聽說台灣一開業時都已大受歡迎,最近小妹才知原來跟牛角同一集團,在香港已有兩間分店🤭點了C 餐 「麻吉又吃台南」餐!肉肉🥓推介牛小排 穀飼牛 封柳門 喪點了🤭🤭🤭 烚烚下之前,可以先自取一些台灣人氣小食,鹽酥雞,蔥抓餅,鹽水雞,台灣腸等等,仲有特色爆谷🍿飲品有手搖飲品,和冷泡茶,仲有,記得要叫台灣糖水,愛玉超正的吃了兩碗😋最後仲有MovenPick 雪糕作結♥️有機會下次考慮想試upgrade D 餐, 仲有澳洲M5和牛,鳥籠海鮮併盤🤎◻️好呷台灣火鍋 (旺角)📍旺角亞皆老街8號朗豪坊7樓17-20號舖

最後仲有MovenPick 雪糕作結♥️

◻️好呷台灣火鍋 (旺角)
📍旺角亞皆老街8號朗豪坊7樓17-20號舖
2022-11-16 1720 瀏覽
今日1個人去咗食台灣定食,價錢比較貴些,但食物質數都唔錯,60分鐘時間剛剛好,唔係好趕咁不停食,首先去攞小食,炸魚皮,滷豆腐,鹽酥雞,台灣腸,牛肚和豬肚等,然後涼拌小食有雲耳,手撕雞和豬耳。飲品是珍珠奶茶,最後就是配菜和肉丸。返回坐位慢慢食。
好呷台灣火鍋吃到飽台式火鍋放題,原本打算平日放下假同朋友平平地一試佢既lunch ,🤣🤣點知去太遲就變咗食晚市!空間大,兩人入座店員都俾咗大既間位我地😼坐落真心舒服😚裝飾以木系為主,仲有熱櫃加熱住炸番薯仔🍟同鹽酥雞🍗,入口都仲係夠脆熱!我地叫咗份:☘輕旅行•吃台中 吃到飽火鍋(午市$158,晚市$238)➪肉類牛五花豚梅花肉雞腿肉花雕醉生雞件鍋物麻辣芫茜雞滑, 蛋餃鴨血高麗菜水餃手工肉羹 百頁豆腐 個人好鍾意佢既湯底,我叫咗麻辣鴨血藥膳湯底,麻辣味都香同出,配上新鮮既🥩🍖肉肉,叫人好開胃☺️湯入面既鴨血都唔腥臭、入口爽滑😙➪自助小食有:塔香杏鮑菇手抓餅甘梅地瓜條鹽酥豆腐鹵豬肚鹽酥雞鹽水雞蔥油餅香菇肉燥飯地瓜球我覺多滷水小食都整得幾唔錯而炸物都夠脆😙除咗我地食個款,其他都仲有由$238至$368限時120分鐘放題提供肉類、鍋物、海鮮等,+30蚊仲有啤酒放題🤩
好呷台灣火鍋

