峇里堂

BaliTown
2024-09-01 859 瀏覽
位於尖沙咀山林道嘅峇里堂一直都係人氣的印尼餐廳之選,主要打正宗印尼口味。餐廳的食材同用料一向出色,無論係串燒小食,印尼炒飯,定係甜品,樣樣都有水準。值得一讚嘅係主菜份量不少,同朋友聚會都唔怕食唔飽,價錢方面亦算親民。設有自助水吧,怕辣的人食到辣野都可以即時撲火。峇里堂參峇醬炒海鮮 推薦少辣,自家製的參峇醬非常惹味,配料分別有蝦,青口,貝類及印尼魚蛋等。醬汁層次非常豐富,由茄膏,蝦醬,咖喱醬等多種配料制成,連唔食飯嘅朋友都忍唔住要撈飯。印尼沙爹串燒(6串起)今次分別叫左沙爹莉莉(魚+蝦餅),羊肉,雞肉。沙嗲醬汁有濃厚嘅花生醬同沙嗲味,甜中帶辣,味道一流!印尼特色炒飯食印尼菜又點可以唔食Nasi Goreng呢!嚟到峇里堂嘅一定要點印尼炒飯,份量大而且價錢親民,配邊樣菜式都咁夾!峇里唐街頭珍多冰冰珍多冰味道其實都大同少異,呢個珍多冰冰嘅份量真係唔細,推薦二人分享。

峇里堂參峇醬炒海鮮

印尼沙爹串燒(6串起)

峇里唐街頭珍多冰冰
2027 瀏覽
📍峇里堂 (尖沙咀)尖沙咀彌敦道176號The Nate 3樓之前去過峇里旅行,對當地嘅食物念念不忘,發現尖沙咀有一間四十多年老字號印尼餐廳,可以食印尼峇里的風味美食。裝修以木系為主,感覺舒適,好好享用晚餐🧊雙色咖央多士我選了多醬,多士採用竹炭口味和雜穀麵包,加上大塊牛油和斑蘭風味咖央醬,好邪惡🧊峇里堂招牌巴東牛肉牛𦟌筋肉嫩滑,肉質軟腍入味,一上枱已經陣陣香味,牛肉配上椰香辣味東巴醬汁,啖啖肉,份量多,撈飯食好yummy ,必叫🧊印尼特色炒飯材料非常足料,有海鮮,蔬菜,雞蛋,用上印尼黑醬油,味道甜咸香,再加上太陽蛋和蝦餅,炒飯不會太油,粒粒分明,香口惹味🍸Bali Forest • 竹林用竹林杯去裝飾,混合斑蘭、伯爵茶、青檸、香茅,香茅味突出,清新解渴#尖沙咀#尖沙咀美食#尖東#尖東美食#香港#hongkong#hkfood#hkfoodie#食好西#相機食先#手機食先#香港好去處#週末好去處#cafe#coffee#印尼#峇里島#bali #巴里#印尼餐廳#印尼炒飯#串燒#咖央#多士
📍峇里堂 (尖沙咀)
尖沙咀彌敦道176號The Nate 3樓

#咖央#多士
  • 雙色咖央多士
  • 印尼特色炒飯
2024-08-18 828 瀏覽
第一次食印尼菜🥰就黎左峇里堂😋座位都幾闊落🥰都唔錯😆適合大班人去聚聚😎隔離台叫左嘅煎魚仲勁香,下次黎就試下先🥳餐牌入面有唔少嘅地道嘅峇里傳統菜🤤🌸雙色咖央多士入面有香香嘅咖央醬☺️配搭埋牛油,口感都好脆🤤🌸最愛 •蜜糖牛油雞全翼,雞翼食落有香香嘅蜜糖味😆仲燒得好香😍多肉汁🤩🌺峇里堂海鮮煎,海鮮煎唔辣,入面有蝦,帶子,配上峇里風味醬😆🌺印尼特色炒麵,有d似中式嘅炒油麵,入面有蝦仁,雞絲等😚份量仲好足夠😌🥥鮮椰汁冰,入面仲滿滿嘅椰汁😋好消暑😎

