2024-09-28 2700 瀏覽
🦪呢間人氣放題居酒屋,主打日本生蠔任食,佢哋嘅生蠔都係日本岡山縣北木島出產,係香港少見有供應高質生蠔任食嘅餐廳。🙆🏻‍♀️佢哋有兩款任食級數選擇,$438生蠔放題或$538特選生蠔放題,價錢貴少少嘅係包括埋任食串燒、小食、炸物,而平啲嘅就無得食串燒,其他食品項目都係一樣咁豐富!============ヽ(○´∀`)ノ♪✰特選生蠔放題 $538/位(90分鐘)❥時令海鮮湯❥喜多嬉時令懷石八品❥任食喜多嬉生蠔▫️可選原味/柚子啫哩/辣椒蘿蔔蓉/蔥花/昆布漬/雞尾酒汁❥任食焗蠔▫️可選清酒煮/蒜味/辣蒜/麻辣/芝士/冬陰功 ❥任食時令串燒、炸物、小食 ❥牡蠣茶漬飯/手廷烏冬 ❥飲品任飲&甜品一份 🔸Sapporo生啤放題+$58🔸果酒/梅酒/燒酎/啤酒放題+$88============ヽ(○´∀`)ノ♪♡首先坐低佢會奉上海鮮湯,海鮮湯係用茶壺加火爐上,一路熱住唔會放到凍咗,飲嘅時候先斟出嚟,幾特別。湯料每日不同,今次蝦同埋蜆,都會另上俾你食埋。♡懷石料理八品非常之靚,打卡一流🥰 我都影咗好耐😌 店員介紹要順住個圈次序食:漬車厘茄、漬青瓜拌蟹肉、三文魚&帶子刺身、串燒鰻魚、大跟煮雞肉手打腸、明太子

============ヽ(○´∀`)ノ♪

✰特選生蠔放題 $538/位(90分鐘)
❥時令海鮮湯
❥喜多嬉時令懷石八品
❥任食喜多嬉生蠔
▫️可選原味/柚子啫哩/辣椒蘿蔔蓉/蔥花/昆布漬/雞尾酒汁
❥任食焗蠔
▫️可選清酒煮/蒜味/辣蒜/麻辣/芝士/冬陰功
❥任食時令串燒、炸物、小食
❥牡蠣茶漬飯/手廷烏冬
❥飲品任飲&甜品一份
🔸Sapporo生啤放題+$58
🔸果酒/梅酒/燒酎/啤酒放題+$88

============ヽ(○´∀`)ノ♪

♡懷石料理八品非常之靚,打卡一流🥰 我都影咗好耐😌 店員介紹要順住個圈次序食:漬車厘茄、漬青瓜拌蟹肉、三文魚&帶子刺身、串燒鰻魚、大跟煮雞肉手打腸、明太子芝士焗薯蓉、牛油果吞拿魚蓉他他,最後先食中間嘅蟹肉羊羹🥰