空間大,兩人入座店員都俾咗大既間位我地😼坐落真心舒服😚

我地叫咗份:
☘輕旅行•吃台中 吃到飽火鍋
(午市$158,晚市$238)
➪肉類
牛五花
豚梅花肉
雞腿肉
花雕醉生雞件
鍋物
麻辣芫茜雞滑, 蛋餃
鴨血

地瓜球

我覺多滷水小食都整得幾唔錯而炸物都夠脆😙

+30蚊仲有啤酒放題🤩
2022-11-13 1519 瀏覽
星期日1145去到攞籌,即刻可以入去,有大把空檯,個侍應帶我哋去一張四人枱坐,中間加塊膠板,隔離坐另外一枱人,比較迫!我朋友見到有car位,問侍應可唔可以轉過去?!侍應話唔得因為係四人枱,咁我哋就話ok, 於是點餐⋯⋯點知十分鐘后,侍應就安排一對情侶坐果度!只有兩個人!早到的人得到的坐位安排竟然比遲到的人更差!?!乜嘢係先到先得?簡直不知所謂!算了我哋繼續食,點一個C餐,有一些肉、餃、丸之類….質素真的比牛大人、山見差一大截!其中牛肉最為驚嚇!肉唔係一片片,係碎濕濕,灼熱之後更可以用肉碎來形容!所謂嘅養生雜菌湯底,就係米色咸水加幾條金菇。而自助bar果邊嘅食物就只有硬….全部味道都差到一個點!記住係好似食緊「硬膠」一樣無味!台式飲品今日係真珠奶茶,大概係一杯咖啡色嘅糖水,好難飲!仲甜過蕃薯糖水果d糖水!!!算啦我轉飲無糖茶,就苦劫過茶餐廳齊啡!另外我懷疑佢哋將冷氣調到好細慳電!!!本人唔係熱底都背脊出晒汗!我隔離可愛嘅肥仔額頭都滴哂汗!成間野好焗!救命呀!大佬呀!點解你哋要咁樣破壞我美好嘅星期日呀?!!兩人食咗大約六百蚊,但完全不值。真的不了………
2022-11-05 1262 瀏覽
今日同老婆去旺角好呷撐枱腳,先前見頗多好評就早啲去,11:50 到達,咦,空無一人,咁就行一陣搭正12點入場。因年紀關係,食唔到太多野,於是就揀午市定食加放題60分鐘。湯底揀咗酸菜白肉鍋,湯頭酸酸地頗開胃,去自助區揀野食,有不同的丸類及蔬菜,非常充足,而且擺放位置較衛生,及洗得乾淨。飲品區飲料亦充足,款式亦多。最讚是臺灣小食區,有鹵味,鹽酥雞,雞絲粉皮,地瓜丸,鹵肉飯,爆谷等,麵食是王子麵及關廟麵等,款式繁多,滿足太耐無去台灣品嚐的夜市美食。到1時埋單,見食客只有六成多,唔通台灣火煱熱潮已過?
因年紀關係,食唔到太多野,於是就揀午市定食加放題60分鐘。
飲品區飲料亦充足,款式亦多。
到1時埋單,見食客只有六成多,唔通台灣火煱熱潮已過?
2069 瀏覽
今日哥哥約左我食lunch,最後佢揀左間屬於牛角集團旗下,位於朗豪坊7樓既「好呷台灣火鍋」。趁哥哥未到就花時間去鑽研吓個Menu啦!嘩嘩嘩!又係對一個選擇恐懼症重症病人(即係我)既一大挑戰(因為又要揀一輪先揀到)又台東南西北又餐價唔同又午市定食套餐。。。哎呀。。。最終好明智咁選擇左台中餐放題($158),哥哥有鴛鴦鍋coupon 可免加$50,會員9折(即免加一),埋單$316兩位。套餐肉食放題一般貨色,每份order有四塊肉左右。湯底叫左沙爹同椰子雞,都係一般貨色。套餐放題既甜品(紅豆湯~一般/檸檬愛玉凍~好酸)亦一般。反而自助區既食/飲選擇更為出色。自助區分為飲品區,熟食區及火鍋料區。先講飲品區,好正!有烏梅汁/玄米茶等樽裝/芭樂汁等台式飲品,亦有多款紙包/罐裝飲品選擇。熟食區仲正,有我至愛既鹽酥雞、脆香既炸魚皮、台灣腸(唔辣。甜。好味)炸豆腐粒(唔夠脆)、鹵水食物(乾咗啲),仲居然有辣同唔辣既爆米花(爆谷)(我覺得ok)添。至於火鍋料區,丸類一般無乜特色。蔬菜類居然有皇帝菜,正!款式好似蔬菜類比較多元化一啲。值得一提嘅係放題套餐裏面嗰個「麻辣芫茜雞滑」真係好難食。總結:今次坐得o

套餐肉食放題一般貨色,每份order有四塊肉左右。湯底叫左沙爹同椰子雞,都係一般貨色。套餐放題甜品(紅豆湯~一般/檸檬愛玉凍~好酸)亦一般。反而自助區既食/飲選擇更為出色。自助區分為飲品區,熟食區及火鍋料區。

