2024-01-04 123 瀏覽
試過菜肉包、鍋貼、蔥花卷、饅頭、蔥油餅,蔥油餅太油,其他都唔錯。我frd鍾意鍋貼,仲帶埋朋友過去買。見到有人評論話唔熟,其實可以同老闆講。間鋪頭已經開左咁耐,都多人幫襯。
  • 鍋貼
2022-10-17 501 瀏覽
唔洗講咁多,呢到D菜肉包係唔熟既,一打開就見到生勾勾既粉紅色,好彩我咬落去果陣FEEL到口感怪怪地,做咩咬唔斷既,望一望先發現到原來未熟,係成件都係生勾勾既粉紅色附近有兩間學校,周不時都見到有D學生哥係呢到買黎食,比佢地食左都唔知點算,如果係中學生都還好,小學生既話就真係好大鑊其實呢間野都唔係第一次架啦,好多時係到買包都會見到未熟,特別係朝早多人買的時段,應該係因為佢地為左出貨快而冇理D包蒸左幾耐咁既鋪頭真係執左佢好過啦,寧願貴少少去後面包點先生買,起碼連鎖店有保證!
2019-07-09 1459 瀏覽
每月一次早上任務前,都會幫襯佢各款包點,大大個、熱辣辣、無花巧、價親民,佢仲有點心同飯賣,好多選擇tim~每月每次我都是係點蔥花卷蔥花卷從熱櫃內取出軟綿綿、少少鹹蔥同火腿粒粒嘅鹹香,為清清哋嘅包帶來更突出的鹹香中間都包有蔥粒同火腿粒,有蔥油香,寡得嚟又有D料比你過吓口癮啲料平均分布啖啖有料到睇相好似唔係好大個,但比起連鎖空氣包,呢個更有質感、吃完是有實在感同存在感的隔離近月開了包X先生,價錢較貴繼續支持樸實小店
每月一次早上任務前,都會幫襯佢
每月每次我都是係點蔥花卷

蔥花卷從熱櫃內取出
軟綿綿、少少鹹
蔥花卷

蔥同火腿粒粒嘅鹹香,為清清哋嘅包帶來更突出的鹹香

啲料平均分布
啖啖有料到

隔離近月開了包X先生,價錢較貴
繼續支持樸實小店
2019-07-07
$6 (早餐)
2019-06-05 738 瀏覽
今朝早起身,平時唔食早餐既我,突然有少少肚餓。落左樓下準備要返工,見到一間野排長龍買早餐,我又去八掛下。價錢都幾平,同埋見到佢係即時包,即時蒸,即時有得食。咁新鮮,一定要試試。生煎菜肉包,一個$5蚊,仲好大個!$10蚊3隻煎餃,都幾抵。仲可以叫埋蒸飯,蘿蔔糕,薄餐,點心,叉燒包,炒面,炒米粉,馬拉糕...不過要早少少去,一遲左去就多人。同埋好快比人買哂,要等好耐先有新出爐,等我聽日早少少起身,試埋其他早餐先!
今朝早起身,平時唔食早餐既我,突然有少少肚餓。

落左樓下準備要返工,見到一間野排長龍買早餐,我又去八掛下。

生煎菜肉包,一個$5蚊,仲好大個!

$10蚊3隻煎餃,都幾抵。

2019-06-05
5 分鐘 (堂食)
$10 (早餐)
2019-05-05 241 瀏覽
5月初一早出去大角咀做嘢天氣只是23度,早上工作最想整個熱辣辣蒸包醒神吓「蒸點」似是街坊小店,餐牌款式甚多除了主打的包點和點心外,亦有焗飯同咖哩飯,價錢仲要只是$2x......真係估佢唔到蒸包放在蒸櫃內,有order就從櫃內取出給客人每個包都蒸得脹卜卜,大大個,熱辣辣啱晒又濕又凍嘅morning吃點了蔥花卷 ($6)貪佢清清地,有啲蔥,又有少少鹹香偶爾咬到火腿粒,更覺鹹鮮和味卷卷層次分明每層都有蔥,所以吃每一啖都有味,唔係只是饅頭麵粉味賣相討好,少少嘅蔥油係呢個花卷嘅靈魂啱晒早上食,唔heavy,又有味支持街坊小店
5月初一早出去大角咀做嘢
天氣只是23度,早上工作最想整個熱辣辣蒸包醒神吓

