2024-07-15 67 瀏覽
走進這家韓國餐廳,濃郁的炸雞香氣撲面而來,令人食指大動。我們點了幾道經典韓式料理,準備大快朵頤一番。首先上桌的是蜜糖蒜蓉炸雞和韓式甜辣醬炸雞。金黃酥脆的外皮包裹著多汁嫩滑的雞肉,咬下去外脆內嫩,口感豐富。蜜糖蒜蓉口味的炸雞帶著濃郁的蒜香,蜜糖的甜美與蒜蓉的鹹香完美融合,層次豐富。而韓式甜辣醬炸雞則是經典的韓式口味,醬汁酸甜開胃又帶著適中的辣度,讓人欲罷不能。炸雞外皮酥脆不油膩,雞肉鮮嫩多汁,搭配醬汁風味絕佳。接著上桌的是熱氣騰騰的鐵板炒豬肉。鐵板上滋滋作響的豬肉片香氣四溢,伴隨著各式蔬菜如洋蔥、青椒、胡蘿蔔等一同炒製。豬肉鮮嫩多汁,吸收了醬汁的鹹甜味道,蔬菜爽脆可口,搭配白飯簡直絕配。這道菜不僅賣相誘人,更是滿足了視覺、嗅覺和味覺的三重享受。最後登場的是一碗暖呼呼的魚湯烏冬。銀色的湯碗裡盛著冒著熱氣的濃郁魚湯,裡面有彈牙的烏冬麵條。湯頭鮮美濃郁,碗裡還漂浮著一片海苔,增添了鮮味與口感。這碗麵不僅暖胃,更是暖心。旁邊還配上了一小碟泡菜,酸辣開胃,可以解膩又提味。整體而言,這頓韓式大餐滿足了味蕾的各種需求。無論是香脆可口的炸雞、鮮嫩多汁的鐵板肉,還是暖胃的魚湯烏冬,每一道菜都充分展現了韓式

整體而言,這頓韓式大餐滿足了味蕾的各種需求。無論是香脆可口的炸雞、鮮嫩多汁的鐵板肉,還是暖胃的魚湯烏冬,每一道菜都充分展現了韓式料理的特色。食材新鮮、烹調手法地道、調味恰到好處,讓人回味無窮。餐廳的氛圍也很到位,裝潢簡約現代又帶有韓式風情,服務態度親切周到。如果你想享受一頓正宗的韓式美食,這家餐廳絕對值得一試。無論是三五好友聚餐,還是家庭聚會,都是不錯的選擇。

2024-07-14 60 瀏覽
-好耐都冇夾到時間同屋企人一齊食餐飯❤️family day簡左黎再度回訪人氣韓式餐廳🙃無論係尖沙咀 大角咀定荃灣呢間都一樣出色🫡芝士雞蛋卷💰$128 呢個芝士雞蛋卷的餡料相當豐富 好重好香蛋味 而且d蛋一d都唔老😁一啖咬落去即溶入口 芝士同蛋液緊密結合 拉晒絲 好吸引😍(無骨)甜辣炸雞(半隻)💰$103呢隻炸雞球粒粒都好巨size 最正就係完全無骨 咬落去相當鬆軟 啖啖肉☺️外皮脆度剛剛好 而且調味到恰到好處 唔會好辣 甜甜的 完全唔會感覺太油膩😝(無骨)蜂蜜大蒜炸雞(半隻)💰$118除左一樣份量大大份之外 更加驚喜食 蜂蜜加上大蒜嘅香氣好濃😚就算就咁食粒蒜頭都唔會好”辣”口 鹹香甜味剛剛好 入面雞肉又juicy😋Apple Cider Rita 雞尾酒 💰$88 呢款雞尾酒個味道特別清新爽朗 帶有淡淡果酸 除左非常適合夏日消暑 仲好岩打卡同配埋炸雞食tim ar🥳🤩李家 📍荃灣海壩街16號地舖#hkfoodie #香港美食 #hkig #hkfood #hkfoodblogger #打卡一流 #打卡餐廳 #生日飯 #聚會之選 #美食餐廳推薦 #美食推薦 #份量班 #性價比餐廳#香港探
好耐都冇夾到時間同屋企人一齊食餐飯❤️

