2021-02-16 269 瀏覽
🍝招牌黑松露邦尼意粉(hkd50)一大堆黑松露醬係面頭自己撈🤣意粉好多 配料煙肉都好足料👍🏻味道唔錯 可以一試🍝泰式海鮮意粉 (hkd48)呢個係炒意粉 唔算太特別少少酸辣 辣味唔多 好似泰式辣醬個種咁 同埋有幾隻蝦仔 Lunch set 附送熱柚子蜜一杯可以加配小食 我地加左 泰式炸魚餅三件(hkd10)泰式炸蝦餅三件(hkd15)👍🏻-💭之前都係晚市食 今日第一次食午餐冇左自選車仔意粉🥲 得set 不過水準一樣🥰不過如果有得揀 我會去晚市食車仔意粉有得揀 差好遠🤣店員都好禮貌 食左幾次都唔厭☺️
🍝招牌黑松露邦尼意粉(hkd50)
一大堆黑松露醬係面頭自己撈🤣
意粉好多 配料煙肉都好足料👍🏻
味道唔錯 可以一試

🍝泰式海鮮意粉 (hkd48)
呢個係炒意粉 唔算太特別
少少酸辣 辣味唔多
好似泰式辣醬個種咁 同埋有幾隻蝦仔
Lunch set 附送熱柚子蜜一杯
可以加配小食 我地加左
泰式炸魚餅三件(hkd10)
泰式炸蝦餅三件(hkd15)👍🏻
店員都好禮貌 食左幾次都唔厭☺️
招牌黑松露邦尼意粉
泰式海鮮意粉
2021-01-27 239 瀏覽
鋪頭雖然細細間位置唔多,但係野食全部都良心價大大份,每次係屯門想食西餐第一時間就諗到聚 chill 今次兩個人黎食,自己叫左日式照燒牛柳粒意粉,牛柳粒都幾足料,牛肉味亦夠哂重,不過就有少少油膩。朋友就叫左白酒忌廉汁帶子意粉配蟹籽,呢個都算係佢地招牌菜,聞起黎已經有好香既忌廉味。另外再加左兩個小食,炸番薯條拌黑松露蛋黃醬,最出色既小食,每次黎到都忍唔住加番個,即炸番薯條脆卜卜,再加左砂糖係入面,配埋個黑松露蛋黃醬甜而不膩,配搭一流同埋個炸蝦餅,入面蝦肉肉質軟滑,值得推介

同埋個炸蝦餅,入面蝦肉肉質軟滑,值得推介
2021-01-14 211 瀏覽
宜家食碟靚仔d嘅意粉,都要8、90蚊🤦🏻‍♀️但見到呢間餐廳午餐竟然有50蚊一碟靚意粉,緊係要Gogogo la 環境:間餐廳都算容易搵,路痴嘅我都搵到可能限聚令嘅關係, 所以坐得都舒服,闊落🙋🏻‍♀️食物:1) 招牌黑松露卡邦尼意粉雖然睇落碟意粉唔係話好creamy, 但稀稠程度啱啱好,個醬掛麵👍🏻食到有芝士粉味,但略厭個cream少咗d奶香味意粉煮得啱啱好,軟硬適中非常足料,啖啖都有煙肉同洋蔥,正👍🏻調味啱啱好,唔會因為有落煙肉同芝士粉而變得太咸🙆🏻‍♀️俾少少建議,煙肉可以再爆香d, 煙肉嘅煙燻味同咸香味會更出,提升成碟意粉嘅香氣及味道2) 日式照燒汁蜆肉意粉拌蟹子朋友就叫咗呢個🙋🏻‍♀️泥到嘅時候,差d「wow」一聲,因為成碟都鋪滿蟹子🦀😻老實講,真係唔係好覺係日本燒汁,不過,個汁就同d香草幾夾,味道係唔錯🙆🏻‍♀️另外,蜆嘅海鮮味都好出,每一啖意粉都有海鮮味不過,朋友表示食到最後就覺得有d咸😔3) 炸蕃薯條 (半份)呢個真心想encore 🙋🏻‍♀️外脆內軟,又唔肥膩,真係想不停食😹蕃薯嘅香味同甜味都好夠,唔點個黑松露蛋黃醬都一樣咁好味飲品:
環境:
間餐廳都算容易搵,路痴嘅我都搵到
可能限聚令嘅關係, 所以坐得都舒服,闊落🙋🏻‍♀️
食物:
1) 招牌黑松露卡邦尼意粉

