2025-02-05 1081 瀏覽
餐廳之前有朋友說想試試,這次終於找到機會來吃一吃。晚上8點,店內還差不多坐滿的狀態,有挺多人吃火鍋的,但也有人吃小菜的,地方不會很大,但不算擠迫。泰初夏之雞煲澳洲M7牛胸腹火鍋放題(288元)入坐就有雞煲了,而且還可以選鴛鴦湯底,這個真的挺不錯的!雞煲不算很大份,不過就有很香濃的泰式風味的,味道酸酸辣辣,炒得挺香的,鴛鴦湯底也不用加錢就可以有,我們選了沙嗲湯和椰汁雞湯,前暫香濃,後者清香,重點的是加湯也是加原湯,這就不會變淡了!一開始會先把主要的肉上一次,分別有牛板鍵,牛胸腹,豚肉和卡樂BEEF,論質素的話就一定是牛板鍵和牛胸腹,前者肉味較濃帶點彈性,後者較嫩滑。其實還有很多泰式小食,有串燒,炸物,燒物和甜品,其中的串燒挺不錯的,豬牛雞都醃得很入味,沙嗲味挺濃的!炸牛肉丸也很有驚喜的,入面有牛筋,吃起來爆汁又有牛筋的軟糯!外面還有挺多食材可以自取的,也有挺多炸物,甜品,雪糕可選,椰汁糕是必食的!還有很多人喜歡的無骨鳳爪,非常入味!飲品基本上要下單點的,有泰式的也有港式的,梳打汽水類也有!我喝了杯椰島雪香,挺特別的,有椰汁香又有椰蓉。

泰初夏之雞煲澳洲M7牛胸腹火鍋放題(288元)

2025-02-03
2025-01-22 2358 瀏覽
平時食自助火鍋多數都係台式 日式居多見到荃灣開咗間泰式任食火鍋即刻約朋友食!🍴泰初夏之雞煲+牛板腱火鍋放題 HKD278一個價錢可以食到雞煲同火鍋 真係一舉兩得🔥🔸雞煲揀咗小辣 醬汁惹味 加埋香料炒更加香口 🔹火鍋湯底揀咗冬蔭功/芫荽皮蛋冬蔭功湯底意外地出色 酸中帶點辣 但辣味又唔會太重遮蓋食材味道自助吧有丸類 蔬菜仼食㗎~🔸熟食自助吧有炸香芋球 雞翼 春卷炸丸等選項另外用Qr code掃單就可以見到有多款泰式小食•串燒牛豬羊 燒完都唔會乾柴 沙嗲醬汁花生味香濃•燒豬頸肉 肉身粉嫩 外層金黃 肉質彈牙 熟食水準拍得住泰國餐廳👍🏻🔹肉類精選牛板腱 澳洲穀飼牛牛胸爽 西班牙豚肉片 酒醉雞件食襯仼食都會好擔心牛嘅質素唔靚但呢度好放心 提供嘅肉全部都好鮮嫩每塊都係鮮紅色 脂肪比例少 絕對食多兩塊都唔會有罪惡感🔸飲品平時食泰國菜一杯嘢飲都三四十蚊喺呢度點飲都得😋有唔同口味嘅梳打 綠茶 飲品仲可以客製化口味泰式奶茶必點 茶底濃郁 甜度適中🔹甜點自助吧嘅椰汁西米糕甜得嚟唔會太膩仲有千層糕 芝士餅 Tiramisu 等雪條有韓國牌子蜜瓜味 同 榴槤味🚩泰·初夏 荃灣青山公路 - 荃灣段398
平時食自助火鍋多數都係台式 日式居多
見到荃灣開咗間泰式任食火鍋即刻約朋友食!

