證香港製造!中環IFC 店裝修時尚有格調羅列著不同款式產品· 購物慾即時大增最近仲有聖誕產品·用黎送禮自肥岩哂ꕺ朱古力果仁脆脆打開已經聞到香濃朱古力香滿滿果仁碎· 香濃香脆可口· 果仁更豐富口感朱古力味濃郁· 會吃不停口中ꕺ夏威夷豐味鳥結糖選用夏威夷果仁· 帶有果仁獨有果香配上原味烏結糖奶香·愈細嚼愈有果仁香同奶香口感軟精不黏牙· 是大小朋友都愛吃最重要係產品不含防腐劑及任何色素·食得安心又放心!
作為顏值控·買野一定要睇包裝
香港品牌品曲奇 PIN
無論包裝口味都深得我心
款式口味創新· 除左曲奇外·仲有鳥結糖等
店家自設餅房· 由製造到包裝一絲不苟·保證香港製造!

中環IFC 店裝修時尚有格調

ꕺ夏威夷豐味鳥結糖
選用夏威夷果仁· 帶有果仁獨有果香
配上原味烏結糖奶香·愈細嚼愈有果仁香同奶香
口感軟精不黏牙· 是大小朋友都愛吃

最重要係產品不含防腐劑及任何色素·食得安心又放心!
外賣自取
最近發現超好食既曲奇🥹 朋友介紹我一定要試下.ᐟ 「品曲奇」主打特色曲奇,例如有蔥油雞﹑𝚇𝙾醬﹑陳皮子薑﹑南乳秋葵﹑鹹蛋蝦膏等口味,而且不含色素﹑防腐劑,每款都好吸引😍 烘焙產品由生產至包裝都係香港製作🇭🇰 真正𝚖𝚊𝚍𝚎 𝚒𝚗 𝙷𝚘𝚗𝚐 𝙺𝚘𝚗𝚐❤️ 最鍾意佢地既鐵盒包裝夠靚又實用,無論係自肥定聖誕送禮都好啱💝 朋友收到一定好鍾意.ᐟ❝ 朱古力果仁脆脆 $𝟏𝟑𝟖 ❞推介必買🌟 一打開已經聞到超香濃朱古力味😍 有別於傳統曲奇,呢款質地較薄身,口感特別香脆,帶有濃厚朱古力香而不甜膩.ᐟ 粒粒肉眼可見既果仁非常足料,真係越食越香,令人回味無窮🤤❝ 養生紅棗果仁甜蜜蜜禮盒 $𝟏𝟑𝟖 ❞禮盒包含兩款鳥結糖,紅棗合桃薑糖﹑夏威夷果仁鳥結糖各有𝟾粒。平時食鳥結糖最怕又甜又黏牙,但係呢款完全唔會.ᐟ.ᐟ 鳥結糖奶香味突出,食到粒粒果仁口感,入口煙韌,甜而不膩,真係令人一試難忘😋

❝ 朱古力果仁脆脆 $𝟏𝟑𝟖 ❞

❝ 養生紅棗果仁甜蜜蜜禮盒 $𝟏𝟑𝟖 ❞

1K
香港本土手工製作的曲奇並不多,充滿心思,味道又融入本土文化的選擇,要用心尋找方能找到,用上最好的食材製作。這家位於IFC的的曲奇就足以在手信界成為其中一個香港代表🍪ChocoNut Crisps 朱古力果仁脆脆 (150-170 克) 🍪甫打開蓋子,香氣便迅速溢出,竄出撲鼻的香氣驚動了500萬個嗅覺神經,可可味甘香,果仁香氣有如新鮮烤焗。那爽脆的甘中帶甜口味令人忍不住又再拿一塊!🍬Elixir of Wellness Nougat & Ginger Chew Collection (16PCs) 養生紅棗果仁甜蜜蜜禮盒 (16 件) 🍬鳥結糖結合本土的材料,紅棗跟果仁在中菜中乃重要的天然調味料,入口棗類那天然的香甜味散發出令人感動的口味!吃過方能明白,用料的講究能把曲奇質感提升不少,手工製作的曲奇比量產的真的非常迥異,不妨一試PIN品曲奇📍地址 中環金融街8號國際金融中心商場3樓3022A號舖