食到有芝士粉味,但略厭個cream少咗d奶香味
意粉煮得啱啱好,軟硬適中
非常足料,啖啖都有煙肉同洋蔥,正👍🏻
調味啱啱好,唔會因為有落煙肉同芝士粉而變得太咸🙆🏻‍♀️
2) 日式照燒汁蜆肉意粉拌蟹子

朋友就叫咗呢個🙋🏻‍♀️
泥到嘅時候,差d「wow」一聲,因為成碟都鋪滿蟹子🦀😻
另外,蜆嘅海鮮味都好出,每一啖意粉都有海鮮味
不過,朋友表示食到最後就覺得有d咸😔
3) 炸蕃薯條 (半份)

呢個真心想encore 🙋🏻‍♀️
外脆內軟,又唔肥膩,真係想不停食😹
蕃薯嘅香味同甜味都好夠,唔點個黑松露蛋黃醬都一樣咁好味
飲品:
1) 柚子蜜
午餐仲會送杯熱柚子蜜解渴解膩,正👍🏻

⭐️雖然得好少員工,但服務一d都唔差,好有禮貌🙆🏻‍♀️
⭐️會再泥食
2021-01-12
2020-12-29 242 瀏覽
屋企附近食肆林立,而聚chill 則是性價比超高之選。意粉可以自選碗料,是車仔麵的節奏。而且一個意粉才50-60元,價錢上車仔麵差不多!男朋友叫的招牌黑松露卡邦尼意粉,做到很creamy,而且不會膩,穩陣之選。而我則叫了蟹子帶子意粉,巨量蟹子在面,帶子的數量也不少,超值!另外也叫了小食,我見到每枱都有一碟蕃薯薯條,果然沒令我們失望,蕃薯薯條比較乾身脆口。還有炸帶子,一口一粒,點泰式醬的確可口。係屋企附近有如此性價高的小店的確很幸福!
屋企附近食肆林立,而聚chill 則是性價比超高之選。

還有炸帶子,一口一粒,點泰式醬的確可口。

係屋企附近有如此性價高的小店的確很幸福!
2020-09-11
2020-12-29 200 瀏覽
招牌黑松露卡邦尼意粉$50日式照燒汁蜆肉意粉伴蟹子$50牛油炒蘆筍$25黃金炸蝦餅(跟餐$15)炸蕃薯條配黑松露蛋黃醬(跟餐$15)意粉嘅份量比一般餐廳嘅大概多3分1,十分飽肚質素亦都拋離價格,住屯門區嘅朋友真是有福了我自己最推薦嘅係牛油炒蘆筍 + 炸番薯條配黑松露蛋黃醬蘆筍新鮮多汁爽口;黑松露蛋黃醬嘅黑松露味雖然並不突出,但係番薯條嘅香甜實在為整體扳回不少分數,根本上唔點個醬都已經夠好食,所以依然值得列入推薦名單
招牌黑松露卡邦尼意粉$50
日式照燒汁蜆肉意粉伴蟹子$50
牛油炒蘆筍$25
黃金炸蝦餅(跟餐$15)
炸蕃薯條配黑松露蛋黃醬(跟餐$15)

