餐廳: 牛奶冰室 (啟鑽商場)
資訊:

2024-09-25 46 瀏覽
下午茶唔知食咩好,咁啱見到牛奶冰室,就去食吓啦Order咗炒貴刁同鮮奶紅豆冰,炒貴刁嘅味道幾好食,好香,河粉乾身,不過份量就有啲細,即使係女仔食都覺得唔係好夠雪糕鮮奶紅豆冰好有驚喜,值得推薦俾大家,飲品甜度適中,奶味香濃,但冇掩蓋紅豆嘅甜,同椰汁紅豆冰嘅感覺好唔同;飲品上面嘅雪糕好大個,仲喺牛奶雪糕,成杯滿滿牛奶味
下午茶唔知食咩好,咁啱見到牛奶冰室,就去食吓啦

2024-07-08 128 瀏覽
無一次記得俾餐具,然後回應完全表現唔到任何唔好意思同埋覺得對唔住嘅態度。大佬我得一個鐘食飯,喺地盤做嘢連餐具都冇我唔通仲特登返去你度攞到匙羹叉?我就咁落樓下買完個飯,跟住佢話要同餐廳聯絡第二日回覆,然後佢第二日直接扣咗錢話退翻一蚊餐具錢咁即係咩意思啊?叫我用手食?講真大家都係做嘢,如果你第一次出現呢啲咁嘅問題我都唔會咁樣投訴,但係已經係第二第三次嘅問題每一次嘅回應都係不了了之。今時今日香港真係有你哋呢啲咁嘅服務態度所以飲食業玩完唔係冇原因。
外賣自取
2024-06-11 246 瀏覽
今朝一早我哋喺啟鑽苑商場嘅牛奶冰室買咗外賣 叫咗兩個早餐 一個係一口豚肉伊麵 另一個係自選雙餸伊麵 我選擇咗餐肉同腸仔 飲品方面 一個係凍咖啡 一個係凍檸茶 另外仲配咗雙流心蛋加多士個餐份量真係好大 好飽 一口豚肉真係幾好食 煮得入味 肉質唔會太硬 伊麵嘅口感都幾好 而自選雙餸伊麵入面嘅餐肉同腸仔 餐肉味道正常 不過腸仔就有啲失望 味道唔係咁好值得一提嘅係 外賣嘅麵同湯係分開包裝 真係非常貼心 至少返到屋企伊麵唔會淋晒 保持咗原本嘅口感 雙流心蛋用美極鮮醬油去煮 煮得啱啱好 蛋黃流心 非常好食 多士亦都好脆 配埋流心蛋一齊食 真係一大享受總體嚟講 呢次早餐體驗非常滿意 份量足夠 味道亦唔錯 除咗腸仔之外 其他嘢都幾好

2024-06-11
15 分鐘 (外賣自取)
2024-01-06 578 瀏覽
雖然網上嘅人一直對牛奶冰室好壞參半,但其實連鎖快餐店嚟講算幾好啦!跟餐飲選擇多,我試咗杯美祿加煉奶,好甜嘅我覺得超好飲野食係茄汁焗豬扒,好大份啵!夠入味,總體嚟講我覺得OK!

跟餐飲選擇多,我試咗杯美祿加煉奶,好甜嘅我覺得超好飲

野食係茄汁焗豬扒,好大份啵!夠入味,總體嚟講我覺得OK!

2023-10-26 652 瀏覽
附近收工想食咖喱🐮牛腩飯 諗起呢間細細間嘅牛奶冰室 同埋黃大仙都返塊牌🤣既搞笑記憶入正題嗌咗佢嘅招牌咖喱🐮腩飯+凍奶茶走甜多奶 首先呢度係用電話自己落單既 如果落唔到都可以叫侍應幫手 腩汁偏甜 冇乜辣味 所以話好似日式嘅咖喱 但就冇日式咖喱嘅🥬蔬菜同肉碎 牛腩係一粒粒 肉質主導好淋 份量都幾多 小編表示滿意😌 佢嘅🍚飯就有啲搞笑 係成嚿黐埋咗 進食前要壓碎 但係珍珠米 算係救返個分數 最後係凍奶茶 呢度嘅特色係高身杯 超大杯 鍾意晚飯後同朋友吹吓水 係一個幾好嘅選擇👍

