2025-05-18 0 瀏覽
來過這間酒樓多次,但是係第一次吃天下第一豬,例牌份量充足,肉厚,無花果酱香。之前晚餐試過叉燒好吃,今次又試招牌天下第一豬,兩樣都好吃。手工糯米雞,材料豐富,酱汁調教得恰到好處。龍蝦湯鮮竹卷入口沒有油膩感,有龍蝦海鮮味,大良炸鮮奶皮薄有奶味,值得推介。

2025-05-17 0 瀏覽
和外國朋友到此晚餐,朋友大讚好味!另外,朋友大讚天下第一豬、叉燒、豉油皇大虎蝦都好好味。服務也好好,有提供籃給朋友放袋,也有給我們介紹食物,讓朋友覺得賓至如歸。
和外國朋友到此晚餐,朋友大讚好味!
另外,朋友大讚天下第一豬、叉燒、豉油皇大虎蝦都好好味。
2025-05-17
  • 即燒無花菓天下第一豬
2025-05-14 0 瀏覽
粵藝館的點心真係一絕,特別係佢哋嘅叉燒包、鹹水角同埋「天下第一豬」都令人一試難忘。叉燒包皮薄鬆軟,內餡香甜不膩,叉燒肉質嫩滑,醬汁濃郁,每一口都充滿層次感。鹹水角外皮香脆,炸得恰到好處,唔會過油,內餡有豐富嘅豬肉同冬菇,鹹香味十足,令人越食越想食。而「天下第一豬」更係餐廳嘅招牌之一,皮脆肉嫩,配上特製醬汁,味道鮮香撲鼻,令人垂涎三尺。整體而言,粵藝館既保留傳統粵式風味,又有創新嘗試,係一間值得再訪嘅高質點心店。
2025-05-14
午餐
2025-05-08 0 瀏覽
餐廳環境舒適, 枱與枱擺放有一段距離,不會覺得太密集。 侍應人手充裕,服務非常貼心。 各樣菜式都很美味, 特別推介黑毛豬叉燒及菜脯爆米叉燒炒飯, 飯炒得很乾身,加入爆米,口感非常特別。 絕對會再光顧。
2025-05-03 0 瀏覽
All dishes are great The pork taste is most delicious The duck is just okEnvironment is niceLocation is convenient The lobby is big enough to move baby carStaff are friendly The decoration is traditional Look forward to next try with families in coming days
All dishes are great
The decoration is traditional
2025-05-03
  • 金沙鳳尾蝦鍋巴
2025-04-27 0 瀏覽
如果來銅鑼灣不妨可以考慮試吓時代廣場食通天10/F嘅粵藝館,餐館裏面環境充滿中華氣息,喺粵藝館,我地品嚐左三道令人驚艷的菜式。花膠炒飯,香氣四溢,米粒分明,每一口都能感受到花膠的鮮美;天下第一豬肉質鮮嫩,外脆內嫩,醬汁更是提味之道;最後的花膠浸菜心清新爽口,花膠與菜心的搭配讓人耳目一新,健康又美味。整體用餐體驗極佳,是愛好粵菜者不容錯過的好去處😌
2025-04-26 0 瀏覽
茶類有我喜愛的桂花烏龍。地點方便,環境舒適,地方寬敞。大良炸鮮奶好味,蝦腸皮薄餡靚,開口叉燒包夠傳統,開口三瓣,小籠包有錫紙托,可盛載流出的湯汁,馬拉糕係原籠,杏仁茶湯圓有一粒大湯圓,再加上杏仁糕,大滿足
2025-04-26
用餐優惠
優惠券
2025-04-21 0 瀏覽
今日係復活節假最後的一天,一家三口諗住搵嘢食揸車,嚟到時代廣場點知有四個鐘頭泊車優惠,嚟到呢間粵藝館食物質數非常高 服務招呼一流 值得一試再試下次約多幾個朋友再嚟!!
2025-04-18 1 瀏覽
難得復活節假期一家三口嚟時代廣場店食飯。環境舒適,坐得舒服一啲都唔嘈吵😄😄食物同服務態度非常好!👍👍環境舒服😌下次會再嚟非常推薦西班牙黑毛豬:肉質鮮嫩,肥瘦啱啱好,即溶嘅口感,下次嚟一定會再點!!!!魚湯海鮮泡飯: 一鍋可以分到六大碗,湯味濃郁,睇落去應該用咗好多魚煲出嚟,仲跟埋好多蔥和脆卜卜,是非常暖胃嘅選擇!魚湯用砂鍋保暖隔咗半個鐘,都仲係非常熱辣辣今日有午市假日優惠套餐加多$100左右已經有三個點心,全部點心水準都非常之高
難得復活節假期一家三口嚟時代廣場店食飯。

