2022-08-16 26 瀏覽
星期六放假約咗好姊妹去黃金海岸staycation,上網見到有人推薦黃金海岸商場嗰邊有間好味嘅西餐,就順便book枱試吓🦞酥皮龍蝦湯$108,酥皮好鬆脆啲龍蝦湯飲囉好濃好足料🐟煙三文魚伴鮮蝦沙律,煙三文魚好好食同埋啲鮮蝦食落去係彈牙新鮮,個沙律都唔錯🐟半生熟芝麻吞拿魚伴香桃沙沙,因為我哋都幾鍾意食海鮮,啲吞拿魚食囉入口即溶,上面有少少桃粒識落都幾夾🦞蕃茄龍蝦汁海鮮意大利飯,最鍾意食意大利飯鍾意佢有咬口熟晒啲龍蝦汁,龍蝦汁搭返Claire個配搭係冇得輸仲有魚青口鮮蝦🐮炭燒美國安格斯純黑牛肉眼扒配黑椒汁 ,肉質嫩滑,脂肪比例啱啱好,略帶油香而且唔會韌

🦞酥皮龍蝦湯$108,酥皮好鬆脆啲龍蝦湯飲囉好濃好足料

2022-08-15 30 瀏覽
之前BB book咗餐廳同我食晚飯慶祝生日,我哋提早去黃金海岸影日落,仲喺餐廳出面影咗好多靚相,因為餐廳出邊已經見到海同埋好多遊艇泊喺度,天氣好影相真係好靚!入到去裝修好精緻,有唔少高級嘅水晶吊燈,未食飯隻眼已經食飽咗餐廳嘅法包食落外脆,入邊仲係軟,如果覺得偏硬嘅朋友仔建議可以叫個湯點黎慢慢食蕃茄🍅龍蝦汁🦞海鮮意大利飯$328,佢係有蝦青口同埋魚,啲海鮮食得出係新鮮唔係雪藏,而且啲意大利飯吸晒啲龍蝦汁好好味,不過唔知係咪法國餐廳所以份量偏細炭燒西班牙黑豚鞍排🐽$328,豬鞍個份量係正常,切落去肉質偏向嫩,而且保留肉汁,唔會鞋口👍👍😙佢配菜仲有一啲蘆筍同埋薯仔,攞嚟影相都真係幾靚

2022-08-15 28 瀏覽
第一次去法國餐廳食晚餐,餐廳裝修好有格調,有好靚嘅水晶燈,而且每張枱啲餐巾都摺得好靚性價比:❤️❤️❤️❤️氣氛:❤️❤️❤️❤️❤️推薦指數:❤️❤️❤️❤️因為男朋友同我都唔食牛我哋叫咗一個炭燒西班牙黑豚鞍排,佢食落有肉汁,而且有好香嘅烤肉味,令人食指大開!薯菜方面就會有蘆筍同埋薯仔,都係一啲大路嘢我哋仲叫咗香草墨汁意大利粉配墨魚及車厘茄,墨魚汁真係老夫老妻先好叫第一次見面就唔好啦!意大利粉比較有咬口加埋啲新鮮墨魚好好味如果有特別節日想慶祝,建議可以book枱過嚟食因為餐廳好有情調,嘢食都有水準

