2007-07-31 25 瀏覽
間中都有幫襯這店,都覺得ok早一陣子,媽媽大人買了一個合桃包,好多合桃翌日,她見到合桃包有特價(這店每天都有一,兩款麵包做特價),又買了一個我們發現特價包的合桃比正價少一半以上這樣因貨就價的特價根本就是騙人!!!
間中都有幫襯這店,都覺得ok

早一陣子,媽媽大人買了一個合桃包,好多合桃
翌日,她見到合桃包有特價
(這店每天都有一,兩款麵包做特價),又買了一個
我們發現特價包的合桃比正價少一半以上

這樣因貨就價的特價根本就是騙人!!!
2007-07-08 29 瀏覽
成日食A1既墨西哥奶包,<$7.5>,真係好正呀!佢個面係脆脆地,個包好鬆化,口感一流入面係d椰絲同埋牛油,加埋好食,又唔漏!食一個armarm好呀!其他仲有英式鬆餅<$5>,酥皮旦糕<$7>都好好食!d icecream都好食~~~~~~
成日食A1既墨西哥奶包,<$7.5>,真係好正呀!
佢個面係脆脆地,
個包好鬆化,口感一流
入面係d椰絲同埋牛油,加埋好食,又唔漏!
食一個armarm好呀!

其他仲有英式鬆餅<$5>,酥皮旦糕<$7>都好好食!

d icecream都好食~~~~~~
2007-03-28 15 瀏覽
成日都係呢D款,不過呢隻合桃提子$9兩個都好似第一次買喎.另外一款特價是$10三個的芝士條及芝麻條.
成日都係呢D款,不過呢隻合桃提子$9兩個都好似第一次買喎.
另外一款特價是$10三個的芝士條及芝麻條.
2007-02-15 8 瀏覽
14/2恨左成好耐,妹妹話買俾我食,就一於買啦!(如圖,因拎得衰,變左樣)個外殼係似雪糕糯米的. 中間有芒果,酸的.仲有蛋糕啦!味道真係麻麻,唔值16元,如果俾得咁的價錢可以有更好選擇.
2007-02-09 10 瀏覽
上圖$18 好香既朱古力加埋好軟既旦糕食樂口朱古力會同旦糕溶埋一起好好味相信食過之後唔會再食美心果D了芝士下圖是$20 是藍梅芝士呢隻都好好味可惜要訂既話最少要訂3磅
相信食過之後唔會再食美心果D了
芝士

2007-01-28 5 瀏覽
學校在附近加上愛吃麵包有時候也會走來這邊買幾個麵包當是lunch最常吃是這裡的麻糬球我認為略貴了點不過算是物超所值咖哩味的有新意而不會太奇怪還有鬆餅提子味的比較好因為英式味道太淡口如果不是這樣乾口的話就更好了蜜瓜飽不太甜而且外皮很脆看上去size是不小不過內部不是太充實所以吃後都不覺飽...忌廉味跟朱古力味的泡芙很好吃5$一個外面軟軟的不過小心吃得滿嘴都是cream!
學校在附近

蜜瓜飽
不太甜而且外皮很脆
看上去size是不小
不過內部不是太充實
所以吃後都不覺飽...

忌廉味跟朱古力味的泡芙很好吃
5$一個
外面軟軟的
不過小心吃得滿嘴都是cream!
2006-05-20 6 瀏覽
一經過麵包店~又係揀好味麵包既時間!!左揀右揀之後終於都揀左"墨西哥奶酥" ~!!面個層脆脆地既奶酥真係好正~!!真係好鍾情上面有呢隻皮既包~!入面仲有椰絲包個隻椰絲係入面~感覺唔會太漏,而且咬到去仲有溶係口既感覺!!所以一定會再買!
一經過麵包店~又係揀好味麵包既時間!!
左揀右揀之後終於都揀左"墨西哥奶酥" ~!!
面個層脆脆地既奶酥真係好正~!!
真係好鍾情上面有呢隻皮既包~!
入面仲有椰絲包個隻椰絲係入面~
感覺唔會太漏,而且咬到去仲有溶係口既感覺!!
所以一定會再買!
2K
2006-04-22 15 瀏覽
之前食親都係雪糕(沙田分店), 今日第一次食佢d 麵包.芝士條賣相非常tempting, ok 好食, 不過即買即食始終差少少, 下次都係返屋企烘0下佢好d.
之前食親都係雪糕(沙田分店), 今日第一次食佢d 麵包.