2025-04-18
2025-04-16 2 瀏覽
精美點心,點心85折,好吃,地點乾淨,唔嘈第一次在銅鑼灣飲呢間茶樓,職員友善,開心體驗,價錢合理今次試了蘿蔔絲酥燒賣,蝦餃,雞腳,叉燒腸,我開動啦,哈哈哈埋單$300左右下次會再嚟,開心開心
精美點心,點心85折,好吃,地點乾淨,唔嘈
第一次在銅鑼灣飲呢間茶樓,職員友善,開心體驗,價錢合理

今次試了蘿蔔絲酥
燒賣,蝦餃,雞腳,叉燒腸,
我開動啦,哈哈哈
埋單$300左右
下次會再嚟,開心開心
2025-04-01 325 瀏覽
今晚一行6位,每位都覺得滿意及滿足小菜有鑊氣同美味天下第一豬都可以接受餐廳大概有八成滿座星期一至五重有85折叉燒是3重肉。總滿美味令人有回味,會有再次來臨的機會員工服務良好
晚一行6位,每位都覺得滿意及滿足
小菜有鑊氣同美味
天下第一豬都可以接受
餐廳大概有八成滿座
星期一至五重有85折
叉燒是3重肉。總滿美味
令人有回味,會有再次來臨的機會
員工服務良好
2025-03-23 620 瀏覽
家人飯局,感覺很好 進店覺得環境很乾淨,服務態度也很好,叉燒超級好味.值得推介,海皇炒飯乾身粒粒分明,很適合聚餐,個人覺得可以在食多次,雖然星期六日來很多人,但態度食物也沒有失準.
家人飯局,感覺很好

