2024-10-12 182 瀏覽
今日去稻香飲茶,環境是不錯,大部份待應都態度正常,唯獨到最尾嘅收銀員,問佢積分優惠係點用,答極都淨係講一蚊一分,根本就唔想回答客人問題,淨係顧住同自己同事講埋啲無聊野,我問得呢個問題當然係諗住再幫襯,所以想知啲積分係點用。客人不停問就係你根本答唔到佢問題,最後重用啲惡劣嘅態度話個客無問佢,話番佢你唔早講,好似想跳出來同我對罵咁,真係大支野,既然你哋態度係唔休做,我都要成存你地,所以唔會有下次、你哋請到呢啲員工真係有福氣,包你啲員工唔會做到勞損。整體來講,呢個價錢根本有好多其他選擇😡😡😡

整體來講,呢個價錢根本有好多其他選擇😡😡😡
2024-10-12
2024-07-11 666 瀏覽
我最近就去咗呢間茶樓食過,真係唔錯呢! 首先要推介嘅係佢哋個沙薑雞!雞肉又嫩又滑,再加埋濃濃嘅沙薑味,好香好味! 不過隻雞有啲肥。另一個要推介嘅就係瑤柱蛋白炒飯。 白米飯同蛋白混在一齊,好係啱中下午想食啲清淡嘢,但仲要飽肚嘅。濃郁嘅蛋香配上瑤柱嘅鮮味,真係一絕啊!再來食吓佢哋個炸魷魚喇!魷魚切成條,炸到外脆內軟,入口即化,我真係忍唔住又食咗好幾件。呢度啲魷魚特別大條。最後就係燒賣同小籠包啦!燒賣皮薄餡多,入口即融,小籠包個皮QQ,湯汁又sweetly夠味。真係味道好正,又吸引人下去一大份!總之呢間茶樓嘅菜式真係特色十足。
我最近就去咗呢間茶樓食過,真係唔錯呢!

總之呢間茶樓嘅菜式真係特色十足。
2024-05-27 910 瀏覽
26/5去食晚飯 眼見地方乾淨無乜人 係門口見做特價清蒸松業蟹 $398 話有兩斤重 都想試吓食坐低 伙記就極力推介食松業蟹套餐$450左右 有松業蟹配上湯伊麵 加咕嚕肉 見伙記友善 客客氣氣咁推介 好喇 就叫呢個套餐喇食物一上枱 眼見一大堆槳糊倒在蟹面 松業蟹炸到乾哂身 肉痴實蟹殻 根本食唔到肉 無理由新鮮蟹會炸到咁 啲汁似即食麵湯包味 好難食 咕嚕肉係一大堆肥肉 唯一可取係個燉湯及乳鴿 埋單$570 松業蟹個碟野正一垃圾食物 咁嘅時勢 唔做好食物 唔好怪人北上消費 😡

2024-05-18 830 瀏覽
去到觀塘想飲個早茶 之前都有食過呢間 不過食物質素好似冇之前咁好 不過咁岩撞正六折特價時段 都幾抵食 而家係自己掃QR code落單 對後生嚟講都幾方便 不過就少咗服務嘢食都ok 款式種類都多 唔知係咪因為平日嚟 酒樓都冇乜客人 比較靜 坐得幾舒服

2024-03-14 1131 瀏覽
一家人聚餐,有老有嫩,中式晚餐唔少得我哋喜歡到稻香茶居包房,不受外界騷擾阿拉斯加長腳蟹,份量十足。巨大長腿,啖啖都係鮮甜嘅蟹肉小朋友最愛嘅菠蘿咕嚕肉,酸酸甜甜加上脆卜卜口感仲有脆皮乳豬,大時大節必點菜式。飯後來一碗芝麻糊,養顏健康
一家人聚餐,有老有嫩,中式晚餐唔少得
我哋喜歡到稻香茶居包房,不受外界騷擾
阿拉斯加長腳蟹,份量十足。
巨大長腿,啖啖都係鮮甜嘅蟹肉

