餐廳: 百份百餐廳 (+WOO嘉湖一期)
資訊:

2024-09-18 19 瀏覽
在假日的上午,我們光顧了意樂餐廳。雖然客人不少,但幸運地立刻有位。餐廳的裝修風格頗具新港式茶餐廳的韻味,讓人倍感舒適。我們點了雞扒和豬扒早餐,兩者都經過精心烹調,肉質鮮嫩多汁,外皮香脆,令人垂涎欲滴。搭配的多士酥脆可口,抹上黃油後更添風味,煎蛋的蛋黃剛好流心,與粟米的甜味相得益彰。再來一杯冰檸茶,清新的酸甜感讓人神清氣爽,而冰奶茶則濃郁香滑,完美平衡了餐點的味道。整體來說,食物的美味讓人印象深刻,而價格也相當合理,物超所值。此外,員工服務態度非常有禮,讓用餐體驗更加愉快。非常推薦給喜愛港式早餐的朋友!
2024-09-18
2024-08-26 15 瀏覽
今晚又唔知想食咩🤔? 咁就周圍去行下,係我唔知食咩嘅時候,我除咗會去食"牛腩河"之外,我就會去食"叉燒炒蛋飯"🙏📝一講到依碟飯🍚...就不能不講依間,平、靚、正! 我今日再加多少少錢💰,升級咗個凍🧊檸茶。唔好講笑,唔好以為燒臘店嘅叉燒炒蛋飯一定好食,佢嘅叉燒炒蛋飯唔會輸俾其他店舖✌️佢個餐包用咗"牛角包夾芝士火腿",好邪惡😈!! (備註:唔好成日食個餐包,因牛角包🥐有反式脂肪,再加埋芝士)。而佢個沙嗲牛麵🍜好食,個沙嗲汁調校得好好,d 牛肉不厚不大。這間間嘅沙嗲牛都好食,最後杯凍奶茶正常不苦。

[食後感]📝

本人在12點零幾分午飯時間排隊攞飛進入餐廳食飯,坐低冇耐就叫左個炒飯,期間樓面落單多人要等我體諒嘅,果間餐廳手機上網差收唔係好到訊號,我唯有叫人手落單,由於返工得1個鐘時間食飯,我有少少心急,等左5分鐘左邊終於有侍應得閒幫我地落單,叫左個麻辣炒飯一開始以為可以好快食完即刻就走,點知一個餐都冇黎,而等緊用餐期間都已經見到對面枱出左3個麻辣炒飯 ok~唔緊要可能人地早落單過我,點知一等就等左10分鐘,我再去問一問侍應個餐整好未,佢諗都唔洗諗 就好悠閒咁答我就黎搞掂,我就耐心咁等…..又過左10分鐘都已經成12點半,我再大聲小小搵侍應問問:佢個炒飯等左成20分鐘其實究竟搞掂未?如果未煮到就唔要個餐 同埋埋單,陣係埋野飲單。點知個侍應答我:廚房出多咗 (係佢自己出多餘左個外賣 麻辣炒飯),你要唔要啊?唔要就叫我再等等當時已經係12點40咁左右,我1點鐘要返去開工,咁我唯有好無奈地同個侍應講照要,佢重要就咁原風不動出個外賣紙碟嘅炒飯俾我,換個碗嘅時候都幫我慳返,我真係第一次俾錢食個飯 食到好似要求人 要飯咁,好委屈!如果係有心做生意,食物品質固然重要,但睇黎就差少少對員工嘅培訓!
2024-07-26
  • 麻辣炒飯
由呢度開業到而家嚟10次有九次都係食蠔仔肉碎泡飯,以前嘅蠔仔肉碎泡飯裏面加咗方魚脆脆,又加咗一啲好似菇質感嘅配料,我唔知嗰啲係乜,但係好好食,整體加起嚟提鮮提香,後來冇咗方魚脆脆,就已經冇咁好食,跟住冇埋配料,就係度度都食到平凡的蠔仔肉碎泡飯囉!另外今次點了新產品香滑紫薯牛奶,平時我食嗰啲紫薯冇乜番薯味,反而黃色嘅有番薯味,杯飲品又有黃色嘅番薯味,但係係紫色,我都唔知要點樣形容😅!雞翼好抵食,12蚊有3隻,香香脆脆,但係冇乜五味,即係我唔知佢想隻雞翼原先係想整甜酸苦辣定鹹,不過prefer鹹味會好食啲🤣🤣!由呢度開業到而家嚟10次有九次都係食蠔仔肉碎泡飯,以前嘅蠔仔肉碎泡飯裏面加咗方魚脆脆,又加咗一啲好似菇質感嘅配料,我唔知嗰啲係乜,但係好好食,整體加起嚟提鮮提香,後來冇咗方魚脆脆,就已經冇咁好食,跟住冇埋配料,就係度度都食到平凡的蠔仔肉碎泡飯囉!
蠔仔肉碎泡飯
蠔仔肉碎泡飯
2024-01-04 345 瀏覽
人多等25分鐘外賣, 平時都接受. 但今次等超過40分鐘, 太離譜. 星期四11:30 叫2個午餐外賣, 要追多次先處理, 明白知道有幾張單有十幾個餐,好多外賣, 但員工唔識分量處理, 唔會先做少餐嘅先, 叫枱堂食都會分人數, 外賣又唔會, 每次問仲有幾耐, 只識答有好多外賣,未得, 又唔話有幾張大單要等25分鐘以上, 知道太耐, 客人可以選擇唔等嘛。叫外賣想快, 但變咗仲耐過堂食, 員工嘅處事應變能力有待培訓。
人多等25分鐘外賣, 平時都接受.
外賣自取
2023-12-31 182 瀏覽
今日難得放假,諗住去銀座百分百食下午茶,我地一行5人,拎左張籌,無員工安排入座,但不斷俾4位以內既人入座。直到我地問員工可否安排一下,佢地就叫我地隨便坐,直到隔離枱走就要埋隔離。到叫餐時,好無禮貌咁。。講number, 下一個餐number 呢?唔該都無。態度超差。

