今次光顧呢間粵菜食府,實在是一次難忘的味蕾之旅。首先映入眼簾的是充滿東方特色的餐牌設計,立即給人一種獨特傳統的感覺。細看各款粵式經典菜式,不禁讓人垂涎三尺。其中,令我最感興趣的是「海鮮拼盤」。這道菜色彩繽紛,採用了多種優質食材如鮑魚、螺肉、海參等,無疑是一道精緻華美的前菜。而且每種食材的烹調手法亦別具匠心,不但保留了原本的鮮味,更能凸顯出各自的特色。佐以獨特的開胃醬汁,更是令人百吃不膩。另一道吸引我的,是那令人食指大動的「清補火鍋」。湯底十分濃郁,配合彈牙的肉片和各種時令蔬菜,令整體口感層次豐富。除此之外,店家亦貼心提供了自製的香噴噴姜蓉,為這一道經典粵式火鍋增添了更多層次。最後,我實在難忘那份上等的牛肉,香味四溢,肉質更是鮮嫩可口。每一口都令人回味無窮,彷彿置身於舌尖上的極樂世界。總括而言,這間粵菜食府匯集了不少廣東地道的名菜,實在是一個尋味之旅的好去處。無論是慶祝節慶,或是與親朋好友一同聚會,都能在這裡找到適合的餐點選擇。我相信我還會再次光臨,一嘗更多粵菜美饌。
收左工同成班同事一齊黎到山道既斗滾食雞煲打邊爐 平日關係所以只係$268 一個人😱(加一後$295)呢個價錢真係抵到爛 真係唔知點做得住🔸大亂斗雞煲先黎個雞煲 雞肉新鮮,切得適中,煮熟後鮮嫩多汁。調味用咗四川花椒同辣椒,我哋叫咗BB辣,非常適合我哋嘅口味 仲要係任添🤤🤤🔸海鮮盛宴佢哋嘅海鮮盛宴真係打卡一流!我地8個人既份量攤開有一大盤😲😲 超壯觀‼️入面有鮑魚、蟶子、扇貝、海蝦、花蜆同龍躉,仲有讚歧烏冬!每樣海鮮都好新鮮,搭配上蒜蓉粉絲真係好惹味😆😆👅🔸烏雞豬展湯湯底十分清甜,味道非常鮮美。烏雞煮得剛好,肉質鮮嫩,搭配上豬展,兩者嘅味道完美融合,特別適合開始轉涼嘅天氣。🔸任食手切牛頸脊牛肉切得厚薄適中,肉質鮮嫩,同埋真係好重牛味😍 用烏雞湯個湯底烚熟去再點埋火鍋豉油真係一流其他火煱配料都係比較普通既配料 但食到最後已經好飽好飽 同埋呢個價錢有雞煲海鮮邊爐仲想點🤣🤣 難怪平日夜晚都長期滿座
收左工同成班同事一齊黎到山道既斗滾食雞煲打邊爐

🔸大亂斗雞煲

🔸海鮮盛宴

🔸烏雞豬展湯

🔸任食手切牛頸脊

係社交平台就見人Po得多,終於有機會約到一大枱人一齊食斗滾。等位入去嘅時候見到好多都係學生,果然係re-u好去處xd 餐廳一個價錢包咗雞煲+雞湯+海鮮拼盤+邊爐任食,雞煲我地就無咩點refill,因為要留肚食牛肉。其實完全係眼闊肚窄,食到嘅嘢唔多,勝在係海鮮拼盤打卡好睇,同埋一班人打邊爐開心。當日比安排咗坐最入面,無咩侍應理入面,同埋後面有啲紙箱雜物。
2024-08-01
10 分鐘 (堂食)
2024-09-12 2980 瀏覽
斗滾一向係我打邊爐嘅首選,今日又過黎幫襯,首先第一步食咗雞煲先,雞煲可以任加,然後就可以食海鮮,海鮮種類很多,有蝦有扇貝有蟶子仲有龍躉肉,然後就揀湯底,可以揀養生湯,之後就可以開始任食牛肉,值得一試😝