2006-03-13 14 瀏覽
說的是尖東站分店往深圳公幹前,跑入這間位於尖東站的麵包店。集團式經營,品質有保證(「聖x娜」除外)。紅豆綠茶忌廉麵包($7):幾貴!但食過就知好。綠茶麵包裡有日式蜜紅豆和香滑甜美的鮮忌廉。三個字:「超好味!」日式奶酥忌廉餡包($6):呢個都好好味,但唔係好記得其結構。若沒有記錯,應該係奶酥麵包類。記憶中,係邊食邊讚歎,但震撼力當然不及紅豆綠茶忌廉包。芝士卷($4):芝士烤得香脆惹味,幾好。
說的是尖東站分店
芝士卷($4):芝士烤得香脆惹味,幾好。
(非會員)
2005-09-04 10 瀏覽
Yesterday I went to this bakery abd brought a 古列豬扒包。Mqaybe I take it back to home and eat,so it is not quite hot enough.but the 古列豬扒is quick thick!It also had some lettuceand salad sauce,so I think it is better then anyone of hamburger in McDonald!If you go to this bakery,you can have a try!But remember,this bread is $10 each!You better not always eat this bread.
2005-08-12 7 瀏覽
$12有4件,都算抵, 合桃,芒果同朱古力都好平均, 幾好食,不過合桃少左d wo!d蛋糕比我想像中冇咁好食,唔軟熟, 碎哂果隻口感
$12有4件,
都算抵, 合桃,芒果同朱古力都好平均, 幾好食,
不過合桃少左d wo!
d蛋糕比我想像中冇咁好食,
唔軟熟, 碎哂果隻口感
2005-06-28 11 瀏覽
我係個包痴~所以好多時經過都會買包包食@u@試過以下幾款:杏仁牛角曲奇-係一個牛角包,上面淋左d質地介乎蛋糕與曲奇之間既野去焗,仲有d杏仁片~味道偏甜,個包包兩隻牛角脆脆地,中間係淋既,只屬一般海苔肉鬆卷-好味!裏面有少少沙律醬,肉鬆好足料,包面既芝麻都好香~但食起黎有d狼狽,因為佢只係卷住d肉鬆,好易散,同埋如果多番少少海苔就好喇!鮮奶木頭包-外面韌韌地而裏面就好濕,都幾香,不過太甜喇>_<芝士包-個包質地偏韌,面頭有焗香既芝士,裏面又充滿芝士粒粒!唔錯~(但始終唔及DONQ!哈哈~不過A1就平d)pizza 包-我丁番熱黎食~好正,芝士溶溶地而且好足料黑椒牛肉腸包-我食果陣係新鮮出爐~條腸脆卜卜好香黑椒味!芝士法包-呢個唔係好得,太少芝士,而且只係平時用係麵包面果種芝士scone/提子scone-一般,都有d牛油香既,但太鬆散...食食吓有d似光蘇餅@_@"牛油卷-唔得!完全冇牛油味之餘個包又硬麻糬波波-好喜歡煙煙韌韌既口感~芝麻味好香口,但朱古力味就麻麻!而且呢個包要凍食,我試過出爐冇幾耐就食,裏面好濕又唔煙韌mini牛角包-幾鬆化,最鐘意佢個面有少少糖膠(?)甜
我係個包痴~所以好多時經過都會買包包食@u@試過以下幾款:

pizza 包-我丁番熱黎食~好正,芝士溶溶地而且好足料

黑椒牛肉腸包-我食果陣係新鮮出爐~條腸脆卜卜好香黑椒味!

牛油卷-唔得!完全冇牛油味之餘個包又硬

mini牛角包-幾鬆化,最鐘意佢個面有少少糖膠(?)甜甜地同個包好match好好味!
2005-06-23 7 瀏覽
D 鮮奶木頭包有時整到成個都好"立"咁,好似成個包都沾哂dhoney咁,但我尋日所見又ok番wor,包身干既,d味道又唔錯wor!
2005-04-27 8 瀏覽
個雪糕好有rum酒味,但係好易入口,提子都幾多~唔差~朋友仔個mocha coffee 好好食,芝麻都唔錯即係話,呢間野既雪糕都幾食得過^^
個雪糕好有rum酒味,但係好易入口,提子都幾多~唔差~

朋友仔個mocha coffee 好好食,芝麻都唔錯

即係話,呢間野既雪糕都幾食得過^^
2005-03-13 19 瀏覽
熱狗,十塊錢一隻。勉強稱得上是「珍寶」尺碼,用上自家烘焙的芝麻熱狗包、珍寶腸、黃芥末和茄汁。素材簡單,但吃得我家老爸「心花放」!此店任何時候都人頭湧湧,水泄不通。
熱狗,十塊錢一隻。
此店任何時候都人頭湧湧,水泄不通。