2022-05-13 1051 瀏覽
一諗起想買飯糰... 第一時間一定會諗起華御結! 😍 而分店裡面... 我最鍾意Sogo地庫嗰間... 感覺款式選擇多啲!👏華御結嘅飯糰好新鮮... d飯夠香... 唔會雪到硬哂好似食緊隔夜飯... 兼且軟硬度適中... 餡料又足... 食落d紫菜夠脆... 啖啖都有滿足嘅口感... 基本上食2-3個已經好夠飽!🤭最近仲有promotion... 買3個飯糰就可以減$5... 都抵食嘅!👍(註: 每件售價$18至$26)

2022-01-31 673 瀏覽
年30晚下就想食個輕食既野,呢到係個唔錯既選擇,叫左個餐2個飯團加一碗湯,$44/set明太子沙律 🍣🍣以前食覺得佢的料多的,而家愈黎愈少咁,不過都係好食,明太子同沙律味好夾厚切十勝豚🍙🍙第一次食,比想像中好,豚肉有好㚈戈燒汁包住,唔錯!香菇腐皮骨膠原雞湯🍵呢個先係我食呢間野既重點,咁冷既天氣飲的確好正,而且夠大碗又足料!每次都因為呢碗湯令我回頭😂😂同埋佢飲完唔會覺得有味精!感覺好養生, very good

明太子沙律 🍣🍣
厚切十勝豚🍙🍙
第一次食,比想像中好,豚肉有好㚈戈燒汁包住,唔錯!

香菇腐皮骨膠原雞湯🍵

2022-01-09 446 瀏覽
聖誕假期食得太豐富,假期後想食得清啲健康啲。所以中午就去咗華御結買咗兩個飯團🍙。飯團出咗新口味汁燒黑毛和牛,和牛好香好嫩滑,配埋醬汁好惹味。另外買咗一個濃香蛋汁牛壽喜燒,牛肉同樣好香,和牛配埋蛋汁同埋醬汁好好食。

聖誕假期食得太豐富,假期後想食得清啲健康啲。
所以中午就去咗華御結買咗兩個飯團🍙。
外賣自取
🇮🇹「意」想不到嘅口味🍙因為呢排都係食輕食多 今次就試下華御結嘅新口味🤪蛋汁煙肉雜菌 卡邦尼口味🍝第一啖就有好多蛋汁 係比較傳統用蛋汁多嘅卡邦尼🥰但佢嘅餡料唔係咁平均 食到最尾一啖有一嚿好鹹嘅煙肉 🥴如果啲肉放番係中間多啲 會比較好🤣我都係鍾意蛋汁壽喜燒多啲🤭本身想試埋佢嘅拌飯 但原來已經賣哂🥲.回頭率💫: 🌕🌕🌕🌑🌑💰$18.📍華御結
🇮🇹「意」想不到嘅口味🍙
回頭率💫: 🌕🌕🌕🌑🌑
💰$18
📍華御結
2021-11-22 379 瀏覽
下午茶時間肚餓,走落去公司附近間華御結買咗兩個飯團醫下肚一個喺香滑海膽蛋黃醬$18,另外一個係大阿蘇雞$20香滑海膽蛋黃醬飯團,海膽好香好濃,配埋蛋黃醬好夾。而阿蘇雞飯團就好多雞肉,配埋鰻魚醬,好好味!
下午茶時間肚餓,走落去公司附近間華御結買咗兩個飯團醫下肚