小朋友最愛嘅菠蘿咕嚕肉,酸酸甜甜加上脆卜卜口感

仲有脆皮乳豬,大時大節必點菜式。
飯後來一碗芝麻糊,養顏健康
0服務!!😡😡😡😡經理好似有份賺錢咁,咩優惠都收收埋埋特登賺客多啲錢,收貴你!!!要佢服務你就完全扮睇唔到🙊🙊🙊🙊🙊🙊入呢間店要預左咩都自己黎!一入門口無人帶位搵職員就話自己揀位等揀完位坐好哂~另一個經理就突然叫我地轉位!話我地坐果張係大枱!? 晏啲會有客黎(結果到走都仲有大把位)留意返當時有成一半枱都係空而且隔離位都係咁坐(經理聲稱人地入得早)而且擺碗都符合我地人數(經理即叫待應大枱要補返5-6套碗,唔係既話人地會坐左) 比說話我地聽然後轉完位就變返0服務枱到無點餐紙自己唔識去收銀拎 就唔會拎到早茶優惠經理會叫你掃QR落貴野,唔會自己比優惠時段紙你更加唔會提起茶壺方面用新式壺禁制電子爐自動加水煲水完全無人說明一下而且蓋好熱!大意既話會辣親!!隔離枱後尾黎左一組客人同我地一樣未黎過 唔識用但唔會有人幫你! 我地直頭教埋隔離台用🌚🌚🌚食物一般埋單果陣多口問先知原來指定時間前離座有折當然亦都唔會有人提你!!最終都係比人陰左😡
0服務!!😡😡😡😡
經理好似有份賺錢咁,咩優惠都收收埋埋
特登賺客多啲錢,收貴你!!!
要佢服務你就完全扮睇唔到
🙊🙊🙊🙊🙊🙊
入呢間店要預左咩都自己黎!
一入門口無人帶位
搵職員就話自己揀位
等揀完位坐好哂~另一個經理就突然叫我地轉位!

留意返當時有成一半枱都係空
而且隔離位都係咁坐(經理聲稱人地入得早)

然後轉完位就變返0服務
枱到無點餐紙
自己唔識去收銀拎 就唔會拎到早茶優惠
經理會叫你掃QR落貴野,唔會自己比優惠時段紙你
更加唔會提起

茶壺方面用新式壺
禁制電子爐自動加水煲水
完全無人說明一下
而且蓋好熱!大意既話會辣親!!
隔離枱後尾黎左一組客人
同我地一樣未黎過 唔識用
但唔會有人幫你! 我地直頭教埋隔離台用🌚🌚🌚
食物一般

埋單果陣多口問
先知原來指定時間前離座有折
當然亦都唔會有人提你!!最終都係比人陰左😡
👨🏻‍🍳稻香.茶居 (鱷魚恤中心) (觀塘)📍觀塘開源道79號鱷魚恤中心9樓 「自助方便,不過食物質素差左🥺」 細個成日同屋企人食 (其他分店),大個左就同朋友食火鍋放題,個陣覺得好抵食同幾好食🤣幾年後黎飲茶,好多服務都自動化左😻但系食物一般般🥲 🤮🍽️金勾炸兩腸好奇怪,完全吾夾🥲油溢味重,無乜味,點醬吾系,吾點醬又吾系🥲🥲普通粥店既炸兩仲好食🥺 🍽️奶黃馬拉糕偏榎,未夠鬆軟。 👍🏻🍽️豉汁蒸鳳爪第一道上,夠味不咸😋 🍽️虎皮尖椒好辣🙈🙈🙈適合食得辣的朋友 🍽️南乳炆豬手正常 🍽️黑椒金錢肚正常 火鍋可能會再食,但系茶點就不了🥲🙏🏻 #稻香茶居
👨🏻‍🍳稻香.茶居 (鱷魚恤中心) (觀塘)
📍觀塘開源道79號鱷魚恤中心9樓