PIN品曲奇
📍地址
中環金融街8號國際金融中心商場3樓3022A號舖
2024-11-27 262 瀏覽
Pin是一間香港創立的品牌,由口味設計、烘焙到包裝都在自家餅房進行,團隊結合真材實料和創意手藝,之前食過Pin嘅曲奇已經覺得好食,今次同朋友經過Pin見到有朱古力果仁脆脆和鳥結糖都同樣吸引,即刻買返嚟試下✨朱古力果仁脆脆第一口咬下充滿驚喜,朱古力味道香濃得嚟又唔會好甜,咬落鬆脆得嚟又有口感,加上果仁獨有嘅堅果香味,好味到停唔到口✨落日橙海鳥結糖及曲奇禮盒(18件)▪️夏威夷果仁鳥結糖 8粒鳥結糖口感黏糯柔軟,奶味唔會太重太甜,加入夏威夷果仁令口感更豐富,食完更留有堅果果香嘅餘韻,令人回味無窮▪️香橙夏威夷果仁曲奇 10個第一次吃橙味曲奇,曲奇口感酥脆,充滿牛油和果仁香味,香橙嘅酸甜味更可平衡返曲奇嘅膩感好快就到聖誕和新年,這間「品曲奇」絕對是送禮之選,遊客更可當作手信,收到嘅家人和朋友一定會喜歡🎁

✨朱古力果仁脆脆
朱古力果仁脆脆

✨落日橙海鳥結糖及曲奇禮盒(18件)
▪️夏威夷果仁鳥結糖 8粒
▪️香橙夏威夷果仁曲奇 10個

2024-11-27 94 瀏覽
這間位於中環IFC的人氣手工曲奇餅店PIN品曲奇,主打特色手工曲奇,百分百香港製造,由口味設計、食材選用、烘焙到包裝皆於香港自家餅房進行,且不含任何色素和防腐劑,包裝設計色彩繽紛,送禮自奉皆宜。🦋 朱古力果仁脆脆一開盒濃郁的可可香香氣撲鼻,朱古力味濃郁醇厚,口感硬脆鬆化,加入香脆果仁,層次更豐富,人見人愛。🦋落日橙海鳥結糖及曲奇禮盒大大粒鳥結糖,加入粒粒嚴選果仁,入口煙韌不黏牙,咀嚼時口中散發著濃濃奶香,吃不停口。帶微微橙香的曲奇,牛油味香濃,口感鬆脆,配搭香脆可口的果仁,叫人一咬傾心。

