2024-03-11 196 瀏覽
想過下茶癮,又唔想飲珍珠奶茶肥仔水🫃,唇茶就係最佳選擇!主打所有茶飲都係100%天然食材,不含添加劑&人造色素🌱 茶飲配上桃膠,飲茶同時可以美顏補充膠原蛋白 仲可以生津止渴🥰.Drink Ordered:花開fruit貴 ($34)酸酸May May ($30)荔枝紅茶 ($26) .kuku推薦:酸酸May May含有桑梅同山楂,甜甜酸酸嘅味道好解膩,茶底好香濃,正!#hungrykuuu_hongkong #hungrykuuu_tsimshatsui #尖沙咀美食 #香港茶飲 #香港好去處 #香港美食 #hkfood #hkgoodwest
Drink Ordered:
花開fruit貴 ($34)
酸酸May May ($30)
荔枝紅茶 ($26)
kuku推薦:

「唇茶」👄係我咁多間茶飲之中既最愛。佢有幾間分店,如果平時經過開依啲地方又想飲杯野都必定會買杯「唇茶」。佢哋嘅飲品冇人造色素同添加劑,仲有全港首創嘅桃膠茶飲。🥰唇茶有各式各樣嘅茶。烏龍//普洱//香片//壽眉//紅茶//花茶每款都會配原味桃膠*仲可轉配奇亞籽/黑糖桃膠/手工啫喱茶的糖水都是選用天然材料、冰糖和黑糖煲製。加分!通常我自己都會叫B10 花開fruit 貴($38)裡面有菠蘿乾🍍、桂花🌼、蘋果乾🍎同烏龍茶。依啲都係我自己私心好鐘意既材料。夾埋一齊做茶底,有茶香同埋桂花既清香。配埋養生桃膠,口感好似啫喱咁滑又不失煙韌口感,必試!
「唇茶」👄係我咁多間茶飲之中既最愛。

佢哋嘅飲品冇人造色素同添加劑,仲有全港首創嘅桃膠茶飲。🥰

唇茶有各式各樣嘅茶。
烏龍//普洱//香片//壽眉//紅茶//花茶

每款都會配原味桃膠
*仲可轉配奇亞籽/黑糖桃膠/手工啫喱

茶的糖水都是選用天然材料、冰糖和黑糖煲製。加分!

通常我自己都會叫B10 花開fruit 貴($38)

配埋養生桃膠,口感好似啫喱咁滑又不失煙韌口感,必試!

2024-02-13 63 瀏覽
最近幾年茶飲店開到成行成市,雖然都好鍾意珍珠奶茶,不過飲得多都真係幾肥下…然後唇茶就出現咗啦! 作為本地薑既唇茶其實一d都唔失禮,茶味濃之餘主打健康,中式茶加上桃膠,低卡又養生~不過可能實在太多競爭,所以好似少咗好多分店……最近經過唇茶,見到佢地有鮮奶桃膠!當然要去幫襯下啦~等咗一陣就有啦,同佢打下卡先~佢個鮮奶帶少少甜,牛奶味都算濃,而桃膠一如以往既大粒!食落真係好爽嫁~講真三十幾蚊有四分一杯都係桃膠,而且唔係碎濕濕果種算係咁~希望佢地可以繼續做落去啦~