♡生蠔有六種口味選擇,我最鍾意係原味同埋柚子啫喱,生蠔好新鮮粒粒飽滿,食落好creamy,加咗柚子啫喱嘅好清新,可以食多幾粒🥰

♡焗蠔一樣有六種口味,蒜味同辣蒜係我嘅至愛🥰 焗完都仲係好Creamy口感好好。

♡任食嘅牛肉他他係必食推介!加咗特製醬汁同Wasabi,牛肉好嫩滑,我前後食咗6、7片🤭

♡味醂魚乾同埋枝豆送酒一流🍻

♡主食每人有一碗牡蠣茶漬飯或者手廷烏冬,我比較鍾意食茶漬飯,好多蠔一樣好鮮味😋 同朋友食烏冬,佢就話烏冬都好滑~

♡唔飲酒嘅朋友可以飲花茶,我哋試咗兩款冷泡花茶清清地都唔錯。
  • 喜多嬉懷石八品
2024-09-23 3038 瀏覽
老公喺大前日(20-9-2024Fri)約同樣就嚟生日嘅男友人RK食生日飯,約咗前(21-9-2024Sat)晚,老公問佢呢間好唔好?佢答OK,於是我就經openrice book位.我同老公早咗少少到,坐低後,侍應介紹兩個送題嘅分別,貴嗰個係多咗串燒任食同甜品,亦叫我哋可叫嘢飲先,等齊人定咗要邊個放題至計時,咁我哋叫咗四季春青冷泡茶同白桃烏龍冷泡茶.兩杯味道正常偏淡.之後RK嚟到,侍應就即拎一壺時令海鮮湯,斟同舀晒啲料出嚟,未飲都已經嗅到佢嘅香味,飲落,味道好濃好味,湯料嘅蜆嫩滑冇渣;蝦就正常冇問題.我哋亦揀定貴嗰個($538.00一位)嘅放題,侍應就陸續上menu內固定菜色.2. 喜多嬉時令懷石八品賣相好靚,侍應快速咁講咗係咩嚟,之後叫我哋由喺自己正前方嘅車厘茄開始順時針咁食,最後至食中間嘅龍蝦肉羊羹.咁正式開動喇,頭三樣都正常冇問題,燒鰻魚就冇乜調味,好淡,要自己加鹽;之後嗰個係牛肉唔知咩,一食就覺得好乾,味道同樣清淡.然後嗰個唔記得係咩嘢,只知落得太多黑椒,都幾嗆;吞拿魚蓉都嫩滑嘅;最後嘅龍蝦肉羊羹都冇乜問題.3.任食喜多嬉生蠔侍應上住18隻先,有原味,柚子啫喱,辣椒蘿蔔蓉,蔥

左: 四季春青冷泡茶, 右: 同白桃烏龍冷泡茶
兩杯味道正常偏淡.
之後RK嚟到,侍應就即拎一壺時令海鮮湯,斟同舀晒啲料出嚟,
時令海鮮湯

2. 喜多嬉時令懷石八品
喜多嬉時令懷石八品
喜多嬉時令懷石八品
3.任食喜多嬉生蠔
喜多嬉生蠔
侍應上住18隻先,有原味,柚子啫喱,辣椒蘿蔔蓉,蔥花,昆布漬同雞尾酒汁.除咗我覺得蔥花同昆布漬外,其他味道就清清地,就連辣椒蘿蔔蓉一啲都唔辣,不過我唔係咁鍾意昆布漬.
4. 半打焗蠔
焗蠔
味道有清酒煮,蒜味,辣蒜,麻辣,芝士,冬陰功. 我食咗一隻唔知咩味,覺得一般,同埋我已經覺得膩,所以放棄唔食蠔.

然後自己掃QR code叫小食,炸物同串燒:
枝豆
枝豆
都係白烚,冇乜落鹽.
炸雞皮餃子
擺埋喺焗蠔上,雞皮香脆,味道同口感正常.
牛肉他他
牛肉他他
調味唔錯,但牛肉有渣.
味醂魚乾
味醂魚乾
趁熱食,味道唔錯.
雞心串
估唔到有內臟膻味,好難食.
雞腎
爽脆正常,冇問題.
冬菇
都正常冇問題.
雞軟骨同秋葵
我冇食到.
左起: 冬菇, 秋葵, 雞心, 雞軟骨同雞腎
吉列生蠔
呢個都正常,外脆.
大蔥車厘茄串
正常冇問題.
豬頸肉
都幾夠味.
左: 大蔥車厘茄串, 右: 豬頸肉
牡蠣茶漬飯/手廷烏冬
我同老公揀各一,
左: 牡蠣茶漬飯, 右: 手廷烏冬
啲飯偏細粒,牡蠣有啲似蠔豉;
手廷烏冬好幼身,我覺得幾得意,而個湯偏麻油味多.
手廷烏冬
雞腿肉串
我係揀錯嘢,
上至下: 雞腿肉, 大蔥車厘茄串同秋葵
不過佢幾juicy,味道亦好夠.
飲品方面,我同老公都有要柑桔梳打同荔枝梳打,前者味道唔夠,唔係咁好飲;反而後者清得嚟好味.
最後上甜品,首先,生日會自動轉生日蛋糕,由於兩個人生日,所以寫兩個名同畫兩個公仔,
講返件蛋糕,呢個應該係士多啤梨芝士蛋糕,味道唔錯.