餐牌入面有唔少嘅地道嘅峇里傳統菜🤤

🥥鮮椰汁冰,入面仲滿滿嘅椰汁😋好消暑😎

2024-08-13 967 瀏覽
甚少食印尼菜,今日一於一試😆▶️招牌巴東牛肉$168牛肉係用牛板鍵,非常之腍,而且入味,質料有酸酸好味味的辣,配合飯真係非常之匹配😆 ▶️峇里參峇醬原條煎魚 $158依款我叫咗微辣,辣到比巴東牛肉稍為辣少少,雖然望落去醬汁一樣,但食落去都有啲唔同,仍然非常之濃郁,外皮炸到脆脆,魚肉質好嫩滑的魚,非常好味😃😃▶️金貝飯 $35和Wong的顏色,應該用了一些醬料整成,不算有強烈的味道,只係粒粒分明,配上濃濃的醬汁非常匹配▶️峇里。島 $54主要是龍龍的菠蘿汁,非常清爽▶️ 峇里。爽翠 $54由益力多配上梳打水,另外有些少菠蘿汁的味道,味道非常之特別亦很很好味整體嚟講依間印尼店環境非常之舒服,而且款式都好多,食物亦好啱口味,而且亦有不少不同的飲料,非常特別😆
甚少食印尼菜,今日一於一試😆

▶️招牌巴東牛肉$168

▶️峇里參峇醬原條煎魚 $158

▶️金貝飯 $35

▶️峇里。島 $54
主要是龍龍的菠蘿汁,非常清爽

▶️ 峇里。爽翠 $54

2024-08-02 1169 瀏覽
今次嚟左尖沙咀呢間樓上鋪食印尼菜晚餐。叫左招牌巴東牛肉 Rendang Sapi,牛肉有左牛𦟌肉同牛肉,牛肉炆得好軟淋,醬汁睇落好似辣咁但食落唔辣,係印尼風味嘅濃味醬汁。另外叫左印尼特色炒飯,可以揀有辣味同走辣,最後揀左有辣味,都幾辣下,炒飯幾香口,配左隻煎香蛋、青瓜片同蕃茄粒。最後落左個雙色咖央多士,多士烘到好脆身,雙色麵包味唔算好出,咖央係輕盈甜味,幾夾。整體來講食物正正常常,環境都幾闊落,坐得舒服。
今次嚟左尖沙咀呢間樓上鋪食印尼菜晚餐。
叫左招牌巴東牛肉 Rendang Sapi,
牛肉有左牛𦟌肉同牛肉,
牛肉炆得好軟淋,
醬汁睇落好似辣咁但食落唔辣,
係印尼風味嘅濃味醬汁。
另外叫左印尼特色炒飯,
可以揀有辣味同走辣,
最後揀左有辣味,都幾辣下,
炒飯幾香口,配左隻煎香蛋、青瓜片同蕃茄粒。
最後落左個雙色咖央多士,
多士烘到好脆身,
雙色麵包味唔算好出,
咖央係輕盈甜味,幾夾。
整體來講食物正正常常,環境都幾闊落,坐得舒服。
2024-07-30 1258 瀏覽
週末試過一次峇里堂的午餐 覺得味道風味都幾唔錯 於是約左朋友試一試印尼晚餐🥣招牌菜 - 巴東牛肉牛肉真係燜得非常嫩滑 吸收埋香料的精華 帶有微辣且香口惹味 送飯一流 飯類除左白飯以外 可點金貝飯金貝飯充滿印尼香料和椰汁味的混搭 🍚飯粒分明爽身印尼沙爹串燒 (羊/ 沙爹莉莉/花枝)串燒組合都有多種選擇 即叫即燒 醬料充滿印尼的花生味道飲品🥤:印尼樽仔花茶口感清新帶點香甜 雖然比午餐的價錢略高 不過都反映係食材質素之中 值得一試的印尼餐廳🤩

招牌菜 - 巴東牛肉

飯類除左白飯以外 可點金貝飯

金貝飯充滿印尼香料和椰汁味的混搭 🍚飯粒分明爽身

印尼沙爹串燒 (羊/ 沙爹莉莉/花枝)

串燒組合都有多種選擇 即叫即燒 醬料充滿印尼的花生味道

飲品🥤:

印尼樽仔花茶
口感清新帶點香甜

2024-07-24
  • 巴東牛肉
邊個話印尼淨係得indomi😆喺山林道入去行幾步就會見到有𨋢直上3樓晏晝去食採光好好幾舒服食完個晏忍唔住都坐到三點幾落場🇮🇩雙色咖央多士🇮🇩峇里式豬肋骨飯🇮🇩印尼沙嗲串燒🇮🇩沙嗲豬肉配米餅餐前小食一定要食返塊咖央多士其實咁邪惡嘅嘢好難唔好食但佢可以揀少醬同多醬真係比較貼心嘅主菜嘅味道唔會太辣反而係偏甜嗰種甜唔係砂糖個人覺得有少少似生果甜特別係豬肋骨個汁有啲香茅又有啲芒果嘅甜串燒揀咗三款唔同嘅有雞/羊/魚+蝦自己最鍾意個雞配個沙嗲醬好惹味最後嘅沙嗲豬肉係有少少辣加咗洋蔥炒嘅豬肉條甜甜辣辣好啱送飯兩個人嘅份量啱啱好✨
邊個話印尼淨係得indomi😆

自己最鍾意個雞配個沙嗲醬好惹味
最後嘅沙嗲豬肉係有少少辣
加咗洋蔥炒嘅豬肉條甜甜辣辣好啱送飯
兩個人嘅份量啱啱好✨
今晚約了好友吃晚飯,地點選擇了尖沙咀,以方便大家。好友揀選了「峇里堂」這間餐廳,正好吃一吃久違了的印尼菜。「峇里堂」位於The Nate大廈的3樓全層,一出升降機就是了。餐廳都幾大,座位夠寬落。串燒自選3款,分別點了沙嗲莉莉、羊肉和雞肉。沙嗲莉莉是由魚肉、蝦肉混合而成,感覺有點類似韓國菜的魚糕。3款串燒烤香後,淋上靈魂醬汁——沙爹!沙爹醬夾雜了花生粒粒,微辣惹味又有花生香。朋友推薦的印尼炒飯,賣相不錯,每粒飯都色澤分明。飯粒入口彈牙;伴隨雞肉、雞蛋、三色豆同炒香,口感豐富。因為加入了印尼黑醬油,所以會多了一份甜鹹香味。附有蝦片和一隻太陽蛋,蛋漿和米飯拌勻後,味道更香。根據餐牌介紹,這碗金貝飯的做工都幾繁複,前後需蒸煮2次才成。飯粒乾爽,食落有口感,帶有陣陣黃薑香味。但相對椰香味就未算明顯。椰汁冰以椰子造型呈現,冰涼又重椰汁香味。而朋友點的一杯特調——峇里・爽翠,由菠蘿汁、青檸、益力多和梳打水沖調出來。青檸和菠蘿夠清新,充滿夏日氣息。
今晚約了好友吃晚飯,地點選擇了尖沙咀,以方便大家
。好友揀選了「峇里堂」這間餐廳,正好吃一吃久違了的印尼菜。

印尼沙爹串燒

!沙爹醬夾雜了花生粒粒,微辣惹味又有花生香

印尼特色炒飯

朋友推薦的印尼炒飯,賣相不錯,每粒飯都色澤分明
。附有蝦片和一隻太陽蛋,蛋漿和米飯拌勻後,味道更香。
金貝飯

根據餐牌介紹,這碗金貝飯的做工都幾繁複
。但相對椰香味就未算明顯。

2024-07-22
2024-07-23 1095 瀏覽
🇮🇩平時唔多食印尼野,朋友推介呢間印尼菜抵食,7點到訪完全滿座,餐廳裝修同餐牌內容都幾新派。🐑印尼沙爹串燒 最少叫三款,每樣兩串,我地揀左羊肉、雞肉同印尼咖哩大魚蛋 。印尼沙嗲口味濃郁,口味偏甜,三種串燒排名:大魚蛋>羊>雞。🥬蝦醬炒通菜 $88炒得好翠綠爽脆,蝦醬味好香,惹味但唔會太鹹。🥪雙色咖央多士$42黑白兩隻色嘅多士,夾住厚厚牛油同咖央醬。多士夠脆,牛油咖央醬比例剛好 ,唔係太油膩。menu 有得揀走牛油or double 牛油,好有趣地寫左真心唔建議走油🍚印尼特式炒飯 $95超級惹味又夠鑊氣嘅印尼炒飯,印尼醬油嘅咸香加微辣(可選不辣),絕對係印尼餐廳必叫。仲有幾片香脆嘅蝦片同太陽蛋。餐廳都有唔少啤酒選擇,所以不論一班朋友/家庭都好啱到訪