「自助方便,不過食物質素差左🥺」

細個成日同屋企人食 (其他分店),
大個左就同朋友食火鍋放題,個陣覺得好抵食同幾好食🤣
幾年後黎飲茶,好多服務都自動化左😻
但系食物一般般🥲

🤮🍽️金勾炸兩腸
普通粥店既炸兩仲好食🥺

🍽️奶黃馬拉糕
偏榎,未夠鬆軟。

👍🏻🍽️豉汁蒸鳳爪
第一道上,夠味不咸😋

🍽️虎皮尖椒
好辣🙈🙈🙈適合食得辣的朋友

🍽️南乳炆豬手
正常

🍽️黑椒金錢肚
正常

火鍋可能會再食,但系茶點就不了🥲🙏🏻

#稻香茶居

下午茶
豉汁蒸鳳爪
黑椒金錢肚
2023-10-01 1247 瀏覽
今早我們6人等位諗住國慶節一家人飲下茶,點知服務員說沒有6人枱,只有4人12人,心諗12人枱都可以坐,食完好快就走,服務員說那些是留比訂枱的,他們那些人不懂變通下,不懂做事當場找經理投訴他們
2023-09-28 986 瀏覽
完完全全係貼錢買難受- 唔識就位上菜,成罐可樂倒左係我條裙道…佢哋嘅補救方法就係用多兩塊布搭喺我身上,個結果就係令我更加黐立立- 員工間冇溝通,有位男侍應拎咗件格仔布我哋索返濕左嘅地方,另一個阿姐侍應走過嚟鬧我哋話拎左佢哋啲披肩抹嘢…一個鬧完到另一個鬧…點樣解釋都唔信,到底有邊個客會知道你哋啲披肩係邊又專登老粒黎抹嘢????做節無端端冚家俾人鬧,大家又會有何感覺?- 食物方面,燒鴨肥膏多過肉- 趕上菜趕執嘢趕你埋單趕你走
完完全全係貼錢買難受

- 食物方面,燒鴨肥膏多過肉

- 趕上菜趕執嘢趕你埋單趕你走

2023-09-28
2023-07-16 2061 瀏覽
星期五晚六點半前已經上到觀塘鱷魚恤中心9樓,想撳飛之際,聽到門口阿姐問幾位,當時有啲猶疑,因為見𨋢口左手邊等候區有幾個人坐著好像等位,我便反問門口阿姐:"係咪有位呀?兩位",阿姐仍舊用佢冷漠嘅態度回答:"要咩茶?" 只可以話佢唔係殷勤,又唔算好冇禮貌嘅,咁我又再問:"有冇卡位呀?" 阿姐答無,仲話個半鐘要交枱,但最後我哋都坐咗大約兩粒鐘,全程無人催趕,或者要求我哋埋單先,而且目測全晚未爆滿。我哋兩個人坐四人枱,檯面有好多優惠點心紙,最吸引我哋就係88蚊片皮鴨,我有詢問樓面姐姐,兩個人食得曬一隻嗎? 樓面姐姐話一人一隻都得佢啲配料有子薑同菠蘿好特別,醬料仲有千島醬,口感幾特別,尤其係子薑,食落又幾ok喎,不過我個人都係鍾意傳統嘅叉燒醬多啲。落單嘅時候,樓面姐姐有提我,隻鴨需唔需要二食,我見二食既款式唔係好啱口味,樓面姐姐又再提我,加@$9.9可以拎走,咁我就話梗係拎走啦! 樓面姐姐好好人,全程笑笑口,多謝佢多次提醒,所以要加分返到屋企第二日加工煮苦瓜,但隻鴨的肉係冇味㗎,初時仲以為好似燒鴨咁有味,唔知係咪只係我哋個隻係咁呢?另外我哋有叫大蝦粉絲煲,蝦都有好多隻,都算新鮮彈牙,但粉絲略嫌太

片皮鴨

樓面姐姐好好人,全程笑笑口,多謝佢多次提醒,所以要加分

加@$9.9可以帶走原則片皮鴨殼

返到屋企第二日加工煮苦瓜

另外我哋有叫大蝦粉絲煲,蝦都有好多隻,都算新鮮彈牙,但粉絲略嫌太乾,無汁無味,再加上整個煲太油,口感麻麻,賣相一般!