2025-02-26 1294 瀏覽
隐世高人出山啦‼️江湖人称「新哥」的曾意新大师2025春执掌粤艺馆时代广场店,重现消逝百年的民国宴席风华🍵 一席吃尽民国风雅 🍵| 北平温拌雪花牛 🇨🇳雪花纹里藏江湖 秘制蒜蓉香油香到灵魂出窍| 天籽兰花炖厚花胶 🦋慈禧同款宫廷汤 清透如琥珀 回甘似初吻| 西班牙黑毛猪焦香叉烧 🐖鎏金脆壳咔滋响 蜜汁在齿间炸开烟花🔥 必点封神三绝 🔥🐟「泮塘古法蒸东星斑」百年蒸柜焖出云朵口感 咸肉片是点睛仙术🍯「即烧无花果天下第一猪」果木炭火逼出琥珀焦香 甜咸交响颅内高潮🍜「海天鱼翅面」金汤裹着虎纹翅 每一口都是流动的奢华盛宴
隐世高人出山啦‼️
慈禧同款宫廷汤 清透如琥珀 回甘似初吻
| 西班牙黑毛猪焦香叉烧 🐖
鎏金脆壳咔滋响 蜜汁在齿间炸开烟花
🔥 必点封神三绝 🔥
🐟「泮塘古法蒸东星斑」
百年蒸柜焖出云朵口感 咸肉片是点睛仙术
🍯「即烧无花果天下第一猪」
果木炭火逼出琥珀焦香 甜咸交响颅内高潮
🍜「海天鱼翅面」
金汤裹着虎纹翅 每一口都是流动的奢华盛宴
2025-02-19 1311 瀏覽
朋友聚餐,入黎送左醉鮑魚俾你食味道唔錯😌細細隻容易入口仲有天下第一豬最吸引地方,喺門口櫥窗位置即場燒豬味道唔錯👍夠脆皮唔係好肥仲有無花果醬配埋非常夾,唔錯👍
朋友聚餐,入黎送左醉鮑魚俾你食
味道唔錯😌細細隻容易入口
仲有天下第一豬
最吸引地方,喺門口櫥窗位置即場燒豬
味道唔錯👍夠脆皮唔係好肥
仲有無花果醬配埋非常夾,唔錯👍
🥡粵藝館🥢𝐿𝑜𝑐𝑎𝑡𝑖𝑜𝑛📍: 𝐶𝑎𝑢𝑠𝑒𝑤𝑎𝑦𝑏𝑎𝑦, 𝐻𝑜𝑛𝑔 𝐾𝑜𝑛𝑔𝑫𝒊𝒎 𝑺𝒖𝒎 📸:✨𝑅𝑎𝑑𝑖𝑠ℎ 𝐶𝑎𝑘𝑒🍳 | 𝐶𝑎𝑛𝑡𝑜𝑛𝑒𝑠𝑒 𝐶ℎ𝑎𝑟 𝑆𝑖𝑢 𝐵𝑢𝑛🐖香煎自家手作蘿蔔糕🥕| 廣東叉燒包🥯✨𝐷𝑢𝑚𝑝𝑙𝑖𝑛𝑔𝑠🥟| 𝑆ℎ𝑟𝑒𝑑𝑑𝑒𝑑 𝑅𝑎𝑑𝑖𝑠ℎ 𝑃𝑎𝑠𝑡𝑟𝑦🌟小欖粉果✨| 粵藝蘿蔔絲酥🥕𝙇𝙪𝙣𝙘𝙝 𝙎𝙥𝙚𝙘𝙖𝙞𝙡:✨𝐼𝑛𝑠𝑡𝑎𝑛𝑡 𝑅𝑜𝑎𝑠𝑡𝑒𝑑 𝐹𝑖𝑔 𝑤𝑖𝑡ℎ 𝑃𝑜𝑟𝑘🐷| 𝑆𝑝𝑎𝑛𝑖𝑠ℎ 𝐶ℎ𝑒𝑠𝑡𝑛𝑢𝑡 𝑃𝑜𝑟𝑘 𝐶ℎ𝑎𝑟 𝑆𝑖𝑢🌰無花果天下第一豬🐖 | 西班牙栗子豬焦香叉燒🇪🇸✨𝑇ℎ𝑖𝑐𝑘 𝐹𝑙𝑜𝑤𝑒𝑟 𝐹𝑖𝑠ℎ 𝑀𝑎𝑤 𝑆𝑡𝑒𝑤𝑒𝑑🍲| 𝐹𝑖𝑔 𝐻𝑜𝑛𝑒𝑦𝑆𝑤𝑒𝑒𝑡 𝑎𝑛𝑑 𝑆𝑜𝑢𝑟 𝑃𝑜𝑟𝑘🐖天籽蘭花燉厚花膠👍| 無花果蜜絲咕嚕肉🍯𝘿𝙚𝙨𝙨𝙚𝙧𝙩:✨𝑀𝑒𝑖𝑙𝑖𝑛𝑔 𝐴𝑙𝑚𝑜𝑛𝑑 𝐶𝑎𝑘𝑒美齢杏仁糕🥡粵藝館🥢✨ 粵藝館將傳統粵菜注入極簡美學🤌打造出獨一無二既高端食府🇨🇳將傳統粵菜昇華⭐️ 餐廳主打西班牙栗子豬🐷深海厚花膠等全球頂級食材👍結合日式烹飪哲學同精緻擺盤😎每一道菜都係匠心之作👨‍🍳🌟招牌臻味🐷無花果天下第一豬✨小編一入門口已經比🏅天下第一豬🥇現
🥡粵藝館🥢

美齢杏仁糕

🥡粵藝館🥢

🌟招牌臻味
🐷無花果天下第一豬
✨小編一入門口已經比🏅天下第一豬🥇現烤燒豬廚窗吸引住🤩乳豬外皮金黃酥脆如琥珀🤌肉質鮮嫩😎搭配無花果既天然香甜😋層次豐富
🐖西班牙栗子豬焦香叉燒🇪🇸

✨焦糖脆殼✨包裹玫瑰色肉心😋入口即融🤌脂香深邃🫡尾韻帶有淡淡煙燻香氣💨暫時係小編食過既叉燒Top 5👍
🥡粵藝蘿蔔絲酥🥕

藝術品精緻點心🎨 外觀以蘿蔔造型呈現🥕絕對係視覺既盛宴👍相當吸晴🤩手工酥皮薄如蟬翼👍超級酥脆😋彰顯廚師手藝👨‍🍳

🍲天籽蘭花燉厚花膠👍
花膠同天籽蘭花、日本干貝文火慢燉✨湯色澄金透亮🤩花膠軟糯綿密😋膠質豐盈🤌