2024-06-16
一直都好鐘意葡國菜,尤其鐘意呢間走傳統路線嘅葡匯咪走雞葡國餐廳,佢依家搬咗新舖,從港鐵佐敦站 D 出口, 行少少就到,非常方便,餐廳環境唔錯,很有葡萄牙風格,餐廳牆上掛著葡萄牙國旗同埋主廚嘅相,侍應態度熱情友善。我哋今次提前訂咗招牌菜-傳統葡國燒乳豬配肥仔炒飯,呢道菜好有驚喜,非常推薦!但要記得系需要預訂先有得食,而份量都可以揀1/4 隻、半隻或全隻,如果一大班朋友聚會就相當岩食全隻,味道周賣相都係一流。1/4隻乳豬,足足4大塊,乳豬皮薄脆又香口,脂肪唔算太多,肉質軟冧入味,炒飯比較濕潤,賣相唔錯,食到鹹肉粒同橄欖,配上沙律,口感層次豐富。澳門殖民地葡國雞 非常有特色,熱辣辣上枱,雞肉嫩滑,配合薯仔、葡國香腸粒,份量滿足。傳統蒜茸蝦好鐘意佢有非常豐富嘅蒜茸,充滿蒜香味,大蝦高質,彈牙鮮甜。📍葡匯咪走雞葡國餐廳Mike’s Chicken Comida De Portugal Bistro尖沙咀松山道15-17號帝寶樓地下D號舖港鐵佐敦站 D 出口, 步行約4分鐘
澳門殖民地葡國雞
傳統蒜茸蝦
好鐘意佢有非常豐富嘅蒜茸,充滿蒜香味,大蝦高質,彈牙鮮甜。
📍葡匯咪走雞葡國餐廳
尖沙咀松山道15-17號帝寶樓地下D號舖