2024-07-09 55 瀏覽
在附近食完晚飯 經過這間茶飲就決定要飲下這間的茶飲款式都幾多選擇 還有不同款式波波(芋圓、寒天晶球、黃金珍珠、混珠、仙草、椰果等…)揀了兩杯茉莉綠茶 無糖 一杯選了加寒天晶球 另一杯加了圓圓混珠 因為通常珍珠這些都是用糖水浸過 所以揀飲料都會揀無糖 個人覺得這樣的甜度剛好想說這間的波波很Q彈 超好食😋店員也很貼心會問我們即時飲 定返屋企先飲 之後就會幫忙開封(自從轉了紙飲管後 根本飲管就插不進去 這種紙飲管真夠煩人🌝)
在附近食完晚飯 經過這間茶飲就決定要飲下
想說這間的波波很Q彈 超好食😋
2024-02-02 218 瀏覽
🍓 啱啱去咗間「圓圓小姐」,店入面氣氛一流,清新得嚟卻不失活力。一踏入店門,就被滿滿的草莓香味吸引,忍唔住,即刻叫咗一杯「戀戀草莓優格星球」,冰冰涼涼嘅,草莓味嚟得天然,唔係啲化學粉末味。優格加咗晶球入面,真係口感百變,咬落去QQ嘅,同埋仲有荔枝椰果,飲落去會驚喜到喊出嚟,正!☕ 另一邊廂,「圓圓珍珠花蜜奶茶」溫暖晒我隻心,奶茶滑溜溜,香味十足。飲一啖,細細嘅珍珠滾落舌尖,彈牙得嚟唔會太硬,啱啱好。奶茶同珍珠嘅組合,簡直無得頂,真係撲面而嚟嘅幸福感,好想日日都嚟一杯。😋 話晒,飲品水準高,土瓜港飲品界真係少見。下次帶埋屋企人、靚仔同學,一齊嚟兜着圈圈,品味下「圓圓小姐」嘅招牌味,純樸得嚟又滿分,真係值得推介!

2023-11-09 191 瀏覽
本來想去買另一間台式飲品,但路過見到Lady BoBo😂大大個自己名係度,仲要加埋Lady,無理由唔買番杯嘅🧋芋泥芋圓鮮奶如果可以再多啲芋泥仲好,無糖少次,呢個甜度唔錯,下次可以再試其他👍🏻

2023-09-14 189 瀏覽
夜晚約六點幾嚟到,等咗大概5分鐘就有飲品送上,算係快嘅服務速度😗😗。佢哋嘅茶係用咗純正茶葉,百分百無添加香料。⭐️ 炭焙鳥龍 奶中 微糖 23 ☕️炭焙鳥龍奶茶嘅茶味偏向甘醇,焙火味道濃郁🤪🤪,茶香帶少少芳香😚😚。奶香味道平衡,濃郁而新鮮,整體口感幾唔錯😌😌。不過奶茶嘅奶精同埋奶粉味道有啲濃,如果你想飲得健康啲,可以加少少錢換成鮮奶茶👍🏻👍🏻。如果你想增加啲口感,可以加埋黃金珍珠、嫩仙草、芋薯圓、荔枝椰果同埋寒天晶球😝😝,多啲選擇可以令飲品更豐富多元🥤🥤。📍圓圓小姐 (山東街) Lady BoBo (Shantung Street)旺角山東街50號地下C號舖 Shop C, G/F, 50 Shantung Street, Mong Kok港鐵旺角站 E2 出口, 步行約4分鐘

⭐️ 炭焙鳥龍 奶中 微糖 23 ☕️

港鐵旺角站 E2 出口, 步行約4分鐘
2023-04-15 367 瀏覽
我對珍珠其實有好大嘅要求,好多珍珠都會覺得唔好食!第一名好食嘅珍珠當然係花斑茶社黑糖珍珠,第二名就係呢一㗎 !黑糖味好夠,珍珠,煙靭唔會太硬😙配上珍珠奶茶十分正

2023-04-01 225 瀏覽
星期六下午,見唔洗排隊咪買杯試下點知一等等左大半個鐘,04分落單等到40分,完全係浪費人生唔夠人手就唔好開檔,永不幫襯呀買左芋泥鮮奶,味道都可以,但真係等太耐,咩心機都無晒。
星期六下午,見唔洗排隊咪買杯試下
點知一等等左大半個鐘,04分落單等到40分,完全係浪費人生