2023-09-07 626 瀏覽
突然之間想食酸菜魚,所以嗌咗個酸菜魚米線,再加花膠雞湯,點知個酸菜魚湯底沒有酸味只有辣味,魚又腥,好處就係佢有冬菇同我想配菜☹️,然後個湯好似溝咗水咁淡,以為個賣相幾好諗住幾好味,好似廿幾30蚊以為會有少少質素,同平時茶餐廳送嘅例湯味一樣,呢兩樣嘢食咗少少已經勁頸渴😔😔下次茶餐廳都係帶返普通燒味蛋飯好似先無死,另外我男朋友嗌咗雞翼蛋飯,其實係唔錯,切記嗌新嘢。。瀨晒嘢🤦🏿‍♀️🤮🤦🏿‍♀️🤦🏿‍♀️🤦🏿‍♀
2023-09-03 479 瀏覽
呢間都係我經常食午餐或晚餐鍾意佢湯底有落牛奶十次有七次都會叫呢個生滾薑蔥牛肉米粉配牛乳炒蛋#蒜蓉牛油多士(多士我多數會問佢拎個紙袋帶走)佢個湯底加左奶真係好香好正牛肉唔un有d菜係入面~好滿足炒蛋好滑唔知有無加奶多士好香蒜蓉味蒜香蜜汁叉燒煎半焗流心蛋飯睇相都感受到雙蛋有幾咁流心撈飯簡直無得輸仲有豉油汁添叉燒半肥瘦都幾厚肉架呢個爆漿拉絲菠蘿包真係不得了食半個其實都好膩佢應該係有兩款芝士~嚟到熱辣辣小心燙咀用紙巾墊一墊芝士汁多到可以啜芝士愛好者唔好錯過啦
呢間都係我經常食午餐或晚餐

睇相都感受到雙蛋有幾咁流心撈飯簡直無得輸仲有豉油汁添
叉燒半肥瘦都幾厚肉架

呢個爆漿拉絲菠蘿包真係不得了

食半個其實都好膩
佢應該係有兩款芝士~
嚟到熱辣辣小心燙咀
用紙巾墊一墊芝士汁多到可以啜
芝士愛好者唔好錯過啦
2023-08-04
  • 爆漿拉絲菠蘿包
話說今天出門見到只係微雨,點知一出地鐵就發現係黃雨格局,於是食埋午餐先返公司揀咗個全餐,就係瑞士汁雞翼蔥油撈即食麵,我對瑞士汁雞翼真係冇抵抗力🫣🫣炒蛋轉左流心蛋,但上來的係有驚喜嘅,估唔到係煎到有金黃脆邊的蒜蓉牛油多士,蒜蓉味十足,鍾意食蒜嘅朋友一定要超喜歡,不過對於我來說,就稍稍多了一些,把面頭的蒜蓉輕輕撥走一些就可以了😌😌瑞士汁雞翼煮得夠入味,甜甜鹹鹹的麵質彈牙,撈埋啲瑞士汁一齊食,太正了反而杯茶走就唔係咁特別,茶味不夠濃,但我已經點咗要濃D😅

揀咗個全餐,就係瑞士汁雞翼蔥油撈即食麵,
我對瑞士汁雞翼真係冇抵抗力🫣🫣

炒蛋轉左流心蛋,但上來的係有驚喜嘅,
估唔到係煎到有金黃脆邊的

蒜蓉牛油多士,蒜蓉味十足,
鍾意食蒜嘅朋友一定要超喜歡,

瑞士汁雞翼煮得夠入味,甜甜鹹鹹的
麵質彈牙,撈埋啲瑞士汁一齊食,太正了

反而杯茶走就唔係咁特別,茶味不夠濃,但我已經點咗要濃D😅
2023-08-09 292 瀏覽
四川火鍋嘅味道,辣椒有道地的味度飯似係珍珠米整體配合,口感不錯值得推薦———進食期間有個小插曲:有人客來買菠蘿包,-名店員說已經售罄,但再之前一名店員問他是否堂食。他便感覺到因為是堂食所以不賣給他?因為他手機查到是仍有的😂後證實真是一場誤會,🕸️上未及時更新而已———-我座位31號,就在大門旁,天氣炎熱,店內冷氣充足,但夥計又不去關門,又冇電風閘😂😂
四川火鍋嘅味道,辣椒有道地的味度
飯似係珍珠米
整體配合,口感不錯
值得推薦
———
因為他手機查到是仍有的😂
後證實真是一場誤會,🕸️上未及時更新而已
———-
2023-07-15 377 瀏覽
今日早上大約十點同屋企人去食早餐,叫咗三個早餐,嘢食好快到,我哋食咗大約半個鐘,門外不斷有人排隊等入座。我哋諗住坐多一陣就走,當我仲飲緊杯咖啡時,個女侍應就攞張單嚟,好似催我哋走咁,仲未問過我就收走我杯清水!佢哋咁樣做真係趕客,唔會再幫襯!
疫情期間開業的這間冰室,因為位處鑽石山站傍,很多時轉車經過來這裡吃一頓快的。今天天氣熱,十時許到店時原本要在門外排隊等位,但店員問,「如不介意搭枱,不如先入店吧,天氣太悶熱了(打風天🌀)」。茶餐廳,當然不介意啦,三十多元的早餐絕對不會奢望一人佔全枱的 👌🏻早餐到了,有驚喜,火腿米粉都有好多切碎的綠色蔬菜🥬🥦,這是在茶餐廳/快餐店鮮有的。整體食物、飲品都好,最好是體貼的服務、多點人情味,連搭枱的一家人也是,應該係大家都有近似嘅 energy frequency 吧🤩。食物,除了裹腹,還可以連繫人❣️

