2018-08-24 188 瀏覽
今晚個位越坐越凍...本來都ok畀人叉走咗隻蝦,本來有3隻...佢話好彈牙😅我都未食!!好香嘅意粉~每一啖都係享受~點解呢度可以keep住畀我新鮮感又有穩定嘅食物質素呢?對餐廳廚房有點好奇~影到黑咗添...我個影呀…(好在只係遮到湯,都睇唔到裏面架啦~)好嫩滑嘅雞顧住食意粉,無諗起食返佢個飯😱sit 咗呀~無論中湯定西湯都咁好飲~一啖都唔想剩~畀著我去其他餐廳,餐湯一般都可有可無,好多時我飲一半就算...呢度嘅食物無一樣係多餘的~
今晚個位越坐越凍...本來都ok

畀人叉走咗隻蝦,本來有3隻...佢話好彈牙😅我都未食!!

影到黑咗添...我個影呀…
(好在只係遮到湯,都睇唔到裏面架啦~)
好嫩滑嘅雞
顧住食意粉,無諗起食返佢個飯😱sit 咗呀~

2018-08-20
2018-08-21 136 瀏覽
最出名係海南雞飯同all day meal, 果日海南雞飯賣晒所以叫左個蛋包飯配雞扒,都好好食,不過就清淡左少少,再叫左杯紅豆冰?唔記得係咩,係幾好飲既呢間店間中會賣晒海南雞飯,要食就快啲落單叫啦!

呢間店間中會賣晒海南雞飯,要食就快啲落單叫啦!
2018-08-14 163 瀏覽
食物 一定唔會令人失望嘅餐廳~不過初時一入去竟叫我搭枱,另一枱相隔又近,好逼咁...明明仲有咁多枱,二人位不缺啦…坐坐下見隔離枱個男人全程鞋底向住呢邊...認真唔開胃,成枱傾偈又大聲又嘈(後來搭枱個女人都大聲播機...)之後我同老公決定搬去另一邊,心情先返黎~南瓜汁蟹肉刺身帶子燴意大利飯,大大啖鮮味帶子,仲有蟹肉個飯都好好食~好想再食,幾時再有?蜜汁豬仔髀好惹味蛋包飯仍然有水準~食得好開心~by the way, 忌廉湯和蟹籽沙律仍是我所期待的~成個餐都咁滿意~
食物 一定唔會令人失望嘅餐廳~

坐坐下見隔離枱個男人全程鞋底向住呢邊...認真唔開胃
,成枱傾偈又大聲又嘈(後來搭枱個女人都大聲播機...

之後我同老公決定搬去另一邊,心情先返黎~

南瓜汁蟹肉刺身帶子燴意大利飯,大大啖鮮味帶子,仲有蟹肉
個飯都好好食~
好想再食,幾時再有?

蜜汁豬仔髀好惹味
蛋包飯仍然有水準~
食得好開心~

2018-08-03
2018-08-08 141 瀏覽
之前去過太子個間晚餐 覺得質素唔錯 除左逼左D之外今次專登帶屋企人黎試下 今次食下午茶 地方大過太子 服務超好 個個都快手快腳 個個都客氣有禮我坐個位太大風 想轉位 一位無著製服的哥哥好樂意轉檯俾我 仲提醒我呢個大肚婆小心地滑添真係5星服務 服務態度咁親切 咁食物呢? 叫左個焗豬扒飯 同埋肉醬意粉 呢2個我都經常係一哥快餐食 無期望會好食過一哥點知個豬扒飯真係好好味 豬扒唔乾 個汁好好味 入晒D飯到 加埋個金黃芝士 真係停唔到口 肉醬意粉都OK不過略淡左D 不過焗豬扒飯實在太出色當然要加錢飲紅豆冰 椰汁味夠 D紅豆又諗又甜 好好味奶茶都唔錯喎! 整體無論服務定食物的份量/味道 我自己俾90分以上 希望佢可以快D係港島開分店啦
之前去過太子個間晚餐 覺得質素唔錯 除左逼左D之外
今次專登帶屋企人黎試下 今次食下午茶 地方大過太子

服務超好 個個都快手快腳 個個都客氣有禮
真係5星服務

服務態度咁親切 咁食物呢?