🐑印尼沙爹串燒

🥬蝦醬炒通菜 $88
炒得好翠綠爽脆,蝦醬味好香,惹味但唔會太鹹。
蝦醬炒通菜

🥪雙色咖央多士$42

🍚印尼特式炒飯 $95
印尼特式炒飯

餐廳都有唔少啤酒選擇,所以不論一班朋友/家庭都好啱到訪
1930 瀏覽
蝦醬炒通菜
印尼特式炒飯
今晚去咗峇里堂食飯,呢間餐廳喺尖沙咀同佐敦之間😆好方便‼️‼️一入到去,感覺好舒服🧘🏼‍♀️🧘🏼‍♀️裝修得好有峇里島風情,令人彷彿置身異國🥰🥰佢哋個雙色咖央多士真係超好食🤤🤤可以自己揀牛油同醬料嘅量😋😋食落去既香口又唔會太膩❤️❤️而家好多地方都食唔到咁有特色嘅咖央多😍真係好掂🥰再講講佢哋嘅招牌菜😊😊巴東牛肉配珍珠香飯🤤🤤牛肉煮得夠腍,香辣嘅味道啱晒我哋香港人嘅口味🌶️配埋碗另外加嘅珍珠香飯😋😋兩樣一齊食🈵真係夠晒滿足❣️食完主菜,當然少不了甜品啦🥰🥰🥰峇里堂街頭珍多冰冰🧊🧊真係夏天嘅救星🥵🥵有紅豆🍍大樹菠蘿🥥🥥椰子味雪糕,仲有手製珍多冰,甜度啱啱好😍用上爪哇椰樹糖,超級香甜又冰涼🆒🆒食完仲想再食‼️‼️飲品方面,峇里•爽翠💚同峇里•日落☀️都好特別❤️❤️爽翠嗰個菠蘿汁夠鮮🍍加埋青檸🍋益力多同梳打水💚飲落去既清新又解渴😆而日落嗰杯,柚子同蝶豆花嘅組合新鮮💜顏色超靚😊😊蜂蜜同忌廉鮮奶嘅甜味❣️飲完超爽😍總括來講,峇里堂嘅食物同飲品都好有水準👍🏻👍🏻價錢又合理💛💛係一個好適合同朋友或者帶家人一齊享受嘅好地方😋😋下次一定會再嚟‼️‼️

再講講佢哋嘅招牌菜😊😊巴東牛肉配珍珠香飯🤤🤤
真係夠晒滿足❣️

食完主菜,當然少不了甜品啦🥰🥰🥰峇里堂街頭珍多冰冰🧊🧊
超級香甜又冰涼🆒🆒食完仲想再食‼️‼️

飲品方面,峇里•爽翠💚同峇里•日落☀️都好特別❤️❤️
💜顏色超靚😊😊蜂蜜同忌廉鮮奶嘅甜味❣️飲完超爽😍

• 雙色咖央多士
  • 峇里堂珍多公雞冰冰
  • 巴東牛肉飯
2024-07-16 768 瀏覽
峇里堂,位於尖沙咀彌敦道176號The Nate 3樓。餐廳主打東南亞印尼菜,晚餐 ~ ▫️峇里堂招牌巴東牛肉$168 ~ 醬汁越食越辣,開胃惹味,巴東牛肉口感軟腍。 ▫️金貝飯$35 ~ 因為點了巴東牛肉, 醬汁用作拌飯,所以亦點了金貝飯。 ▫️印尼沙嗲串燒$109 ~ 有雞肉,羊肉和魚蛋, 印尼沙嗲醬甜甜的,令串燒更美味。 ▫️雙色咖央多士$42 ~ 咖央醬與多士完美結合, 甜度適中。 ▫️峇里堂街頭珍多冰$62 ~ 夏日炎炎最適合食返碗透心涼的珍多冰, 香濃幼滑的椰子雪糕,加上大樹菠蘿、紅豆同珍多冰, 夏日之選。 整體推介巴東牛肉和珍多冰,兩款都啱我口味。 🏷️溫馨提示~ 整個用餐體驗均屬個人分享意見, 只作參考😊。

印尼沙嗲串燒

峇里堂街頭珍多冰

整體推介巴東牛肉和珍多冰,兩款都啱我口味。

2024-07-11
印尼沙嗲串燒
2024-07-15 512 瀏覽
呢間去過了很多次除咗巴東牛肉係一絕之外,一定要試吓佢哋嘅加多加多,要多醬喎一定另外,唔食甜品嘅我,都一定要食呢度嘅珍多冰呢間餐廳嘅嘢係好食,不過唔好expect有招呼,Q R落單,雖不至於小客,但D人全部西口西面,尤其門口個亞姑,真係幾冇禮貌,極趕客,我唔係乜嘢西客,亦唔使人當我大爺,同你亦冇血海深仇,下次再係咁我,就拍枱冇面比或者,根本唔會再有下次,I am just don’t know
呢間去過了很多次