• 海鮮拼盤
2024-08-25 4615 瀏覽
咁啱同朋友嚟開西環 就去咗依到食雞煲同打邊爐$298一位有齊雞煲、海鮮、邊爐 真係好抵食所以都full house 坐得有啲逼 同會有啲嘈雞煲都幾多肉 醬汁幾惹味 正常放題嘅質素啦~~第二輪就係蒸海鮮有扇貝有蝦有鮑魚有蟶子 都幾豐盛嘅味道都還可以嘅跟住又換煲打邊爐 成餐都好豐盛好忙碌 食到少少狼狽😂follow ig 仲可以任食牛頸脊肉味都幾濃郁嘅打邊爐配料都係任食 但太多人嘅關係 refill得有啲慢 都等咗陣先有最後仲有會甜品埋尾全部都正正常常啦 好好食又唔係 勝在抵食🫡
咁啱同朋友嚟開西環 就去咗依到食雞煲同打邊爐
$298一位有齊雞煲、海鮮、邊爐 真係好抵食
所以都full house 坐得有啲逼 同會有啲嘈

雞煲都幾多肉 醬汁幾惹味 正常放題嘅質素啦~~
第二輪就係蒸海鮮
最後仲有會甜品埋尾

全部都正正常常啦 好好食又唔係 勝在抵食🫡
2024-05-15
2024-07-28 5455 瀏覽
好啱三五知己一齊去食飯,有得任食雞煲,又有新鮮刺身,仲有大大盤蒸海鮮,最後打埋邊爐,一次過滿足晒所有人嘅願望雞煲可以揀辣度,第一轉食完小辣覺得唔夠喉,第二轉要揀中辣店員有介紹雞煲所需時間,側邊亦都有個Timer幫手計時,中辣好惹味,每一轉份量唔算好多,但係唔夠可以再食。之後有一大盤蒸海鮮,扇貝鮑魚蝦蟶子應有盡有,每一款都好鮮甜,唔使點任何豉油都好夠味。食完海鮮仲有一碟馬刀貝刺身,同樣好鮮甜👍🏼終於食到最後可以打邊爐,店員介紹可以飲咗個湯先,果然幾清甜。肉肉任食,食到後面已經飽,牛頸脊都食唔到好多😂有任飲既汽水同飲品 (啤酒除外),雪櫃有大量唔同既小菜配菜同生果,好抵食打完邊爐食埋椰汁雪燕,完美。

雞煲可以揀辣度,第一轉食完小辣覺得唔夠喉,第二轉要揀中辣

食完海鮮仲有一碟馬刀貝刺身,同樣好鮮甜👍🏼

肉肉任食,食到後面已經飽,牛頸脊都食唔到好多😂

打完邊爐食埋椰汁雪燕,完美。
2024-07-11
2024-07-06 4753 瀏覽
終於去食到呢個雞煲邊爐四式啦成晚餐廳都好多人一台接一台座無虛席 要訂枱先有位邊個話香港餐廳無人幫襯 但缺點係成間餐廳都好嘈邊爐牛肉野飲同配料任食,但係去到嗰個位我已經唔係好食得落嘢,只係煮咗一個公仔麵。。。糖水好飲 為呢餐作出完美句號
終於去食到呢個雞煲邊爐四式啦

成晚餐廳都好多人一台接一台座無虛席 要訂枱先有位
邊個話香港餐廳無人幫襯 但缺點係成間餐廳都好嘈

糖水好飲 為呢餐作出完美句號

2024-07-05
2024-05-21 4872 瀏覽
早前一早已經繳付訂金預約了12人位,準時到達。然而到達時卻發現座位擠逼。當時房以及大部份店面空置。我們向侍應詢問後侍應表示有另一組人數相約的客人booking,需要留房給他們而我們12人不能使用。我們故而轉向詢問卡位,侍應竟然表示12人組合需要坐6人+4人枱!!而卡位的兩張6人枱,需要留給稍候晚市可能​的6位+6位walkin客人。難怪我們感到擠逼!追問之下侍應更表示並非6人逼一張4人枱,而是其中兩副碗筷需要放在兩張枱的罅隙上,而兩張枱並非平齊,碗筷傾斜。這顯然非正常的碗筷擺放位置、亦完全不合理。不僅座位overlap,在靠近走廊一側的兩個座位亦有一半在走廊上。每每侍應、顧客走動均會碰撞。在上第一個雞煲時,我們詢問後才得知需要每兩分鐘自己翻炒一次。牛肉火鍋如圖。在此不作贅述;