唔夠人手就唔好開檔,永不幫襯呀

買左芋泥鮮奶,味道都可以,但真係等太耐,咩心機都無晒。
2022-11-13 423 瀏覽
ʚ 圓圓小姐 Lady BoBoɞஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ❀戀戀草莓優格晶球-$48🍓🍓酸酸甜甜嘅優格,超濃郁!再搭配清甜嘅寒天晶球,入口Q彈口感豐富,上面仲有士多啤梨沙冰,飲得出十分足料,係新鮮水果而唔係果醬🤩📍 圓圓小姐 (山東街) (旺角)旺角山東街50號地下C號舖#hkfood#hongkongfoodie#hongkongfood#hkfoodie#foodiehk#foodstagram#instagood#foodlife#hkig#hkeat#香港美食#cloverlandhk四葉草#圓圓小姐#ladybobo#旺角美食#台式飲品#手搖飲料
ʚ 圓圓小姐 Lady BoBoɞ

ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ

❀戀戀草莓優格晶球-$48🍓🍓

📍 圓圓小姐 (山東街) (旺角)
旺角山東街50號地下C號舖

2022-05-05 523 瀏覽
原來圓圓小姐係旺角開左分店,係未開返晚市堂食既時候,買左好多外賣壽司,點小得飲返杯台式飲品過過口癮!推介店鋪既鮮果系列!係用100%水果製成,我飲既係戀戀草莓優格星球 🍓粉紅色漸層效果好搶眼吸睛,記得先搖勻呀!底部白色係YOUGURT,多果肉又有煙韌既晶球,整體口感豐富又清新,味道十分天然,酸酸甜甜好開胃!啱曬以家既天氣止渴解熱!朋友揀既係圓圓珍珠奶茶同埋百白鳳梨優格!偷飲左珍珠奶茶一啖,佢地既茶底都好出色呀!圓圓小姐(旺角) 地址:旺角山東街50號地下C號舖
原來圓圓小姐係旺角開左分店,係未開返晚市堂食既時候,
買左好多外賣壽司,點小得飲返杯台式飲品過過口癮!

粉紅色漸層效果好搶眼吸睛,記得先搖勻呀!
底部白色係YOUGURT,多果肉又有煙韌既晶球,
整體口感豐富又清新,味道十分天然,酸酸甜甜好開胃!
啱曬以家既天氣止渴解熱!

朋友揀既係圓圓珍珠奶茶同埋百白鳳梨優格!
偷飲左珍珠奶茶一啖,佢地既茶底都好出色呀!

圓圓小姐(旺角)
地址:旺角山東街50號地下C號舖

外賣自取
店面整潔衛生,店員也用心去為我們介紹各款特色飲品。百香果鳳梨芝士果茶$45(芋薯圓+$7)~必飲差不多是全店數一數二貴的一款飲品,但絕對對得住這個價錢。茶底非常清香,百香果和鳳梨的酸甜很平衡,加上冰塊打成沙冰狀,清新又解渴,加上鹹香濃郁又滑的芝士,相當滿足。芋薯圓份量澎湃,口感較為彈牙,不是較糯的那種。黑糖波波可可鮮奶 $30波波Q彈有咬口,鮮奶香滑。唯整杯喝品有點過甜,而且甜度是固定的,不能更改。
店面整潔衛生,店員也用心去為我們介紹各款特色飲品。

百香果鳳梨芝士果茶$45(芋薯圓+$7)~必飲
芋薯圓份量澎湃,口感較為彈牙,不是較糯的那種。

黑糖波波可可鮮奶 $30
  • 百香果鳳梨芝士果茶
2022-04-01 204 瀏覽
試咗佢嘅黑糖波波鮮奶 ($30)黑糖炒得幾香珍珠比坊間嘅煙韌黑糖珍珠既比例幾好 唔會太甜但呢款係冰度固定 無得走冰而且冰量都幾多我哋呢啲飲得慢嘅飲到最後啲冰都溶晒搞到鮮奶好淡味下次我都係買熱嘅好啲或者揀其他有得揀冰度既款式
試咗佢嘅黑糖波波鮮奶 ($30)
黑糖炒得幾香
搞到鮮奶好淡味
下次我都係買熱嘅好啲
或者揀其他有得揀冰度既款式
2022-03-28 204 瀏覽
已經有半年多無行旺角, 去波鞋街買行山鞋及波鞋。 行到累累地,食完中午飯, 想買杯飲品嘆下。營業時間是下午1點不是12 點,資料有誤。之前飲過深水埗個間圓圓小姐, 特別喜歡他們的黃金珍珠。 今日飲鮮奶三重奏$36 一杯滿足曬三個願望, 有黑糖珍珠, 芋頭蕃薯圓, 仙草凍。 黑糖珍珠好煙韌,,煲的時間控制得很好,而且黑糖很清香。 芋頭蕃薯圓是我暫時食過最喜歡的,有口感, 每粒都有芋頭蕃薯味, 真材實料。朋友就飲烘焙 烏龍茶加芝士大$36 加 黃金珍珠$4 茶味香濃, 黃金珍珠,很夾。

