2024-12-01 28 瀏覽
最近在 Jollibee點了兩個套餐,分別C2 - 2件樂脆雞配指定小食 (我們揀了薯蓉) 及C4 - 2件樂脆雞配蘑菇飯。香辣樂脆雞:外皮酥脆,內裡多汁,辣味恰到好處,讓人一口接一口停不下來。蘑菇飯:米飯粒粒分明,搭配香濃的蘑菇醬汁,每一口都充滿了濃郁的香氣和豐富的口感。薯蓉:質地細膩,搭配上濃郁的肉汁,經典的組合。餐廳內部色以紅色和黃色為主調,給人一種歡快和活力的感覺,牆上有 Jollibee 吉祥物圖片,定位鮮明。套餐還包括了汽水, 2個人吃飽飽加上來也只是100元左右,總的來說滿足又抵食。
薯蓉:質地細膩,搭配上濃郁的肉汁,經典的組合。
2024-11-28
  • 樂脆雞
2024-05-12 458 瀏覽
快樂蜂荃灣西新分店剛開幕。儘管它位於一個新的安靜的購物中心. 橋上似乎有一個非常大的促銷大海報展示,指示如何去它>>>因為我是新粉絲! 我太興奮了!當我搭乘手扶梯上樓後,就在我面前,太高興了! 分店算是比較大的了,室內設計也比較新。 也許它是新的,顧客還沒有那麼多,但是它有很多值班人員,前台至少有3名工作人員,如果與其他分店相比,它的人手很多,他們的分店大多數只有1、2名前台工作人員。最近,我已經在不同的分店嘗試了很多他們的雞肉,非常美味,當他們的社交平台發布了新的下午茶餐點:蜂蜜pancake加蛋和煙肉,原本只有早餐時間有。我怎麼能錯過呢?還有他們的大海報太吸引人了,我也試試他們新推出的熱蜂蜜檸檬水, 我點完後,女外籍收銀員說只要27元? 我很好奇這麼便宜嗎? 小妹我的心在笑! , 雖然她沒有表情也沒有說謝謝.也許是即時手工製作,又是新開張的,與其他分店只需幾分鐘的等待時間相比,它需要一定的時間來製作。你可以在看板上查看你的排隊號碼,和其他分店一樣,他們只是按鈴通知你,你的套餐已經完成了! 比K>>>炸雞店會大聲喊叫,催促你馬上去拿。
因為我是新粉絲! 我太興奮了!

你可以在看板上查看你的排隊號碼,和其他分店一樣,他們只是按鈴通知你,你的套餐已經完成了! 比K>>>炸雞店會大聲喊叫,催促你馬上去拿。 好多了! 但是如果用AI音箱說「號碼xxx好,請來,謝謝!」。 會是最好的! 不幸的是,香港炸雞快餐店到目前為止還沒有這樣的設施?
當我滿懷期待地打開盒子吃的時候,什麼? 沒有蛋沒有肉? 只是煎餅!
我的天啊! 我發現也許我點的只是蜂蜜煎餅,這就是為什麼這麼便宜只27 元? 這不是收銀員的錯! 只是我誤會了!
這是我第一次吃這個, 也許他們有2個選擇? 原味或配蛋肉兩種! 嗚嗚嗚!!!!!!
幸好煎餅加了奶油和蜂蜜,又鬆又軟又甜,好吃!等待幾分鐘是值得的!
除了Jollibee的chickenjoy,我也很喜歡他們的pancake!
Jollibee 奶油和蜂蜜 pancake
蜂蜜pancake&熱蜂蜜檸檬水