🦋 朱古力果仁脆脆

🦋落日橙海鳥結糖及曲奇禮盒
2024-11-25 225 瀏覽
這間餅房位於中環的國際金融中心商場,主打曲奇、蝴蝶酥、糖果、各式各樣包裝精美的禮盒,其中奇趣口味的曲奇更是將傳統粵調味料和獨特食材結合,如蝦膏、蝦米、XO醬、蔥油雞、紅棗等充滿港式風味,是百分百的香港本地品牌。由烘焙到包裝均於香港進行,純香港製造,嚴選優質上乘的新鮮食材,絕無添加色素或防腐劑,件件獨立包裝。產品均設有袋裝或禮盒裝,送禮自用都非常適合。設有試食曲奇,可選擇喜歡的口味才選購。適逢聖誕節,長居於外國的親戚回港探親,精挑細選了兩盒香港手信,好吃、賣相精美又能代表香港給他們,相信收到一定很喜歡!朱古力果仁脆脆 - $138碧藍色的圓形鐵罐相當精美,有大約150-170gm的份量。一片片夏威夷果仁脆片,邊緣薄脆,中間酥鬆,有濃厚的朱古力味之餘,又有一粒粒夏威夷果仁,堅果味十足,一吃就停不下來!落日橙海鳥結糖及曲奇禮盒(18件) - $158夏威夷果仁鳥結糖,具有濃厚奶香味,口感不會太軟也不會太硬,並且不黏牙,充滿著誘人的奶香味;香橙夏威夷果仁曲奇極鬆脆,有原有的牛油奶香之餘,又有柔滑豐厚的果仁香氣,更有酸甜的香橙清爽。
朱古力果仁脆脆 & 落日橙海鳥結糖及曲奇禮盒(18件)
朱古力果仁脆脆 - $138
落日橙海鳥結糖及曲奇禮盒(18件)
朱古力果仁脆脆 & 落日橙海鳥結糖及曲奇禮盒(18件)
落日橙海鳥結糖及曲奇禮盒(18件) - $158
2024-11-19
2024-11-24 158 瀏覽
美味的甜點相信大部份人都無法抵抗,朋友吃過來自「品曲奇」的出品後大讚質素高,今天到訪中環店選購當作送給自己的生日禮物門市以白色為主調,外觀簡潔明亮同時帶一份華麗感;提供多款禮盒,包括曲奇、果仁脆脆及鳥結糖等,包裝貴氣得體,非常適合聖誕新年送禮或旅客手信之選-🔹朱古力果仁脆脆用上湖水綠的大氣圓形包裝罐朱古力果仁脆脆硬脆鬆化,可可香濃郁,配搭健康的堅果仁,層次豐富,朱古力愛好者必入手-🔹落日橙海鳥結糖及曲奇禮盒用上粉紅的長方罐,充滿貴氣鳥結糖大粒而軟硬適中,帶適度的煙韌卻毫不黏牙,奶香跟甜度皆恰到好處,加上香脆果仁是絕佳配搭曲奇口感鬆脆帶啖啖的橙香,跟牛油比例平衡,配搭果仁更添口感層次

🔹朱古力果仁脆脆
用上湖水綠的大氣圓形包裝罐
🔹落日橙海鳥結糖及曲奇禮盒
用上粉紅的長方罐,充滿貴氣
  • 朱古力果仁脆脆
  • 落日橙海鳥結糖及曲奇禮盒
1K
之前喺朋友屋企食過朱古力果仁脆脆一試難忘,好好食🥹🥹!薄脆口感,不甜膩濃郁果仁同朱古力香氣暫時係我心目中餅乾類嘅天花板食完一塊會心心念念想食第二塊🤤值得珍惜嘅香港本土品牌🍪▪️朱古力果仁脆脆 $138▪️落日橙海鳥結糖及曲奇禮盒 $158 PIN主打手工曲奇係香港設立自家餅房由設計、烘焙、包裝都係100%香港製造盒仔實淨,包裝走高級路線~送禮自用兩相宜!店內有大量聖誕主題產品!連蝦膏、蔥油雞、紅棗口味都有(?)呢啲咁特別嘅口味成功勾起了我既興趣😂😂
之前喺朋友屋企食過朱古力果仁脆脆
一試難忘,好好食🥹🥹!
薄脆口感,不甜膩

▪️落日橙海鳥結糖及曲奇禮盒 $158

PIN主打手工曲奇
係香港設立自家餅房
由設計、烘焙、包裝都係100%香港製造
盒仔實淨,包裝走高級路線~
送禮自用兩相宜!

店內有大量聖誕主題產品!
連蝦膏、蔥油雞、紅棗口味都有(?)
呢啲咁特別嘅口味
成功勾起了我既興趣😂😂
2024-11-19 148 瀏覽
前幾日路過IFC,俾這間店入面七彩繽紛的禮盒吸引著,最後買了兩盒回家和家人分享。店家的產品全部由香港製造,選用優質食材,配上獨特創意和烘焙手藝,製作出多款富香港特色的產品。而且產品包裝精美,更有不少坊間少有口味:XO醬、紅棗、蝦膏、七味粉、陳皮子薑等口味的曲奇,創意滿分,是不錯的送禮好選擇😋.▪️朱古力果仁脆脆朱古力堅果片🍫選用高質澳洲堅果製作,充滿果仁香氣,配上香濃朱古力,口感和味道層次豐富,而且香脆可口,每口都充滿滋味。.▪️養生紅棗果仁甜蜜蜜禮盒(16件)入面有夏威夷果仁鳥結糖🍬和紅棗合桃薑糖🍬各8件,全部獨立包裝。夏威夷果仁鳥結糖口感煙煙韌韌,充滿奶香,入面還有不少香脆的夏威夷果仁,口感豐富。紅棗合桃薑糖充滿特色,充滿紅棗和合桃香氣,甜而不膩。