🍴泰初夏之雞煲+牛板腱火鍋放題 HKD278
一個價錢可以食到雞煲火鍋
真係一舉兩得🔥

🔸雞煲揀咗小辣 醬汁惹味
加埋香料炒更加香口

🔹火鍋湯底揀咗冬蔭功/芫荽皮蛋
冬蔭功湯底意外地出色 酸中帶點辣
但辣味又唔會太重遮蓋食材味道

自助吧有丸類 蔬菜仼食㗎~

🔸熟食

仲有千層糕 芝士餅 Tiramisu 等
雪條有韓國牌子蜜瓜味 同 榴槤味

🚩泰·初夏
荃灣青山公路 - 荃灣段398號愉景新城2樓2030號舖
👦🏻👧🏻去荃灣愉景新城行街,見到開咗間泰式火鍋放題,泰式設計嘅環境光亮乾淨,坐卡位打邊爐好舒服!有三個級別嘅套餐,我哋揀咗Set B套餐$238,會有一份雞煲同任食五款肉類、泰式小食、火鍋配料等等,同任飲幾款泰式飲品等等。出面自助仲有火鍋配料、炸物、泰式甜品任拎!🐤雞煲嘅辣度自由選擇,雞件份量唔算多,上枱即刻食得,炒得香口入味,肉質夠嫩滑唔錯。🍲湯底有五款選擇,呢度可以免費轉做鴛鴦湯底,沙嗲湯底濃香帶有花生香味,而泰式清湯底清清地感覺冇咁熱氣。🥩肉類有卡樂Beef、豚肉片、酒嫩雞件、牛胸爽同牛板腱。👦🏻👧🏻鐘意肉味香濃嘅牛板腱同滑溜溜有酒香味嘅雞件😍!🍗小食有串燒牛/雞/豬、薄餅、豬頸肉、泰式豬手、炸墨魚丸、炸魚餅、炸貢丸等等。燒豬頸肉質地爽口又腍滑,油香可口。三款串燒肉質都滑嫩唔鞋口,配上香濃嘅沙嗲醬汁唔錯。🥬火鍋除咗有出面嘅自助區蔬菜類,仲可以order烏冬、白菜餃、韭菜餃、墨魚滑、蝦滑等等嘅配料。🧋飲品方面有梳打飲品、綠茶飲品、港式飲品同泰式飲品,食泰式火鍋梗係要飲泰式飲品啦!泰式奶茶同椰島雪香真係好抵飲,平時出面飲都係3x-4x一杯,我地每人飲咗兩杯🤭。泰式奶茶味又香又濃,椰島

🧋飲品方面有梳打飲品、綠茶飲品、港式飲品同泰式飲品,食泰式火鍋梗係要飲泰式飲品啦!泰式奶茶同椰島雪香真係好抵飲,平時出面飲都係3x-4x一杯,我地每人飲咗兩杯🤭。泰式奶茶味又香又濃,椰島雪香清新香甜又解渴。

📍 泰·初夏 (荃灣)
荃灣青山公路 - 荃灣段398號愉景新城2樓2030號舖
2024-09-19
港式火鍋台式火鍋就食得多,泰式火鍋都真係好少見🤔咁岩行開荃灣見到愉城有間係食泰式火鍋放題,仲有得食埋雞煲,好好奇,於是就同男朋友仔決定walkin去食🙆🏻‍♀️-🌟Set B 泰·初夏之雞煲+牛板腱火鍋放題 $278/位 (120分鐘)-🎈湯底比較特別一定係冬陰功同椰汁雞湯底🥳椰汁雞混合左椰奶同清雞湯,相對清甜啲;冬陰功個人比較推薦,直程係出邊平時飲既冬陰功味道,酸酸辣辣,好重泰國香料味道😋用黎做打邊爐既湯底真係幾唔錯👍🏻-🎈雞煲+肉類一黎就有雞煲食😆雞煲食落幾有泰式風味,好惹味~每件雞件都索哂個醬汁🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️至於肉類方面,有五款可以order,分別係卡樂beef、豚肉片、酒嫩雞件、牛胸爽同牛板腱。個人比較推薦牛板腱,有口感得黎肉味夠哂濃郁!而牛胸爽都好特別,食落係相對爽脆一點~-🎈泰式小食Encore左兩round既沙嗲串燒😍😍超級好食!果然餐廳係主打泰國菜,啲小食都真係唔同啲🤭仲有薄餅、豬頸肉、豬手、炸魚餅等,試左好多款覺得最好食都係沙嗲串燒同埋啲炸丸類😝-🎈自助區呢度既自助區就好似其他火鍋店咁,基本上所有火鍋配菜如丸類蔬菜類等都一應俱全✌🏻仲有得拎炸物,好似炸雞翼春卷薯角等~