一個喺香滑海膽蛋黃醬$18,另外一個係大阿蘇雞$20

2021-09-01 657 瀏覽
華御結,相信對大家來講一啲都唔陌生,因為佢不知不覺已經開到成行成市,感覺上總有一間喺左近。咁又難怪嘅,因為佢啲質素/性價比的確係幾高!我最鍾意嘅係佢每一個飯團都會標明幾多卡路里,啱晒我呢啲減肥之人。另一樣得欣賞嘅嘢,就係佢哋每個月都會有本月限定,每個月都會有啲驚喜新款!不過,食咗咁多款,我最愛嘅始終都係辛口明太子呢一款中意佢有少少辣,幾惹味!最近華所結又出咗新野,就係即食雞胸,我已經試咗兩款(香草味&蒜味),都幾好食呀!口感唔算鞋,重點係只係113卡路里,好「抵食」
不過,食咗咁多款,我最愛嘅始終都係辛口明太子呢一款
中意佢有少少辣,幾惹味!
2021-07-21 548 瀏覽
成為左我最最最最最鍾意嘅外賣小店舖頭,飯團結實,紫菜唔咸,見到佢越開越多分店我都非常開心。因為我有時早餐、午餐、宵夜、下午茶都會買來食!本人最鍾意就係明太子沙律飯團啦,明太子非常creamy ,有時又會買下牛肉、雞肉、三文魚。當然個人覺得餡料可以再多少少。不過呢一間良心小店過夜嘅飯團一概唔會留低,主打新鮮即日製造!而且使用日本米飯,飯香就更重,就算放落冰箱口感都能夠保持軟熟!其實一直都好期待佢能夠有更多元化嘅食物選擇,哈哈

其實一直都好期待佢能夠有更多元化嘅食物選擇,哈哈
2021-07-09 446 瀏覽
以往對依間連鎖飯團店舖嘅印象,就係買飯團同埋日本米。今日先留意到,原來佢哋嘅食品都幾多樣化😎😎除咗不同款式嘅飯團之外,仲有一啲鹹點,日式甜點,同埋飯盒。飯團來講,我自己就最鍾意三文魚飯團,可以食到魚,補充omega3😁 而且包裝夠方便,兩個當lunch都可以,但都要$18x2= $36 我覺得價錢方面可以再平少少,會更加吸引🤔🤔佢嘅便當相對比較貴,三文魚腩便當,雖然個樣幾靚,但$100😅😅
除咗不同款式嘅飯團之外,仲有一啲鹹點,日式甜點,同埋飯盒。

我覺得價錢方面可以再平少少,會更加吸引🤔🤔

2021-06-21 438 瀏覽
而家戒緊精緻澱粉所以唔食得華御結既飯團🍙但都有可以食既野同大家一齊試下味😎🫕 和風豆乳湯 $20雖然個個減肥/keepfit人士都話好味🤣而佢既營養成分又真係幾靚仔😀但我真係講唔出好味兩個字🤣 sorry haha可能我個人麻麻地咸既豆腐🥺但湯底真係食得出淡淡既豆香架😝同啲料同圖中所示一樣架,值得一讚!🧆 黑椒雞粒 $22我到而家都唔明點解得個幾粒肉都要賣成20幾蚊咁貴🥺就咁食又唔會夠飽,一家要搭其他野☹️不過搭住個豆乳湯呢個就真係好食好多🤣其實雞肉應該冇得輸(?)不過放左成日要凍既都凍晒,如果有微波爐建議大家叮一叮再食🤣
而家戒緊精緻澱粉所以唔食得華御結既飯團🍙
但都有可以食既野同大家一齊試下味😎

🫕 和風豆乳湯 $20
雖然個個減肥/keepfit人士都話好味🤣
而佢既營養成分又真係幾靚仔😀
但我真係講唔出好味兩個字🤣 sorry haha
可能我個人麻麻地咸既豆腐🥺
但湯底真係食得出淡淡既豆香架😝
同啲料同圖中所示一樣架,值得一讚!