意粉嘅份量比一般餐廳嘅大概多3分1,十分飽肚
質素亦都拋離價格,住屯門區嘅朋友真是有福了

我自己最推薦嘅係牛油炒蘆筍 + 炸番薯條配黑松露蛋黃醬
2020-12-24 121 瀏覽
第一次食呢間黃店💛,真係好抵食,西餐黎講價錢唔算貴,價錢唔貴但依然味道不錯,食咗蒜香辣椒蝦意粉,好開胃,有辣味無咁膩,朋友食咗招牌黑松露卡邦尼意粉,佢話好味道,另外叫咗番薯條,勁好食,份量唔算少,兩個人一人一個意粉再加個薯條share岩岩好
限聚令 都阻唔到我哋素人要聚!仲要Chill!🥰冇錯~哩個咁老土嘅開頭就係介紹屯門小店「聚Chill」😂相信屯門友去虹橋時都係BYOB同佢二選一!兩間各有千秋ᶘ ᵒᴥᵒᶅ 今次講哩間先😝.🍝招牌黑松露卡邦尼意粉($50+$10加底)素人寶寶嗌呢個 提一提要走煙肉啊~同埋有洋蔥係入面 五辛素寶注意黑松露味唔算太突出 卡邦民都正常發揮勝在大大碟 夠抵食😎.🍠炸番薯條 配黑松露蛋黃醬($25)個人鍾意番薯條多過薯條 感覺健康啲(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)炸到好乾身好脆口 唔多油蛋黃醬控嘅我 表示太正 啲醬唔夠點🤪.🧈牛油炒蘆筍($25)炒得啱啱好 有少少燶邊先好食🔥黑椒吊起嗰味 好鬼嘢味🥰.另外蒜香炒雜菇都好正 可惜嗰日賣晒🥲想試要襯早 嗰日9點去已冇了
.💰Total: $146味: 7/10飽: 8/10抵: 8/10
.📍聚Chill @meetandchill2019屯門井財街15號金銘大廈地下14號舖.我將會繼續同大家跑素 搵盡全港甚至世界各地既美味素比大家.
限聚令 都阻唔到我哋素人要聚!仲要Chill!🥰
冇錯~哩個咁老土嘅開頭就係介紹屯門小店「聚Chill」😂
🍝招牌黑松露卡邦尼意粉($50+$10加底)
素人寶寶嗌呢個 提一提要走煙肉啊~
同埋有洋蔥係入面 五辛素寶注意
黑松露味唔算太突出 卡邦民都正常發揮
勝在大大碟 夠抵食😎
🍠炸番薯條 配黑松露蛋黃醬($25)
個人鍾意番薯條多過薯條 感覺健康啲(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)
炸到好乾身好脆口 唔多油
蛋黃醬控嘅我 表示太正 啲醬唔夠點🤪
🧈牛油炒蘆筍($25)
炒得啱啱好 有少少燶邊先好食🔥
屯門井財街15號金銘大廈地下14號舖
我將會繼續同大家跑素 搵盡全港甚至世界各地既美味素比大家
2020-11-19
2020-10-15 420 瀏覽
呢日過咗紅橋搵食,琴日先食完西餐意粉,覺得未夠喉,所以揀左呢間💛店可能係星期一嘅關係,好少見💛店唔使等位餐牌選擇唔多,但睇到價錢好平,48蚊已經有個意粉,仲要份量、質素都唔差蒜香大蝦辣意粉蒜夠多、夠辣、好惹味,意粉偏向小小軟身,不過可以接受👍🏻肉醬意粉,都係零失手之選,水準合乎預期蒜香炒雜菇 $25好大碟,好抵食又好味👍🏻生炸雞髀 $28老公有感而發,佢話以前都會間唔時食下某快餐店嘅炸髀飯,當然而家因為一些原因已經好耐無食;而呢隻炸髀令佢搵返果種懷念嘅味道,當然仲要更好食d啦,可以時不時回頭黎買👍🏻香料味有少少似大雞大添😂.走果時見到其他人有叫炸番薯條,都好似好正😋下次再黎試
可能係星期一嘅關係,好少見💛店唔使等位

蒜香大蝦辣意粉
蒜夠多、夠辣、好惹味,意粉偏向小小軟身,不過可以接受👍🏻

肉醬意粉,都係零失手之選,水準合乎預期

蒜香炒雜菇 $25
好大碟,好抵食又好味👍🏻

炸雞髀 $28
香料味有少少似大雞大添😂
走果時見到其他人有叫炸番薯條,都好似好正😋下次再黎試
2020-10-12
2020-09-13 384 瀏覽
好幾次經過都沒營業或閘拉下一半,掌握不到它的營業時間。今日終於可以光顧。午餐6選1, 選了泰式海鮮意粉,熱柚子蜜,另加半份黃金炸蝦餅。自以爲泰式是指香茅、香葉、青檸、辣椒,所以很「聰明」地叫小辣。誰知他們泰式是配泰式炸物的泰式甜醬 😀。意粉沒有煮得太淋,醬汁太甜,兩隻大蝦已雪到毫無鮮味。我在猜黃金炸蝦餅的黃金是否蛋黃,結果又再猜錯。3片蝦餅,炸得金黃,比泰茶館的蝦餅要薄身,炸得有點過火,蝦肉欠缺彈性。午餐$35 - 50,含飲料,不設加一。食物即叫即煮,親民價。