性價比:❤️❤️❤️❤️
氣氛:❤️❤️❤️❤️❤️
推薦指數:❤️❤️❤️❤️

2022-08-12 59 瀏覽
上星期拍拖紀念日男朋友帶咗我去睇日落,順便book咗法國餐廳食晚餐,建議大家一定要book枱如果唔係walk-in有排等啊先來咗個法包,都係傳統法包比較硬建議大家可以叫黑松露野菌湯拎嚟點包十分之好味😋黑松露野菌湯好香菇味濃郁,而且細滑唔會杰撻撻😝👍另外仲叫咗一個前菜半生熟芝麻吞拿魚伴香桃沙沙,🍑擺盤好靚好鮮艷,吞拿魚入口即溶上高擺咗啲香桃粒食落好清新🥰蕃茄龍蝦汁海鮮意大利飯呢個必定要叫,龍蝦汁俾啲意大利飯吸晒食落好香龍蝦味,飯嘅質感偏向有咬口,係我鍾意嘅口感🤤風乾火腿蕃茄醬焗燒春雞配紅酒汁,雖然佢係春雞但係其實個size都唔細,下邊仲擺咗好多蘆筍,點返紅酒汁令到雞肉更加入味
😋黑松露野菌湯好香菇味濃郁,而且細滑唔會杰撻撻😝👍
2022-08-12 45 瀏覽
同老公喺黃金海岸嗰邊散步,放假個人好懶就冇去買餸煮飯,都係行返過嚟法國飯店食晚餐,之前你識佢啲生蠔選擇都幾多而且好新鮮~鍾意食蠔嘅朋友可以過嚟試下,餐廳好有情調而且望到海景可以過嚟慶祝一下節日,都幾浪漫㗎❤️香脆焗深海鱈魚柳配南瓜蓉忌廉汁,鱈魚柳表皮好香脆,識落肉質嫩👏🏼呢個餐係配南瓜蓉㗎,識落比較甜口,再配埋啲忌廉汁好夾☺️❤️風乾火腿蕃茄醬焗燒春雞配紅酒汁,個雞表皮燒到好香脆,食落鮮嫩多汁再掂埋個紅酒汁簡直一流,仲配埋啲風乾火腿食落口感層次更加豐富

2022-08-11 48 瀏覽
呢間放係pocket list一段時間,一直都好想黎試,除咗餐廳紅色枱布設計好經典仲有啲好classic 嘅擺置,一心黎打卡!🤴🏼👸🏼💃🏼先食個半生熟芝麻呑拿魚伴香桃沙沙,呑拿魚口感彈牙,芝麻味鮮味十足,個人覺得,如果芝麻再多啲,會更特出芝麻香,更加特別!😄👍🏻👍🏻天氣熱又唔想食咁多肉,就揀咗蕃茄龍蝦汁海鮮risotto ,海鮮都有好幾款大雜燴咁,濃濃龍蝦汁😍🦞偏向重口味,risotto 硬身左少少,我自己鍾意偏軟糯啲嘅口感,名有喜好。另一款係風乾火腿番茄醬焗燒春雞配紅酒汁,呢款燒雞風味十足,火腿鹹香得黎加上蕃茄嘅鮮甜,紅酒汁嘅韻味,令春雞口感味道更添豐富,希望下次黎都會係菜單之內。如果想坐露天嘅座位記得,訂位時可以同職員提一提啊!!so romantic !🥰🥰

2022-08-11 45 瀏覽
之前因為公幹嚟過呢度食飯,食物品質好好,深得我心,今次特登帶老公嚟一齊試吓!😘😘😘由於我老公都冇乜idea 想食乜,所以請咗職員推介一下,佢就推薦左呢一款炭燒美國安格斯純黑牛肉眼扒配黑椒汁,叫咗五成熟,切開牛扒冇流出好多肉汁,但又保持到温度同肉嫩,stay 嘅時間控制得到位,冇浪費到呢份靚嘅肉眼扒!!😆😆😆🥩😋既然老公食牛咁我就食豬啦,叫咗個炭燒西班牙黑豚鞍扒,份量夠我食飽,炭燒香草嘅味道好香好清新,黑豚扒切開,見到淺粉紅色狀況,有光澤得來口感軟滑,值得一試!🥰🥰🥰👍🏻👏🏻如果晚餐有時間嘅話,一定要預兩至三個鐘嚟呢一度感受呢一餐美食嘅體驗,咁好彩如果仲有露天位置嘅話仲可以探埋美景添啊!冇揸車嘅你誠意推薦你飲番杯紅酒!🍷🍷🥂

2022-08-10 37 瀏覽
中學時期,阿爸成日帶我嚟飲酥皮湯,今次輪到我出糧請返佢飲😎酥皮龍蝦湯同幾年前一樣,🤩脹卜卜嘅外皮包住橙紅濃味龍蝦湯,濃味又creamy🙌🏻🙌🏻😝前菜食咗個煙三文魚他他伴牛油果紅莓汁,個造型好似個鳥巢上面有一朵三文魚玫瑰咁,酸酸紅莓汁真係令人振奮,醒覺味蕾,好開胃🤭🤭🤭主菜就要咗番茄龍蝦汁海鮮意大利飯,鮮茄同龍蝦汁非常之夾,意大利飯口感偏軟最啱我口味,仲有配其他海鮮,超值之選。🦞🦞🍝仲有一款主菜係香脆焗深海鱈魚柳配南瓜蓉忌廉汁,鱈魚柳處理得好好完全冇魚腥同雪味,白滑鮮味,層外皮焦酥香脆,唔使太多花巧嘢都已經好好食!👍🏻😋😋😋呢度環境好浪漫,都係適合情侶黎多啲!🥰🥰😋