2023-09-28 309 瀏覽
今天下午去了這間餐廳,喺門口已選中梅菜蒸鯇魚,入到去我向服務員要蒸魚但不要尾,點知服務員話不能選擇,一定係廚師話事,如果佢入去向廚房要求會比人鬧,佢一路話鬧佢唔係鬧你。顧客永遠是上帝,現在發覺上帝是你哋就真,你入到唔入去廚房問下已經拒絕客人,還要比說話我聽,之後我唔要就叫餐肉滑蛋三文治,滑蛋不是滑蛋(見相大家評估是否滑)。其他嘢都OK。
2023-09-14 198 瀏覽
吉列魚柳乍得金黃鬆軟香脆,麥皮香牛奶味順滑,粟米粒粒飽滿又甜又多汁, 焗多士香脆鬆軟脆博博,炒蛋好好味,好鮮甜香滑,成個早餐好豐富,食得好飽好滿足,暖粒粒,熱檸水係粒粒檸檬,好健康
2023-08-03 94 瀏覽
#通心粉 #减脂餐 #吃瘦不饿瘦 #低卡低脂餐 #温哥华brunch 大滿足吃到飽飽的豐盛早餐,多士烘焙香脆鬆軟,粒粒粟米,飽滿香甜多汁,厚度剛剛好的豬扒鬆軟好吃,加上太陽蛋放在火腿通粉一起吃可以變成湯底濃郁非常好,配上一杯熱檸水非常健康 10:00食早餐冇咁多人爭位,同埋坐得舒服啲可以慢慢嘆
豬扒煎太陽蛋多士,粟米早餐🍳
2023-02-26 530 瀏覽
午餐🌶️椒鹽豬排飯$57望落好辣 實際吾辣 豬排新鮮軟口 不會死咸略嫌椒鹽味不重熱杏仁霜好大杯 等於平時熱飲兩杯的份量 而且好濃好滑🌶️麻婆肉鬆豆腐飯$54望落超正🤩見到好多枱都點左,食辣好香麻味,略嫌不夠咸,但都算抵食同足料!凍檸茶📍 百份百餐廳 (+WOO嘉湖) (天水圍)天水圍天恩路12-18號+WOO嘉湖一期地下G77-78A, G79&G80號舖🔍#nseat_天水圍#hkig #hk #hkfoodie #foodie #foodpics #foodphotos #foodblogger #instafood #foodstagram #hkfood #hkfoodblogger #食好西 #香港美食 #相機食先 #吃貨 #食評 #美食推薦 #天水圍美食 #天水圍 #椒鹽豬扒 #麻婆豆腐 #麻辣 #辣 #百分百餐廳
🌶️椒鹽豬排飯$57
望落好辣 實際吾辣 豬排新鮮軟口 不會死咸
略嫌椒鹽味不重