🎈湯底
🎈雞煲+肉類

🎈泰式小食

🎈自助區

呢度既自助區就好似其他火鍋店咁,基本上所有火鍋配菜如丸類蔬菜類等都一應俱全✌🏻仲有得拎炸物,好似炸雞翼春卷薯角等~一定要提既係佢既粉絲沙律,酸酸辣辣,好開胃🤤
🎈甜品
甜品除左有千層糕同椰汁西米糕之外,仲有啲雪條🍧不過真係太飽了,都冇咩食到🥹
🎈飲品
估唔到呢度既飲品都有咁多選擇😙有梳打系列,例如泰式青檸梳打、金桔檸檬梳打、芒果梳打等,仲有啲綠茶同港式飲品~當然唔少得就係泰式飲品啦,好開心地飲左兩杯泰式奶茶😳😳
🔸泰·初夏
📍荃灣青山公路 - 荃灣段398號愉景新城2樓2030號舖
2024-08-26
$288雞煲加牛板腱火鍋放題餐雞煲可選辣度,叫了小辣,醬汁加入香茅蔥爆炒香,好惹味,雞煲可以和打邊爐同時進行,幾有特色😚湯底選了冬陰功同埋椰汁雞湯冬陰公夠哂酸辣,食物吸飽湯汁超正,另外,本身以為椰汁🥥湯會好淡,點知意外地濃味想追飲,仲有少少白咖喱味,必點湯底!肉🐮M7牛胸腹和牛板腱有牛味,肉質軟腍,脂肪位比較少,分布幾均勻,可以瘋狂加點,肉類品質有水準平時想食到的火鍋料都有,而且擺放都好企理乾淨,仲有炸物甜品專區,薯條、芋泥波波、炸雞翼等等都有,小朋友必愛,仲有我最愛的泰式無骨鳳爪沙律🥗推推♥️Ps.呢度最驚艷我的是服務態度,今日星期日勁忙,lunch hour店員忙到死都完全無黑面,勁有禮貌,服務畀10分~#foodiblum東南亞
$288雞煲加牛板腱火鍋放題

湯底選了冬陰功同埋椰汁雞湯

肉🐮

#foodiblum東南亞
2025-03-02
荃灣新開泰式火鍋放題,邊打邊爐邊感受泰國風味放工後同朋友去荃灣愉景新城搵食,發現新開左間泰式火鍋放題,泰國迷既我點可以錯過?地點方便又就腳,最岩我地呢d懶人。睇到餐廳其中一款主打雞煲同火鍋,又有超多泰式小食,二話不說即刻入內開餐! .泰初夏之雞煲 + 牛板腱火鍋放題 $278/位我地揀左Set B既「泰初夏之雞煲 + 牛板腱火鍋放題」,邊爐雞煲一齊上,感覺好滿足。雞煲香料味道濃郁,d湯汁滲入食材入面,真係雞煲愛好者既天堂!.泰式雞煲係我呢餐最驚喜既部分!用左大量泰式香料,有香茅,洋蔥,辣椒等,帶出濃厚既泰國風味,啖啖都有層次感。雞件煮到岩岩好,肉質嫩滑,每啖都有淡淡既香茅味,入口開胃又吾會膩。.火鍋湯底有5款可以揀,我地就試左冬陰功拼泰式清湯底。冬陰功湯辣中帶酸,香料味十足,辣得黎係岩岩好既程度,至於清湯底就清甜順口。.今次我地試左牛板腱同澳洲250日穀飼卡樂Beef.牛板腱薄切得岩岩好,下鍋一煮就軟腍,帶少少牛脂既香氣。至於澳洲卡樂Beef,肉味更濃,脂肪分布均勻,吾會太油膩,食完真係齒頰留香。其他肉類好似牛胸爽、西班牙栗心豚肉片都係值得一試! .除左邊爐,仲有不同泰式小食。炸墨
荃灣新開泰式火鍋放題,邊打邊爐邊感受泰國風味

放工後同朋友去荃灣愉景新城搵食,發現新開左間泰式火鍋放題,泰國迷既我點可以錯過?地點方便又就腳,最岩我地呢d懶人。睇到餐廳其中一款主打雞煲火鍋,又有超多泰式小食,二話不說即刻入內開餐!
泰初夏之雞煲 + 牛板腱火鍋放題 $278/位

除左邊爐,仲有不同泰式小食。炸墨魚丸外層炸得金黃香脆,一咬落仲可以感受到墨魚既彈牙口感,內裡鮮味十足。泰式串燒雞燒得好入味,更帶有少少燒烤既焦香味。仲有其他泰式小食好似串燒牛、串燒豬,泰式沙律,蝦片,斑斕糕,椰子糕等,都係非常有泰國特色,全部都想試晒!