最近經過唇茶,見到佢地有鮮奶桃膠!當然要去幫襯下啦~

等咗一陣就有啦,同佢打下卡先~

2024-01-31
5 分鐘 (外賣自取)
$40 (其他)
2024-01-31 50 瀏覽
踏入呢間茶鋪,有種心情即刻放鬆嘅感覺🍃。第一杯,就選左個原味桃膠鮮奶,飲落去細膩滑口,整個人都好似被牛奶包圍咗咁,少糖版完全啱哂我嘅胃口,唔膩口添。第二杯,白雪薰飛就真係驚喜😲!白桃甜度恰到好處,那薰衣草和烏龍茶的結合,可以用醉人形容嘅,好有層次感!飲品啱哂炎炎夏日,又或者做完一週工作後嘅犒賞。添上啲桃膠,口感即時提升,Q彈得黎又唔會太黏,好有嗲嗲嘅美膚功效👏。戇居居咁完全係對他們嘅不公義,佢哋真係玩味無窮,搞到我下次行過又想再入黎試吓其他款!整體嚟講,茶味純正,服務優質,會使人流連忘返。我覺得,茶鋪無需太多花哨,最緊要飲品得體,令人心情靚晒。準備攞住呢杯涼快,繼續逛我嘅尖沙咀💕。

2K
2024-01-26 63 瀏覽
【🍁唇茶👄 】⋄⋄💯%真材實料😍 #唇 👄 特色手調茶☕️#嚴選特式茶葉 🍁 每日新鮮沖泡👍🏻 茶味香濃👅 仲要🎀杯杯都咁靚🎀👱🏼‍♀️飲品配有 #桃膠 女士至愛😍🌹 #玫瑰西米露 口感煙韌特別 仲有玫瑰香😜🖤 #奇亞籽 細細粒 口感獨特😛⋄⋄▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️📚桃膠小知識:乃桃樹🌳產物,含非常豐富的植物性膠原蛋白,具嫩滑肌膚及增加皮膚彈性效果🆙,兼通血脂降膽固醇⬇️.📚奇亞籽小知識:👉🏻含豐富w-3脂肪酸、Omega 3、維生素B、核黃素、葉酸、硫胺和煙酸,可以一次補充人體需要之養分,提供正常新陳代謝所需的能量🏋🏻‍♀️▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️====—====—====—====—🍸月滿花香($34/L)🌼桂花、🌹玫瑰、🌸茉莉、🍁烏龍‪‬====—====—====—====—.📌店名:唇茶‘📍地址:尖沙咀堪富利士道8A地舖
【🍁唇茶👄 】

📚桃膠小知識:
📚奇亞籽小知識:
▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️
====—====—====—====—
🍸月滿花香($34/L)
🌼桂花、🌹玫瑰、🌸茉莉、🍁烏龍

‪‬====—====—====—====—
📌店名:唇茶‘
📍地址:尖沙咀堪富利士道8A地舖
2024-01-25
$30 (宵夜)
2023-08-23 280 瀏覽
最近每天都三十幾度,想熱死人嗎?香港的手搖店琳琅滿目,少一些自制也會被引誘要喝一杯珍奶,但又知道珍奶沒啥營養。終於給我找到不是廢水的茶飲店!這家店竟然有被喻為平民燕窩的桃膠😳,而且還有紅棗、花旗參、杞子等養生之選!黑糖玫瑰桃膠鮮奶(L) $38桃膠具有潤腸、通便、清熱、止渴等功效,而且高纖維、低卡路里,把它加進鮮奶,跟黑糖玫瑰完美配合。花開Fruit貴(L) $38裡面有菠蘿、蘋果乾、桂花,烏龍做茶底。桂花帶出淡淡的清香,菠蘿和蘋果乾為整杯茶帶來一點甜酸。在夏天喝,解膩消暑!
最近每天都三十幾度,想熱死人嗎?

黑糖玫瑰桃膠鮮奶(L) $38

花開Fruit貴(L) $38

2023-08-17 147 瀏覽
夏日炎炎,走在街上一下子就出汗了。有時很想喝冰涼的飲品,這天跟同事一起去買了這家養生飲料。聽說他家的飲料都只用冰糖加韓國黑糖製成。我挑了一杯白雪薰飛(L) ,甜度選了少甜,所以不會太甜。薰衣草及白桃烏龍的配搭很新鮮,第一次見到。入口是滿滿的白桃烏龍味道,味道清甜可口,而且也有薰衣草的香味,真的是很特別!而且邊喝邊吃到粒粒桃膠,非常好咬,份量還非常多,吃不完的感覺。感覺性價比很高,因為真的非常充足呀!