(無骨)蜂蜜大蒜炸雞(半隻)💰$118

Apple Cider Rita 雞尾酒 💰$88

李家
📍荃灣海壩街16號地舖

#hkfoodie #香港美食 #hkig #hkfood #hkfoodblogger #打卡一流 #打卡餐廳 #生日飯 #聚會之選 #美食餐廳推薦 #美食推薦 #份量班 #性價比餐廳#香港探店 #荃灣 #韓國菜 #炸雞 #芝士蛋卷
[✨荃灣李家•元祖級韓式炸雞必食之選🇰🇷]#荃灣 #李家🔸2人餐 $358🥗前菜包括左醃蘿蔔和沙律絲,醃蘿蔔口感爽脆味道清新開胃,沙律絲都好新鮮👍🔸自選半份炸雞 (無骨原味)半份好大份!炸雞炸到勁酥脆,但肉質仲保留到鮮嫩多汁嘅口感,而且雞肉都唔會話太肥,食完唔會覺得好重嘅油膩感,水準唔錯💯😍🔸韓式炒粉絲以為跟餐個份量會細啲,所以上枱時都比個份量嚇親,感覺細食嘅4個人都好夠🤣粉絲質感煙韌,韓式醬汁非常入味,配上足料嘅牛肉、金菇同冬菇等等配料,真係好豐富好食!絕對值得推薦🫡👍🔸腸仔年糕 (1串)豬肉腸同年糕串成一串,淋上大量韓式醬汁,好開胃!年糕有輕輕煎過,口感煙韌但唔會粘牙,有誠意嘅一份小食🥰🔸紫菜粉絲卷 (8條)紫菜包裹住粉絲條去炸,炸皮薄薄一層,脆口得黎亦唔會太油膩,再加上入面係清淡爽口嘅粉絲條,雖然係炸物小食,但感覺都好健康😉跟餐本身都有包汽水,不過想試下其他野,就另外叫左2杯野飲。🔸西柚梳打 $38大大杯好清爽,解暑一流🤩🔸藍色多瑙河 $38賣相好特別,色澤真係好蔚藍,同呢個咁有詩意嘅名好match✨————————♡♡♡♡♡♡————————✨總結餐廳環境坐得舒適,店員除左本地
[✨荃灣李家•元祖級韓式炸雞必食之選🇰🇷]

#荃灣 #李家

🔸2人餐 $358

🥗前菜

🔸自選半份炸雞 (無骨原味)

🔸韓式炒粉絲

🔸腸仔年糕 (1串)

🔸紫菜粉絲卷 (8條)

跟餐本身都有包汽水,不過想試下其他野,就另外叫左2杯野飲。

🔸西柚梳打 $38
大大杯好清爽,解暑一流🤩

🔸藍色多瑙河 $38

————————♡♡♡♡♡♡————————

✨總結
餐廳環境坐得舒適,店員除左本地人外,亦有韓國人,間中一兩句韓文,再加上充滿韓風嘅裝潢,真係令人有種置身喺韓國嘅感覺😂再加上呢度嘅野食水準真係好有驚喜,絕對係香港數一數二食韓國野嘅餐廳👍💯

📍李家
🏠荃灣海壩街16號地舖

#jmhkfoodie #hkfoodie #hkeat #hkeats #hkfood #hkig #hkgirl #food #hongkongfood #hongkongfoodie #852food #香港美食 #香港食評 #香港餐廳 #為食港女 #荃灣 #荃灣美食 #荃灣好去處 #荃灣餐廳 #李家 #韓國菜 #韓式炸雞
2024-07-08 93 瀏覽
今晚行完荃灣IKEA之後去左附近既海壩街揾食🍽️。經過見到呢餐廳幾多人食同埋好似幾唔錯就入去試下,上網睇返先知原來李家有好多間分店嫁喎🏠。♥︎ 鐵板燒牛肉🐄熱辣辣又大份, 牛肉片薄而均勻,醬汁鹹甜適中肉汁豐富,洋蔥🧅 蘿蔔同埋雜菜索晒啲牛肉汁, 用來餸飯🍚真係超級正♥︎ 蔘雞湯🐓湯底濃郁,有人蔘的清香味。蔘雞湯🍲好足料,有成隻雞係入面,雞肉煮得滑嫩好淋,幾乎唔洗費力就可以一口撕開d肉。湯入面的糯米和紅棗增加了口感的豐富性,整體感覺溫暖滋補♨️♥︎ Grapefruit Flavor Rita🍺飲品係今餐的一大驚喜,野飲影相📸好靚。清新酸甜的葡萄柚味mix酒,帶黎一種的清爽口感。呢杯野飲好飲又解渴💓