呢度環境好浪漫,都係適合情侶黎多啲!🥰🥰😋
2022-08-10 32 瀏覽
同老公專誠揸車入嚟屯門呢一間法式飯店,之前拍拖成日嚟,不過因為疫情關係都冇去一排喇,今日嚟唞唞氣!🛵🛵由於我都唔係太肚餓所以叫咗一個香草墨汁意大利粉配墨魚及車厘茄,意粉上嘅墨魚份量都幾多,切得好厚身,口感好爽口,就係鍾意佢黑蚊蚊,鮮味十足配上車厘茄,黑中一點紅!🖤❤️🖤❤️老公嗰個炭燒西班牙黑豚鞍扒,表面啲燒焦坑紋好靚呀😬份量又大嚿,切開淺粉紅色嘅肉身好誘惑,肉汁流晒出嚟,肉嫩多汁,炭燒味香😋😋😋食物保持一流水準,服務又周到!你開屯門大家都可以入嚟試吓!😉包你滿意!

2022-08-10 32 瀏覽
訂咗黃金海岸住一晚,放底行李就黎醫肚,見佢好法式裝修餐廳設計,望住一望無際嘅海景,好浪漫呢💕💕💕驚喜在,男友一早訂好枱,安排咗外面嘅位置,太美好了,食物都交俾佢話事。第一樣,先上前菜,煙三文魚他他配牛油果紅莓汁,牛油果🥑同煙三文魚口感好相似,純粹得黎簡單美味,再點啲酸甜紅莓汁,睇得又食得。😊😊👏🏻主菜傳統法式油封燒鴨腿配酸梅汁,煮法非常傳統要好心機咁不停用熱油淋上鴨腿面至半生熟,再俾足夠時間用外皮熱力傳至鴨肉中間,酸梅汁又可以一解油膩感覺。😆😆👍🏻另一款古法燒西班牙豬腩仔配蜜桃香桃汁,豬腩仔份量有成半隻手掌大🤚🏼層層分明,好有肉香,配蜜糖香桃汁,甜味同豬肉溶合得非常好,果然係高級餐廳嘅級數!🥰👍🏻

2022-08-09 28 瀏覽
多年前都黎食過下午茶,今次入住黃金海岸順便都黎食下飯。好耐無飲過酥皮湯,懷舊港式西餐味道☺️酥皮好脆,好濃郁嘅龍蝦味🦞應該係上等龍蝦熬製而成😜煙三文魚伴鮮蝦沙律好開胃😆大蝦好新鮮,煙三文魚沙律堆疊成個海鮮塔咁,沙律爽口😬另一款半熟芝麻呑拿魚香桃沙沙,帶有夏威夷風情🏖呑拿魚好香芝麻味,配埋酸酸甜甜香桃果粒🍑更能突出呑拿魚嘅彈牙脂香😊😊下一道都係海鮮,深海鱈魚柳配南瓜蓉忌廉汁,鱈魚柳火候控制得啱啱好,冇雪藏味,南瓜蓉綿密香滑👍🏻食落喉嚨好舒服😌食埋另外一道主菜就飽飽啦🤤法式芥末野菜焗無骨鹹豬手,擺盤出色一啲都睇落唔似係一道豬手💁🏻‍♀️法芥同鹹豬手真係好朋友嚟,配搭埋野菜可以解吓豬手嘅油膩。總結呢一餐食物高質,用膳環境氣氛佳。
多年前都黎食過下午茶,今次入住黃金海岸順便都黎食下飯。

好耐無飲過酥皮湯,懷舊港式西餐味道
☺️酥皮好脆,好濃郁嘅龍蝦味🦞應該係上等龍蝦熬製而成😜

總結呢一餐食物高質,用膳環境氣氛佳。
2022-08-09 35 瀏覽
第一次嚟到法國飯店,原來一面有一張好長嘅海鮮枱,上面放咗好多不同品種嘅生蠔,見到都流晒口水呀!🍋🦪🦪不過同行朋友就唔太好,都係下次先嚟食啦!😆😆既然見到佢有咁新鮮,當然要食返啲海鮮啦!我就揀咗香脆焗深海雪魚柳配南瓜蓉忌廉汁,鱈魚柳魚肉入口即溶,配埋甜甜哋嘅南瓜蓉,兩者都好口味溫和,份量都啱晒我。😋😋😋朋友就揀咗蕃茄龍蝦汁海鮮意大利飯,酸甜嘅龍蝦汁好入味,意大利飯口感煙韌,上面嘅青口好鮮甜,如果鍾意口味草啲嘅就要揀呢一款啦!🥰🥰🥰啲海鮮菜式真係好新鮮,相信啲生蠔一定會更加好食,我下次一定嚟必要食返呢間法國飯店👍🏻👍🏻👍🏻
不過同行朋友就唔太好,都係下次先嚟食啦!😆😆