值得一提嘅係放題套餐裏面嗰個「麻辣芫茜雞滑」真係好難食。

總結:今次坐得ok,飲品ok,價錢ok(我只係講$158/一位嗰個餐(台中)同只叫一個湯底,因為鴛鴦鍋要另加$50,會員九折即唔駛加一)。午市特價套餐只係得60分鐘享用時間,放題套餐就有100分鐘。。。如果兩款套餐既享用時間各加多20分鐘就會食得再舒服啲。其他套餐就貴左啲啲同未必夠時間食云所有食物。滿意度?今次都有接近70分嘅!😄
麻辣芫茜雞滑(難食)
鹽酥雞(推介)
台灣腸(推介)
飲品區(放題任飲)
烏梅汁/玄米茶(推介)
炸魚皮(推介)
爆米花(麻辣/甘梅)ok
2022-10-27
鹽酥雞(推介)
台灣腸(推介)
飲品區(放題任飲)
烏梅汁/玄米茶(推介)
炸魚皮(推介)
  • 鹽酥雞(放題任食)
  • 炸魚皮(放題任食)
  • 烏梅汁(放題任飲)
  • 玄米茶/桂花烏龍茶(樽裝-放題任飲)
  • 台灣腸(放題任食)
2022-10-17 1037 瀏覽
之前見到openrice好多人劣評呢間火鍋, 心諗牛角旗下嘅火鍋店應該唔會差到咁, 亦都有人誇張到話等於去咗一轉台灣,所以我決定去一時究竟😂入座嘅時候..店員會用普通話講歡迎光臨...因為店員冇台灣嘅口音, 感覺似去咗內地多啲😂😂我估或難食嘅人應該係食咗B餐,因為B餐配的牛五花啲肉好靭, 我自己叫咗一盤都食唔落去🥲 本身B都冇咩嘢食,所以入咗去嘅人應該就覺得好難食...好彩嘅係我叫咗A餐,A餐會包括埋B餐嘅嘢食,貴多幾十蚊,不過我寧願咁樣叫, 因為封門柳味道都正常, 肉質比較林,亦都有肉味👍🏼因為我哋係牛角會員,所以我哋可以免費升級鴛鴦鍋❤️1.清甜椰子雞鍋呢個真心讚, 我覺得佢好香椰子味👍🏼如果將啲肉淥熟咗, 直接放落口仲有少少嘅椰香味🌝2. 麻辣鴨血藥膳鍋因為想食辣嘅關係,呢個似乎唯一嘅選擇 , 個人真心麻麻地, 唔算太好食, 不過不失咁囉, 如果食單鍋,我寧願要返清淡D,呢個食食下好咸...出面有好多熟食,有炸物、 鹵水同涼拌菜, 個人覺得麻麻地, 唔係特別好食🥲蛋餅直情垃圾!鹽水雞鹹到一個點!! 其他嘢就正正常常咁, 但唔係特別好食囉...不過你問我會唔會再嚟食, 可能都會, 不

因為我哋係牛角會員,所以我哋可以免費升級鴛鴦鍋❤️

1.清甜椰子雞鍋

2. 麻辣鴨血藥膳鍋

不過你問我會唔會再嚟食, 可能都會, 不過一定會食貴少少嘅餐,質素好啲, 而且佢湯底都唔差~

想要更多真實食評,IG搵:eat.in.h.k
#好呷 #好呷台灣火鍋 #火鍋 #旺角 #旺角美食 #台灣美食 #台灣美食 #正 #香港特色 #火锅 #黃怪獸 #黃怪獸覓食 #yum #yummy
2022-10-12 828 瀏覽
雖然呢到既酸菜白肉鍋同埋麻辣鴨血鍋都好正🤤但最吸引我既係【台灣小吃自助區】第一次去打邊爐,食小食仲多過食佢嘅火鍋料🤣🤣真係妹仔大過主人婆😂🤣有廿幾款小食,鹽水雞、炸芋頭波波⋯⋯好似個迷你版台灣夜市咁,重點係‼️任食‼️任飲‼️我食左好多條台灣腸同滷味😋😋仲飲茶左兩杯珍珠奶茶🧋🤫🤫除左台灣小食,仲有大愛「甘梅番薯條」同「甘梅爆谷」薯條同爆谷當正餐🙈🙈最後,一碗好呷綜合仙草,一碗愛玉,簡直係最完美又最邪惡嘅收尾🥰🥰

