2019-11-13
【薑蔥生蠔】 HKD128依間食過幾次,小菜碟頭🍽係細啲,不過幾有水準,譬如牛柳粒,蜆,鵝片等等都唔錯。不過今次叫嘅依個菜就中左伏啦❗蠔係好細粒,亦都唔太新鮮,食落冇乜口感。至於佢用薑蔥去煮,但係幾乎一啲香味都冇【蒜香薯仔牛柳粒】 HKD108依間嘅碟頭都係偏細,不過勝在大部分餸菜都煮得唔錯。以依個為例,牛柳粒🐮熟嘅程度剛剛好,唔會煮到好老。而且薯仔粒都有炸過,成碟餸都好香口。不過如果要我再揀嘅話,我會比較喜歡黑椒汁。【京燒蝦碌】 HKD128汁醬就幾惹美啦👍🏻甜甜地,辣辣🌶地。不過如果再去依間舖頭食,一定唔會再點依道菜。點解?因為蝦🦐唔大隻都算,正常就算唔大隻,但係只要沾依個汁都會好正。不過嗰問題係依度嘅蝦肉同蝦殻痴得好實,就算搣又好,咬又好,都會有層衣痴係蝦肉上面,變相食落嗰口感超唔好,鞋颯颯🤢
【蒜香薯仔牛柳粒】 HKD108
【京燒蝦碌】 HKD128