熱杏仁霜
好大杯 等於平時熱飲兩杯的份量 而且好濃好滑

🌶️麻婆肉鬆豆腐飯$54

凍檸茶

📍 百份百餐廳 (+WOO嘉湖) (天水圍)

🔍#nseat_天水圍

2023-01-25 268 瀏覽
疫情近尾(希望係),期間都有同家人出去吃飯同聖誕,但無乜影到,今日收工去咗呢到食飯,叫咗個胡椒豬肚雞湯加飯凍檸水諗住天寒地凍暖吓個胃同身,一上枱見佢少少奇怪,第一啖湯入口,鹹度還可以,但硬係爭咁啲⋯⋯食吓飲吓,終於知道爭啲乜⋯⋯唔該⋯可唔可以比樽黑白椒我自己加落去⋯⋯🙄🙄,找粒椒睇吓都無(唔好話我知溶咗入湯呀),一啲辣都無⋯唉⋯⋯鷄好啲起碼無翼同尖,豬肚有三條加兩嚿⋯估唔到今次⋯⋯直昇機⋯伏伏伏伏伏🤦🤦🤦

估唔到今次⋯⋯直昇機⋯伏伏伏伏伏🤦🤦🤦
為咗避開人潮,揾食肥華原本約好,大細仔仔1月14日提早食團年飯,但細仔仔突然中招,宜外出,肥華和靚媽就改變一家大細在酒楼食團年飯嘅安排,而改到大仔仔住處附近商場呢間餐廳,食晚飯而今晚此餐廳嘅中式套餐,給肥華嘅感覺真係怪怪哋,每樣嘢唔講得好食,但又唔算係難飯,個價又唔算係平,但又唔話得佢收得貴,最奇怪係靚媽個杯熱檸水,和肥華杯凍檸茶,竟然杯内係冇檸檬嘅,但兩杯都有檸檬嘅味道,在呢間百份百餐廳,肥華自問俾佢百份百考起,差啲唔識點俾評分給呢間食店🙇‍♂️🙇‍♂️🙇‍♂️
2022-12-31 133 瀏覽
百分百嘅早餐同午餐平時返工都經常食,你今日同事去叫外賣嘅時候問我食啲乜,鍾意食辣嘅我睇到餐牌之後見到有一個麻辣牛肉炒飯隻眼即刻發光😍未到我覺得唔錯,好香口,花椒同乾辣椒嘅份量都幾多,都幾惹味㗎,但係就冇我想像中咁辣,而我每次必嗌嘅就係佢哋嘅凍檸茶,因為同出邊普通茶餐廳好唔同,佢哋嘅凍檸茶每一杯都唔會有檸檬片,因為佢哋已經將檸檬篤好之後,隔走咗檸檬片、真係超方便飲落去又唔會苦,去親百分百我一定唔會嗌第二樣嘢,一定係嗌佢哋嘅凍檸茶,真係好出色,真係冇第二間茶餐廳可以做到呢樣嘢👍🏻👍🏻

2022-12-17 93 瀏覽
叫左跟餐具都冇跟,造成用餐唔方便,影響用餐感受,希望改善!!!三個餐嘅口味都可以,但係梅菜蒸魚腩果個餐嘅米飯口感唔夠好,希望商家可以親身體驗,改善一下,期待下次外賣有唔錯嘅用餐體驗
叫左跟餐具都冇跟
,造成用餐唔方便,影響用餐感受,希望改善!!!
外賣自取
2022-09-22 254 瀏覽
晚餐點咗兩個套餐🍽椒鹽肉扒飯 凍飲加$3🍸賣相吸引,唔算太辣、肉扒好軟口,加埋啲洋蔥一齊食勁惹味😋酸菜魚配飯 包熱飲☕️湯底味道適中,唔會太酸都唔會太辣,感覺似係屋企自己煮嘅味道。魚好大塊,都幾滑,略嫌份量太少,但係配菜就好多。配菜有少量萵筍同酸菜、大量木耳同芽菜,底下仲有好多薯粉。不過薯粉好滑又煮得夠軟,幾好食。都算幾滿足嘅晚餐二人消費合共$154
晚餐點咗兩個套餐🍽

椒鹽肉扒飯 凍飲加$3🍸
賣相吸引,唔算太辣、肉扒好軟口,加埋啲洋蔥一齊食勁惹味😋

酸菜魚配飯 包熱飲☕️

都算幾滿足嘅晚餐