2021-10-17 165 瀏覽
因為我係改單嘅,幫我改嗰個店員就自己知道我係走甜走冰,之後第二個店員出黎幫手沖野飲沖咗杯全甜全冰比我。。。店員間可唔可以有少少溝通。。。完全係一個勁差嘅體驗🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️
2021-10-17
外賣自取
因為態度真係不敢恭維。下午5點幾係呢度叫左杯檸檬蜂蜜蘆薈,同店員講走冰半蜜。出品好快,唔洗5min已經有。佢個收銀女店員應該好忙,一放低杯野叫完號個客都未離開就繼續玩手機。但我見到杯野飲有疑似冰既物體,就同店員講我係要走冰。個位收銀年輕女店員第一時間搶翻杯野,望左一眼個label,然後話:呢杯野冇得走冰㗎wo,如果你講走冰我一定會同你講冇得走冰,我冇同你講即係你冇叫走冰。首先,我當時攞佢宣傳單張上面睇係冇寫呢杯野飲冇得走冰。第二,點解你冇同我講走冰唔係因為你聽錯落錯單,而係我冇叫走冰呢?我非常肯定我有講走冰,因為我當日問過第二間茶飲舖,佢d飲品冇得走冰,我先轉去試下呢間。第三,佢一句唔好意思/抱歉都未就將過錯推曬落個客度。有冇搞錯!佢講完呢句之後就淨係企係度望住我,完全冇諗過要解決呢件事/道歉。杯野最後我一啖都冇飲,比左男朋友佢話酸到飲唔到,飲左一啖就成杯掉左。既然咁多留言話呢間舖員工態度有問題,佢地公司係有冇打算要解決呢?良心店都no nexttime喇sorry!

2021-08-30
5 分鐘 (外賣自取)
2021-08-28 173 瀏覽
星期六下午去買野飲,3個年輕女店員,應該18-22歲倒,完全當客人冇到,我order時掛住傾計,講嘢又大聲,要重複幾次先order到,飲品整好後,淨係放係度,完全冇叫number,通知我去攞,都唔知佢地係度做緊乜!極力要求呢間舖個老闆定期到店面觀察下員工嘅工作態度同情況!同南昌店完全冇得比!😡😡亦建議佢哋得閒去其他鋪睇吓其他員工嘅返工態度。去過咁多間飲品店買嘢飲,都未見過有一間員工的態度差成咁!
2021-08-12 182 瀏覽
經openrice外賣自取叫咗2杯茶,去到拎茶嘅時候櫃檯無職員,得一個店員轉身整緊飲品。見到櫃檯有2杯茶應該係我個order,我有望過杯上個label同openrice個number唔同,而且又有其他客,諗住拎之前同店員確認。我估店員就快整完杯飲品所以諗住等一等先叫店員,咁啱有另一個店員出嚟就諗住確認完就拎走2杯茶。我已經舉住電話openrice取餐嗰頁咁揮手嗌唔該,啱啱行出嚟個店員望咗我一眼就同整飲品個店員傾計,我繼續揮手嗌唔該,啱啱行出嚟個店員再望我一眼繼續傾計,直至整飲品個店員行去櫃檯,啱啱行出嚟個店員先跟埋去櫃檯。我繼續舉住電話問嗰2杯茶係咪我嘅,啱啱行出嚟個店員:「吓?係呱⋯是但啦⋯我啱啱行出嚟唔知喎⋯」確認order係店員工作,就算啱啱行出嚟都可以望吓?無確認過就任人拎都對其他客好無保障,而且我揮晒手嗌唔該,佢望咗我2次都唔理我,望咗2次無可能誤會呱?茶嘅味道係唔錯,但D態度真係好差⋯⋯btw杯茶拎走半個鐘都未完成個order,D職員到底喺鋪頭做D乜

茶嘅味道係唔錯,但D態度真係好差⋯⋯

2021-08-12
其他
2021-07-14 168 瀏覽
今日同朋友去咗東涌嘅手作功夫茶買嘢飲,店舖播住歌,幾個員工都好後生態度好好,成個氣氛唔錯。叫咗杯朱古力可可加珍珠,店舖可以允許客人用自己杯,員工仲好有心沖得好靚,味道都唔錯,不過可能少咗冰所以整體唔算凍,之後經過都會幫襯下。
2021-06-25 179 瀏覽
每次都會試唔同新野,去冰少冰走甜少甜都跟到好足,有陣時繁忙時間好爆場,員工做嘢快手,喺東涌開間咁嘅飲品店,真係好方便,加上味道比一般手搖好,茶底濃。再者,員工好玩得,但認真時認真,冇其他留言講到態度輕浮之類,整體感覺良好,有任何唔舒服,對比東涌其他手搖店,首選一定係功夫茶,無論裝潢,品質,員工等等,喺東涌區都非常之良好。衛生方面,店面整體問題不大,每次比嚼飲嘅時候都會抹杯,有陣時仲會主動比紙巾,希望喺東涌呢個咁多日挑别嘅地方,唔會再收到一啲惡意評價。

2021-06-08 170 瀏覽
第一次飲係試業個陣,飲鐵觀音珍珠奶茶,個陣啱啱試業,味道麻麻地,第二次係飲奶綠,叫左少冰,但比左一大杯冰我,入面嘅員工一直嘻嘻哈哈咁傾計玩手機,第三次已經正式營業一段時間之後飲鐵觀音拿鐵,完全冇茶味,員工照樣繼續嘻嘻哈哈大聲講大聲笑,而且係著熱褲工作,感覺員工態度好輕浮兒戲。飲品質素很低