我挑了一杯白雪薰飛(L) ,甜度選了少甜,所以不會太甜。
薰衣草及白桃烏龍的配搭很新鮮,第一次見到。
感覺性價比很高,因為真的非常充足呀!
  • 白雪薰飛
2023-08-08 124 瀏覽
每次行過唇茶,都一定會叫一杯B6 Double May- 裡邊有菠蘿.洛神花同荔枝紅茶當然唔少得有大量嘅桃膠😍酸酸甜甜,開胃又好飲。而且桃膠又非常有營養,又有咬口,係好健康嘅茶飲推介
每次行過唇茶,都一定會叫一杯
B6 Double May
- 裡邊有菠蘿.洛神花同荔枝紅茶
當然唔少得有大量嘅桃膠😍
酸酸甜甜,開胃又好飲。
而且桃膠又非常有營養,又有咬口,係好健康嘅茶飲推介
2023-08-08
  • Double May
2023-07-30 122 瀏覽
主打養身茶的茶飲店,強調材料純天然,絕不添加死甜的假糖漿和茶粉,適合愈來愈重視健康的港人,符合近年流行健康飲食的潮流。店舖推出多款健康飲品,加入桃膠和奇亞籽等健康的配料。輕鬆補充膠原蛋白,低熱量又富飽足感。店內人氣最高的飲品,選用玫瑰、桂花和茉莉三種花搭配烏龍茶,花香味突出,花味與茶味互相平衡不會蓋過烏龍茶的茶香,適合喜歡花茶的朋友。還有其他特色手調茶,例如六月飛雪、大紀圓、陳皮妹妹、紅葉開花等。手調茶的糖水都是選用天然材料、冰糖和黑糖煲製。除左茶飲外,店内亦提供其他梳打類的飲品,一樣健康好喝。

除左茶飲外,店内亦提供其他梳打類的飲品,一樣健康好喝。

• 月滿花香
2023-07-09 103 瀏覽
❤️原味桃膠鮮奶❤️超多桃膠少甜少冰剛剛好,解渴又有益,好過成日飲珍珠奶茶🧋嚼勁和彈性,給飲品帶來了豐富的口感,鮮奶則為飲品增添了濃鬱的奶香和滑順的口感。❤️蘋果有莉❤️結合了蘋果乾、茉莉和香片的元素,蘋果有莉飲品帶來了豐富的口感和芳香的味道,蘋果乾為飲品增添了自然的蘋果風味,茉莉花則為飲品帶來了淡雅的花香和清新的氣息,讓整個飲品更加愉悅。香片則增添了一絲清爽的味道,使整體口感更加平衡。唇茶成個系列都真係好岩我哋女性飲😂好似為我哋而設咁啊

唇茶成個系列都真係好岩我哋女性飲😂好似為我哋而設咁啊
2023-07-06
飲得多珍珠奶茶 間唔中都會想飲唇茶呢類健康茶飲店 清啲又養生~(自我感覺良好mode)鍾意佢地健康嘅選擇好多 除咗唔同茶底 仲有唔同配料!• 白雪薰飛(白桃、薰衣草、烏龍)L size $34 🫖 4.3/5叫咗微糖、少冰 烏龍茶味好重 但白桃同薰衣草味就唔係好飲到 如果怕茶澀嘅話可以揀返正常/ 少糖 通常飲唇茶都係因為佢地嘅桃膠 份量好多 飲極都仲有 質地方面比起坊間糖水舖嘅更煙韌QQ💥 係間唔中想飲得健康啲嘅好選擇!📍唇茶尖沙咀堪富利士道8A地舖

