2024-10-23 0 瀏覽
幾個月沒吃Jollibee的炸雞,這晚趁家中沒人煮晚飯,走到Jollibee買外賣回家吃。今次揀的套餐是2件樂脆雞配蘑菇飯及中汽水,炸雞的炸漿夠脆,厚薄適中,入口不會一團粉,肉質不會粗糙,仍保有肉汁。Gravy醬的濃度剛好,不會太鹹。惜這次的炸雞不及上次在將軍澳分店嚐到的那樣好吃,這次只是穩打穩紮的程度。蘑菇飯的蘑菇片大大片,醬汁都算多,夠撈飯,惟口味偏淡,稍稍欠奉滋味。Jollibee於我而言,還是得樂脆雞比較得我歡心。不論是哪一間分店,飯及意粉都暫未能擄獲我的心。
2件樂脆雞配蘑菇飯

2024-07-22
外賣自取
2023-09-13 610 瀏覽
自從早兩日食完某連鎖餐廳後好掛住呢度嘅辣味炸雞實在爭太遠今日同女朋友行過嚟食辣味炸雞見到收銀推介咗個新餐115蚊有六件大雞有兩個飯或者意粉有兩杯嘢飲我仲加咗19蚊要個大薯條因為食過呢間嘅薯條真係好食咬落好脆又唔硬完全諗唔明點解無人排隊個場十幾人都無就算唔及其他都無理由人流爭咁遠更何況好食過其他價錢又差唔多的確之前幾次食都有參次例如明明叫辣雞比咗原味加辣粉就算有時好深色有時又無咩色分唔到係唔係辣味可能廚房啲人求其啩但最近幾次嚟食都達標好好食希望唔好等到完約果時啲人又話好唔捨得嚟食
自從早兩日食完某連鎖餐廳後

可能廚房啲人求其啩
但最近幾次嚟食都達標好好食
希望唔好等到完約果時啲人又話好唔捨得嚟食

2023-08-23 398 瀏覽
Jollibee呢排出了超值驚喜套餐超底食6件炸雞🍗,2杯蘑菇飯🍄,2杯可樂$115加8鈫就可以將杯裝可樂改做罐裝雞皮炸得超脆,超juicy,一點都唔柴加上佢被的gravy醬超正蘑菇飯就麻麻,味道唔算好食,飯好濕。食Jollibee始終都係最好食係炸雞🐔
Jollibee呢排出了超值驚喜套餐
超底食
6件炸雞🍗,2杯蘑菇飯🍄,2杯可樂$115
加8鈫就可以將杯裝可樂改做罐裝

蘑菇飯就麻麻,味道唔算好食,飯好濕。

食Jollibee始終都係最好食係炸雞🐔
外賣自取
2022-08-17 1281 瀏覽
真喺第一次食 經過就經過咗好多次 期待咗好耐 今晚去咗大埔果間試下喺唔喺真喺咁正 啦 結果喺鷄喺ok肉都幾滑 不過薯條凍 杯汽水擺咗好耐無汽 (幫我換咗隻新杯倒翻d舊可樂落去 咁有乜意思 ???)飯好差 唔會在有第二次 好失望
2022-08-11 1066 瀏覽
好多人都話Jollibee係全香港最好味嘅炸雞😯,但我聽就聽得多,食就真係未食過😅。終於等到大埔開左一間!! 😏我一直以為佢係走平民路線,但估唔到佢仲貴過KFC或者麥記😮,套餐2件炸雞+細薯條+汽水居然要$50!! 😐2件辣雞餐$50、2件原味雞+地瓜條$61 (套餐+$4轉地瓜條,+$11地瓜條連汽水轉大SIZE)問職員先知套餐個薯條原來係麥記嘅細薯條,而加大後SIZE係麥記中薯條,對於平時食麥記2件炸雞加個中薯條只係啱啱好嘅我嚟講,呢度嘅份量真係少。😅薯條鹹度唔夠,無薯仔香,而且炸得唔夠,色澤同脆度都無,唔好味。地瓜條好D,夠脆,但無乜蕃薯香。炸雞等左2個字,新鮮熱辣炸出嚟,炸衣超脆,一D油膩度都無,肉質係食過最嫩最滑最多汁嘅快餐炸雞!!😯辣味雞只屬微辣,連KFC一半辣都無,中意味蕾刺激嘅朋友會好失望。每個雞餐都配個好稀嘅汁,味道似係gravy,但我唔識得欣賞,點完都唔覺得炸雞有加分。整體感覺一般,勝在炸雞新鮮炸出嚟,但其實只要食過另外兩間快餐炸雞都知,佢地新鮮炸出嚟嘅雞其實都好嫩好滑好多汁,再加上價錢唔算平,應該唔會再食第二次。🙉

2件辣雞餐$50、2件原味雞+地瓜條$61

(套餐+$4轉地瓜條,+$11地瓜條連汽水轉大SIZE)

地瓜條好D,夠脆,但無乜蕃薯香。

2022-08-05
2022-07-23 1015 瀏覽
又到午餐時間,諗緊食咩好時突然諗起大埔新開左呢間野,就決定去試下!一去到果然無令我失望⋯⋯人頭湧湧咁勁多人於是決定外賣返屋企食😆見到個餐牌都有好多選擇都要花少少時間諗下下單後都好快可以取餐之後就快步回家享受美食一打開就見到個意粉因為有好多芝士令到口感曾加唔少醬汁充足炸雞就唔太夠熱同乾身啲,有少許失望。整體而言都合格!
一去到果然無令我失望⋯⋯人頭湧湧咁勁多人
於是決定外賣返屋企食😆
見到個餐牌都有好多選擇都要花少少時間諗下
下單後都好快可以取餐之後就快步回家享受美食
一打開就見到
個意粉因為有好多芝士令到口感曾加唔少醬汁充足

炸雞就唔太夠熱同乾身啲,有少許失望。
整體而言都合格!
2022-07-23
10 分鐘 (堂食)
2022-07-22 658 瀏覽
超正,繼嗌咗間南記來大埔後,這次嗌咗間祖樂比來大埔海寶。🍗總覺得祖樂比較快樂蜂好聽,無論在荃灣、旺角、黃埔、定尖沙咀、長沙灣,我都有吃過,可說超級粉絲😻。🤔這個舖位本身是翠河,原本內裏的座位很大,廚房應該都不太小,反而變了這間快餐店之後,店面好像比起翠河細得多,難道做快餐店以及炸雞為主的餐廳,廚房需要的面積更加大?開了一兩週,已經吃過兩次;早餐吃了個斑戟三文治,🥞煙肉蛋煎pancake,用pancake做包,😀煙肉香脆不太鹹,但就好像麥當勞那種豬柳蛋一般,pancake不會磨牙,相當不錯的味道,而且較特別、新鮮、罕見。另一次晚間來,店員都比早上的年輕了不少,而且也有不少人客。買了一個歡樂桶bucket,有六件,以往一百有找,現在要$115,不過夠大夠脆香,🙂鮮炸的夠香口、熱燙。
超正,繼嗌咗間南記來大埔後,這次嗌咗間
祖樂比來大埔海寶。🍗總覺得

大埔祖樂比
開了一兩週,已經吃過兩次;早餐吃了個斑戟三文治,
大埔祖樂比

5 分鐘 (外賣自取)