2022-10-07 769 瀏覽
等位機制與眾不同,過號要登記再輪候,再等10張叫籌號,再按過號登記次序入座,為什麼不是按照籌號?!天才機制🙂位置逼夾,食物不是特別好吃😅講真台式火鍋,同樣價位有其他更好特選擇
2022-10-07
2022-10-04 776 瀏覽
午餐 打邊爐,好似有啲罪恶但系最近知道朗豪坊新開咗一間台灣火鍋店,忍唔住要去止下去台灣嘅旅行瘾原来佢系牛角嘅副線姊妹店同牛角一样价钱由$238-$368台中台东台南台北四个組別去選擇,午餐時間有100分鍾任飲任食*九款台式養生湯底選擇及秘制酱汁湯底就要咗麻辣鸭血 藥膳 and 酸菜白肉锅一个辣一个唔辣,麻辣烫其實唔算辣,鸭血可以无限添加酸菜汤可以作为开胃,有一种似酸菜鱼味道咁中可以无限添加酸菜同白肉呢1度最大嘅特色系竟然有超过二十款嘅台灣夜市小食自助区有传统嘅手抓饼台湾香肠,卤水豆腐盐素鸡鸡等等飲品中有珍珠奶茶香芋奶茶,冷泡茶饮品講返食物先我系C餐吃麻吉遊。吃台南呢度嘅五花肉肥瘦分明入口即化呢1度系以QR Core下单,肉類以一碟计算,其他嘅就系用一件或者一塊!食得晒先好嗌呀饮料同埋自助吗边炉火锅,基本野都已经有可以自己喺雪柜度拎location :@hap.taiwanesehotpot #好呷 #台灣火鍋#吃到飽#HAP
午餐 打邊爐,好似有啲罪恶
但系最近知道朗豪坊新開咗一間台灣火鍋店,
忍唔住要去止下去台灣嘅旅行瘾

原来佢系牛角嘅副線姊妹店
同牛角一样价钱由$238-$368
九款台式養生湯底選擇及秘制酱汁

湯底就要咗麻辣鸭血 藥膳 and 酸菜白肉锅
一个辣一个唔辣,麻辣烫其實唔算辣,鸭血可以无限添加

呢1度最大嘅特色系竟然有超过二十款嘅台灣夜市小食自助区

有传统嘅手抓饼台湾香肠,卤水豆腐盐素鸡鸡等等

飲品中有珍珠奶茶香芋奶茶,冷泡茶饮品

講返食物先
我系C餐吃麻吉遊。吃台南
呢度嘅五花肉肥瘦分明入口即化

呢1度系以QR Core下单,
肉類以一碟计算,其他嘅就系用一件或者一塊!
食得晒先好嗌呀

饮料同埋自助吗边炉火锅,基本野都已经有可以自己喺雪柜度拎

2022-10-02 736 瀏覽
今次都是快食Lunch set,用餐時間只有 60分鐘,選了椰子雞湯底需加$14。餐包兩種肉,牛/豬/雞,揀兩款。一塊牛肉,兩種質地,紋路不同?!?!烚完完全唔到,又多筋,又un今天既飲食體驗,完全失望。的牛肉好似合成肉咁,古古怪怪,未烚時已經兩節色,烚完一邊灰肉色,的筋多到乜咁,劣食。豬肉無問題。熟食偏咸。珍珠奶茶過甜。蔬菜就比較好,娃娃菜,油麥菜很新鮮。丸類正常。之前新開時曾到訪一次,同款牛肉類比今次靚好多,前菜也很吸引,希望今次只係個別例子。還望下次到訪,肉類有所改善。
餐包兩種肉,牛/豬/雞,揀兩款。

一塊牛肉,兩種質地,紋路不同?!?!