自助櫃既選擇都有不少。丸類、蔬菜、麵類都有。我特別推薦佢地既韭菜餃,手工手餃非常新鮮,餡料飽滿,皮又薄,咬落滿口香。白菜餃口感清甜,蝦滑彈牙,點湯底一流!最方便既係可以用手機直接落order,簡直零障礙!

飲品選擇非常多,係我食過既放題中算係最多選擇之一。泰式奶茶濃郁香甜,奶味同茶味比例岩岩好,感覺返左泰國咁。泰式青檸梳打清爽解膩,飲完即刻有種refresh既感覺。另外仲有其他飲品好似龍眼冰、提子梳打、乳酸梳打、椰島雪香,全部都可以無限encore,絕對係飲品愛好者既福音!
2025-02-21 0 瀏覽
荃灣愉景新城空間感好足夠, 行街購物感覺特別悠閒, 而且美食選擇也不少。這間泰國菜餐廳食物也很多元化, 中西餐和火鍋都有, 用餐環境舒適寬敞。點選了雞煲加牛板腱火鍋放題餐, 食足120分鐘, 時間好充裕。先吃雞煲, 大量薑片和蔥頭, 爆得好香口, 雞件漱滑。火鍋肉類好新鮮, 有牛板腱、M7牛胸腹、牛胸爽、卡樂beef, 還有羊肉片、豚肉片和醉雞片等。還有餃子和嫩滑嘅蝦滑和墨魚滑, 丸類爽滑彈牙。多款新鮮蔬菜, 牛油生菜、油麥菜、超甜粟、冬瓜和芋頭等, 尤其喜歡牛油生菜, 爽脆鮮甜。還有多款熟食, 炸墨魚丸、炸魚餅炸牛丸、炸貢丸、串燒牛、串燒雞、豬頸肉和泰式豬手。梳打飲品有多款選擇, 青檸梳打、菠蘿梳打、乳酸梳打和水蜜桃梳打, 還有可樂等汽水, 雪糕和雪條。放題美食多元, 用餐環境舒適, 感覺悠閒滿足。

先吃雞煲, 大量薑片和蔥頭, 爆得好香口, 雞件漱滑。

還有餃子和嫩滑嘅蝦滑和墨魚滑,
丸類爽滑彈牙。

還有多款熟食, 炸墨魚丸、炸魚餅
炸牛丸、炸貢丸、串燒牛、串燒雞、豬頸肉和泰式豬手。

放題美食多元, 用餐環境舒適, 感覺悠閒滿足。
2025-02-05 175 瀏覽
平時食開火鍋都係港式任食。最近去咗荃灣一間主打泰式任食火鍋,CP值夠高,裝修簡潔,有好多卡位,坐得多好舒服。今次我食Set B (120分鐘)雞煲+牛板腱火鍋放題鴛鴦湯底:椰汁雞湯底加芫荽皮蛋湯底的任食火鍋椰汁雞湯底味道濃郁,椰漿夠香甜與雞肉嘅鮮味好夾。而芫荽皮蛋湯底就夠解熱又清新。芫荽嘅香氣搭配肉類,好味又清熱。任食火鍋食材選擇非常豐富,有牛版鍵、豚肉片,酒嫩雞件、牛胸爽、精選羊肉卷、M9和牛內群肉、肉質鮮嫩。質素唔錯👍泰式辣味雞煲 :可以揀唔同嘅辣度。我就揀咗最少辣,雞肉很嫩滑。醬汁夠惹味,辣辣地好好食。自助選餐區,選擇夠多:有皇帝菜、西洋菜、各種菇類和木耳等。火鍋丸類嘅選擇都好豐富,丸類口感彈牙,夠新鮮,食得出係手打肉丸,而唔係一般行貨。另外仲有泰式熟食:泰式沙律、炸春卷、蝦片、魚皮、炸蝦餅等等,炸物夠脆,單食或配泰式醬汁都好味。甜品:必食椰汁西米糕:夠香甜滑嫩。泰式千層糕:滿滿椰香味兼夠煙韌彈牙。除咗食物選擇豐富。連飲品都夠特別,泰式飲品選擇夠多。而我就最鍾意佢嘅香茅茶同埋龍眼冰。夠香又夠清甜。**平時會開港式火鍋。真係可以試下泰式火鍋,真係唔錯。

