餐廳: 稻香.茶居 (南豐廣場)
資訊:

2023-02-08 554 瀏覽
非常失望嘅一餐 。。。燒味拼盤法式大🦐蝦球伊麵黃金白花🦀蟹鉗金腿燴燕窩招牌燒鵝皇✨️ 果然係皇成餐飯食曬,一直都未上菜, 等咗咁耐見到, 燒鵝下面係有蠟燭, 都冇諗過要我係凍嘅 ,點知蠟燭嘅作用衹係。。。。裝飾, 一啲都唔熱😑😑😑清蒸金花大龍躉🐟海味🍄鮮菌泡菜苗🥬風味糯米飯🍚喜慶玉兔🐇包除咗個包係熱其他都唔熱衹係暖, 燒鵝直情係凍嘅添,都唔知點解🤷🏻‍♀️要等咁耐🤦🏻‍♀️, 足足等咗40分鐘🤨, 好難得見到事應,每次請侍應睇睇佢哋只係叫等等。。。
非常失望嘅一餐 。。。
燒味拼盤
法式大🦐蝦球伊麵
黃金白花🦀蟹鉗
金腿燴燕窩
清蒸金花大龍躉🐟
海味🍄鮮菌泡菜苗🥬
風味糯米飯🍚
喜慶玉兔🐇包

既然稻香集團既客服覺得我公開出黎無所謂,咁不如大家聽下間野有幾垃圾,無服務,無質素,無衛生。我之前book枱既時候因為人數未定,所以無特別講明話要房,亦到諗住如果坐出面大枱都會有侍應照顧下,最後我地係9人叫左佢1席3688既套餐。問題1。d碗碗碟碟係勁污糟,問佢要幾隻杯飲自備既酒,d杯係起哂積,我屋企人係自己用滾水逐隻碗同杯洗乾淨。問題2。起菜速度勁快,成張圓枱都有3大盤餸,佢地都仲不停上菜,差不多上左一半,我叫侍應唔該出慢d, 佢地先識慢少少,搞到後面d餸都凍左。廚房係咪太得閒趕收工呢,上咁快,有無考慮個客人食唔食得切?問題3。睇圖,我屋企人夾到條爛菜,咁既菜心都可以擺上枱,廚房盲的嗎?最後係收走呢盤12人既菜,換碟例牌咕嚕肉。問題4。第一道餸食龍蝦伊麵,差不多食完,佢唔係搵人黎換碟囉,佢擺低2個紙兜,叫我d屋企人倒d蝦殼落去,仲要倒完等左好耐都無人收走,係個上菜女人見到無位上佢d出得咁急既餸,先識收走個兜殼。問題5。食到差不多完結,我媽唔係太舒服,我想快d打包最後個碟糯米飯,快d上蛋糕,我叫個侍應幫手包走,但佢地掉低幾個膠兜就走左去,我叫極都無人幫手做,個刻我媽已嘔緊了,我地大部份

問題1。

問題2。
廚房係咪太得閒趕收工呢,上咁快,有無考慮個客人食唔食得切?

問題3。
最後係收走呢盤12人既菜,換碟例牌咕嚕肉。

問題4。

問題5。
食到差不多完結,我媽唔係太舒服,我想快d打包最後個碟糯米飯,快d上蛋糕,我叫個侍應幫手包走,但佢地掉低幾個膠兜就走左去,我叫極都無人幫手做,個刻我媽已嘔緊了,我地大部份人都睇住老人家先,實在無心情做打包個工作,但竟然無人幫手,最後我大伯快快手自己包好,叫人快d上蛋糕。

問題6。
我問個侍應嘜而家稻香咁自助呀?飲茶食點心要自助我理解呀,連晚餐都要自助服務?
侍應先講,有房會好少少,可能會有人照顧下。
我問佢包房幾錢,佢話3000得啦。
但我為酒席係3688,房又無,服務又無,個刻我真係著哂火。

問題1至4,我都可以忍佢,我哥都有少少不滿,都係笑笑叫佢地做好d。
去到問題5同6,我實在忍唔到了,我即刻著哂火叫個經理出黎,無房都算了,唔識搵個人企隔離照顧下個客人嗎?