營業時間是下午1點不是12 點,資料有誤。

之前飲過深水埗個間圓圓小姐, 特別喜歡他們的黃金珍珠。

今日飲鮮奶三重奏$36

朋友就飲烘焙 烏龍茶加芝士大$36 加 黃金珍珠$4
茶味香濃, 黃金珍珠,很夾。
  • 烘焙烏龍茶
  • 鮮奶三重奏
2022-03-14 132 瀏覽
今次就揀左期間限定嘅芝士莓莓果茶。佢係溝左沙冰同新鮮士多啤梨打成,頂層係芝士奶蓋,口感非常紮實而且口感好滑芝士同奶味都好出,不過價錢都係偏貴,大杯要$45唔知係咪因為我叫左走甜嘅關係,果茶味道有d奇怪,飲落有少少好似變壞左嘅味,但又唔係好明顯,但係我經常都飲走甜嘅水果茶都唔會有呢種情況,我有打去同職員反映,佢話原才料全部都係新鮮,算啦,咁我即管照飲我都唔想行黎行去喇。
芝士同奶味都好出,不過價錢都係偏貴,大杯要$45

我都唔想行黎行去喇。
2022-03-07 88 瀏覽
行街行到口乾,理性同我講要買水,但係對腳就行咗去買…🧋*黑糖波波鮮奶($30)平時飲黑糖鮮奶最驚奶味太重黑糖味又唔夠,估唔到呢杯有驚喜,黑糖味濃,珍珠有咬口,最緊要唔會黑糖還黑糖珍珠還珍珠,成杯攪勻飲都夠黑糖味👍🏻係一杯令人心甘情願奉上卡路里quota嘅嘢飲😻
行街行到口乾,理性同我講要買水,但係對腳就行咗去買…🧋

黑糖波波鮮奶

*黑糖波波鮮奶($30)

2022-03-06
5 分鐘 (外賣自取)
黑糖波波鮮奶
2022-02-10 98 瀏覽
行過旺角有時真係好難抗拒茶飲店既引誘今次路過圓圓小姐,見到門面都唔錯,又未試過呢間望下個Menu有我鍾意既芋泥,就同朋友試試我就叫左杯芋泥奶綠同埋芝士花蜜紅茶芋泥奶綠個綠茶底都幾香,奶同茶既比例都恰到好處仲有芋泥既份量都幾多,我叫左走冰,所以就算外賣之後先飲都唔會影響到個味道芝士花蜜紅茶個紅茶有好香既花蜜甜味,飲左落去之後仲有一陣好香既味道留係口腔!芝士奶蓋都夠濃厚,夠哂creamy , 配搭得幾好!
行過旺角有時真係好難抗拒茶飲店既引誘
今次路過圓圓小姐,見到門面都唔錯,又未試過呢間
望下個Menu有我鍾意既芋泥,就同朋友試試
我就叫左杯芋泥奶綠同埋芝士花蜜紅茶
芋泥奶綠個綠茶底都幾香,奶同茶既比例都恰到好處
芝士花蜜紅茶

2022-02-05 96 瀏覽
有個同事係圓圓小姐既忠實Fans😂,自從奶茶店進駐MK後,圓圓奶茶岀現係office既頻率好高🤣。今日都唔例外,吃完豐富既lunch,又到Tea Time啦~🧋Order過幾次,最鍾意既茶底都係花蜜奶茶💐,帶有少少清甜淡雅既花香🌷,配上奶茶又唔會覺得太甜,都好match✨同時,珍珠都幾Q彈、有咬口🦷,好有滿足感~奶茶價錢宜中,平均$20~30左右,係旺角區㴝講,都算平;而且,可以📲What’sapp落單,買滿$200🆓免運費‼️其實,本身我地湊唔夠$200,差大約$50左右先可以免運費😅,但奶茶職員超Nice,話order多一杯就送過去office💕最後叫左6杯奶茶,賣單$182❣️☕️凍圓圓炭焙烏龍奶茶($26)X2🌸熱圓圓珍珠花蜜奶茶($26)🌼熱黑糖波波花蜜奶茶($27)🍊香橙柚冰茶($35)🍓戀戀草莓優格($42)

同時,珍珠都幾Q彈、有咬口🦷,好有滿足感~

最後叫左6杯奶茶,賣單$182❣️
☕️凍圓圓炭焙烏龍奶茶($26)X2
🌸熱圓圓珍珠花蜜奶茶($26)
🌼熱黑糖波波花蜜奶茶($27)
🍊香橙柚冰茶($35)
🍓戀戀草莓優格($42)
2022-02-04
30 分鐘 (外賣送餐)
  • 黑糖波波花蜜奶茶
  • 圓圓珍珠花蜜奶茶