今次我食Set B (120分鐘)
雞煲+牛板腱火鍋放題

鴛鴦湯底:椰汁雞湯底加芫荽皮蛋湯底的任食火鍋

甜品

**平時會開港式火鍋。真係可以試下泰式火鍋,真係唔錯。

• 精選牛板腱
  • 澳洲250日穀飼卡樂Beef
  • 牛胸爽
雞煲牛板鍵火鍋放題🍲湯底係鴛鴦鍋,揀咗泰式椰汁雞湯同埋清湯,一濃一淡,估唔到個椰汁雞湯真係平時喺泰式餐廳飲到嗰啲,有南薑、香茅等香料,香味濃郁,就咁飲都好味🥣牛肉叫咗牛板鍵、澳洲M9和牛內群肉、澳洲250日穀飼卡樂Beef,卡樂Beef較重油香,牛板鍵嘅肥瘦剛剛好,口感佳🥩西班牙栗飼豚肉片肉質夠嫩👍雞煲可以揀辣度,我地揀咗唔辣,醬汁好惹味,不過依然有非常輕微嘅辣,鍾意依度嘅雞煲係同火鍋分開上,可以又食下雞煲又淥下野食🥢平時食火鍋放題都係港台或者日式較多,依度會供應返啲泰式小食,有魚餅、豬頸肉、豬手、串燒,質素都唔錯,有啲就要喺自助區攞,例如木瓜沙律、泰式鳳爪、粉絲沙律、椰汁西米糕,幾有特色~
雞煲牛板鍵火鍋放題🍲

西班牙栗飼豚肉片肉質夠嫩👍

好耐好耐冇出過post啦☺️2025年 祝大家食得開心 食得飽飽🥂新一年就意味住我又大一歲所以成班朋友約埋食好西!嚟咗好耐都無去過嘅荃灣愉景新城估唔到多咗咁多嘢食!我同朋友就去咗呢張泰國嘢x雞煲x打邊爐嘅泰·初夏 (超級推薦一大班人去食去慶生)有3個套餐可以揀👇🏻我哋就要咗雞煲加牛板腱放題 ($278)雞煲會按照人頭比 呢個雞煲同平時唔同因為佢用嘅調味料係泰國特色辣得來係超級惹味 而且雞件啖啖肉好快就比我地清哂😋😋😋而打邊爐嘅煲同雞煲都係分開由於我哋多人嘅關係 可以由六個湯底中揀四個嚟試個人私心推介 椰汁雞湯底 濃濃椰汁味配搭任何材料都可以 澳洲牛好正~而我朋友就極力推薦大家必點 豬頸肉熱辣辣 兼且軟滑爽彈 好好味👍🏻仲有好多泰式小食 沙嗲串 酸辣鳳爪 應有盡有不過最意想不到嘅係飲品 因為有盲盒選擇!朋友叫左三round都無重覆 仲要杯杯都好啱飲一間任你話事嘅打邊爐放題性價比超級高你仲唔快啲去試?
好耐好耐冇出過post啦☺️
2025年 祝大家食得開心 食得飽飽🥂
新一年就意味住我又大一歲
所以成班朋友約埋食好西!
嚟咗好耐都無去過嘅荃灣愉景新城
估唔到多咗咁多嘢食!
我同朋友就去咗呢張泰國嘢x雞煲x打邊爐嘅
泰·初夏 (超級推薦一大班人去食去慶生)
有3個套餐可以揀👇🏻
我哋就要咗雞煲加牛板腱放題 ($278)
雞煲會按照人頭比 呢個雞煲同平時唔同
因為佢用嘅調味料係泰國特色
辣得來係超級惹味 而且雞件啖啖肉
好快就比我地清哂😋😋😋
而打邊爐嘅煲同雞煲都係分開
由於我哋多人嘅關係 可以由六個湯底中揀四個嚟試
個人私心推介 椰汁雞湯底 濃濃椰汁味
配搭任何材料都可以 澳洲牛好正~
而我朋友就極力推薦大家必點 豬頸肉
熱辣辣 兼且軟滑爽彈 好好味👍🏻
仲有好多泰式小食 沙嗲串 酸辣鳳爪 應有盡有
不過最意想不到嘅係飲品 因為有盲盒選擇!
朋友叫左三round都無重覆 仲要杯杯都好啱飲
一間任你話事嘅打邊爐放題性價比超級高
你仲唔快啲去試?
2025-01-13
慶祝紀念
生日
2025-01-19 500 瀏覽
有驚喜呀!!! 荃灣區人氣餐廳「泰•初夏」泰國風味打邊爐🥘 裝修是小清新既泰國chill chill 風感覺好舒服😌.放題分3個set價錢 & 2時段選擇90分鐘or 120分鐘選擇Set B (120分鐘)雞煲+ 牛板腱火鍋放題 鴛鴦湯底 唔洗加錢😄選擇了清湯& 沙嗲湯 沙嗲湯有驚喜 湯而香.一次上齊精選牛板腱、牛胸爽、澳洲250日穀飼卡樂Beef、酒嫩雞件、西班牙粟心豚肉片 之後再下單~ 另外超過15種飲品及30款火鍋配料任食.另外泰式辣味雞煲 真係唔錯👍香味撲鼻 雞肉很入味😋 辣辣地🌶️
有驚喜呀!!! 荃灣區人氣餐廳「泰•初夏」
泰國風味打邊爐🥘
裝修是小清新既泰國chill chill 風
感覺好舒服😌
放題分3個set價錢 & 2時段選擇
90分鐘or 120分鐘
選擇Set B (120分鐘)
雞煲+ 牛板腱火鍋放題
另外泰式辣味雞煲 真係唔錯👍
香味撲鼻 雞肉很入味😋 辣辣地🌶️