而正常甜品係蘋果梨
蘋果梨
呢個唔太甜,但唔係蛋糕,亦唔係批,又唔係撻,口感實粉,唔知咩嚟.
味道係3.41分
服務:
喺openrice上註明“生日”,同唔覺意寫埋要窗口位,佢哋好快whatsapp我確定,重問我使唔使喺甜品上寫字同畫公仔?我問係咪免費?佢哋答係,咁就要啦.
而我哋去到,佢哋真係俾咗窗邊位,重為生日佈置埋,真係好care客人嘅要求,之後我臨時請佢哋喺甜品上寫同畫多一個,佢哋都肯,唔錯.
環境:
個位係唔錯嘅,不過有啲熱.
4.5分
抵食係2.7分
2024-09-21
$591.8 (晚餐)
時令海鮮湯
平時酒店自助餐都未必有🦪生蠔任食, 而家中環有一間🏮居酒屋, 竟然有 兩小時任食「🇯🇵北木島直送生蠔」和「各款串燒」🎉餐廳推出嘅生蠔串燒放題超抵,逢星期一至日午市放題仲有9折優惠添!咁抵食真係要預先book位喇, 當日平日晚去都好滿座,仲有好幾枱都慶祝生日🎂添啊~勁有氣氛、好熱鬧🥳 𓏸𑁍𓏸𓈒𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓏸𓈒𑁍ᵂᴴᴬᵀ ᵂᴱ ᴼᴿᴰᴱᴿᴱᴰ喜多嬉懷石八品 $538/位 𓐎  時令海鮮湯海鮮湯以茶壺上菜, 有小蠟燭保存住海鮮湯的熱度,而湯入面用上蜆肉、蝦🦐, 非常鮮甜。 𓐎 味淋魚干佐酒小食的味淋魚干有沙律醬配搭。 𓐎 喜多嬉時令懷石八品懷石八品拼盤別賣相精緻,由淡味開始進食至濃味,松葉蟹肉凍、魷魚刺身、和牛沙律、免治雞肉棒、燒鰻魚、茶漬飯、三文魚子吞拿魚蓉等🇯🇵免治雞肉棒最鍾意,加上滿滿嘅蛋汁,而燒鰻魚口感香脆 𓐎 任食~喜多嬉生蠔🦪焗蠔餐廳採用牡蠣由日本🇯🇵北木島直送,比較Creamy又有濃郁海水味,除咗可加入檸檬汁進食,佢仲好特別,可選清酒煮, 蒜味, 辣味,麻辣味,芝士,雞尾酒汁,試盡晒佢啦😋 𓐎 任食~時令🍢串燒, 炸物,小食當中有雞中翼串、雞心、雞皮串、羊肉串、翠玉瓜、番薯

𓏸𑁍𓏸𓈒𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓏸𓈒𑁍
ᵂᴴᴬᵀ ᵂᴱ ᴼᴿᴰᴱᴿᴱᴰ
喜多嬉懷石八品 $538/位

𓐎  時令海鮮湯

𓐎 味淋魚干
佐酒小食的味淋魚干有沙律醬配搭。

𓐎 喜多嬉時令懷石八品

𓐎 任食~喜多嬉生蠔🦪焗蠔

𓐎 任食~時令🍢串燒, 炸物,小食
當中有雞中翼串、雞心、雞皮串、羊肉串、翠玉瓜、番薯仔串、冬菇串、大蔥車厘茄,串燒可自己加入孜然粉、辣粉、鹽等等作調味,雞翼燒得香脆保留到肉汁,羊肉串夠膻好正,個人最愛翠玉瓜口感Juicy

