2023-06-12
呢排好多野煩,讀書壓力大,返工壓力大,所以應該要對自己好啲,有時間要去搵好嘢食,平衡返自己嘅生理同心理😆今晚同朋友搵咗間好正嘅shabu shabu,性價比極高,食物質素勁高,環境好舒服!見到仲有單邊窗口位,就算自己一個食shabushabu都可以好enjoy😄晚餐Menu有四種唔同嘅肉可以選擇,三款牛肉,一款豚肉,我同朋友好鍾意食牛,所以都揀左牛肉,我哋揀咗貴嗰兩款,大家share😋揀左A4 極上黑毛和牛同埋本延特選黑毛和牛,湯底就揀咗關東壽喜燒,同一個新出嘅柚子胡椒湯底,menu都未出,係個staff推介架!2款和牛都好正呀!淥左兩三秒就已經食得!不過如果要揀一隻,我會揀本延特選黑毛和牛,肉質好滑好嫩!好有牛味!😍好想再食呀!A4 極上和牛都係好嫩滑,不過相對牛味就冇咁重!仲有佢嘅豆腐,好香豆味!蔬菜盤都好新鮮好味呀!另外好欣賞佢嘅蝦滑,好彈牙好足料,我地一份轉咗烏冬,令一份就係白飯,個烏冬勁好食,又彈牙又滑捋捋,下次一定要轉哂烏冬🤭同埋佢地有做消費劵promote,食夠500蚊會送一張100蚊coupon 下次用😆真心堅好食,睇相已經想再食😆😆
A4 極上和牛都係好嫩滑,不過相對牛味就冇咁重!