最後嘈到佢減左500,多謝哂。
但我一家人難得齊人既聚餐,已經俾呢d垃圾酒樓搞到無哂心情。

稻香團團客戶服務部,你地d酒樓真係垃圾都不如,不如我俾返500蚊你,你同你全家人去享受下呢餐咁既食物,衛生同服務質素。

2022-12-25
慶祝紀念
生日
2022-11-14 436 瀏覽
煎薄撐好似蒸出嚟咁咸水角又炸唔透最正係小籠包 一夾就痴實下面張紙100%一夾就散曬係小籠包下面加塊羅白片米唔會痴囉大佬😒軟骨蒸陳村粉 啲粉碎到廚餘咁 筷子都夾唔到😅燒賣落檯連侍應姐姐都話蒸過龍 蝦又甩曬 皮又爆曬完全唔知識唔識做點心🥲
煎薄撐好似蒸出嚟咁
剪到好似無剪過既薄撐
咸水魚都炸得唔夠透
一掂就穿嘅小籠包
2022-10-18 288 瀏覽
讲真心话,呢条油炸鬼真是超级难食,过火到脆过薯片,稻香几时另人甘失望呱,同个服务员讲,态度差到晕,好似要她买单甘。之后换左一份,还差过之前个份,摆明玩野啦。。。。。
油炸鬼
2022-07-18 514 瀏覽
近期又有返兩人一隻一蚊雞,未夠六點已可以入座,非常好。兩人一隻烤雞,經朋友提點帶定環保盒,叫了涼瓜炒牛肉,再加一個氣鍋湯和白飯,吃不完就帶了半隻雞回家明天再用氣炸鍋烤返。
2022-04-26 726 瀏覽
為了一蚊鴿優惠, 一家3口到此晚餐.  此店重新裝修, 應該會變靚左! 變為稻香?茶居?  提前在430拎籌, 逛逛街, 530於店門等叫NUMBER, 職員安排入座.  每枱配有一個煲水專用機, 真係落重本.....   雖然係一蚊鴿, 但茶位是13個大洋.   餐具油漬明顯, 唯有自己仔細清洗. 黑蒜鮑魚汽鍋湯  眼見隔離枱那個燉湯大大盅, 所以點了2份, 3人分享. 原盅燉湯, 可是上枱只是溫暖的湯, 不燙手.  有連殼鮑魚, 花膠2片, 豬肉, 雞件, 還有雞腳呢! 鮑魚彈牙但易咬, 湯頭清甜, 順喉.    皇子乳鴿  以蒸籠上枱, 有乳鴿有蝦片.     先戴上膠手套,  抓起乳鴿, 先把乳鴿頭摘下來, 留給小米獨吞. 註 : 小米喜歡食乳鴿頭呢! 特別是鴿子腦部份. 自己先把乳鴿四肢撕下來, 慢慢細嚐...  其實乳鴿四肢太瘦了,,,,, 肉質不多, 但有乳鴿皮的油香潤澤, 整體口感尚算OK. 但來到鴿胸部份, 就是考驗肉質的關鍵了. 肉質不算太結實, 加上乳鴿是剛燒好, 原個上枱, 肉汁精華就封住鴿身裡, 所以令鴿胸肉質依然嫩滑.     另外也點了金銀蛋莧菜  嚐過油
為了一蚊鴿優惠, 一家3口到此晚餐.
此店重新裝修, 應該會變靚左!
變為稻香?茶居?
提前在430拎籌, 逛逛街,
530於店門等叫NUMBER, 職員安排入座.
每枱配有一個煲水專用機, 真係落重本.....
雖然係一蚊鴿, 但茶位是13個大洋.
餐具油漬明顯, 唯有自己仔細清洗.
黑蒜鮑魚汽鍋湯
眼見隔離枱那個燉湯大大盅, 所以點了2份, 3人分享.
原盅燉湯, 可是上枱只是溫暖的湯, 不燙手.
有連殼鮑魚, 花膠2片, 豬肉, 雞件, 還有雞腳呢!
鮑魚彈牙但易咬, 湯頭清甜, 順喉.
皇子乳鴿
以蒸籠上枱, 有乳鴿有蝦片.
註 :
小米喜歡食乳鴿頭呢! 特別是鴿子腦部份.
皇子乳鴿
自己先把乳鴿四肢撕下來, 慢慢細嚐...
其實乳鴿四肢太瘦了,,,,, 肉質不多,
但有乳鴿皮的油香潤澤, 整體口感尚算OK.
皇子乳鴿
但來到鴿胸部份, 就是考驗肉質的關鍵了.
肉質不算太結實, 加上乳鴿是剛燒好,
另外也點了金銀蛋莧菜
嚐過油脂豐富的乳鴿, 要一鍋青菜扮健康.
莧菜夠清甜無苦味, 有鹹蛋加持, 就連奄尖的小米也多夾几著.
小米肯食菜, 真係還得神落.
全單2百多, 每人75.16元. 7點離開之時, 店門仍有多人在等候呢!
15 分鐘 (堂食)
$75.2 (晚餐)