「蒸點」似是街坊小店,餐牌款式甚多

......真係估佢唔到
蒸包放在蒸櫃內,有order就從櫃內取出給客人
每個包都蒸得脹卜卜,大大個,熱辣辣
啱晒又濕又凍嘅morning吃

點了蔥花卷 ($6)
蔥花卷 ($6)
貪佢清清地,有啲蔥,又有少少鹹香
偶爾咬到火腿粒,更覺鹹鮮和味

卷卷層次分明
每層都有蔥,所以吃每一啖都有味,唔係只是饅頭麵粉味
蔥花卷

賣相討好,少少嘅蔥油係呢個花卷嘅靈魂
啱晒早上食,唔heavy,又有味

支持街坊小店
2019-05-05
$6 (早餐)
蔥花卷 ($6)
2016-12-17 1107 瀏覽
早餐家裡通常沒東西吃,唯有在街邊解決。😔蒸日有$4.5一個的菜肉包或香菇雞包,我選了後者,味道不錯,還是熱的,冬天食簡直是一流!👍🏻😋雞肉很滑,硬度適中,非常好!😍
早餐家裡通常沒東西吃,唯有在街邊解決。😔
雞肉很滑,硬度適中,非常好!😍
$4.5 (早餐)
2016-10-16 857 瀏覽
這店買的食物多數能拿來當早餐。沒有堂食,只能買走。有蘿蔔糕,香菇雞包,餃子,白菜豬肉包。全部都放在蒸櫃裡,有兩個店員負責賣。特別推介蘿蔔糕,味道不錯,不會太粉,也不會太油。
這店買的食物多數能拿來當早餐。
沒有堂食,只能買走。
有蘿蔔糕,香菇雞包,餃子,白菜豬肉包。
全部都放在蒸櫃裡,有兩個店員負責賣。
特別推介蘿蔔糕,味道不錯,不會太粉,也不會太油。
  • 蘿蔔糕
2012-12-22 891 瀏覽
一早諗緊食咩早餐,行過見到有間中式麵包舖,就決定試下,由於太多選擇,我見到有剛剛煎好既鍋貼,我最終決定買鍋貼同至愛既鵪春蛋燒賣,二十蚊兩樣野大件又抵食,!味道ok,鍋貼見住佢地即煎,好新鮮熱騰騰既鍋貼,鵪春蛋燒賣好大粒入面有豬肉同冬姑,下次試下食菜肉包同奶皇包。
一早諗緊食咩早餐
,下次試下食菜肉包同奶皇包
鵪春蛋燒好大粒.正!
鍋貼同鵪春蛋燒超大件
鍋貼
門面
2012-12-22
1 分鐘 (外賣自取)
$20 (早餐)
鵪春蛋燒好大粒.正!
鍋貼同鵪春蛋燒超大件
鍋貼
門面
2012-12-11 473 瀏覽
在附近上堂,想吃點省錢的,便去新開張的「蒸品」買個包 店舖內自設廚房,所以常常有新鮮的包點出爐。人來人往,買包的客人絡繹不絕。買了兩個,分別是奶皇包和生煎椰菜豬肉包,size 比掌心還要大 奶皇包非常鬆軟,可能吃慣流沙包,所以覺得奶皇包的味道不夠濃。生煎椰菜豬肉包,餡料不錯,椰菜爽口,肉汁多到漏出來。不知是否翻煎,包的底部已經焦黑了 大部分包點的定價為 $3~$4,確是便宜划算。看到不少客人外賣盅頭飯,相信水準不俗。
在附近上堂,想吃點省錢的,便去新開張的「蒸品」買個包

$8 (其他)