牛肉火鍋如圖。
在此不作贅述;
火鍋
2024-03-16
2024-05-13 4388 瀏覽
母親節訂左25人房位,去到佢比兩張枱加埋18個位,叫我地自己坐25人,位就擺左25個,但我完全唔知點可以坐到25人🤬🤬🤬攪左一大輪之後大約35-40分鐘,話要我地搬出去分開3張枱坐,母親節一班人慶祝既意義去左邊?另外所有服務員既態度係我前所未見咁差🤬🤬唔知以為我地得罪左佢咩野🙄一坐低枱面盒紙巾上一班客整污糟左,我叫個服務員幫我換一盒,佢隨手扯起第一張,話咁就得嫁啦,入面無污糟嫁ma🙄係無問題嫁啦🙄🙄🙄救命🆘我地叫左個雞煲中辣,另一個服務員拎住個雞煲問邊叉個叫中辣🤬🤬入到去d 位逼到跟本行唔到路,又坐得唔舒服,母親節做唔掂咁多張枱就唔好強行開咁多張枱,出黎比錢食飯仲要受氣🤬🤬仲要比$700幾蚊加一服務費,我唔知道我地得到咩服務😳
在半個月內已經revisit 兩次,重點如下:💥招牌大亂鬥 -雞煲無限添加,確定吃完會上下一道菜,後面也不能回購雞煲,大家要拿捏吃量哈💥海鮮盛宴 -蒜茸粉絲蒸海鮮配烏冬面,按人頭每人一份鮑魚、蟶子皇、大扇貝、花甲、海蝦及班腩片,極鮮味十足💥養生燉湯 -材料很多很多。。。有成隻烏雞、豬骨、蟲草花、紅蘿蔔、粟米、桂圓等等,先喝兩碗吧🉐💥手切牛頸脊放題-只需社交平台點贊或跟蹤官方帳號, 就可以送上一盤又一盤的牛頸脊,不過每一盤的質素可能有點不一樣,我們從第三盤開始送來的比較高質💥最後就是火鍋配料放題-30款以上的火鍋配料,特別記得有鴨血、水魷魚、豬皮、蝦滑、墨魚滑、炸魚皮、響鈴卷、廚師腸、午餐肉、蜂巢豆腐、萵筍、海鮮菇、秀珍菇、芋絲、鴨血、鵪鶉蛋、皮蛋、出前一丁等等等等💥還有甜店椰汁雪燕 、10款以上的罐裝飲品放題,酒精飲品另外收費,不過每瓶也只是$20多,好合理
在半個月內已經revisit 兩次,重點如下:

• 海鮮盛宴
2024-04-29 3082 瀏覽
朋友太太極力推薦這間食店,於是星期日與另外三位朋友6:30pm嚟到西環分店。店內裝修不是太講究,但感覺舒服,亦不太擠迫。這裏飲品任飲,有很多選擇。職員先為我們送上雞煲,然後教我們用計時器計時,經幾次翻熱後終於食得,我們選擇了BB辣,雞嫩滑惹味,很快就吃掉了一煲。職員問我們是否想再來一煲,我們決定留肚吃海鮮及牛肉,所以拒絕了。然後職員為我們送上一碟海鮮拼盤,不同的海鮮鋪滿在一塊荷葉上,實在非常美味。吃完職員便問我們下一轉火鍋想要老火湯底抑或椰皇燉湯做湯底?我哋決定試椰皇燉湯。燉湯到了,大家先喝一碗,椰皇湯果然非常鮮甜,然後就開始打邊爐。這裏有很多自助火鍋配料,牛肉在你社交平台讚好了此店之後便可以任食。快樂不知時日過,不經不覺吃到九點幾十點,最後仲有甜品送,冇得頂!這裏其中一個好處是不限時任食,所以大家都食得非常滿足,決定下星期日再嚟幫襯😂😂😂
2024-04-14
  • 雞煲
  • 海鮮拼盤
2024-04-17 2689 瀏覽
呢排好想食雞煲就約埋朋友一齊去食,一行四人聽聞呢間都好full,我哋book到西環分店,有分2層既,6點食到8點交枱,我哋做咗15分鐘去到都俾我哋入$268加一一位,埋單$300有找雞煲嚟到係已經煮熟咗嘅雞,加生嘅洋蔥,加埋啲醬汁,可以揀大中小辣,職員會叫你分四次炒,每次炒2分鐘,會俾埋個倒數計時器你雞煲炒完真係超級香,我哋仲會加埋啲想濃味啲嘅材料落去一齊炒,例如午餐肉、牛柏葉,好正提一提你哋,呢間街都係無限任添!我哋都嗌多咗兩次之後到你食嚿雞煲就可以同佢講食火鍋,跟住職員就會上個海鮮拼盤俾你,份量因人數而定,本身冇得refill既,不過見到可以加錢嗌一嚟到,嘩!我哋當日就有每日一隻鮑魚,一隻大蜆,兩隻扇貝,蝦,龍躉片,少少蔬菜同烏冬(我哋嗌咗多烏冬)全部蒜蓉蒸,都幾鮮幾好食!之後就真係到打邊爐啦,佢都有幾款湯底揀嘅,不過職員就好推介燉湯,當日係五指毛桃煲烏雞,一嚟到感覺真係好足料,竟然有半隻烏雞喺入面湯好好飲,但係打邊爐嘅戰鬥力已經開始下降,因為真係已經好飽打邊爐嘅材料都幾多,下次試吓食少啲雞煲留肚先飲品櫃唔記得影相,大約都有10款飲品,有無糖茶,有汽水,仲可以自費啤酒最後仲會送每人
呢排好想食雞煲就約埋朋友一齊去食,一行四人