𓐎 牡蠣茶漬飯/松葉蟹五島手廷烏冬
勁飽都要食好彈牙嘅松葉蟹烏冬😋

𓐎 任飲~汽水、梳打特飲
仲有甜品一份

*生啤放題$58/位
*酒精盛宴(果酒,梅酒,燒酌$8)
2024-11-09 352 瀏覽
初頭見食評唔錯(後悔無睇晒。。。)即管去試吓,伏到無輪仲要價錢唔平。。。頂我講重點:生蠔好咸、好漏,室温口感,無鮮味串燒唔熱,超油膩🤮,雞心、豬頸肉有”益”味最後甜品係芝士蛋糕,味道樣貌最正常返屋企途中,肚痛,飛奔返去爆石。。。
初頭見食評唔錯(後悔無睇晒。。。)
即管去試吓,伏到無輪
仲要價錢唔平。。。頂
我講重點:
生蠔好咸、好漏,室温口感,無鮮味
串燒唔熱,超油膩🤮,雞心、豬頸肉有”益”味
最後甜品係芝士蛋糕,味道樣貌最正常
返屋企途中,肚痛,飛奔返去爆石。。。
2024-11-04 0 瀏覽
前段時間有晚孖住大胃王嚟到食特選生蠔放題$538@位~兩小時可以任點任食🫶🏻🫶🏻真心覺得物有所值!!店內環境為日式風格🇯🇵而且店員服務殷勤細心~我哋都食得好暢快呢😋😋.柯打完坐低就會先上保住溫嘅✨海鮮湯 俾我哋享用~啖啖咸香鮮味~除咗有湯飲~連湯料(蝦&蜆)都可以食埋😝😝;跟住上枱嘅✨懷石八品 無敵適合打卡~會不時轉款嘅當季食材用料上乘且賣相勁精緻!!當中最鍾意嘅係🐟吞拿魚腩蓉x三文魚籽 及 免治雞肉棒👍🏻👍🏻;重頭戲係可以任食嘅 ✨生蠔 & ✨焗蠔🦪🦪可自選不同口味~無論鍾意生/熟嘅蠔都滿足到!重點係隻隻都非常高質素!淡淡海水味配以肥美肉質~令人食唔停口🤭;另外 連任食嘅✨串燒&炸物&小食都有好幾款🔥惹味又好食;食埋個✨手廷烏冬 咁就實夠飽飽;仲要包咗一客✨甜品🍰勁滿足!!差啲唔記得講飲品都係任飲架~多款無酒精飲品任揀唔嬲🥤(如果係酒鬼嘅話可追加+$58 SAPPORO 生啤放題/+$88 酒精盛宴(包括果酒/梅酒/燒耐)🍻🥂大大力推薦蠔迷嚟歎番餐😚😚

由經驗豐富廚師主理,融合傳統與現代風味,帶來獨特美食體驗餐廳環境舒適,裝潢典雅,營造出「現代居酒屋」嘅用餐環境現場見到有卡座掛咗生日慶祝氣球,氣氛好溫馨。另外想特別讚餐廳嘅店員都好nice,好用心介紹每道菜點食!!超級加分必食Items懷石八品作為頭盤已經充滿驚喜!每道菜都擺盤精緻,建議先食咗梅子漬車厘茄同醋漬青瓜伴蟹鉗9,酸酸甜甜咁好開胃~而當日嘅刺身係三文魚同帆立貝,超級新鮮!!另外最期待嘅主角生蠔🦪都絕對冇失望,可以選擇原味生蠔或其他味道,特別推薦柚子啫喱同辣味蘿蔔蓉,創新得黎又令生蠔口味提升,口感更豐富!原味生蠔亦新鮮多汁,質素超高,仲好食過唔少酒店自助餐,鍾意食生蠔嘅朋友請快啲去試!!!🫵🏻-懐石八品 ★★★★★し和牛西冷定食★★★★★ブ生蠔★★★★★超推薦!!串焼 ★★★★★放題價格:每人大約HKD$400-600客人可以選擇午/晚市放題,或選擇單叫,午市亦有特惠lunch set 提供非常推薦食生蠔又唔想選擇太單一嘅朋友!
由經驗豐富廚師主理,融合傳統與現代風味,帶來獨特美食體驗

餐廳環境舒適,裝潢典雅,營造出「現代居酒屋」嘅用餐環境

必食Items

去試!!!🫵🏻

懐石八品 ★★★★★
し和牛西冷定食★★★★★
ブ生蠔★★★★★超推薦!!
串焼 ★★★★★

放題價格:每人大約HKD$400-600
非常推薦食生蠔又唔想選擇太單一嘅朋友!