題外話/補充資料: 那一刻只有一位菲律賓女士在點餐? 也許她有什麼問題? 然後3個外籍員工都來看看是怎麼回事? 其實有2台提款機,其實他們看到我這個本港小妹,但他們不用另一台提款機給我點菜嗎? 直到那個女人沒有買東西走開, 然後幫我拿訂單! 這讓我感覺自己是菲律賓地區的二等公民。OK! 沒關係! 這是菲律賓美味的炸雞! 可能大部分店員都在休息時間,因為不忙,等了很久,最後就只有店長來收拾桌子了。 這是緩慢幾hea的分店,也許它是新的?
2024-05-10
Jollibee 奶油和蜂蜜 pancake
蜂蜜pancake&熱蜂蜜檸檬水
  • 原味pancake
2024-05-01 324 瀏覽
炸雞都幾脆,啲茶雞都幾大份好香脆入便都嫩滑同好多肉質真係好好食,另外啲薯條份量就比較少。好大小朋友食唔晒啲肉醬意粉份量都幾大好多茄汁同芝士。呢度竟然有粟米肉粒飯食真係幾搞笑飯量真係好多快啲咁多姐姐鍾意
2024-03-23 348 瀏覽
上堂前肚餓,經過呢間,入去點咗個樂脆雞加蘑菇飯,樂脆雞配埋個蘑菇汁,超正,估唔到個雞外面果層炸嘅皮係咁薄,薄之余仲保留咗雞嘅嫩滑多汁,又夠入味,小小辣辣地,以後炸雞應該都係會揀呢間㗎喇,佢個蘑菇汁仲可以無限加,只要用返原個膠盒仔就ok喇,如果需要新嘅,就要加錢,呢個都係一個唔錯嘅環保行動,蘑菇飯就係平時食嗰啲,只不過個份量有啲細,加埋一杯汽水整體成個餐落嚟都算飽嘅,又唔會太飽,一個人嘅份量就啱啱好。朋友就點咗一個漢堡包,意粉,加一個蘑菇飯,仲有一包好好食嘅薯條以後要食炸雞應該都係搵佢啦

以後要食炸雞應該都係搵佢啦
2024-03-20
  • 樂脆雞
2024-02-17 242 瀏覽
首先,我試過了 Jollibee 嘅辣味雞肉套餐。雞肉外皮香脆多汁,一口咬下去,鮮美多汁,令人回味無窮。佢嘅辣味恰到好處,唔會太辣,但又有一點點挑戰味蕾,十分開胃。其次,我品嚐了佢嘅薯條,熱騰騰,酥脆可口。每一根薯條都煎得金黃酥脆,外脆內軟,非常美味。配上辣味雞肉一起享用,更是絕配,讓人欲罷不能。最後,我搭配了可口可樂作為飲料。這款汽水清涼爽口,與炸雞的搭配十分合適,讓整餐饗宴更加完美。總的來說,Jollibee 嘅辣味雞肉套餐給我留下了深刻的印象。餐點不僅口感豐富,而且份量十足,物超所值。如果你喜歡美味多汁的炸雞,絕對不能錯過這家店。

2024-02-05 147 瀏覽
今日去咗食Jolibee叫咗一個雞餐,兩件雞加一杯可樂,加一個細薯條,正常水準,好食過KFC🤣不過值得一讚嘅係,我見到有個姨姨服務態度好好,我仲諗緊食咩好,佢都冇吹我
今日去咗食Jolibee

2023-03-27 746 瀏覽
今日突然間好想食炸雞,路過一間來自菲律賓嘅炸雞店,咁買咗一個套餐,有兩件炸雞,一個蘑菇飯,炸雞炸得好好味,拎到返屋企仲脆,不過個蘑菇飯就冇乜汁,乾真真咁,唔算好食🤣
2023-03-02 430 瀏覽
平日下午茶時間,樓上kfc又多人店舖內仲好臭好彩行落2層有jollibee ,無麥人之餘,又大又乾淨**炸雞一如以往juicy**小朋友最愛雞柳,即叫即炸**薯條比平時好味
平日下午茶時間,
樓上kfc又多人店舖內仲好臭

好彩行落2層有jollibee ,無麥人之餘,又大又乾淨

**炸雞一如以往juicy
**小朋友最愛雞柳,即叫即炸
**薯條比平時好味
2023-01-10 482 瀏覽
最鍾意上朋友屋企都會係佢屋企附近買外賣 今日除左買點心 朋友話想食炸雞 🍗即刻諗起附近有jollibee 上去前買左個C2餐 兩件雞 加薯條 🍟 飲品叫左熱檸茶 (勁難飲 個茶可以係無茶味🥲) 兩件雞超脆口 d雞勁juicy 薯條都好食😋 就快新年仲送利是封🧧同coupon 🙆🏻‍♀️
最鍾意上朋友屋企都會係佢屋企附近買外賣

