2019-06-10 1283 瀏覽
位於塘尾道一個比較靜俏俏的街角,無意中發現到一間新開嘅日本🇯🇵高質串燒🍡居酒屋🏮,店舖門外有竹簾遮掩住,神秘度頗高🤔膽粗粗入內一試,過然有重大發現😅.🐚汁煮花螺點解可以咁入味,甜甜嘅汁同花螺真係好滋味😋🍡雞皮串🐔唔只淨係皮,仲有厚厚嘅油脂,有口感有嚼勁👍🏿🍡蒜心串🥬量多亦唔會老唔會乾☺️🐔德島手羽爐端燒必點,加上七味粉勁好食🍡豚肉蘆筍卷🐽🎋豚肉緊纏繞住蘆筍,入口爽脆汁多😋🍡豆腐串唔會好乾而且連埋木魚同醬汁好正👍🏿🍡鰻魚串🐟食過好多地方,呢度都係燒得幾滿意🍡牛舌串🐮唔駛講一定係好食,但係細件咗啲嘅🥴🍳明太子玉子燒即叫即製熱辣辣🔥,仲要係切好一件件先釀入明太子唔會食得好麻煩🤡.整體好滿足,師傳用心製作👍🏿,希望下次再來更有驚喜☺️
🐚汁煮花螺
點解可以咁入味,甜甜嘅汁同花螺真係好滋味😋
🍡雞皮串🐔
唔只淨係皮,仲有厚厚嘅油脂,有口感有嚼勁👍🏿
🍡蒜心串🥬
量多亦唔會老唔會乾☺️
🐔德島手羽
爐端燒必點,加上七味粉勁好食
🍡豚肉蘆筍卷🐽🎋
豚肉緊纏繞住蘆筍,入口爽脆汁多😋
🍡豆腐串
唔會好乾而且連埋木魚同醬汁好正👍🏿
🍡鰻魚串🐟
食過好多地方,呢度都係燒得幾滿意
🍡牛舌串🐮
唔駛講一定係好食,但係細件咗啲嘅🥴
🍳明太子玉子燒
整體好滿足,師傳用心製作👍🏿,希望下次再來更有驚喜☺️
2019-05-20 1026 瀏覽
認識我嘅朋友,都知我好懶post野。更加唔好話打咁大篇字介紹餐廳。今次為夜見破例嘅原因好簡單。D野真心抵deal,性價比極高!鍾意飲酒嘅朋友,呢到仲要free corkage:)真正 好食、新奇又好玩。#自從我食咗夜見之後!啲腦筋好咗好多呀!次次考試都得一百分添呀!#食咗之後個人明顯高咗,大隻咗,個自信心返咗埋嚟!

真正 好食、新奇又好玩。

#食咗之後個人明顯高咗,大隻咗,個自信心返咗埋嚟!
2019-05-20
2019-04-18 916 瀏覽
香港難得有heart的小店,師父好有heart ,食物新鮮,尤其是是海鮮類,燒得恰度好處,不會燒得太over值得一試!還有燒牛舌,雞頸肉, 雞皮是必食之選!可以自带酒水,不收開瓶費!👍👍👍
燒燕鰶(馬友),虎蝦
2019-04-17
10 分鐘 (堂食)
燒燕鰶(馬友),虎蝦
  • 牛舌,雞頸肉,白鱔,燒蠔,燒魚………
串燒要好食,基本兩樣嘢: 用料靚,火候啱,無得呃。呢度,完美! 好嘅串燒衹需要用鹽帶出食物滋味,再靠師傅嘅功架表現出皮脆肉嫩鎖住肉汁嘅狀態。唔需要花巧,唔需要醃到無晒肉味。呢度主打燒鳥, 唔同部位提供足足佔一整版餐牌, 佢仲要用德島無激素雞,激讚! 仲有必食燒白鱔(鰻魚汁另上), 燒牛舌,厚身得嚟肉質超嫩,個白鱔既皮仲要係脆嘅!今次兩個人食唔得多,下次要帶埋朋友嚟,試佢啲小食, 天婦羅同鰻魚飯(睇住佢原條即叫即燒,每次都又厚又濶,差不多每枱都有點),仲有原條燒魚。另外,鐘意食串燒都知,好既串燒真係慢工出細貨係要等既,咁當然就食下前菜叫住小食先啦。哇! 佢前菜係一大碟熱既蘿蔔薯仔牛舌,仲要整得好好味,超厚超腍,好感動!食完個高質串燒,埋單每人都係二百幾,堅係良心價!已經約定朋友encore!店舖唔大, 全場唔夠20個位(講真用心做串燒既一定無可能兼顧太多檯),吧檯佔大部分,有心去都係訂定位先比較好。通風ok既, 我坐吧檯都唔覺油煙味。另外, 見佢有做埋午市, 不過唔係做串燒, 係日式定食