2023-04-16
生日
預早係openrice買左餐飲劵,幫朋友慶生~ 本來係社交平台見到生蠔放題廣告已經好心動🤭但由於戰鬥力唔高,所以同朋友轉食2人餐。點知,以為完美結束既時候,主菜都未上🤣(冇留心睇菜單,食完生蠔已經滿足)推介生蠔的昆布漬!柚子味唔太出;雞尾酒汁少少似韓式甜辣味咁🫢焗蠔的蒜味好濃郁🥰冬陰功味都好驚喜!芝士就普通🫢串燒方面 燒得好好 本身有調味都夠味 另外會配埋4式粉可以(加料)😆雞腿肉推薦!五花肉加辣粉 完美🫢 其他串燒正常發揮啦…沙律,刺身杯,迷你鰻魚或魚生飯都正常🤭鰻魚個味有驚喜 燒得外脆內軟 好香口!!!!!!!套餐仲有2主菜 揀左西冷(唯一食唔哂的)好多肉食 加上凍左爛咬 放棄了 不過剛上枱時好味多肉汁 真心要趁熱食🤣🤣🤣會介紹朋友再一齊黎食!大食既可以揀放題 都幾有性價比!收碟同上菜速度都夠快~ 座位唔逼 有獨立洗手間 店員好友善如果要挑剔 可能係地點要上好多半山扶手梯only 🫢🤣 呢餐好滿足 唔洗食放題都好飽足快樂 冇人等枱 坐多左1個鐘唔會趕😢中環聚會好地方 收藏吧!!!!!!!♡

焗蠔的蒜味好濃郁🥰冬陰功味都好驚喜!芝士就普通🫢

沙律,刺身杯,迷你鰻魚或魚生飯都正常🤭
鰻魚個味有驚喜 燒得外脆內軟 好香口!!!!!!!

冇人等枱 坐多左1個鐘唔會趕😢
中環聚會好地方 收藏吧!!!!!!!♡
2024-10-30
2024-10-28 320 瀏覽
鋪頭寫明來自日本岡山縣北木島,雖然任食,不過一開始生蠔都會每款口味上一隻先左再reill每隻生蠔肥美飽滿脹卜卜,全部都有手掌咁大,爽甜帶海水味同朋友兩個人都覺得辣蘿蔔蓉,柚子啫哩口味會突別少少,會更加帶出鮮甜味,反而雞味酒酒味唔明顯焗蠔都有齊七款口味可以揀,不過見焗完之後縮得比較勁,所以當日都係主攻生蠔另外套餐仲有時令海鮮湯,懷石八品,杜蠣茶漬飯/烏冬懷石八品應該有部分定期會轉,當日有漬物蕃茄昆布,刺身,燒鰻魚,免治雞肉串配大根,明太子芝士焗薯,牛油果吞拿魚蓉,蟹肉羊羹,每一碟都做得好精緻,靚到唔捨得食裏面印象最深刻係羊羹,入口清爽,完全唔似傳統嗰種甜膩膩手延烏冬外觀上好似素麵,但入口幾彈牙,湯底用牡蠣高湯製成,仲有粒粒蠔肉,係幾鮮甜唔夠食仲可以揀串燒小食,一樣可以任食任飲,真係好容易食回本!最欣賞係餐廳提供埋熱飲,可以自欺欺人咁食多啲生冷嘢

每隻生蠔肥美飽滿脹卜卜,全部都有手掌咁大,爽甜帶海水味

另外套餐仲有時令海鮮湯,懷石八品,杜蠣茶漬飯/烏冬

裏面印象最深刻係羊羹,入口清爽,完全唔似傳統嗰種甜膩膩

2024-10-24 286 瀏覽
好少有日本放題可以任食日本生蠔今次去咗中環同一個好鍾意食蠔嘅朋友喪食蠔。有$438 同$538。 個分別是加多$100就有串燒任食同甜品一份。一坐低就會準備海鮮湯俾我哋飲,初頭望到個茶壺以為係茶,點知飲落去鹹鹹地,原來係海鮮湯。餘下嘅湯材料蜆同蝦會俾你食返。懷石八品打卡必點,有漬了的車厘茄、青瓜、三文魚刺身、帶子刺身、鰻魚串燒、豬肉棒、明太子焗薯蓉、牛油瓜吞拿魚蓉。最後凍食蟹肉羊羹,鹹鹹地凍食嘅糕點。之後店員就會幫你上一打生蠔。生蠔上有蘿蔔蓉、昆布汁、昆布、柚子啫喱。佢哋嘅生蠔採用來自日本岡山縣北木島出產。生蠔非常大隻肥美,食完3隻已經好有飽肚感。魚干超好味,食落唔會好腥,甜甜地。有啲似雞泡魚乾味。串燒任點任食:多達16款選擇。雞翼、雞腎、雞腿肉、雞軟骨、雞皮、雞尾、翠玉瓜、豬頸肉、五花肉、茄子、冬菇。秋葵、大涌車厘茄等全部燒完都非常惹味,食到食物嘅真味蠔仔茶漬飯、蠔仔烏冬。飲品可以叫花茶、梳打。