♥︎ 鐵板燒牛肉🐄

♥︎ 蔘雞湯🐓
面的糯米和紅棗增加了口感的豐富性,整體感覺溫暖滋補♨️

♥︎ Grapefruit Flavor Rita🍺
每次想食炸雞都會諗起李家多款選擇之餘最重要係可以揀無骨今次揀嘅係半半炸雞一半有汁一半冇汁嘅炸雞首先講吓個雞嘅肉質係滑嫩唔鞋口而且係有雞味唔係冰鮮或雞扒嘅味醬汁唔算辣係偏甜嘅口味而且唔會太多皮下脂肪太肥另外嗌咗個韓式玫瑰炒年糕烏冬咁嘅外表但係有年糕嘅口感配菜有唔同類嘅魚糕同腸仔味道係忌廉加韓式辣醬同少少芝士個人認為炸雞係必食之後再加個湯或年糕或泡菜餅就夠食最好多啲人一齊食就可以試多幾款因為佢嘅份量都幾多下🙈
每次想食炸雞都會諗起李家

個人認為炸雞係必食
之後再加個湯或年糕或泡菜餅就夠食
最好多啲人一齊食就可以試多幾款
因為佢嘅份量都幾多下🙈
講起韓國餐廳 李家絕對稱得上元祖級今次同朋友嚟到荃灣分店坐低之後有前菜沙律同酸蘿蔔店內坐位寬闊 仲播住K-pop一邊聽住一邊食炸雞特別有feel😄🔸自選半半炸雞🐥蜂蜜蒜蓉炸雞/芝士炸雞HKD113嚟李家又點可以唔叫炸雞!呢度嘅炸雞有成十種口味選擇困難症嘅我就緊係要兩種口味啦仲有得揀有骨/無骨今次揀咗蜂蜜蒜蓉同芝士口味嘅有骨炸雞個人認為有骨可以𡁻吓會開心啲~炸雞上面有新鮮蒜蓉泥同蜂蜜🧄🐝蒜香濃中帶點點辣 再配上甜甜地嘅蜂蜜鹹甜嘅味道幾特別另外芝士味分別用咗兩種芝士粉🧀令人諗返起某種零食芝士波波值得一讚嘅係呢度嘅炸雞炸得香脆之餘一啲油膩嘅感覺都冇 咬落去雞肉仲好滑同多汁而且每款口味都有成6/7嚿雞㗎(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)🔹牛肉炒粉絲 HKD158一上枱就俾個份量嚇親咗大碟到可以4個人分享當日我同朋友兩個只係食到3份1🤫煙煙韌韌嘅粉絲加上牛肉 洋蔥 金菇 冬菇等加埋韓式醬汁非常入味🔸年糕餃子湯 HKD98奶白色湯底清甜 配上飽滿嘅韓式餃子同年糕再加上雞蛋絲同紫菜清清地又夠飽肚 係我最中意嘅韓菜之一!🚩李家 荃灣海壩街16號地舖
講起韓國餐廳 李家絕對稱得上元祖級

呢度嘅炸雞有成十種口味
選擇困難症嘅我就緊係要兩種口味啦
仲有得揀有骨/無骨
今次揀咗蜂蜜蒜蓉同芝士口味嘅有骨炸雞
個人認為有骨可以𡁻吓會開心啲~

炸雞上面有新鮮蒜蓉泥同蜂蜜🧄🐝
蒜香濃中帶點點辣 再配上甜甜地嘅蜂蜜
鹹甜嘅味道幾特別

另外芝士味分別用咗兩種芝士粉🧀
令人諗返起某種零食芝士波波
值得一讚嘅係呢度嘅炸雞炸得香脆之餘一啲油膩嘅感覺都冇
咬落去雞肉仲好滑同多汁
而且每款口味都有成6/7嚿雞㗎(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)

🔹牛肉炒粉絲 HKD158

🔸年糕餃子湯 HKD98
奶白色湯底清甜
配上飽滿嘅韓式餃子同年糕
再加上雞蛋絲同紫菜
清清地又夠飽肚 係我最中意嘅韓菜之一!