肉醬意粉都OK不過略淡左D 不過焗豬扒飯實在太出色
當然要加錢飲紅豆冰 椰汁味夠 D紅豆又諗又甜 好好味
奶茶都唔錯喎!

焗豬扒飯
焗豬扒飯
2018-08-07 171 瀏覽
呢間餐廳環境係年青風格,坐得都舒服~我地揀左蜜椒豬肋骨蛋包飯,豬肋骨好惹味~,但蛋包飯就較淡味~而日式照燒汁鰻魚伴蛋包飯,個鰻魚太甜~食物味道一般,但免加一,晚餐套餐價錢算抵食~
呢間餐廳環境係年青風格,坐得都舒服~
而日式照燒汁鰻魚伴蛋包飯,個鰻魚太甜~
食物味道一般,但免加一,晚餐套餐價錢算抵食~
2018-08-04 125 瀏覽
今日尼旺角想食西餐, search 到呢間多好評又平淡尼試下。間餐廳幾大, 易等位。見佢set dinner 真係幾平, 60幾至10幾不等。我一望到就叫左鵝肝蟹肉墨魚汁risotto. 好好味!!! 鵝肝味道煎得岩岩好, risotto 有水份咁唔會太乾。原來呢幾樣野係咁夾味道!!!朋友分享一起食, 佢就叫左smoked salmon既飯, 都好正!! 就算去日本菜餐廳食開既都無呢度咁正!!!不過我果個就特別點hehe埋單都係100一個人。呢度幾旺場, 所以坐唔耐就讓位俾人, 但係都坐得幾好傾到計~~

我一望到就叫左鵝肝蟹肉墨魚汁risotto. 好好味!!!

2018-07-31
  • risotto
2018-07-26 120 瀏覽
馬來咖啡吉列豬扒飯配西湯(香芋忌廉湯)加杯熱奶茶都只係$59 炸👍🏻👍🏻😋😋 第一,論餐廳環境,舒適有格調第二,食物質素,上上之選。 香芋忌廉湯已很有特色,濃湯香口,亦有香芋做咬口。咖啡香濃,層層棷香味。第三,食物外觀有設計感,只看就胃口大開。

第一,論餐廳環境,舒適有格調
第三,食物外觀有設計感,只看就胃口大開。

2018-07-26
2018-07-23 148 瀏覽
放工又要揾返飯食,由太子行到旺角,見到呢間紅橋,門口望入去部幾靚仔,就走入去試吓。有set dinner, 有7/8樣選擇。除咗set dinner亦有其他menu嘅選擇。我選擇咗,黑松露帶子鮮蝦意粉,仲有紅蘿蔔忌廉蘑菇粟米湯同鴨胸沙律。呢個意粉真係不得了,從來冇諗過咁好味,黑松露味好出,白汁味道適中,鮮蝦爽仲非常鮮味,唔係雪藏蝦。意份真係做得好出色,有咬口,份量適中,性價比極高。一D都唔係普通餐廳能夠做到,非心用心Set dinner 只係$73又唔需要加一,仲包餐飲,真係好抵食。

有set dinner, 有7/8樣選擇。
除咗set dinner亦有其他menu嘅選擇。

呢個意粉真係不得了,從來冇諗過咁好味
,黑松露味好出,白汁味道適中,鮮蝦爽仲非常鮮味,唔係雪藏蝦

2018-07-23
曾成為我哋嘅飯堂和約朋友聚餐地方,不過有次見佢大大份肉變成得返三條骨咁少,有啲食物味道質素都下降咗,就無黎一段時間。今次好食返喎~先黎餐湯,一中一西,中係眉豆節瓜豬骨,得少少肉,不過好飲。西湯係牛肝菌菇,上次名雖然一樣,但味道不是,曾經失望過,不過今次係真架~好正~先黎我個餐,好味好易咬,個芥末醬都夾~蛋包飯係熟悉嘅好似爆谷咁嘅味羊脾好香好正~加埋個薄荷醬另有番味道~意大利飯好好食~應該唔係就咁茄蓉咁簡單🤔🤔連餐飲好立克都特別好飲,今次真係無令我失望呢餐竟然食得多過老公,係我大食咗,定啲嘢太好味?