地方光猛整潔,每張檯旁邊都有自助煲水沖茶,枱與枱之間唔算太迫,冷氣足夠,坐得幾舒服

2023-07-14
片皮鴨
2023-06-30 1353 瀏覽
29/6/2023,五個人嚟食午餐,環境開揚,枱與枱之間有隔離,坐得舒服。點餐後想搵侍應落單好似好難,只見到送點心及傳菜員工,難得先見到個侍應,宜家好多酒樓都轉手機點餐,我覺得咁樣重好,唔駛係咁搵人。點咗個午市優惠剔剔餐,揀咗天皇炒牛河、叉燒併沙薑雞、稻香蝦餃皇、山竹牛肉球及香茜叉燒腸。食物都唔錯,但稻香蝦餃皇放低一陣,皮就好硬,香茜叉燒腸,無咩餡料,一舊舊,要整開先食到。再點咗胡椒枝竹豬肚及沙黃薑雞腳仔,都唔錯。

天皇炒牛河

叉燒併沙薑雞

稻香蝦餃皇

山竹牛肉球

香茜叉燒腸

再點咗胡椒枝竹豬肚及沙黃薑雞腳仔,都唔錯。
胡椒枝竹豬肚

沙黃薑雞腳仔

2023-06-29
原本諗住同屋企人開開心心去食餐飯點知由入門口果刻開始就已經比d侍應用勁晦氣同惡既態度對待☹️大佬宜家我地得罪你地d咩呀用咁既態度對d客 究竟有幾憎自己公司先有咁倒米既態度 一坐低個水煲已經係壞又煲唔到水 叫d所謂既侍應又唔理對眼好似生係個頭頂咁 咩都睇唔到咩都唔關事 好辛苦先叫到個侍應黎又勁惡同勁大聲咁話「煲唔到水咪自己轉枱走lor😠自己洗完既野自己拎過去呀😡」d態度好似欠左你咁 唔想做咪唔好做lor🤯 仲有落單果時仲谷鬼氣 想睇下有無其他野叫點知個所謂侍應一手搶左張菜單話呢d唔啱你地叫 果下真係著X左🤬你地咁狗眼看人低😤睇黎都可以執笠 之後拉隊走人果時有個侍應話「咦做乜走呀!」我老豆即刻轉身話「由入門口果刻你地已經用d勁差同鬧客既態度對我地 宜家我地係黎食飯唔係貼錢買難受 就算唔使錢以後都唔會再幫襯😡」從未試過未開始食就已經一肚氣 以後就算請都唔會再黎!
原本諗住同屋企人開開心心去食餐飯

2023-06-06
2023-05-28 832 瀏覽
食過咁多間稻香之中呢間食物最差!放假一早去飲早茶,叫炸野又炸過火黑晒!叫點心食物又無味!真係要認真改善下!好彩服務態度好!吾係實一早離場!而家D大集團式酒樓,真係要檢討下食物質素!
2023-05-28
1 分鐘 (堂食)
早餐
2023-04-23 1142 瀏覽
整體體驗卻令人非常失望。首先,我們在餐廳內等待了相當長的時間,原因無他,僅僅是因為餐廳**人手不足**。客人需要幫助或者面對食物出現問題,服務員也無暇顧及每位客人。在等待了不少時間後,我們終於品嚐到了餐廳的點心。事實上,點心的味道尚可,但卻有一個令人無法忽視的問題——**過熟**。作為蒸點心,它們本應保持原有形狀,但這些點心卻在過熟之下失去了原有的外形,讓品嚐變得不再愉快。更糟糕的是,當我們提出投訴時,餐廳方面卻**毫無回應**。這樣的無視讓我們感到非常受冷落,也讓整體體驗顯得尤為糟糕。總之,我們深感失望。面對人手不足、過熟點心以及對投訴的無視,我們無法再給予這家餐廳更高的評價。希望餐廳能夠吸取這次的經驗,改進服務質量,提升顧客體驗。

整體體驗卻令人非常失望。

希望餐廳能夠吸取這次的經驗,改進服務質量,提升顧客體驗。
2023-03-25 918 瀏覽
This place has ups and downs. Food is usually ok to good but service can be outrageously bad.Today the shanghai soup noodles were good The Singapore noodles were goodThe Szechwan dumplings arrived cold so we sent them back. They just reheated them probably in a microwave. What happens when you microwave lovely soft fresh dumplings? well it is not as bad as Caroline Wheelers Birthday Present but they do go nasty and hard. This just demonstrates the slack arsed service and lack of customer care.Ba

Bad service again! the kitchen obviously try.
2023-03-25
$100 (早餐)
  • Singapore noodles