2022-08-09 27 瀏覽
同男朋友訂咗黃金海岸staycation順便落嚟樓下呢一間咁有情調嘅餐廳度用膳。原來呢度仲有酥皮龍蝦湯啊!!一定要試呢一款上到嚟同我想像中嘅一樣酥皮好脆,😆我就鍾意叉晒啲酥皮落個湯度一齊飲,😎男朋友就堅持食晒個酥皮先再飲湯,唔知你又鍾意邊一種飲法呢?🤔我哋仲叫咗一個半生熟芝麻吞拿魚伴香桃沙沙😉呢款好特別🤔吞拿魚魚質彈牙,外皮啲芝麻好香口,配埋個酸味味嘅汁,一啖接一啖食唔停口啊!🤭🤭食緊沙律嘅同事我個主菜都上咗啦👏🏻就係呢一款風乾火腿蕃茄醬焗燒春雞配紅酒汁!燒春雞肉質好嫩同時個醬汁好濃,食到風乾火腿嘅油脂感,好好味喎!😊😊👍🏻男朋友就食法式芥末野菜焗無骨鹹豬手,真係好啱佢啊起晒啲肉出嚟唔使佢再自己切,啲野菜都好新鮮,份量就算男仔食都夠飽!!!😆😆👍🏻走嗰陣時先見到佢張海鮮枱好豐富,睇嚟海鮮菜式都應該好新鮮!🤤🤤👍🏻

2022-08-08 32 瀏覽
今日係同老公結婚週年紀念日,特意黎番同一間餐廳慶祝一番!🥰🥰職員好好,安排到呢張露天嘅枱俾我地,係美景底下,一切盡是完美!👩‍❤️‍👨同老公一人選豬一人選牛,試下不同嘅菜式,又可以交換黎食☺️😋美國安格斯純黑牛肉眼扒,選了五成熟,切開肉眼扒😍內裡紅嫩光澤,入口濃牛味,鎖到肉汁,完全無筋,如果配上個特別醬汁而不是黑椒汁,就更上一層樓!😋😋👍🏻另一款西班牙豬腩仔配蜜糖香桃汁,香噴噴皮脆肉嫩,層層分明,足足五層肉,外皮香脆,肉味濃郁,豐美多汁,加上用香桃汁調味,甜甜蜜蜜咁!😆😍😆🥰美景加上美食,我哋今晚用餐好愉快,希望再下次黎,都保持同樣高水準!!👍🏻

2022-08-08 27 瀏覽
朋友一家咁啱入咗屯門黃金staycation👨‍👩‍👦就在附近聚餐見下面💁🏻‍♀️💁🏻‍♀️前菜選了像和風少少的半生熟芝麻呑拿魚伴香桃沙沙,芝麻嘅香氣加上呑拿魚生嘅魚油香,口感温潤,另一口就碎粒香桃加野菜沙律,又好清新醒神。🍑🥬🐟黑松露野菌湯跟上法包,賣相非常吸引,細味一口,口感濃郁香滑,充滿黑松露香,材料十足,可以share 黎飲,又點下法包。🥖🧈🥄主菜便選擇了蕃茄龍蝦汁海鮮意大利飯,🦞濃濃龍蝦汁與不同的海鮮配搭青口大蝦魚塊的意大利飯沒有不吃的理由吧!另一款主菜便選了風乾火腿蕃茄醬焗燒春雞配紅酒汁🍅🐥🍷雞肉嫩滑多汁,醬汁有鮮茄的酸甜味左紅酒汁,食到有微微紅酒香,若配菜再跟上鮮茄,味道定必更加豐富!🍅🍅👍🏻總結餐廳位置坐擁黃金海岸嘅美景,食物質素不錯,坐位闊落職員都細心安排,枱與枱之間距離合宜!👍🏻👍🏻👍🏻