2008-01-20 30 瀏覽
繼續趕工。到鑽石山辦點事,辦畢去荷里活廣場搵食。food court的食肆雖然價錢便宜,但燈光較暗,人流較多,似乎不適合坐低做野。這裡沒有pacific,還是去了starbucks。又是iced mocha,再買件菠菜芝士批。找個位坐下,又即刻埋頭寫寫寫。不過對面有個大螢幕,不斷播放有線新聞,故有時也被吸引望向螢幕。店員把食物送來。先食菠菜芝士批,剛翻熱帶點暖,酥皮鬆脆但較易散,芝士味濃菠菜足。送來時附一包茄汁,但怕下了之後味變得怪便沒有理會它了。而iced mocha,比起上次在pacific的味濃,朱古力味較咖啡味重,但也較甜,cream一樣幾好味。又坐了過幾鐘,寫到不想再寫便離開,向新蒲崗進發。

店員把食物送來。先食菠菜芝士批,剛翻熱帶點暖,酥皮

又坐了過幾鐘,寫到不想再寫便離開,向新蒲崗進發。
2005-02-18 21 瀏覽
本人其實未幫襯過香港既,不過就幫襯過北京既,但價錢唔差幾多,不過我見而家多左d小食,而且都唔貴,有d仲ok 平,我都買過,幾好,下次會試下咖啡,相傳好好味,有生之年應該有機會既!不過有時經過,見到有d人食完野已經走左,但桌面仍未有人清理!
2005-02-15 23 瀏覽
由於情人節,故想對自己好一點買件cheesecake甜一甜先由於當時都5點鬆d,轉個頭都要去食晚餐因此本來打算只order一件blueberry cheesecake 唔要o野飲點知落order的姐姐告訴我那時是下午茶時間,買任何飲品加蛋糕可以平十元因此就要了一杯chocolate cream frappuccino雖然平o左,但加埋個tea都要$43但諗一諗,如果要熱咖啡或果汁果d就會平d下次都係要芒果汁+蛋糕,咁就$29,$30有找,到時就5個抵luPS 其他食家知不知道除了讚山石,還有那裡的starbucks有tea 優惠?
由於情人節,故想對自己好一點
買件cheesecake甜一甜先
由於當時都5點鬆d,轉個頭都要去食晚餐
雖然平o左,但加埋個tea都要$43
但諗一諗,如果要熱咖啡或果汁果d就會平d