▪️朱古力果仁脆脆

▪️養生紅棗果仁甜蜜蜜禮盒(16件)
外賣自取
朋友之前極力推介呢間香港烘焙品牌難得去開中環IFC就去睇下估唔到價錢極實惠 即刻買左2盒試下包裝精美 味道創新又有驚喜 性價比超高😇 PIN 品曲奇 香港本土創立🇭🇰口味設計 烘焙 包裝全都係自家餅房製造選料新鮮上乘 真材實料 不含任何色素和防腐劑加上創意手藝 將傳統港式調味料同獨特食材結合好似蝦膏 蝦米 XO醬 蔥油雞 紅棗等加入食譜產品多元化 蝴蝶酥 鳥結糖 曲奇應有盡有口味獨特 口感一流 一試難忘 😋重點係禮盒包裝精美 鐵盒設計 送禮大方得體聖誕 新年送禮岩哂 作為手信亦唔錯添呀🥳💥朱古力果仁脆脆湖水綠色既圓形鐵罐盒包裝 高貴大方一打開就已經聞到好香既朱古力果仁味😍食落香脆可口 濃郁既朱古力味再加D果仁係上面口感豐富 集 香 甜 脆於一身既好滋味😌💥落日橙海鳥結糖及曲奇禮盒落日橙色既長形鐵盒 包裝精美內有10塊香橙夏威夷果仁曲奇 8粒夏威夷果仁鳥結糖 全都獨立包裝 方便進食曲奇口感酥脆 香橙味好少見 好有特色😋夏威夷果仁鳥結糖煙韌不黏牙加入夏威夷果仁 口感豐富😆

朋友之前極力推介呢間香港烘焙品牌

曲奇口感酥脆 香橙味好少見 好有特色😋
夏威夷果仁鳥結糖煙韌不黏牙
加入夏威夷果仁 口感豐富😆

2024-11-15 98 瀏覽
PIN |品曲奇 ▪️▪️▪️ ▪️▪️▪️ ▪️▪️▪️ SHOP : PIN @pin.cookies.hk Address : 中環國際金融中心商場3樓3022A號舖▪️▪️▪️ ▪️▪️▪️ ▪️▪️▪️ 朋友好sweet,知我是零食控,每每發現有好吃的必定會給我分享💫 今天又給了我新產品嚐嚐,香港創立的品曲奇 (PIN) 🍪 她說是近期吃過必定回購零食,非買給我不可😌 全店由烘焙到包裝都在自家餅房進行,包裝也精美,絕對是香港製造💫 店家在中環IFC 那邊,位置非常方便,就算是之後自己買也方便💫 經過時我也留意到此店,店內裝潢光潔明亮,產品也不少💫 可以到店選購一些聖誕🎄🎄及新年禮物,零食是沒有人不喜歡的💫 朋友心知我口味,送來了兩款給我試試🔸朱古力果仁脆脆 脆片面頭沾滿朱古力跟果仁碎,入口香口可口,而且甜度剛好,加上果仁香脆口感,及中間脆脆,整個配搭令人吃不停口💫 鳥結糖 🔸落日橙海鳥結糖及曲奇禮盒(18件)▪️香橙夏威夷果仁曲奇(10)▪️夏威夷果仁鳥結糖(8)▪️香橙夏威夷果仁曲奇,充滿了杏仁和夏威夷果仁的香氣和甜味,緩緩烘烤過程,口感香脆,有淡淡橙香味 💫▪️夏威夷果仁鳥結糖,選用夏威夷果仁,粒粒飽滿香脆,
PIN |品曲奇