烚完完全唔到,又多筋,又un

今天既飲食體驗,完全失望。

豬肉無問題。

熟食偏咸。

珍珠奶茶過甜。

蔬菜就比較好,娃娃菜,油麥菜很新鮮。

丸類正常。

還望下次到訪,肉類有所改善。

2022-09-29
Take long time for us to get a table as there is a longggggggggggg queue in front of the restaurant!!等左我地好耐先有位,條隊長到呢!!This restaurant specializes in Taiwanese hotpot which is the sister brand of 牛角 Gyu-Kaku!!There are 4 different buffet dinner sets price range from HKD$238 to HKD$368 which represent 4 regions of Taiwanese cuisines!i.e.Taipei(台北),central of Taiwan/Taichung(台中),South of Taiwan/Tainan(台南)and East of Taiwan(台東)!..We chose the Taipei dinner set which costs HKD$368/adultThere ia a
等左我地好耐先有位,條隊長到呢!!

There ia a Deluxe platter which includes abalones,oysters,scallops,shrimps,Sillaginidae,US SRF wagyu dices,water snowflake...etc) which will offer one time
(美國SRF和牛牛肋粒、手切牛·外裙肉、鮑魚、帶子、蠔、蝦、沙鎚魚片、水蓮及時令蔬菜,盛盤供應一次)

The US SRF wagyu dices with sumptious luscious greasy,Yummmmm!!
There are Australian M5 wagyu,hanger steak,lamp,pork,shaoxing chicken that are offering on an unlimited basis!!(澳洲M5和牛肩胛肉,牛小排、封門柳、牛五花、羊肩肉、豚梅花肉、花雕醉雞及麻辣嫩牛肉)

Loveeeeeeee the Australian M5 wagyu beef chuck roll,beef short rib which are very soft ,tender and juicy!!
Numerous seafood such as snapper,mussels,small octopus
孔雀蛤、八爪魚仔、墨魚咀、鯛魚片

Loveeeee the snapper which is flaky and soft!!

over 80 types of hotpot ingredient which provided on an unlimited basis!!Such as fish maw,beef tendon,dumplings,mashed cuttlefish paste...etc.

Love the fish maw(花膠) which is thuck, incredibly collagenic and acts like the sponge soaked up all the essences of the soup!!highly recommended!!

Numerous classic Taiwanese cooked snack are served!!such as Taiwanese fried chicken (鹽酥雞),Taiwanese sausage(台灣腸),brine beef tripe(滷水牛肚),spring onion pancake(蔥油餅)handshaked bubble tea(台式手搖珍珠奶茶),red bean sticky ball sweet soup(芋圓仙草豆糖水).

loveeeeeeeeee the Taiwanese fried chicken (鹽酥雞) which is well seasoned,crispy and crunchy on the outside,juicy and tender on the inside!
brine beef tripe(滷水牛肚) is well cooked,soft and tender!!

Red bean sticky ball sweet soup(芋圓仙草豆糖水) is healthy,wolesome and delish!!