先黎餐湯,一中一西,中係眉豆節瓜豬骨,得少少肉,不過好飲。

牛仔骨+蛋包飯

羊脾好香好正~加埋個薄荷醬另有番味道~

意大利飯好好食~應該唔係就咁茄蓉咁簡單🤔🤔

連餐飲好立克都特別好飲,今次真係無令我失望

呢餐竟然食得多過老公,係我大食咗,定啲嘢太好味?
羊架+茄蓉意大利飯
2018-07-17
牛仔骨+蛋包飯
羊架+茄蓉意大利飯
2018-07-14 95 瀏覽
在旺角花了整天的時間逛街,到晚餐時間上openrice找到了這間平民的冰室。大概8:00到達餐廳,人流還真的很多,接近爆滿我們被安排到近廚房出菜的位置,不斷有菜從廚房端出,令我們更加肚餓我點了一個set dinner 蜜椒豬肋骨伴蛋包飯包前菜、餐湯和熱飲伴碟賣相十分精美,豬肋骨煮得十分入味,酸酸甜甜的醬汁令我胃口大增!肉質還可,不會難咬蛋包飯煎得十分漂亮,沒有裂痕。整個蛋都包著了飯張蛋包飯慢慢切開,熱氣騰騰,蛋香十足,又一佳作

大概8:00到達餐廳,人流還真的很多,接近爆滿

肉質還可,不會難咬
蛋包飯煎得十分漂亮,沒有裂痕。整個蛋都包著了飯
張蛋包飯慢慢切開,熱氣騰騰,蛋香十足,又一佳作
2018-07-02 151 瀏覽
.日式照燒汁鰻魚 伴蛋包飯 ($93)而家出面嘅蛋包飯好多都係舖塊蛋上面 好少真係包哂成個飯喺入面 技巧應該需要多啲 蛋皮唔算好乾 裡面係撈左茄醬嘅炒飯😋鰻魚係原條🤩🤩蒲燒味足夠少少肥唔多筋👍🏻👍🏻佢係set dinner黎 跟餐包餐湯/沙律同飲品所以晚餐黎講算係抵食👍🏻
日式照燒汁鰻魚 伴蛋包飯 ($93)
鰻魚係原條🤩🤩蒲燒味足夠
少少肥唔多筋👍🏻👍🏻

佢係set dinner黎 跟餐包餐湯/沙律同飲品
所以晚餐黎講算係抵食👍🏻
鰻魚蛋包飯
鰻魚蛋包飯
2018-06-26 140 瀏覽
落雨濕濕又行到去旺角同太子之間嘅食街,睇睇下就揀咗呢間西餐廳。裏面裝修都幾得意架,好似係兩個舖位打通左咁。座位都OK ,唔會太迫。睇咗陣餐牌,我哋都係想醫肚,所以就揀啲飽肚類別嘅食品。海鹽爐燒安格斯肉眼牛扒$188一份安格斯肉眼牛扒好大份,淨係size都大過你個手掌,我哋揀咗七成熟,肉質可能就被七成熟再熟多少少,不過都OK !有啲海鹽調味,旁邊仲有啲蔬菜沙律同埋薯角,蔬菜沙律溫度處於常溫吃得出比較新鮮;薯角就真係好香脆,即叫即整。黑松露忌廉汁野菌海蝦帶子意粉$60見到$60有黑松露海蝦同帶子三樣高級食材,就一於試吓啦,又真係賣相唔錯,有好多黑松露係個表面,黑松露味道有少少淡香。忌廉汁豐富咁包圍着啲意粉,意粉硬度適中,口感過癮。仲有幾隻爽口海蝦、彈牙帶子,為整到菜生色不少。另外可以注意一下,呢度有清水提供,而且沒有加一服務費,旺角食到呢個價錢呢個質素已經值回票價。