🚩李家
荃灣海壩街16號地舖
  • 蜂蜜大蒜炸雞
2024-07-03 28 瀏覽
李家炸雞都幾出名,而且喺香港都開咗一段時間,估唔到荃灣都有分店,今日一於嚟試試佢!佢嘅炸雞有好多口味,仲可以揀雙拼,揀有骨同無骨,今次就揀咗甜辣味同埋蜂蜜蒜香味,有好多件雞!甜辣味比較惹味,而蜂蜜蒜香味就甜甜地,帶有少少辣味。另外仲叫咗一碟海鮮炸醬麵,上枱嘅時候嚇親,因為真係勁大碟啊!份量可以夠四個人食!海鮮亦都好足,有蝦、青口、魷魚,仲有唔係海鮮嘅牛肉🤣加埋成個麵都炒得好有鑊氣,正!嘢飲就叫咗西柚梳打,有清香嘅西柚味,非常解暑!仲有餐前小食 - 椰菜絲沙律同埋酸蘿蔔,可以解炸雞嘅油膩👍🏻

嘢飲就叫咗西柚梳打,有清香嘅西柚味,非常解暑!

2024-07-02 38 瀏覽
🫓泡菜煎餅($138)好大份,咬落好酥脆,除左泡菜的酸酸甜甜之外,仲有魷魚一齊煎,增加口感,好食🐃牛肉炒粉絲($158),大大碟,好多料,除左蘿白絲、磨菇、菠菜、洋蔥,牛肉份量都好多,食落甜甜地,粉絲炒得唔會乾身,而且份量大到,要3個人先食得哂🍲韓式魚餅湯($168),入面是滿滿的魚餅,基本上你一勺就四、五塊魚餅,個湯底好好飲,清清地,有蔥花的香,飲落有胡椒的暖胃感👍🏻好食得來,野食真係大份,我叫左三樣野,我覺得夠4個女仔食。

泡菜煎餅

牛肉炒粉絲

韓式魚餅湯

泡菜煎餅
牛肉炒粉絲
韓式魚餅湯
  • 泡菜餅
2024-07-02 49 瀏覽
《李家 -荃灣》你地以為我一定食過屹立香港多年嘅李家?我叫外賣就叫得多,李家出名嘅炸雞,今次我都係第一次食!朋友唔講我都唔知,李家嘅韓式炸雞係真係真係真係咁出名,個個都叫過!係我冇食過!所以我一定要出個食評紀念下!半半無骨炸雞(原味+甜辣)$178未黎食過,一定先食最傳統的,就係半半無骨炸雞。我喜歡甜辣,但講真,我覺得最好食都係原味。首先,真係超大份!我想講我地2個人事前已經知佢會好大份,所以只係叫左個炸雞,之後叫個湯就夠。點知呢個雞我地2個食完仲可以打包返去食多一餐你就知幾大份!而且個雞外脆內軟,係有肉汁,唔會乾。唔怪得咁出名啦!牛膝骨湯+飯$178我睇圖果陣都唔知原來佢會跟個飯,不過呢個骨湯飲落去真係好舒服。先係解左炸雞嘅油膩感,而骨湯本身就好濃郁,好香。奶白色嘅湯加上牛膝骨上的肉同骨膠原,係一個滿充的傳統風味!唯一唔好就係而家係夏天,就可能會食到個人好熱。但如果天氣涼少少,呢個真係會令人飽餐之後發個好夢嘅湯。檸檬梳打+西柚梳打  各$38講真!你食得炸雞點可能唔飲返D有汽嘅野?佢杯野都幾大杯下,都算幾抵飲!個檸檬同西柚都係偏酸嘅飲品,好岩解膩同埋刺激食欲。強烈推薦!
《李家 -荃灣》

半半無骨炸雞(原味+甜辣)$178

牛膝骨湯+飯$178

檸檬梳打+西柚梳打  各$38
2024-06-18
2024-06-28 42 瀏覽
香港炸雞雖然好多選擇但我最鍾意都係呢間位於荃灣既李家佢既炸雞真係好好食~今日同朋友兩個人黎食揀左蜂蜜蒜蓉味~甜甜地超多蒜蓉勁重蒜蓉味 😍雞超多肉汁 就算係雞胸都好滑身好好食估唔到水準仲keep到 👍🏻驚唔夠飽,叫多咗個泡菜煎餅呢個泡菜煎餅,入面仲有魷魚😻令口感更加豐富,唔會剩係得泡菜咁寡食炸雞當然唔少得啤酒啦但佢仲有好多特飲朋友叫左個Apple Cider Rita 超大杯~除左炸雞呢度仲有好多款韓式料理岩晒一班朋友聚餐👍🏻
香港炸雞雖然好多選擇
但我最鍾意都係呢間位於荃灣既李家
佢既炸雞真係好好食~
今日同朋友兩個人黎食
揀左蜂蜜蒜蓉味~
甜甜地超多蒜蓉勁重蒜蓉味 😍