另外,唔食甜品嘅我,都一定要食呢度嘅珍多冰

2024-07-15
午餐
  • 印尼特色炒飯
2024-07-13 716 瀏覽
今次🐧 黎到佐敦,決定試下好少食嘅印尼菜🤭 餐廳環境明亮清新,裝修採用簡約和暖嘅木系為主,加上富地道特色嘅飾品點綴,身處其中度假感滿滿❤️ 好chill😘 㨂咗幾款必食地道食品和甜點🤩🌟 首先㨂咗個色彩繽紛嘅峇里堂街頭珍多冰😋 滿滿一碗刨冰上,堆滿了紅豆、珍多條和椰樹糖😍 頂端再蓋上一球椰子雪糕,食落甜絲絲超香口🤤 每一啖都冰涼透心,消暑必食👍 再㨂咗一份雙色咖央多士🥴❤️ 多士即點即烘,食落香脆惹味😋 內裡塗滿甜美無比嘅咖央和邪惡香滑嘅牛油,滋味滿分推薦😈❤️ 峇里。椰啡類近常見嘅Affogato, 採用了印尼曼特寧特濃咖啡配椰子味雪糕,咖啡嘅醇香與甜甜嘅雪糕完美融合,食落風味獨特令人難忘😋飲品㨂咗一杯打卡勁靚嘅峇里。日落❤️ 飲品採用柚子、蝶豆花、蜂蜜和忌廉鮮奶製造漸層嘅效果😍 飲落集甜、酸、爽、滑滋味於一身,豐富嘅層次感令人回味無窮🫶

峇里。椰啡

峇里。日落
下午茶
峇里。椰啡
峇里。日落
雖然明白香港租金不便宜 但個人認為峇里堂可以做得更好不懂變通既餐廳 成間舖得幾枱 都唔比人揀位坐 想坐窗口望下風景 仲要係語氣態度較差咁order你要坐邊到先講價錢 份量全部偏小 所以相對感覺個價錢幾貴Weekend lunch 連飲品要$90-100不過食物拎到黎 個飯已經散左。。。好冇誠意然後味道係好食既 不過覺得冇屋企印尼姐姐整得咁好食咁有特色 特別係巴東牛肉偏甜 個人覺得一般 沙嗲炒豬肉啲豬肉條碎濕濕 呢個價錢呢個質素感覺香港人同印尼人都吸引唔到總結就係不!推!介!唔會再黎
雖然明白香港租金不便宜 但個人認為峇里堂可以做得更好

先講價錢 份量全部偏小 所以相對感覺個價錢幾貴
Weekend lunch 連飲品要$90-100

不過食物拎到黎 個飯已經散左。。。好冇誠意
沙嗲炒豬肉啲豬肉條碎濕濕

呢個價錢呢個質素感覺香港人同印尼人都吸引唔到
總結就係不!推!介!唔會再黎
咖央很少
我哋今次嚟到尖沙咀一間味道好正嘅印尼菜🇮🇩!舖頭已經開咗好多年,由地舖搬咗上樓上鋪,裝修變成現代休閒風🪵,不過味道都係超級正。.🐮峇里堂招牌巴東牛肉($168)味道甜甜鹹鹹,好開胃🤤!仲有特色嘅香料調味,喺出邊食唔到呢浸味。食落仲有辣味嘅餘韻喺個口度擴散🌶️,好惹味,好餸飯。.🐥最愛 •蜜糖牛油雞全翼($93)蜜糖牛油嘅甜香味真係好夾雞翼!雞翼本身香脆💥,之後再淋上蜜糖牛油嘅醬汁,吸收埋甜香嘅味道。.🥭芒果珍多雪糕冰($62)嚟到呢度必試!芒果份量超級多,而且好熟、好甜😍。配埋芒果雪糕、斑蘭QQ、同埋椰汁冰啱晒呢個天氣,超級冰涼❄️。
🐮峇里堂招牌巴東牛肉($168)

🐥最愛 •蜜糖牛油雞全翼($93)

🥭芒果珍多雪糕冰($62)
2024-07-02
午餐