2020-09-05
上次平日下午茶時間嚟景峰好多舖都無開,今次中午時分嚟,唔信食唔到!而我地最後決定食呢間!全程幫手探熱、落單、上菜嘅姐姐(應該係老闆娘)都好好態度同笑容,令人印象分直線上升👍🏼1️⃣招牌黑松露卡邦尼意粉 (5分滿分,推薦: 🌕🌕🌕🌕🌗)卡邦尼一向都係安全嘅選擇,佢唔會話比到好大驚喜我,但都好有水準🤤考慮到食到尾應該會有啲膩,所以我地係兩個意粉share食嘅🙌🏼2️⃣日式照燒汁蜆肉意粉伴蟹籽 (5分滿分,推薦: 🌕🌕🌕🌕🌗)有勁多蟹籽,味道有啲似日本燒肉汁稀左🤣兩個意粉比較起嚟,卡邦尼意粉好食但容易膩,呢個就味道正常但可以食曬成碟🤣3️⃣秘制生炸雞脾 (5分滿分,推薦: 🌕🌕🌕🌕🌕)無諗過咁大隻,仲要炸得夠脆又入味,高質👍🏼雖然唔係跟餐,但加$3連埋杯野飲都係$30內,如果下午兩點幾嚟當一個下午茶餐好抵玩,一定會encore❤️4️⃣炸蕃薯條 (5分滿分,推薦: 🌕🌕🌕🌕🌕)連埋意粉叫加$15,無理由唔叫🤤大家推介得真係有原因嘅,有口感、熱辣辣又甜甜地,好食過薯條🥰5️⃣泰式炸魚餅 (5分滿分,推薦: 🌕🌕🌕🌘)呢個都係跟意粉加$10叫嘅,魚餅味道正常,表面灑左啲香料,只係略嫌鹹左啲補充返餐廳環境先,容納到2

招牌黑松露卡邦尼意粉

日式照燒汁蜆肉意粉伴蟹籽

3️⃣秘制生炸雞脾 (5分滿分,推薦: 🌕🌕🌕🌕🌕)
秘製生炸雞脾

4️⃣炸蕃薯條 (5分滿分,推薦: 🌕🌕🌕🌕🌕)
炸蕃薯條

5️⃣泰式炸魚餅 (5分滿分,推薦: 🌕🌕🌕🌘)
泰式炸魚餅

補充返餐廳環境先,容納到20個人左右,唔算大,但裝修都舒適

2020-09-11
招牌黑松露卡邦尼意粉
日式照燒汁蜆肉意粉伴蟹籽
秘製生炸雞脾
炸蕃薯條
2020-09-03 245 瀏覽
Hello 大家好🙆🏻‍♀️今次要介紹嘅食物就係位於屯門!💛黃店📜”聚chill📌地址: 屯門金銘大廈地下14號鋪1️⃣ 招牌黑松露卡邦尼意粉$50價錢較平份量都好大 我自己一個都食唔晒😂黑松露味道好香👍🏻2️⃣芒果乳酸梳打 $18甜酸度啱啱好 食完返薯條再飲一啖好爽口正呀😋3️⃣炸蕃薯條配黑松露蛋黃醬 $25蕃薯條好健康😎即叫即炸!蛋黃醬仲可以添加👅嗰張真係好好味 好似之前m記麥樂雞醬環境: 小店💛好乾淨坐得舒服👍🏻 店員服務好好有禮貌🙆🏻‍♀️ 多人排隊 但係顧客都好合作食完就走KS評分 (5⭐️最高)環境:⭐️⭐️⭐️⭐️味道:⭐️⭐️⭐️價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️我會再去的🇭🇰💛
Hello 大家好🙆🏻‍♀️

今次要介紹嘅食物就係位於屯門!

💛黃店

📜”聚chill
📌地址: 屯門金銘大廈地下14號鋪

1️⃣ 招牌黑松露卡邦尼意粉$50
價錢較平份量都好大 我自己一個都食唔晒😂黑松露味道好香👍🏻

2️⃣芒果乳酸梳打 $18
甜酸度啱啱好 食完返薯條再飲一啖好爽口正呀😋

3️⃣炸蕃薯條配黑松露蛋黃醬 $25
蕃薯條好健康😎即叫即炸!
蛋黃醬仲可以添加👅
嗰張真係好好味 好似之前m記麥樂雞醬

環境: 小店💛好乾淨坐得舒服👍🏻
店員服務好好有禮貌🙆🏻‍♀️
多人排隊 但係顧客都好合作食完就走

KS評分 (5⭐️最高)