雞超多肉汁 就算係雞胸都好滑身好好食
估唔到水準仲keep到 👍🏻

驚唔夠飽,叫多咗個泡菜煎餅
呢個泡菜煎餅,入面仲有魷魚😻
令口感更加豐富,唔會剩係得泡菜咁寡

炸雞當然唔少得啤酒啦
但佢仲有好多特飲
朋友叫左個Apple Cider Rita 超大杯~

除左炸雞呢度仲有好多款韓式料理
岩晒一班朋友聚餐👍🏻
  • 泡菜餅
  • 蜂蜜蒜蓉炸雞
又過嚟荃灣食好西,之前係尖沙咀食過呢間韓國餐廳,對佢既🐥炸雞可謂念念不忙,今次再黎食一定要食啦!🥘韓式魚子湯 $198好傳統既韓國湯品,多數係韓國人用黎解酒既湯品,我同朋友都好鍾意食魚子,所以就想試下,用料有超爆多魚子,而且湯頭辣辣地,令人食慾大增。‼️好食指數 9/10‼️推介指數 9/10🐤🐥半半炸雞 $236我地再叫埋半半炸雞,一款係青辣椒蛋黃醬,蛋黃醬一d都唔膩口,洋蔥好好味,搭埋炸雞一齊係好fresh,而另一款粟米炸雞就甜甜地,粟米粉配炸雞好香口,仲有幾舊粟米,夠晒飽肚。‼️好食指數9/10‼️推介指數9/10🍋🍸檸檬梳打$38食左咁多熱氣野,檸檬梳打味道好出而且夠晒冰凍,解膩一流!‼️好食指數 8/10‼️推介指數 8/10🍽 李家📌 荃灣海壩街16號地舖☎️ 3709 2177⏰ 星期一至日 11:00 - 23:30#韓國#炸雞#啤酒#korea#hk#foodie#beer

🥘韓式魚子湯 $198

‼️好食指數 9/10
‼️推介指數 9/10

🐤🐥半半炸雞 $236

‼️好食指數9/10
‼️推介指數9/10

🍋🍸檸檬梳打$38

食左咁多熱氣野,檸檬梳打味道好出而且夠晒冰凍,解膩一流!

‼️好食指數 8/10
‼️推介指數 8/10

🍽 李家
📌 荃灣海壩街16號地舖
☎️ 3709 2177
⏰ 星期一至日 11:00 - 23:30

2024-06-26 26 瀏覽
🚩李家李家相信大家都唔怕生|佢喺香港已經有四間分店今次嚟荃灣依一間晚市人流都幾多ε٩(๑> ₃ <)۶з餐廳老闆仲真係韓國人黎|feel到佢對客人都好Nice〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️🌈半半炸雞(蜂蜜蒜蓉+芝士調味) $236估唔到各半份都咁多|每隻味大概有八舊左右兩款炸雞都超級新鮮|攞上手仲熱辣辣(๑´ㅂ`๑)雞肉炸得一啲都唔乾|撕開一半仲有肉汁蜂蜜蒜蓉真係食得出啖啖蒜蓉嘅香味芝士分別用咗兩款芝士粉|味道鹹香(✪ω✪)🌈海鮮炸醬麵 $198好耐之前食杯麵版炸醬麵|簡直就係惡夢今次唔服輸再挑戰一次新鮮的( • ̀ω•́ )天啊!太好吃了‼️獨特嘅醬油香|配搭煙靭掛汁嘅粗麵入面仲有超多種類嘅海鮮原來只係我以前食嘅嗰款是💩真人版炸醬麵是好吃的(๑•̀ㅂ•́)و✧
🚩李家
李家相信大家都唔怕生|佢喺香港已經有四間分店

今次嚟荃灣依一間晚市人流都幾多ε٩(๑> ₃ <)۶з
餐廳老闆仲真係韓國人黎|feel到佢對客人都好Nice

〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
🌈半半炸雞(蜂蜜蒜蓉+芝士調味) $236
估唔到各半份都咁多|每隻味大概有八舊左右
兩款炸雞都超級新鮮|攞上手仲熱辣辣(๑´ㅂ`๑)
雞肉炸得一啲都唔乾|撕開一半仲有肉汁
蜂蜜蒜蓉真係食得出啖啖蒜蓉嘅香味

芝士分別用咗兩款芝士粉|味道鹹香(✪ω✪)