🧆 黑椒雞粒 $22
我到而家都唔明點解得個幾粒肉都要賣成20幾蚊咁貴🥺
就咁食又唔會夠飽,一家要搭其他野☹️
不過搭住個豆乳湯呢個就真係好食好多🤣
其實雞肉應該冇得輸(?)
不過放左成日要凍既都凍晒,如果有微波爐建議大家叮一叮再食🤣
2021-03-04 781 瀏覽
有時午餐唔想食太多就會黎呢度貪佢呢度啲野食價錢ok食物質素高午餐可以買一個飯團再跟湯簡簡單單又一餐特別鐘意佢既豆乳雞湯咸咸地又甜甜地仲有一舊舊蔬菜同埋腐竹都幾正喎營養夠又唔會肥美肌也是重點不過講到正一定係飯團紫菜另外包開確保夠曬脆我就最鐘意食汁燒牛肉果隻又係甜甜地牛肉份量都ok 既kagome既雜菜汁都好正㗎又係補充營養之選不得不試最後推薦佢地既粒粒玉子蛋外型已經夠曬得意仲要咁好食強烈推介大家一齊黎try
有時午餐唔想食太多

外型已經夠曬得意
仲要咁好食

強烈推介大家一齊黎try
2021-02-14 454 瀏覽
華御結係早餐之選。我想推介嘅係照燒三文魚扒配明太子沙律飯團。三文魚扒係配搭照燒汁,明太子沙律同埋個燒汁好夾。有少少辣好香口,我整返熱嗰陣食香味十足!唔知你哋鍾意凍食定係熱食呢?
2020-12-13 462 瀏覽
難得勁早翻到公司,一於落sogo行下睇下有咩可以買黎做早餐,落到basement就即刻見到華衘結,同埋有早餐set買,就決定買個飯團仔最中意係佢有得睇卡路里而且味道選擇亦多,岩哂我呢d正值減肥時期既人士~蛋汁安格斯牛肉好好味,一咬開就有香濃既蛋汁,而米亦都粒粒分明,好有咬口我諗唯一缺點係真係太貴啦😂

最中意係佢有得睇卡路里
而且味道選擇亦多,岩哂我呢d正值減肥時期既人士~
我諗唯一缺點係真係太貴啦😂
2020-10-15 520 瀏覽
原本一直覺得華御結嘅出現係飯團界嘅清泉,啲飯夠軟熟~餡料又多~(*´∀`*) 終於唔使再羨慕日本、台灣啲便利店嘅飯團🍙~ 我基本上日日都會食華御結飯團🍙做早餐,但由上個禮拜開始,覺得餡料比以前少左。 一開始以為自己錯覺。直到琴日買埋飯團比細佬個時佢都覺比以前少咗好多餡!!(´-`)變到同7仔個啲飯團差唔多。。 🙁唔知其他客人有無呢種感覺🙁?覺得可以一係連飯都減少,保持返飯同餡嘅比例,一係就加少少價😣
終於唔使再羨慕日本、台灣啲便利店嘅飯團🍙~

唔知其他客人有無呢種感覺🙁?

玉子沙律飯團
2020-06-01 830 瀏覽
分店在香港愈開愈多超適合早餐或者是沒時間吃正餐的時候買除了一般的口味外這是第一次試紅蟹沙律的口味 (約$18)可惜這個沒什麼紅蟹的味道幾乎只吃得到沙律味明明其它口味還蠻不錯的 😑
分店在香港愈開愈多
超適合早餐或者是沒時間吃正餐的時候買
除了一般的口味外
這是第一次試紅蟹沙律的口味 (約$18)

可惜這個沒什麼紅蟹的味道
幾乎只吃得到沙律味
明明其它口味還蠻不錯的 😑
紅蟹沙律飯糰
2020-03-15 772 瀏覽
今日行過銅鑼灣呢一頭見有少少肚餓,知道呢附近冇乜小食食,咁就去咗sogo呢一間買咗個三文魚飯糰,第一次食感覺都唔錯,18蚊嘅價錢嚟到買一個飯糰,我覺得味道可以,同埋價錢亦都接受到,所以如果突然之間好肚餓嘅朋友可以嚟試下呢嚿飯團。