2022-12-22 208 瀏覽
總有一間功夫茶係左近,第一次飲係係銅鑼灣,個陣都仲未有咁多分店,但依家已經周圍成日都見到🧋而係眾多既手搖店中都可以突圍而出有唔少分店pop up既的確有佢地既原因今日就試左杯黑糖珍珠鮮奶,甜度岩岩好,而鮮奶同黑糖都配搭得好好👍🏼
外賣自取
手作功夫茶係香港🇭🇰好多地區都有分店,差唔多有成7x間,朋友對佢既評價好壞參半,今次就試下屯門虹橋分店。——————————————♥———————————————- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - ♥️ 輕飲水果茶王 $33入面加左多種水果,橙🍊、蘋果🍎、葡萄柚🍇,總有一粒粒奇亞籽,味道酸酸甜甜,相當清新。♥️ 朱古力可可 $24味道偏甜,有啲化學朱古力味,依杯飲品絕對冇下次。- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -——————————————♥———————————————

♥️ 輕飲水果茶王 $33

♥️ 朱古力可可 $24
味道偏甜,有啲化學朱古力味,依杯飲品絕對冇下次。

2022-10-15 80 瀏覽
每當去開屯門紅橋時,都會經過這間功夫茶手搖飲品店,但今日太口乾,決定去飲番一杯,我選擇了伯爵珍珠奶茶,佢哋的茶底濃郁,珍珠煙韌,甜度適中,解渴的不二之選,而且價錢亦很經濟,如再黎屯門紅橋時會再去品嘗😋👍🏻👍🏻📍地址:屯門青菱徑3號東威閣商場地下G04號舖#美食推薦 #foodies #hongkongblogger #美食推薦 #美食日記 #食食食 #好味道 #hongkong#igfood #foodies #hkeat #hkeats #hkblog #hongkongfoodie #美食情報 #lunchtime#hkfoodshare

📍地址:屯門青菱徑3號東威閣商場地下G04號舖

2022-05-15 85 瀏覽
行過虹橋買外賣🥡,梗係買返杯飲品有得食有得飲,平時都係飲開冬瓜茶,今次就試吓新野,芝士奶蓋四季青同芝士奶蓋芒果。略嫌奶蓋份量唔夠喉。同芒果比較之下,四季青較好飲,因為青茶味道較淡,配上奶蓋較厚嘅texture夾啲,芒果就會太厚。

芝士奶蓋四季青
2022-05-15
10 分鐘 (外賣自取)
芝士奶蓋四季青
2022-04-24 86 瀏覽
真誇張,竟然遇上不禮貌對待,今日2022年4月24日下午1:30用foodpanda叫餐,取餐時已用手機展示foodpnada取餐版面及編號,竟然話我講不出電話號碼唔俾取餐,最後竟然大力將飲品拍打枱面交給我,真誇張~~幫襯你買飲品仲要受d無謂氣。
2022-02-24 74 瀏覽
虹橋終於開咗功夫茶啦!一直以來都係手作功夫茶嘅忠實fans,冇諗過屋企樓下都會開😆😆而家疫情底下,大多數都係外賣拎返屋企食,可以配埋功夫茶就一流啦🤤🤤每日經過都見到好多人買,店員嘅服務態度好好,偷偷講🤭🤭店員都幾靚仔下🤣今次試咗伯爵咖啡凍奶茶,伯爵茶味道好濃好香😍雖然多人買但係都唔會等好耐,大概5分鐘左右,就已經拎到啦!平時飲開嘅特濃珍珠鮮奶,珍珠都好Q好彈,味道唔會太甜,非常值得一試😜
5 分鐘 (堂食)
2021-12-24 110 瀏覽
買咗杯38奶霸咁我事先係第二度買完嘢飲再去,所謂無比較就無傷害,正因為第一間態度太好,呢間功夫令人卻步,都見佢人多費事麻煩人,提前埋單之前講定要個袋,點知個店員講咗句,下次早啲講。請問我要點早啲講啊,要乜都唔講先話要個袋好唔好啊?然後新店開要等就一定啦,員工一定手忙腳亂,絕對唔係問題。但既然個位員工叫得我早啲講要袋既你,都正常唔會漏啦,真好笑,真係漏咗,佢收咗我錢,同你講番我要個袋,仲要睇單,好似覺得我要呃你個袋咁。講真呢間嘢啲味又麻麻,你咁忙仲要玩手機,又唔識服務,叫你俾番個袋我,仲好似怪我阻住你督手機,咁你不如番歸啦。網上價錢寫到明$26,去店買就變咗$27,真係好鬼特別,原來係個餐牌上面有張蚊型紙仔寫住,特別飲品加一蚊,犀利!
買咗杯38奶霸

請問我要點早啲講啊,要乜都唔講先話要個袋好唔好啊?

然後新店開要等就一定啦,員工一定手忙腳亂,絕對唔係問題。

38奶霸