2025-01-19
2024-12-26 854 瀏覽
好掛住泰國🇹🇭今日去左泰初夏打邊爐🍲湯底都好泰式風味😋揀左個食冬陰功湯底+椰汁雞湯底湯底味道絕對濃郁材料好足👍🏼沙律吧都係任食有泰式鳳爪👍🏼木瓜沙律🥗粉絲沙律牛肉任食🐂牛板腱任食🤩真係好抵食蔬菜等都係任食另外發現佢地自助區既香茅檸檬草茶真係超好飲😋味道好fresh味道好香完全唔甜🤩嘢飲方面一定要試泰式奶茶🥤真係香濃口感好滑佢地有好多唔同飲品,種類比其他餐廳多好多選擇🥤😋
好掛住泰國🇹🇭
沙律吧都係任食有泰式鳳爪👍🏼木瓜沙律🥗粉絲沙律
牛肉任食🐂牛板腱任食🤩真係好抵食
蔬菜等都係任食
嘢飲方面一定要試泰式奶茶🥤真係香濃口感好滑
佢地有好多唔同飲品,種類比其他餐廳多好多選擇🥤😋
  • 精選牛板腱
2024-12-15 1018 瀏覽
最近天氣都凍☀️👶🏻👼🏻都想揾一間火鍋暖暖身🫕♥️結果又比👶🏻👼🏻揾到間正野🩵🧡就係呢間有泰國風味既ShabuShabu🥘-Set B (120分鐘)泰·初夏之雞煲(小辣)+ 牛板腱火鍋放題 $278精選牛板腱、牛胸爽、澳洲🦘250日穀飼卡樂Beef、酒嫩雞件、西班牙🇪🇸粟心 豚肉片飲品及甜品任飲任食、超過15種飲品🥤任食30款火鍋美食冬陰公湯底+ 椰汁雞湯底對於👶🏻👼🏻泥講呢一間泰式ShabuShabu都真係幾岀色♥️應該係近期食過最推薦各位美食家🥘🧡先講下個湯底先🥘冬陰公湯底+椰汁雞湯底超正🍀👼🏻👶🏻煮完既肉類可以話係吾洗沾仼何既醬直接食已經超級入味🥹🥹♥️ 重點‼️‼️‼️個湯好飲到核爆‼️‼️‼️推薦飲完再打打完再飲過再加湯再飲過🤣🤣🤣🤣‼️‼️‼️‼️好又講下肉類先🍖牛肉方面package上有3款,最recommend 就係3款都好食‼️‼️🤣🤣吾洗煮太耐口感又滑🧡最特別係牛爽爽煙煙韌韌口感都幾好食🍀🧡🐷肉泥講又係好滑勁好食而且煮過之後都完全吾硬勁好食‼️‼️呢一間絕對會係👶🏻👼🏻再反桌之一♥️🍀