$268加一一位,埋單$300有找

提一提你哋,呢間街都係無限任添!
我哋都嗌多咗兩次

一嚟到,嘩!

)全部蒜蓉蒸,都幾鮮幾好食!

湯好好飲,但係打邊爐嘅戰鬥力已經開始下降,因為真係已經好飽

打邊爐嘅材料都幾多,下次試吓食少啲雞煲留肚先
最後仲會送每人一碗糖水,當日如果冇食錯應該係椰汁燉雪燕(?)
好味

呢間雞煲真係大癲!下次一定會再去!!
海鮮拼盤
燉湯湯底
手切牛肉
豚肉
海鮮拼盤
燉湯湯底
手切牛肉
豚肉
Have you ever craved an extraordinary dining experience that combines reservation-only exclusivity and incredible value? Look no further than Pot of Soup, where my family and I recently had the pleasure of indulging in an unforgettable hotpot feast. From the moment we stepped into the restaurant, we knew we were in for a treat.
Delectable Seafood Plate
Unlimited Chicken Bowl
Flavorful Chicken Hotpot Soup
Unlimited Beef Delight
2024-03-02 1608 瀏覽
相約八位同事一起嘻哈;斗滾的四式火鍋非常吸引!第一式雞煲:因有兩個煲,固可照顧唔吃辣的同事!一煲中辣非常惹味;共叫了四個雞煲呀!第二式的蒜蓉蒸海鮮,出埸非常搶鏡:八人是一大盤:嘩!一睇就好吸引,食落更好好味:有鮑魚;聖子;扇貝;蝦;蜆;中間還有滋味烏冬!正!第三式有兩煲湯:黑雞中药兹保湯及蘿蔔牛腩湯!第四式才正統打邊鑪,已經飽了大半了!汽水任飲,火鍋食物任食!今次的三小時特式火鍋,真是又飽又悦目又興致!吃飽後還有椰汁官燕糖水,簡直一流!
2024-03-01
  • 雞煲
  • 椰汁雪燕
  • 蒸海鮮
2024-02-14 5709 瀏覽
其實喺 社交平台已經見過呢間啲相好耐好多次,每次都比個海鮮拼盤震撼到(心諗有無咁誇張呀)~依家終於有機會試到啦!第一式: 招牌大亂斗 (即係雞煲🐔),套餐首先會奉上雞煲,有大中小辣,BB辣或走辣。店員都好貼心地介紹要煮幾耐唔使估估下,雞煲食落少少辣幾滋味,雞肉亦都夠嫩滑。雞煲係任食,但記得唔好係第一步就用曬啲 quota ,要忍口留手 lol第二式: 海鮮盛宴🦐🐟 🐚呢個一上枱係忍唔住嘩咗出嚟,勁大堆頭嘅蒸海鮮有人頭嘅鮑魚,花蜆,扇貝,龍躉,海蝦,同讚岐烏冬…簡簡單單用蒜茸粉絲蒸已經好滿足,個烏冬同粉絲吸曬海鮮嘅精華千祈唔好放過第三式: 養生燉湯,用烏雞、元肉,元貝,紅棗,杞子,瘦肉煲嘅湯清甜唔油膩夠晒鮮味,用嚟打邊爐感覺都健康啲第四式: 火鍋隨餐有每人一份手切牛頸脊🐮 但Follow 社交平台 同埋留言比佢哋就可以任食啦!鮮紅柔嫩油花豐富,食落肉質夠腍又有肉味,正~ (佢哋仲有好多嘅火鍋配料可以自助拎,不過牛頸脊當前實在係要食多幾碟)最後甜品有椰汁雪燕,滋潤養顏嘅 perfect ending價錢唔貴而且無限時,個個都食到捧住個肥腩仔走🐽 真係大滿足

價錢唔貴而且無限時,個個都食到捧住個肥腩仔走🐽 真係大滿足
  • 海鮮盛宴
  • 椰汁雪燕