睇咗陣餐牌,我哋都係想醫肚,所以就揀啲飽肚類別嘅食品。

海鹽爐燒安格斯肉眼牛扒$188

一份安格斯肉眼牛扒好大份,淨係size都大過你個手掌,

黑松露忌廉汁野菌海蝦帶子意粉$60

仲有幾隻爽口海蝦、彈牙帶子,為整到菜生色不少。

2018-06-20 167 瀏覽
難得朋友從外地回來,當然要食餐好的來re u,這次選擇紅橋,意外地環境舒緩,食物質素又高,十分驚喜!法式芝麻蝦多士—4件($45)這是讓我和朋友都驚嘆的,多士入口非常香脆,難得炸後仍然蝦味十足,配上醬汁簡直一流!超級推介呢!蜜椒單骨雞翼—8隻($41)雞翼也不惶多讓地好吃,不但份量十足,而且大小適中,方便一口一個,肉質鮮嫩,朋友和我都覺得眼前一亮!挪威煙三文魚香草忌廉汁意粉($55)不但小食出色,主菜都不錯,只要加12元,就可以升級有餐湯飲品,前菜的湯幾好飲,有香濃的忌廉味道。另外,意粉非常爽口,三文魚十分鮮美,而且份量很大,非常抵食!整體而言,店員親切友善,店鋪格局舒服,食物平靚正,非常適合和朋友飯聚,下次有機會一定會再來幫襯!
難得朋友從外地回來,
當然要食餐好的來re u,
這次選擇紅橋,意外地環境舒緩,
食物質素又高,十分驚喜!

法式芝麻蝦多士—4件($45)
這是讓我和朋友都驚嘆的,
多士入口非常香脆,
難得炸後仍然蝦味十足,
配上醬汁簡直一流!超級推介呢!

蜜椒單骨雞翼—8隻($41)
雞翼也不惶多讓地好吃,
不但份量十足,而且大小適中,
方便一口一個,肉質鮮嫩,
朋友和我都覺得眼前一亮!

挪威煙三文魚香草忌廉汁意粉($55)
不但小食出色,主菜都不錯,
只要加12元,就可以升級有餐湯飲品,
前菜的湯幾好飲,有香濃的忌廉味道。
另外,意粉非常爽口,三文魚十分鮮美,
而且份量很大,非常抵食!

整體而言,店員親切友善,
店鋪格局舒服,食物平靚正,
非常適合和朋友飯聚,
下次有機會一定會再來幫襯!

2018-05-31
2018-06-16 102 瀏覽
旺角多好嘢食就係人都知啦,朋友今次帶我黎到一間平民隱世西餐廳午飯,聽個名已經覺得好有feel,紅橋大概係指日本嘅紅色橋吧haha。所以我今日點左呢個有少少日本feel嘅西餐 - 黑醋蜜糖豬扒蛋包飯。跟餐仲有一個餐湯同一杯熱餐飲。是日西湯係牛肝菌忌廉湯,中湯係瓜湯。我同友人都覺得我地個西湯好有層次,好厚色,咪道濃厚實在不錯! 講番正題, 個飯係值得等待嘅! 上菜後聞到陣陣香濃蜜糖味, 令人垂涎三尺。好少可聞到嘅竟然係蜜糖香味,而不單單係豬扒香咁簡單! 蛋包飯都好有蛋香,飯粒都包住少少半熟蛋漿,勁香勁好味。唔知係咪我比較細食,我竟然飽到唔係好食得哂,但份量我覺得是適中的。餐廳環境都幾舒適,約知己傾心事都冇問題呀 ;)

黑醋蜜糖豬扒蛋包飯

餐廳環境都幾舒適,約知己傾心事都冇問題呀 ;)
黑醋蜜糖豬扒蛋包飯
2018-06-14 133 瀏覽
上次去過紅橋食下午茶, 睇過晚餐餐牌都好抵食, 今日去開旺角就去食個晚餐啦!叫左兩個set dinner香草醬煙三文魚蟹肉意粉$73好少食香草醬,竟然整得咁好味!白酒蜆肉意粉$55食完個香草醬就覺得呢個白酒意粉唔係太夠味,要自己加黑椒先好味!不過55蚊已經係非常高質素咁嘅價錢仲要有湯有嘢飲唔收加一真係唔知去邊度搵!另外再加上次都食過覺得好好食嘅法式芝麻蝦多士 同埋 單骨雞翼勁飽勁滿足都只係二百幾🤤🤤🤤

叫左兩個set dinner
香草醬煙三文魚蟹肉意粉$73
好少食香草醬,竟然整得咁好味!

白酒蜆肉意粉$55
不過55蚊已經係非常高質素

咁嘅價錢仲要有湯有嘢飲
唔收加一真係唔知去邊度搵!

另外再加上次都食過覺得好好食嘅
法式芝麻蝦多士 同埋 單骨雞翼