兩件雞超脆口 d雞勁juicy
薯條都好食😋

就快新年仲送利是封🧧同coupon 🙆🏻‍♀️
  • C2套餐
2022-10-07 550 瀏覽
早幾日食左次之後,有d 掛住個薯條。。雖然呢間另一間分店。。咁arm 去到,見佢d 薯條新鮮炸起😋😋👍🏻.樂脆雞包餐 $44 🐔🍔🍟好味度:⭐️⭐️⭐️薯條剛炸起。。正!! 如果個薯條可以加大就好了😁😋🍟🍟.入面塊雞真係好厚肉😲😲不過味道始終都係某店的脆香雞包塊雞好味d🤔.跟餐加$6...要個芒果桃批🥭🍑。。真係好迷你個批~味道不會太甜。。都ok ge~好味度:⭐️⭐️⭐️.都幾多餐選擇。。
咁arm 去到,見佢d 薯條新鮮炸起😋😋👍🏻
樂脆雞包餐 $44 🐔🍔🍟
好味度:⭐️⭐️⭐️
薯條剛炸起。。正!! 如果個薯條可以加大就好了😁😋🍟🍟
樂脆雞堡餐
樂脆雞包

入面塊雞真係好厚肉😲😲
不過味道始終都係某店的脆香雞包塊雞好味d🤔
樂脆雞包

好味度:⭐️⭐️⭐️
芒果桃批
芒果桃批

都幾多餐選擇。。
2022-10-05 381 瀏覽
間中食吓快餐簡直係人生一大樂事😌😌自從認識Jollibee 快樂蜂,就變得愛上炸雞,發現原來炸完的雞肉也可以仍然是滑溜溜的,加上外皮香脆,沾上蘑菇汁稱得上是人間美食😆😆撕開後可以看得出並非一件乾柴👍🏻👍🏻蘑菇汁除了可以沾雞肉吃,配薯條味道也很夾😋,另外亦會配上茄汁,傳統食法。汽水轉了凍檸茶,很喜歡它的糖漿是另上,可以自由決定甜度,我整個糖漿倒上,再加少冰,也不覺太甜,而茶味偏濃,很有茶餐廳的感覺。今次點了套餐 🌟C2  2件樂脆雞配指定美食 $50 + $5 轉凍檸茶兩件雞加一包細薯條,一位女生的份量只是剛好,所以有時我會多點一個蘑菇飯(份量也很少)。需要一讚的是配件十分齊全👍🏻茄汁、蘑菇汁、糖漿、叉、飲管、紙巾、手套,當然環保派的有部分是可以不取,給餐廳的建議是如果膠袋可以轉做紙袋會更好更環保。
間中食吓快餐簡直係人生一大樂事😌😌

撕開後可以看得出並非一件乾柴👍🏻👍🏻

今次點了套餐
🌟C2  2件樂脆雞配指定美食 $50 + $5 轉凍檸茶

C2  2件樂脆雞配指定美食
外賣自取
C2  2件樂脆雞配指定美食
2022-01-28 1021 瀏覽
荃灣西終於開咗 Jollibee , 堂食嘅地方都幾大;今次先外賣試吓先~ 可能剛剛開業,大排長龍,點餐比較需時;但服務態度幾好,有俾客人先睇餐牌,邊睇邊等👍🏻C4 - 2 件脆樂雞配蘑菇飯 $52雞件好大隻,一定大過 KFC 😂😂,亦都好食過KFC 👍🏻👍🏻 配埋佢地特有嘅醬汁😋😋 蘑菇飯就覺得唔太夠汁,但飯嘅口感很好,唔會係漿糊咁😃 芒果蜜桃批 (跟餐 +$6)好迷你😅😅 但又真係幾好食,餡料都幾足!

C4 - 2 件脆樂雞配蘑菇飯 $52
蘑菇飯就覺得唔太夠汁,但飯嘅口感很好,唔會係漿糊咁😃
2 件脆樂雞配蘑菇飯

芒果蜜桃批 (跟餐 +$6)
好迷你😅😅 但又真係幾好食,餡料都幾足!

5 分鐘 (外賣自取)