環境:⭐️⭐️⭐️⭐️
味道:⭐️⭐️⭐️
價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

我會再去的🇭🇰💛
2020-08-20 1737 瀏覽
上星期六,約了朋友食飯,之後懷著興奮的心情一齊去屯門買洪瑞珍😚 去到先發現第二天才開幕💔但難得來到這裏,冇理由空手而回,決定找間屯門友推介的💛店,果然臨時找的都有啲驚喜😍 這裏的意粉很便宜,而性價比算不錯~——————————🔹白酒忌廉汁帶子意粉拌蟹子 $50朋友想試試忌廉汁,所以叫了這個有帶子和蟹子的意粉☺️一打開,超級多蟹子在意粉上,底下有些細粒帶子和洋蔥絲~整體味道偏甜,但不明白為何忌廉汁是甜的🤔🤔 帶子都有不少粒,而蟹子和忌廉混合後,看似明太子醬😆食到後期會有點膩。🔸日式照燒汁牛柳粒意粉 $48我對牛柳粒有啲興趣,這個一打開就聞到陣陣柴魚香,牛柳粒都有好多嚿,但整體冇乜照燒汁味,反而有黑椒味😂 又幾香幾夾,感覺炒得有些鑊氣。食到最底真是見到層油,可以減少油份就perfect😉🔹炸蕃薯條 配 黑松露蛋黃醬 $25網上很多人推介這裏的炸蕃薯條,真的一試難忘❤️❤️  每條炸到脆卜卜,外層還灑上少少砂糖,邪惡爆登🥰 蘸上黑松露蛋黃醬,味道更豐富香口!就算不食意粉,齋叫這個當小食都是不錯的選擇😋
——————————

炸蕃薯條 配 黑松露蛋黃醬

日式照燒汁牛柳粒意粉
炸蕃薯條 配 黑松露蛋黃醬
2020-06-30 455 瀏覽
放lunch嘅時候嚟咗呢間餐廳食飯,雖然鋪位偏細,但次次去都坐滿晒人,好受街坊歡迎!餐牌選擇唔算多,我同朋友都中意食海鮮,所以一人揀咗個有海鮮嘅意粉🥰蟹子蜆肉意粉($48)見到有咁多蟹子真係好吸引,個汁又整得好香,咸度調較得啱啱好!泰式海鮮炒意粉($50)海鮮都幾足料,有蝦又有蜆,少少辣吊下妹咁,好開胃🤩如果擔心唔夠飽可以好似我哋咁加底,份量多到攬住個肚,好滿足😂而且只係每份加$10咋!最後我哋加多咗罐zero,埋單$123!

蟹子蜆肉意粉($48)

泰式海鮮炒意粉($50)
海鮮都幾足料,有蝦又有蜆,少少辣吊下妹咁,好開胃🤩

2020-06-27 289 瀏覽
-黃店🔖招牌黑松露卡邦尼意粉$50同行有人話次次都係食呢個證明佢水準不差-🔖日式照燒汁蜆肉意粉配蟹子$50本來怕佢照燒汁配蜆肉會唔夾又怕佢會好水點知食落去味幾香幾夾而且蟹子同蜆肉都好多意粉唔會太林太硬-我哋加咗半份番薯條$15佢半份嘅份量其實唔少如果一份咪好多囉兩個人食夠晒-呢間舖得兩人經營鋪面唔係話大好似得八張枱左右但晏晝時間都快有位而且服務態度好雖則得兩人經營但係食物速度都算係快佢會跟餐飲,熱嘅柚子蜜如果其他嘢飲就要加錢呢個價錢食到呢個質素仲要有嘢飲係可以長期支持嘅黃店
黃店

好似得八張枱左右
但晏晝時間都快有位
而且服務態度好
雖則得兩人經營但係食物速度都算係快
佢會跟餐飲,熱嘅柚子蜜
如果其他嘢飲就要加錢
呢個價錢食到呢個質素仲要有嘢飲
係可以長期支持嘅黃店
2020-06-12 395 瀏覽
呢間黃店舖位細細,但食物真係又平又高質!店內裝修得幾靚有電影feel ,張櫈係啤酒樽蓋好特別。雖然係one man band,但上菜速度都好快。⭐️招牌黑松露卡邦尼意粉好香黑松露味,鍾意佢有洋蔥同菇係意粉入面,增加口感。但卡邦尼醬食到最後會覺得有d滯 ,一個人淨食意粉唔加蕃薯條已經好足夠。⭐️白酒忌廉汁帶子意粉拌蟹籽我覺得全部餸入邊最好食嘅一味,忌廉汁好濃郁帶子係新鮮嘅仲好彈牙,仲食到蟹籽卜卜脆嘅口感。⭐️炸蕃薯條配黑松露蛋黃醬炸蕃薯條係比薯條健康嘅食落冇甘油,但佢炸得好乾,而且蕃薯揀得唔靚食落唔甜冇蕃薯味。個sources 蛋黃醬蓋過左黑松露,有d普通。考慮埋個價錢,其實cp值都幾高!推!

⭐️招牌黑松露卡邦尼意粉

⭐️白酒忌廉汁帶子意粉拌蟹籽

⭐️炸蕃薯條配黑松露蛋黃醬

考慮埋個價錢,其實cp值都幾高!推!