▪️香橙夏威夷果仁曲奇(10)
▪️夏威夷果仁鳥結糖(8)

▪️夏威夷果仁鳥結糖,選用夏威夷果仁,粒粒飽滿香脆,原味烏結糖帶有奶香,入口甜度香氣十足💫 而且產品不含防腐劑,及任何色素,食得安排心,除了我吃過的口味外,店內更有不同零食可以購買💫 我試吃了些,其中有些是傳統粵調味料, 如 - 蝦膏、蝦米、XO醬、蔥油雞、紅棗等等💫 味道都非常吸引,下次可以再買這些吃💫
「Oookie Cookie」係我最鍾意嘅蛋糕店之一,亦都係香港數一數二賣相精緻,食材高質的蛋糕店,佢哋主打手工創作蛋糕,例如茶記系列蛋糕,包括雞尾包、沙爹牛肉包、奶醬多士,凍檸茶等,一向好受歡迎,最近更推出賣相高貴優雅嘅唧花忌廉蛋糕,以粉色設計及有五個主打口味,炎炎夏日睇到咁靚嘅賣相,已經感覺味道輕盈又好食,朋友知道我喜歡,所以就訂購左一個我好鍾意嘅口味送俾我🫶🍋Lemon Jelly Cream Cake $ 528檸檬啫喱忌廉蛋糕,由原味鮮忌廉、原味海綿蛋糕、檸檬啫喱、檸檬醬和朱古力脆片組合而成,打開盒蓋已經聞到好香嘅檸檬味,忌廉和海綿蛋糕,極度幼滑非常輕盈,好喜歡檸檬啫喱和檸檬醬的酸香,仲有底部的朱古力脆片,令到整個蛋糕的口感柔軟中有一點脆口,味道酸酸咪咪唔太甜好好味,呢個天氣真係非常適合😋🎊令外不得不讚佢哋嘅生日牌設計,賣相和字體都好靚,令人賞心悅目,而且仲可以重複使用、做擺設、非常之環保,屋企已經儲咗幾個做擺設🫶🫶

🍋Lemon Jelly Cream Cake $ 528

• Lemon Jelly Cream Cake
大台報導76歲何伯與內地女子閃婚、申訴仔女「謀家產」一事熱爆全城,新何太更展出情人節收到的一對「流星錘龍鳳鈪」,令主持和網民嘩然!然而,價值6位數字的珠寶首飾絕非人人都能負擔得起的奢侈物,但以下的介紹除了價錢親民,而且手工製作,充滿誠意,無疑是向親朋好友傳遞關愛和祝福的好選擇! 本地手工曲奇餅品牌「PIN」於香港創立,由口味設計、烘焙到包裝都在香港自家餅房進行。「PIN」一直堅守品質、品嚐和品味三大原則,嚴選優質上乘新鮮食材,不加入任何色素和防腐劑,以真材實料和創意手藝,揉合傳統粵式調味料及獨特食材,製作出深受本地人及遊客歡迎的特色曲奇。🍪 豪華雜綿曲奇禮盒T05 ($238/ 33件)✨大紅色鐵罐禮盒顯得非常奪目耀眼!✨内含8款口味曲奇,包括充滿牛油香的原味曲奇、叫人回想童年的原味果醬曲奇及原味朱古力醬曲奇、帶日式感的抹茶曲奇、健康的紅棗曲奇、富熱帶風情的香橙夏威夷果仁曲奇、很有驚喜的班蘭曲奇,以及人氣永不滅的特濃朱古力曲奇。✨組合豐富,整體鬆脆酥香,各有特色,最適合有「選擇困難症」的你!🍪 經典三重奏曲奇禮盒T01 ($138/ 18件)✨紫色鐵罐禮盒優雅迷人,內含3款口味曲奇,包

🍪 豪華雜綿曲奇禮盒T05 ($238/ 33件)
✨大紅色鐵罐禮盒顯得非常奪目耀眼!