Customers who ordered buffet dinner set C or D can enjoy a Switzerland Movenpick ice cream!!
📍"Hap Taiwanese hotpot" (好呷台灣火鍋) located in Shop 17-20, 7/F, Langham Place, 8 Argyle Street, Mong Kok
旺角亞皆老街8號朗豪坊7樓17-20號舖
  • red bean sticky ball sweet soup(芋圓仙草豆糖水)
  • snapper 鯛魚片
  • hanger steak 牛小排
  • Australian M5 wagyu 澳洲M5和牛肩胛肉
  • brine beef tripe(滷水牛肚)
  • Taiwanese fried chicken (鹽酥雞)
  • fish maw(花膠)
好呷台灣火鍋是牛角旗下,只有朗豪坊一間店,長期多人星期六 5:30pm 用手機 app 取票期間有很多金卡會員優先插隊最後大約等了 1.5 小時才入座下次可能要 5 點就取票 😂麻吉遊‧食台南9 種台式湯底,要了好呷酸菜白肉湯底湯底連料:酸菜、白肉、紅薯粉配麻香辣醬,著重麻麻的感覺,不會很辣白肉 (豚肉)和麻香辣醬都可以 refill 可以加些生蒜,自製蒜泥白肉食物來得快,數量都來得正確,不過質量比較參差肉類選擇多,有豬牛羊雞,羊肉比較臊另有鵝腸(淥秒就食得)、原味鴨血海鮮有墨魚仔、魷魚片、鯛魚(肉質一般)加湯要自己來,一壺剛好夠一鍋自助區有不同台式小食青瓜、木耳、豬耳、金錢肚金錢肚味道最怪飲品有冷泡茶,奶茶,罐裝飲品冷泡茶是比較正常奶茶和罐裝飲品都偏甜 🧋🧋🧋甜品有檸檬愛玉、好呷綜合紅豆湯份量都幾大碗,味道正常發揮最後,每位附送 movenpick 雪糕一客題外話,店外聞不到火鍋的味道一行進店裏,味道就飄出來,好香店員安排了餐廳最裏面的靠牆用餐位置靠牆是一排  sofa 位挨近枱是不會 feel 到冷氣 😵要挨後去靠牆先有冷氣吹到,但不方便食野 其實一邊行,一邊經過其他枱,火鍋熱力已
好呷台灣火鍋是牛角旗下,只有朗豪坊一間店,長期多人
星期六 5:30pm 用手機 app 取票
期間有很多金卡會員優先插隊
最後大約等了 1.5 小時才入座
下次可能要 5 點就取票 😂
麻吉遊‧食台南
9 種台式湯底,要了好呷酸菜白肉湯底
湯底連料:酸菜、白肉、紅薯粉
配麻香辣醬,著重麻麻的感覺,不會很辣
白肉 (豚肉)和麻香辣醬都可以 refill
可以加些生蒜,自製蒜泥白肉
食物來得快,數量都來得正確,不過質量比較參差
肉類選擇多,有豬牛羊雞,羊肉比較臊
另有鵝腸(淥秒就食得)、原味鴨血
海鮮有墨魚仔、魷魚片、鯛魚(肉質一般)
加湯要自己來,一壺剛好夠一鍋
自助區有不同台式小食
青瓜、木耳、豬耳、金錢肚
金錢肚味道最怪
飲品有冷泡茶,奶茶,罐裝飲品
冷泡茶是比較正常
冷泡茶
奶茶和罐裝飲品都偏甜 🧋🧋🧋
甜品有檸檬愛玉、好呷綜合紅豆湯
份量都幾大碗,味道正常發揮
最後,每位附送 movenpick 雪糕一客
好呷綜合紅豆湯
題外話,店外聞不到火鍋的味道
一行進店裏,味道就飄出來,好香

店員安排了餐廳最裏面的靠牆用餐位置
靠牆是一排  sofa 位
挨近枱是不會 feel 到冷氣 😵
要挨後去靠牆先有冷氣吹到,但不方便食野

其實一邊行,一邊經過其他枱,火鍋熱力已經散緊出來 🥵
一坐底仲覺得更熱
完全 feel 到上一手的火鍋餘溫,加埋隔離左右傳來的熱力
自己張枱個爐都未開已經熱到咁 ...  🥵🥵