另外, 見佢有做埋午市, 不過唔係做串燒, 係日式定食
燒雞皮
燒牛舌
燒雞翼
前菜—蘿蔔薯仔牛舌
2019-04-06 454 瀏覽
見到新開張看似日本的的店,外面有餐牌見有好多款式獨特就同朋友入去試下,就食左燒蠔,必食燒白鱔外脆內軟及牛舌火喉岩岩好juicy,燒飯團燒到好似有飯蕉咁香脆,秋都魚,燒羊串,我地估唔到香港有咁高質素串燒店,串燒是非常考功夫,控制火候亦要剛好先可以燒得款款都咁Juicy,食得出材料好高質,食物新鮮,好欣賞師傅用心製作,服務亦好好,細心留意到幫我地加茶,如此有水準料理,我同朋友一邊啤啤一邊食,超讚約好左一定要再黎encore 試埋其他款
約好左一定要再黎encore 試埋其他款

2019-04-06
慶祝紀念
紀念日
  • 必食燒白鱔,燒生蠔,燒牛舌
2019-04-01 317 瀏覽
同朋友放工想飲杯啤酒食少少肉,要香口嘅,但又唔想食太多,食咩好呢⋯⋯諗到喇⋯⋯去食串燒。於是就去試吓呢間新開嘅日式串燒,店名叫「夜見燒鳥」主打燒雞,老闆話:徳島雞 無激素 健康,隻雞各部份都有得食😲雞尾都有得食喎!不過我鍾意食魚,唔緊要,呢度都好多種魚俾我揀。於是先試試燒一條香魚,睇吓夠唔夠火候;好得喎!皮脆,魚肉香滑。 再叫銀雪魚西京燒,香滑美味,調味一流。咁好難唔試食其他串燒啦! 好!來個極上牛肉、牛舌,再挑戰下自己,雞肝、雞尾、雞子,呢啲平時其他串燒店都好少做。 果然效果一流,串串都香香噴噴熱騰騰上枱,跟杯日本生啤, 完全味覺嘅享受!太野味喇!跟住想食燒生蠔、燒白鱔,我超欣賞佢個燒白鱔,認真極力推介燒白鱔。朋友話想試試大蝦天婦羅🍤再加南瓜番薯天婦羅,連天婦羅都好掂當! 個皮薄薄好香脆,大蝦夠鮮味。 😋😋😋 好滿足嘅一餐。 一定會再嚟,細細間店,價錢合理,但味道超班!
2019-03-27
  • 燒白鱔
  • 銀雪魚西京燒
  • 極上牛肉
  • 牛舌
2019-03-29 237 瀏覽
氣氛好好,食物質素高!推介牛舌燒得岩岩好,食完一串又一串!大蔥,好濃味!燒飯團🍙,有飯焦,好脆,好好食!魚好新鮮,玉子燒,焼蠔好新鮮,好鮮甜!必食服務好好,可以好安心食野!
服務好好,可以好安心食野!
  • 牛舌
  • 玉子燒