🍪 經典三重奏曲奇禮盒T01 ($138/ 18件)
✨紫色鐵罐禮盒優雅迷人,內含3款口味曲奇,包括牛油曲奇、果醬牛油曲奇,以及朱古力果醬曲奇。

🦋 原味牛油蝴蝶酥 ($188)
✨非常經典的餅乾,形狀像展翅飛翔的蝴蝶,又像少女感十足的心型。
✨每件黃金酥脆的蝴蝶酥上都灑有脆糖,入口甜蜜可口,又透出濃厚牛油脂香,好適合配一杯甘醇的紅茶或咖啡,享受專屬的下午茶時光。

🫘 得獎紅棗曲奇 ($288)
✨根據中醫理論,紅棗味甘性溫,有養血生津、護肝益脾、美顏安神等作用。
✨這⼀款以中式食材入饌的曲奇,將紅棗香甜的味道、耐嚼的質地 (紅棗蓉) 融入鬆脆的口感,以前所未有的方式享受紅棗。
✨睡前吃⼀塊,相信可為你帶來幸福安寧的晚上。
2024-05-13 274 瀏覽
放假陪內地來港的朋友去逛街,吃喝玩樂之餘,當然就買手信,但朋友不用我介紹,反而介紹番比我,原來這間店是她上次來港時無意中發現的。試過後回來再買,跟著她們轉,我當然都買咗啲😋呢間係香港品牌曲奇店,使用優製材料,不添加防腐劑,特色是以香港特色調味融入曲奇,創造屬於香港口味的曲奇,真正100%香港手信。這裏曲奇的口味很多,包括香辣蝦米曲奇、陳皮子薑曲奇、XO醬曲奇、七味粉曲奇、花旗參提子曲奇、蔥油雞曲奇等等、每款口味都很獨特吸引,而且包裝非常靚,很富有香港特色。選擇太多,左㨂右揀終於揀咗:🌟豪華雜錦曲奇禮盒(33件) ($238) 這個雜錦曲奇有多款口味,包括原味、原味果醬、原味朱古力醬、抹茶、紅棗、香橙夏威夷果仁、班蘭及特濃朱古力,可一次過品嚐多款口味😋,而曲奇的款式有2款,一款是長方形較硬身的曲奇,另一款則是圓形鬆化的曲奇。🔺斑蘭淡淡的香味,配合硬身曲奇,香脆香甜,非常好吃。🔺特濃朱古力,可可味非常濃郁,不會甜,入口可可味芳香濃郁,口感鬆化。🔺而香橙夏威夷果仁,則有粒粒香橙乾,吃起來煙韌,提升香橙味道。🌟逸香濃茶曲奇禮盒(18件) 一罐18件曲奇,包括原味、抹茶及原味果醬曲奇,曲奇入口

選擇太多,左㨂右揀終於揀咗:
🌟豪華雜錦曲奇禮盒(33件) ($238)

🔺斑蘭淡淡的香味,配合硬身曲奇,香脆香甜,非常好吃。

🌟逸香濃茶曲奇禮盒(18件)
一罐18件曲奇,包括原味、抹茶及原味果醬曲奇,曲奇入口鬆化,抹茶味香濃甘香,配埋一杯茶享用就用襯。

🌟鹹蛋蝴蝶酥
榮獲2024年布魯塞爾國際風味絕佳奬章一星奬,薄脆的蝴蝶酥,牛油味滿滿,再加上面頭佈滿鹹蛋黃碎,濃郁的鹹蛋黃香味,入口香濃,一片接一片食唔停口,非常滿足😌

🌟紅棗曲奇
這個紅棗曲奇獲得2024年布魯塞爾國際風味絕佳奬章一星 ,紅棗配上脆身曲奇,入口有紅棗的香甜味,再加上一絲絲的紅棗肉,好味又有特色,得奬實至名歸👍🏻
  • 雜錦口味
  • 鹹蛋蝴蝶酥