🌈海鮮炸醬麵 $198
好耐之前食杯麵版炸醬麵|簡直就係惡夢
今次唔服輸再挑戰一次新鮮的( • ̀ω•́ )
天啊!太好吃了‼️
獨特嘅醬油香|配搭煙靭掛汁嘅粗麵
入面仲有超多種類嘅海鮮
原來只係我以前食嘅嗰款是💩
真人版炸醬麵是好吃的(๑•̀ㅂ•́)و✧
2024-06-26 32 瀏覽
李家當年因為韓劇效應, 尖沙咀的第一間店舖是長期排長龍,但現在隨著分店的增加,這種熱潮亦已經開始下降。不僅如此,食物的質量也相對不如過去。我們點了兩款炸雞,每款都是半份。蜂蜜大蒜炸雞的醬汁十分豐富,但味道有些怪怪的,並不符合預期。雞件的外觀也不像半隻,骨頭的位置很多,而且雞翼似乎消失了。另一款炸雞是醬油炸雞,但它帶有一陣奇怪的藥材味。我們還點了一份炒年糕,份量十分豐富,適合四人以上共享。然而,味道卻普通,沒有什麼特別之處。考慮到這道菜的價格為HKD178港幣,我們對它的表現感到有些失望。小總結❤️❤️📌炒年糕份量豐富,但味道普通。📌食物質數不如以前。

我們點了兩款炸雞,每款都是半份。

另一款炸雞是醬油炸雞,但它帶有一陣奇怪的藥材味。

小總結❤️❤️
📌炒年糕份量豐富,但味道普通。
📌食物質數不如以前。
2024-06-25 41 瀏覽
今天經過荃灣大壩街,聽聞這裡有間元祖級韓國炸雞,正值午餐時間一於進去吃一下先叫左個2人餐,包括半份炸雞,韓式炒粉絲,腸仔年糕,紫菜粉絲卷,汽水兩罐,全部都是超大份size,講係兩人餐,但是似四人份。大胃王必選炸雞方面每件都是大大舊,超級多蜜糖蒜香汁,很開胃韓式炒粉絲非常足料,有大量的蔬菜和菇類,牛肉都大大片腸仔年糕大份又抵食,腸仔和年糕串成一串,上面淋上大量韓式醬和黃芥辣,好開胃紫菜粉絲卷炸物類,記得點醬汁食,脆口得來,又乜味精,夠曬清淡溫馨提示,中午時段收加一服務費。注意呵

炸雞方面每件都是大大舊,超級多蜜糖蒜香汁,很開胃

韓式炒粉絲非常足料,有大量的蔬菜和菇類,牛肉都大大片

溫馨提示,中午時段收加一服務費。注意呵

2024-06-24 35 瀏覽
最近天氣唔穩定,成日落大雨,好想食啲熱辣辣嘅嘢暖吓胃,點知最後叫咗個炸雞套餐🤣李家喺屋村附近,雖然堂食比較少人,但keep住有外賣訂單。有好多唔同嘅韓國料理選擇,花多眼中,最後都係決定叫套餐,再加個湯🤣🙈 有似有部份店員係韓國人,但都聽得明廣東話,上菜嘅時候會講韓文,令人有種置身喺韓國嘅感覺😆🍗新年無骨雞二人餐🍽️半隻無骨炸雞可以加錢揀唔同口味,我哋揀咗蜂蜜蒜味。調味醬手工製作,較為黏稠香濃,蜂蜜醬甜而不膩,原粒大蒜粒作為點綴,大大啖雞肉食落口非常滿足。🍽️韓式炒粉絲滿滿一碟韓式炒粉絲,韓式粉絲偏粗,同麵線差不多,炒粉絲係甜口的,配料有金菇、紅蘿蔔、菠菜、牛肉,🍽️紫菜粉絲卷經典嘅韓式小食,紫菜包住粉絲條去炸,炸皮一啲都唔厚,無油膩感。🍽️年糕香腸串年糕輕輕炸過,糯米滯膩感大減,豬肉香腸肉含量極高,口感豐富厚實,配合蕃茄及芥末醬,非常香口嘅配餐小食🍽️韓式魚子湯份量非常多,誠意十足,魚春口感顆粒感滿滿,魚春處理到位,無腥臭味,加上經典韓式泡菜香辣湯,同魚春十分夾。總括嚟講二人餐性價比超高,種類多份量亦多,應該三個人食先啱啱好🤣

🍗新年無骨雞二人餐
🍽️半隻無骨炸雞