懷石八品

魚干超好味,食落唔會好腥,甜甜地。有啲似雞泡魚乾味。

串燒任點任食:多達16款選擇。

全部燒完都非常惹味,食到食物嘅真味

蠔仔茶漬飯、蠔仔烏冬。

飲品可以叫花茶、梳打。
2024-09-09
  • 喜多嬉生蠔
  • 味醂魚乾
  • 牡蠣茶漬飯/手廷烏冬
2024-10-02 882 瀏覽
已經唔知嚟過呢度幾多次🤣🤣對於鍾意食蠔嘅我嚟講覺得好抵食,而且絕對食得飽,今次都係叫左佢地既特選生蠔放題($538)!😍🟢喜多嬉時令懷石八品賣相十分精緻,師傅會根據時令食材作出改變,打卡都好靚,店員叫我地順時針品嚐,我特別鍾意梅子漬車厘茄、時令刺身、燒白鰻、牛油果醬伴吞拿魚蓉😋🔵生蠔佢地呢度係用北木島既牡蠣😎夠晒肥美,又唔腥,上面搭配左唔同既醬,包括原味、柚子啫哩、辣椒蘿蔔蓉、昆布漬、雞尾酒汁、蔥花等等,總有一款岩心水。🟤焗蠔唔鍾意食生蠔既都有焗蠔既選擇架,例如有蒜味、麻辣味、清酒煮、辣蒜味、冬陰功、芝士,叫左麻辣味感覺都幾特別。🟣串燒串燒款式都唔少架,我就叫左雞皮、雞腎、五花肉串、大蔥車厘茄串等等,都好惹味🔴飯/烏冬呢個set 仲包左牡蠣茶漬飯或者手廷烏冬,我地兩款都有叫。唔好以為個碗好細,但係入面好多牡蠣,食完生蠔食啲暖笠笠既野,感覺好滿足。🟠飲品/甜品係menu上面既無酒精飲品都係任叫架,佢地既梳打都幾好飲,建議大家都可以order!隨餐仲有甜品送,芝士蛋糕個layer都幾靚,酸酸甜甜好開胃。

🟢喜多嬉時令懷石八品

🔵生蠔

🟤焗蠔

🟣串燒

🔴飯/烏冬

🟠飲品/甜品
2024-09-29 636 瀏覽
我有個非常鍾意食生蠔嘅朋友,佢話近排喺中環發現到一間食生蠔放題嘅日式小店,食材新鮮,生蠔口味眾多,抵食又好味!所以一定要帶我去試吓😋💕今次我哋上嚟揀咗⭐特選生蠔放題(2 小時)$538/位🍲時令海鮮湯- 店員首先奉上精緻嘅茶壺 ,入面嘅海鮮湯超鮮甜,忍唔好快就飲曬!🍱喜多嬉時令懷石八品- 日式八小碟,由前菜到魚生再到濃味嘅燒鰻魚,免治雞 肉串同埋龍蝦凍!食材之多,真係絕不欺場!🦪任食喜多嬉生蠔- 多款味道可以選擇,柚子啫喱/辣椒蘿蔔蓉/蔥花/昆布漬/雞尾酒汁- 而且隻隻生蠔都非常新鮮肥美,絕對夠曬高質素🦪任食焗蠔- 如果你又唔想全部食曬。 生蠔可以選擇任食嘅焗蠔;- 焗蠔又可以選清酒煮/蒜味/辣蒜/麻辣/芝士/冬陰功,味道多到可以挑戰你嘅味蕾!🍢🥠任食時令串燒、炸物、小食- 基本串燒都差唔多齊,雞肉豬肉蔬菜都有曬🍜牡蠣茶漬飯/手廷烏冬- 🍮飲品任飲&甜品一份- 冇酒精飲品都有十幾款咁多, 一定有款啱你飲如果想飲返兩杯仲可以- 🍺SAPPORO 生啤放題 $58- 🍶酒精盛宴(包括果酒/梅酒/燒耐) $88真係一個餐就可以滿足曬我地所有嘅要求,而且食物真係好高質素,餐廳服務態度又好,係生
所以一定要帶我去試吓😋💕