📍唇茶
尖沙咀堪富利士道8A地舖
  • 白雪薰飛
2023-05-27 90 瀏覽
🥤☕唇茶🍵🫘健康過珍珠奶茶😆桃膠茶飲新選擇 - 唇茶👍🏻今次黎到尖沙咀店,叫左兩杯同老公一齊飲🔸B1月滿花香 - 桂花玫瑰茉莉烏龍,叫左微甜走冰,呢杯老公飲,花香四溢,配埋烏龍茶同桃膠,唔會太甜,好有茶香,色澤均勻,桃膠份量幾多。🔸B4 六月飛雪 - 雪梨乾無花果乾南棗南北杏壽眉,呢杯係我每次都中意飲既茶,覺得佢好潤,雪梨乾浸泡茶入面好香甜,杯內材料充足,仲有桃膠同所有配料好夾,清香不膩,正🤍綜合味道係好好,下次可以再飲過☺️夏天又到了行行下街最好買杯飲品👍消暑解喝。唇茶仲有其他分店都好方便
🥤☕唇茶🍵🫘

2023-05-24
  • 月滿花香
2023-05-05 94 瀏覽
.😋平時成日食完飯都好鍾意買珍珠奶茶飲,但係有陣時如果唔想飲得太唔健康,👍🏻小編都會鍾意揀無糖嘅茶又或者唇茶嘅嘢飲。✨貪佢哋健康得來亦都唔會太甜,🐷絕對係冇咁邪惡嘅選擇。.🐷黑糖玫瑰桃膠鮮奶 👅8/10睇相就知道杯嘢超級足料,飲落去淡淡都係桃膠。💕黑糖牛奶唔會覺得好甜,👍🏻鍾意佢係用咗新鮮嘅牛奶製造,🌹牛奶仲帶少少玫瑰嘅花香。🥰.🐷 開心fruit貴 👅8/10🙌🏻呢杯相比起桃膠鮮奶會更加fresh,🍍入面用咗好多唔同嘅水果製作,🍎例如菠蘿同蘋果等等,入邊亦都有桃膠增加口感✨係一杯好清新嘅水果茶。

🐷黑糖玫瑰桃膠鮮奶 👅8/10

🐷 開心fruit貴 👅8/10

2023-04-30 113 瀏覽
今日經過尖沙咀發現有間主打手調桃膠茶的唇茶,一向勁鍾意食桃膠嘅我😍感覺非常特別同新鮮,而佢主打天然健康飲品,感覺健康過平時成日飲嘅珍珠奶茶👍🏻🥤原味桃膠鮮奶 鮮奶口感幼滑,奶味香濃,桃膠份量勁多,而且大大粒,我揀咗少甜,味道又唔會太甜,飲完都覺得非常滋補🥰🥤酸酸May May 呢杯亦都係佢哋嘅招牌飲品,一樣好多桃膠🤩飲落味道好清同一般台式飲品唔同,好開胃又健康,好解膩,有桑梅山楂同微微玫瑰香味。

🥤原味桃膠鮮奶

🥤酸酸May May

2023-04-27 73 瀏覽
桃膠滋補養生美顏💕疫情關係,比較注意健康,飲食都經過悉心挑選,呢排戒咗珍珠奶茶,改左塗膠茶飲,比較健康,仲可以變靚啲添🥰🥰🥰我平時就鍾意飲唇茶新出咗鮮奶系列M3黑糖玫瑰桃膠鮮奶($38)滋補養生美顏,而且好飽肚一杯可以當lunch🥰另外,我鍾意飲佢哋嘅經典系列🥳🥳🥳B1 月滿花香😍 玫瑰茉莉桂花烏龍茶( $34 )真係勁香呀💕唇茶 💋Tea Only 重有好多,Anson Lo可以打卡💕💕💕
桃膠滋補養生美顏💕

我平時就鍾意飲唇茶新出咗鮮奶系列
M3黑糖玫瑰桃膠鮮奶($38)

滋補養生美顏,而且好飽肚一杯可以當lunch🥰

另外,我鍾意飲佢哋嘅經典系列🥳🥳🥳