食物,除了裹腹,還可以連繫人❣️
早餐:火腿米粉
早餐
2023-07-15
1 分鐘 (堂食)
早餐:火腿米粉
早餐
2023-06-27 612 瀏覽
🚇位於鑽石山新開既啟鑽苑商場,係鑽石山地鐵站步行幾分鐘就會到牛奶冰室,見咁近我一於就試下佢。✨瑞士汁雞翼半焗流心雙蛋飯($58)瑞士汁雞翼好入味,而且肉質夠霖👍🏻流心雙蛋個蛋黃我覺得可以再流心一點,佢整得熟咗小小,飯質有點兒爛飯。✨黑糖牛乳涼粉冰(套餐+$9)見佢特飲+$9實在係太吸引,平時出面最少都加十幾蚊先有特飲,黑糖味好足夠,如果飲管更加粗大更好,會比較容易吸涼粉。整體感覺都不錯,手機落單很方便,落單5分鐘就有食物,可以一試。
✨瑞士汁雞翼半焗流心雙蛋飯($58)

✨黑糖牛乳涼粉冰(套餐+$9)

瑞士汁雞翼半焗流心雙蛋飯
黑糖牛乳涼粉冰
2023-06-25
瑞士汁雞翼半焗流心雙蛋飯
黑糖牛乳涼粉冰
啟鑽苑入伙一段時間後,不少新商店開業,其中食肆比較多,有幾開茶餐廳,冰室以呢間牛奶冰室較為吸引,不過座位幾擠迫,侍應服務態度亦有進步空間。① 爆漿拉絲菠蘿包 $18好邪惡,好大個,熱辣辣,堅係爆漿,但唔係好拉絲,一切開已經聞到好濃芝士味,呢個菠蘿包入面有Mozzarella 同Cheddar Cheese,鹹鹹地幾好味。② 咖喱牛坑腩 $63③ 四川麻婆豆腐飯 $54普通碟頭飯,兩個都偏重口味,多汁,撈飯一流。牛坑腩幾腍,不過碎濕濕,比較細件。麻婆豆腐幾多料,食落口感豐富。④ 雪糕紅豆牛奶 $29夠大杯,不過個雪糕見到舊冰咁,賣相即時扣分,食落口感係有啲怪,似食冰多過雪糕。
爆漿拉絲菠蘿包

爆漿拉絲菠蘿包
咖喱牛坑腩飯
麻婆豆腐飯
2022-12-22 1238 瀏覽
今日嚟到鑽石山食牛奶冰室🥛🍜火腿濃湯伊麵 ($35)火腿濃湯通粉 ($35)見今日早左出門口就去食左個「是日靚早」😎🤟🏻叫左個火腿麵同通粉。食落就覺得伊麵係好食啲嘅,通粉就比較淋啲,我自己就覺得麻麻地啦。不過幾好嘅就係除左火腿之外,仲會加左一啲菜粒,食落去又有多啲爽脆嘅口感,值得加分🤪🤪另外仲會跟一份蒜茸牛油多士同炒滑蛋。特別要提下份牛油多士😍,又多蒜又多牛油好足料,一上到枱面真係要襯熱食!評分:7/10❣️地址:新蒲崗彩虹道235號啟鑽苑商場地下8號舖
今日嚟到鑽石山食牛奶冰室🥛🍜

火腿濃湯伊麵 ($35)
火腿濃湯通粉 ($35)

評分:7/10❣️

地址:新蒲崗彩虹道235號啟鑽苑商場地下8號舖
2022-12-04 790 瀏覽
其實星期日食個快嘅午餐真係好難,周圍都係人,都係要排隊。呢間牛奶冰室,門口長期排長龍,間嘢又細,經過好多次,永遠都因為太趕時間而唔會揀呢間。最搞笑係,阿仔比隻牛吸引住,每個星期都問可唔可以食呢間。直到20/11,比阿仔開心下啦,咁啱果日早咗,唔駛排隊,我地就咁食咗一次喇!今日阿仔又話想去食,但今次排左4,5個人,見夠時間都排下啦,結果5分鐘都唔駛,已經可以入坐🥳🥳因為餐牌選擇唔多,所以order 返同上次一樣!「茄汁焗鴛鴦扒 飯」同「瑞士汁雞翼撈伊麵套餐」係好食嘅,不過我最欣賞杯「黑糖牛乳涼粉」😍😍😍同埋我好鍾意有個侍應好細心,不停提我小朋友個焗飯好熱👍🏻👍🏻今餐先啱啱食完,阿仔已經問我可唔可以下星期再食😂😂😂
因為餐牌選擇唔多,所以order 返同上次一樣!
「茄汁焗鴛鴦扒 飯」同「瑞士汁雞翼撈伊麵套餐」
係好食嘅,不過我最欣賞杯「黑糖牛乳涼粉」😍😍😍
今餐先啱啱食完,阿仔已經問我可唔可以下星期再食😂😂😂
2022-12-04
5 分鐘 (堂食)
午餐