雖然每個爐頭上有個環狀抽風
可能通風設計得差
開埋爐仲更熱 🥵🥵🥵

望到坐近緊急出口的一枱人,更加有部吹風機吹到正一正
成餐飯睇住背向吹風機的人頭髮飄揚

未試過食火鍋個環境熱到咁
都幾影響食慾 👎
冷泡茶
好呷綜合紅豆湯
  • 檸檬愛玉
🍽好呷台灣火鍋 (旺角)📍旺角亞皆老街8號朗豪坊7樓17-20號舖今日黎到旺角,梗係試下食近排最多人討論既人氣台式放題火鍋店啦🫶🏻 好呷台灣火鍋!佢係牛角旗下既火鍋店,難怪咁多選擇啦,真係會令人花多眼亂呀!今次唔使飛去台灣,都食到台灣嘅味道✈️今次我哋點左「厝內人.吃台北」都只係$368/人,120分鐘,食完好飽都仲想再食啊!🤰🏻湯底🥘(鴛鴦鍋+50/人) 佢哋有九個選擇俾我哋揀,今次我哋試咗佢地既藥膳養生雞鍋同埋好呷麻辣鴨血藥膳鍋。藥膳養生雞鍋嘅味道好出雞湯味,有淡淡的藥膳味道,幾特別。麻辣鴨血藥膳鍋,辣辣地,好開胃。牛肉🐂我哋呢個餐最特別嘅係食到M5澳洲和牛肩胛肉,食落去真係軟腍。我鍾意食牛味重啲嘅我會推薦手切牛.外裙肉,真係好出色。鍋物🍢佢地既鍋物唔使講就真係花多眼亂,而且勁有台灣特色。有台式墨魚花枝丸,牛肉貢丸,鴨肉丸等等。其中,百頁豆腐用黎吸鴨血湯底係最惹味嘅。鍋物你哋都可以去到自助區自已拎,其他都可以用QR code點菜。小食🍿佢哋嘅小食都係花多眼亂,最為極具特色嘅當然係台灣香腸同埋有我的最愛炸魚皮! 但最為估唔到既,佢地居然有爆谷,有甘梅口味同麻香辣味,實在食到停唔到口。飲

🍽好呷台灣火鍋 (旺角)
📍旺角亞皆老街8號朗豪坊7樓17-20號舖

湯底🥘(鴛鴦鍋+50/人)

牛肉🐂

鍋物🍢

小食🍿

飲品🥤
佢哋嘅飲品都值得一提,唔單止有罐裝飲品,而且又台灣嘅紙包飲品。但一定要試吓佢哋嘅自製飲品! 冬瓜茶同台式珍珠奶茶,真係好似返咗台灣咁。唔鍾意飲甜嘅嘢,可以選擇佢哋嘅自製桂花烏龍同白桃烏龍。

佢哋有四個唔同套餐🌙:
1.探部落.吃台東 (晚市小童:208 成人:268)
2.輕旅行.吃台中(晚市小童:188成人:238)
3.麻吉遊.吃台南(晚市小童:228 成人:298)
4.厝內人·吃台北(晚市小童:278 成人:368)

星期五六日晚市都係加$10咋,真係物超所值,值得一試👍🏻

(1674.2/4=💰418.55)
最近人氣最高嘅台式火鍋,一定係牛角同集團嘅好呷台灣火鍋。位於鬧市朗豪坊,晚晚都人頭湧湧,大把人慕名而去,等幾個鐘都要食。作為牛角忠實fans嘅我,梗係要去襯下熱鬧。餐廳主打火鍋吃到飽,每個套餐都以台灣地區命名,我地今日就點咗最多野食嘅D餐《厝內人•吃台北》。湯底足足有9款選擇,我地揀咗鴛鴦鍋,好呷麻辣鴨血藥膳鍋同埋田園養生雜菌鍋。兩款同樣養生,麻辣鴨血鍋一上枱就聞到好香麻辣味,中辣程度伴隨藥膳味,推介🫶自助區有超多選擇,包括有超過20款食品嘅【台灣小吃自助區】😳 飲品區每日有唔同手搖飲品同冷熱飲品,更有多款手工冷泡茶。《厝內人•吃台北》比其他餐多咗澳洲M5和牛、肩胛肉、墨魚片、孔雀蛤等肉類同海鮮,以及各款鍋物。另外仲有打卡必備嘅主廚發辦【輕奢華盛盤】,包括各款矜貴肉類、海鮮、蔬菜,連手切牛外裙肉同鮑魚都有😍整體食物都好高質😆肉類肉味濃,肉質鮮榨,海鮮都好新鮮。食埋各款小食直頭好似去咗台灣夜市咁,尤其鹽水雞食咗好多碟😋 記得食埋甜品好呷綜合紅豆湯,一碗有哂芋圓、仙草、小湯圓,飲埋紅豆湯,超滿足🫶