Set B (120分鐘)
泰·初夏之雞煲(小辣)+ 牛板腱火鍋放題 $278
飲品及甜品任飲任食、超過15種飲品🥤任食30款火鍋美食
冬陰公湯底+ 椰汁雞湯底

🐷肉泥講又係好滑勁好食而且煮過之後都完全吾硬勁好食‼️‼️
呢一間絕對會係👶🏻👼🏻再反桌之一♥️🍀
2017 瀏覽
2024-12-14 1153 瀏覽
我哋揀咗雞煲加牛扒鍵火鍋放題餐($278)咁首先講咗嗰個雞煲先啦呢個雞煲食落去真係好濃郁🔥🔥而且食落去都唔會好多骨(同埋份量唔會太多,所以之後都會有胃口繼續食其他嘢)咁之後就講吓我哋嘅湯底先啦我哋揀咗椰汁雞湯底/冬蔭功湯底❤️❤️呢兩個湯底其實都真係幾濃郁其實唔使點樣點醬都已經夠味👍👍擺響鈴落去食嘅話真係超入味跟住就講吓佢哋嘅肉類啦牛板腱食落去幾有口感😜😜而且食落去唔會覺得太油膩/ Heavy值得推介嘅係佢哋有牛胸爽呢個其實浸幾秒就食得㗎啦🥰🥰西班牙栗心豚肉片食落去都幾煙靭食落去幾爽口😋😋跟住就講吓其他出面可以拎嘅小食啦我覺得佢哋嘅串燒真心嘅高質素😘😘因為係新鮮滾熱辣整起嘅而且喺味道食落去都好濃郁之後燒豬頸肉食落去亦都好爽口最尾就講埋佢哋嘅嘢飲啦咁我自己最鍾意嘅一定係Thai Milk Tea☺️☺️飲落去味道又唔會太過甜如果鍾意榴槤嘅話都可以試吓佢哋嘅榴槤飄香(好似都有一杯嘢飲係椰子嚟嘅😆)
我哋揀咗雞煲加牛扒鍵火鍋放題餐($278)

咁首先講咗嗰個雞煲先啦
呢個雞煲食落去真係好濃郁🔥🔥
而且食落去都唔會好多骨
(同埋份量唔會太多,所以之後都會有胃口繼續食其他嘢)

咁之後就講吓我哋嘅湯底先啦

最尾就講埋佢哋嘅嘢飲啦
咁我自己最鍾意嘅一定係Thai Milk Tea☺️☺️
飲落去味道又唔會太過甜
如果鍾意榴槤嘅話都可以試吓佢哋嘅榴槤飄香
(好似都有一杯嘢飲係椰子嚟嘅😆)

2024-12-12 1139 瀏覽
去荃灣探朋友,順道揾下野食,見有任食泰式火鍋叫【泰‧初夏】,價錢又幾親民,立即去試下。今次試了set B,120分鐘泰•初夏之雞煲+牛板腱火鍋放題,$278/大人有5款湯底選擇,我揀左沙嗲湯湯同椰汁雞湯,湯底極濃味,打邊爐一流啊,之後,店員就上雞煲,有辣度可揀,我地揀左中辣,雞煲醬汁好香濃惹味,雞件啖啖肉,肉質嫩滑,而且非常入味用QR Code 落單,有牛板腱、牛胸爽、卡樂Beef、酒嫩雞件、豚肉片,共5款肉類,我瘋狂食牛板腱和牛胸爽,兩款牛味都好濃,牛板腱夠鮮嫩,牛胸爽係我最鐘意嘅,入口又香又爽脆另外有多款小食火鍋配料:例如有泰式串燒(豬牛雞)、豬頸肉、泰式豬手、炸墨魚丸、炸魚餅、炸貢丸、炸龍蝦丸、炸牛丸、炸墨丸、白菜餃、韭菜餃、墨魚滑,蝦滑等等自助區有幾吸引嘅冷盤小食,例如粉絲沙律、泰式鳳爪、木瓜沙律 ,仲有丸類、蔬菜類、炸物、泰式甜品等等,都幾多選擇我最欣賞係佢嘅飲品選擇,好多泰國特式飲品,例如泰式奶茶、龍眼冰、青檸梳打、菠蘿梳打等等,我飲左幾杯泰式奶茶,好開心啊整體質素唔錯,可再去

整體質素唔錯,可再去