今次我哋上嚟揀咗
⭐特選生蠔放題(2 小時)$538/位

🍲時令海鮮湯

🍱喜多嬉時令懷石八品

🦪任食喜多嬉生蠔
- 而且隻隻生蠔都非常新鮮肥美,絕對夠曬高質素

🦪任食焗蠔
- 如果你又唔想全部食曬。 生蠔可以選擇任食嘅焗蠔;

🍢🥠任食時令串燒、炸物、小食
- 基本串燒都差唔多齊,雞肉豬肉蔬菜都有曬

🍜牡蠣茶漬飯/手廷烏冬
🍮飲品任飲&甜品一份
- 冇酒精飲品都有十幾款咁多, 一定有款啱你飲

如果想飲返兩杯仲可以
- 🍺SAPPORO 生啤放題 $58
- 🍶酒精盛宴(包括果酒/梅酒/燒耐) $88

真係一個餐就可以滿足曬我地所有嘅要求,而且食物真係好高質素,餐廳服務態度又好,係生蠔控嘅朋友絕對推介你哋上嚟試!😃

2024-09-25
  • 時令海鮮湯
  • 焗蠔
  • 生蠔
2024-09-26 676 瀏覽
Soho區食生蠔放題,今晚食蠔啲叫咗(特選生蠔放題),仲可以任食串燒+炸物+小食。首先海鮮湯係用茶壺奉上,幾特別內有蜆,蝦,唔錯湯味好鮮甜。跟住食懷石八品,職員介紹由哪裏食起,順時針開始,蕃茄漬物、青瓜蟹肉、刺身、燒鰻魚、雞肉棒、明太子薯蓉、牛油果吞拿魚蓉,到中間柑橘蟹肉羊羹,味道唔錯,相機📷食過不停跟著到主角出場,每款叫兩隻試試味道,(柚子、辣蘿蔔蓉、蒽花、昆布漬、雞尾酒汁)勁多味選擇,個人喜歡原味,味道鮮甜入口creamy,讚一讚店鋪出蠔好快,食完一打之後,再叫好快已經再上另一盤,激讚。焗蠔味道分別~清酒、蒜蓉、麻辣、芝士、冬陰功,燒得啱啱好唔會太乾。串燒雪味好重。小食不過不失。

首先海鮮湯係用茶壺奉上,幾特別內有蜆,蝦,唔錯湯味好鮮甜。

串燒雪味好重。

小食不過不失。

2024-09-13
  • 生蠔
2024-09-24 625 瀏覽
星期日放假同老公去中環行街,順便去喜多嬉食午餐前排食過放題晚飯,午餐原來非常抵吃,價錢超值。美食推介:🍣特選刺身丼飯:有三文魚、吞拿魚、油甘魚、帆立貝、赤海蝦、玉子及三文魚籽,刺身新鮮,份量滿滿的鋪上飯面,很滿足😌🍣醬油脆脆西冷定食:肉嫩的西冷牛扒,鋪滿了蒜香脆脆,每一啖肉配以脆脆一起吃,非常好吃😋🍣生蠔:選了蔥花味,生蠔肥肥的,新鮮之如啖啖肉😋🍣雞軟骨串燒:日式串燒我必選就是雞軟骨,燒得香香脆脆。勁正呀👍🏻🍣三文魚刺身:4切三文魚刺身厚厚的,非常鮮嫩👍🏻🥤白桃烏龍茶、荔枝梳打:白桃烏茶勁清新,解油膩之選,而荔枝梳打不會太甜,很清爽的飲品
星期日放假同老公去中環行街,順便去喜多嬉食午餐

前排食過放題晚飯,午餐原來非常抵吃,價錢超值。

美食推介:

🍣生蠔:選了蔥花味,生蠔肥肥的,新鮮之如啖啖肉😋

🍣三文魚刺身:4切三文魚刺身厚厚的,非常鮮嫩👍🏻

2024-09-22
2024-09-24 558 瀏覽
{無限任食高質牡蠣之夜 - $538/head}麻甩女人生日必須帶佢食好啲!由於佢好鐘意食蠔,一於帶佢去呢間無限任食勁多蠔嘅餐廳!雖然一聽價錢唔平,但食過就知CP 值真心高到爆燈!♦️時令海鮮湯叫完餐咩都唔洗講先想一個海鮮湯,用茶壺上好精緻!入面嘅海鮮湯超鮮甜,係一個海鮮盛宴嘅好開始!♦️喜多嬉時令懷石八品日式八小碟,由前菜到魚生再到濃味嘅燒鰻魚,免治雞肉串同埋龍蝦凍!真係一場味覺同視覺嘅挑戰!♦️任食喜多嬉生蠔/焗蠔嚟喇,最期待嘅大佬嚟喇!呢度用嘅係日本北木島直送嘅生蠔,其實本身無食過呢種生蠔,但一食就發現係本麻甩呢幾年食過最好嘅生蠔,蠔肚超大,蠔肉creamy 又唔腥!計埋焗蠔有成12種風味可以選擇,真係好正!♦️串燒,炸物,小食唔只蠔,連串燒,炸物,小食都係任叫,而家上得好快唔拖單,質素都唔錯,不過本麻甩都係建議主攻蠔!♦️牡蠣茶漬飯/烏冬最後店員會埋黎叫你選擇用邊樣作結,我地一行4人兩種都有叫,都係大力好評,但比起大大食生蠔係咁啪入口,再加上已經好飽,呢兩樣嘢已經無咩記憶了😅♦️甜品不得不提,在OpenRice book 位時mark 咗慶生,店員一早就WhatsApp
{無限任食高質牡蠣之夜 - $538/head}

♦️時令海鮮湯

♦️喜多嬉時令懷石八品

♦️任食喜多嬉生蠔/焗蠔

♦️串燒,炸物,小食

♦️牡蠣茶漬飯/烏冬

♦️甜品
不得不提,在OpenRice book 位時mark 咗慶生,店員一早就WhatsApp本麻甩,問定甜品上要寫咩畫咩,呢樣嘢真係俾到人好窩心嘅感覺,仲要畫得好靚,在最啱嘅時間送上,令本麻甩嘅生日安排大成功!

美味程度:😋😋😋😋😋
環境指數:🎇🎇🎇🎇🎇
番食機會:🦍🦍🦍🦍

📍 #喜多嬉牡蠣屋 (中環)
中環些利街2-4號LL Tower3樓
2024-09-24 436 瀏覽
早排同朋友去左食個tea傾計💬Gavin媽有選擇困難症,最後朋友推介喜多嬉牡蠣屋❤️見到有蠔食…我即刻表示OK!!🤣呢間餐廳位於中環LL TOwer,主打日式丼飯、串燒炸物小食、生蠔/焗蠔,環境都好闊落,坐得舒適。角切刺身丼店家將三文魚、吞拿魚、油甘魚、帆立貝同埋玉子角切,刺身好新鮮美味,份量亦相當足夠😛特選刺身丼呢入刺身丼好豐富😍分別有三文魚2件、吞拿魚2件、油甘魚2件、帆立貝1件、赤海蝦2件同埋玉子,刺身好鮮甜,特別係赤海蝦😆**所有定食均配有沙律、湯及飲品**雞腿肉串、五花腩串串燒係即叫即燒🔥每一串都燒得香口惹味🤤建議趁熱食!!!喜多嬉生蠔生蠔可以自行揀選醬料,分別有柚子啫喱、辣椒蘿蔔蓉、蔥花、昆布漬、雞尾酒~我地揀左6隻價錢都只係$108😍生蠔既size唔算好大隻,但係入口非常新鮮。平時我都係食原味,第一次配搭醬汁,口感好特別飲品方面我地叫左杯白桃烏龍冷泡茶同埋四季春青冷泡茶,飲完可以解膩(如果可以多少少冰就好XDDDD)大家食飽飽仲可以去附近既大館同埋Donki行下,因為落雨既關係我地去左中環街市行個圈😆開心既假期🌟

角切刺身

特選刺身

**所有定食均配有沙律、湯及飲品**

雞腿肉串、五花腩串
串燒係即叫即燒🔥每一串都燒得香口惹味🤤建議趁熱食!!!

喜多嬉生蠔