4天前
最近開咗幾間分店嘅石磨樂豆 Jollibean,來自新加坡,主打健康豆乳製品,用上嚴選A級加拿大黃豆,每日石磨鮮製,保證新鮮、健康。餐牌款式好多,睇到眼花🤣有季節款的熱豆乳系列,包括好立克豆乳、即磨咖啡豆乳、9 °微甜濃豆乳,都好啱秋冬季節飲,飲完暖笠笠。有期間限定款,例如鹹蛋黃碎蛋吐司,亦有好特別川貝枇杷膏豆腐花,想潤吓喉嘅話可以試吓呢款🤣今次我哋就要左黑白芝麻豆腐花,佢既豆花質感比較厚實,真係好重豆香味,好大碗先$28,都幾抵食。飲品一定要試下豆乳,要左杯熱既即磨咖啡豆乳☕️帶有淡淡咖啡香,唔係好甜。抹茶紅豆小丸子豆乳好足料,飲極都仲有紅豆,抹茶味都夠濃郁,又唔會cover咗豆香味。呢到仲有啲健康嘅小食例如係吐司系列,即叫即整,我哋要咗咖喱雞肉口味🥪吐司烘得香脆,餡料塞到好滿,當一餐輕食都ok! Jollibean設有會員App,登記做會員可享有獨家優惠,又可以係App預訂自取,十分方便!🔸黑白芝麻豆腐花🔸即磨咖啡豆乳🔸抹茶紅豆小丸子豆乳🔸咖喱雞肉吐司 📍#石磨樂豆 #Jollibean (#大圍美食)#大圍 車公廟路18號圍方5樓Kiosk 05號舖
今次我哋就要左黑白芝麻豆腐花,佢既豆花質感比較厚實,真係好重豆香味,好大碗先$28,都幾抵食。 飲品一定要試下豆乳,要左杯熱既即磨咖啡豆乳☕️帶有淡淡咖啡香,唔係好甜。抹茶紅豆小丸子豆乳好足料,飲極都仲有紅豆,抹茶味都夠濃郁,又唔會cover咗豆香味。 呢到仲有啲健康嘅小食例如係吐司系列,即叫即整,我哋要咗咖喱雞肉口味🥪吐司烘得香脆,餡料塞到好滿,當一餐輕食都ok!
🔸黑白芝麻豆腐花
🔸即磨咖啡豆乳
🔸抹茶紅豆小丸子豆乳
🔸咖喱雞肉吐司
📍#石磨樂豆 #Jollibean (#大圍美食)
#大圍 車公廟路18號圍方5樓Kiosk 05號舖