2024-03-07 23 瀏覽
❣︎西樹泡芙❣︎我諗大家對呢個名都唔陌生💁🏻‍♀️店主嚴選最新鮮,最上等,最時令嘅食材為大家每日焗製新鮮嘅泡芙,今日行過觀塘地鐵站見到不停有人排隊,呢個就係好野嘅鐵證,我都唔執輸買返啲返屋企孝敬下親人,食啲甜野,個人都開心啲😋分別有皇牌,曲奇同經典口味,件件都大大舊超足料👍🏻店員重提醒一個鐘內唔食要放入雪櫃,而每個盒入面都會跟一塊小乾冰,非常貼心🩵❣︎芒果乳酪❣︎$32超酥脆嘅泡芙加埋乳酪餡酸酸甜甜,再加埋我至愛嘅芒果😍一個超滿足嘅小下午茶。❣︎北海道牛奶布丁❣︎$28店員話呢個最多人買,我媽鍾意食牛奶布丁岩晒佢,濃郁嘅牛奶布丁餡,加埋cream細滑甜膩,入口順滑,唔會太甜。❣︎特濃吉士❣︎$22呢個係我老公嘅至愛,雲呢拿吉士味道香濃,食落啖啖爆餡。

❣︎芒果乳酪❣︎$32

❣︎北海道牛奶布丁❣︎$28

❣︎特濃吉士❣︎$22
呢個係我老公嘅至愛,雲呢拿吉士味道香濃,食落啖啖爆餡。

2024-03-07
2024-03-07 38 瀏覽
之前有同事買散水餅或者有新同事加入公司,西樹泡芙都係大熱之選🔥,又時不時有優惠卷,真係好抵食。今日行過觀塘地鐵站見到都忍唔到口🤤,好鐘意佢酥脆鬆化,入面餡料十足,用既都係新鮮、時令既材料,而且口味又多,邊會食厭呀。揀左3個口味同屋企人食。🥰我自己因為鐘意食布甸🍮,所以揀兩款都有布甸既,濃朱古力布甸同北海道牛乳布丁,各自都突顯到朱古力🍫同牛乳🐄既超香濃。抹茶🍵紅豆,濃郁既抹茶加上清甜既紅豆,令我諗返起係日本食既抹茶甜品。間唔中又想食,下次都係買定啲現金卷先。🤣🤣

揀左3個口味同屋企人食。🥰

間唔中又想食,下次都係買定啲現金卷先。🤣🤣
2024-03-04 21 瀏覽
每次學完興趣班都會去買三菜姊妹至愛嘅西樹泡芙番屋企嘆個甜品Time💖今日係觀塘地鐵站門市,買返幾個泡芙俾三菜姊妹食睇佢哋笑得幾甜幾開心,泡菜二家姐至愛朱古力🍫味同芒果味🥭,仲有紫菜大家姐最愛士多啤梨🍓💛芒果乳酪泡芙鬆脆的泡內 有香甜芒果配上香滑乳酪內餡的芒果果肉大大粒🩷士多啤梨乳酪泡芙:大大粒嘅士多啤梨 🍓加上濃郁乳酪連乳酪內餡連鬆脆的泡芙 ,酸酸甜甜,乳酪軟滑散發少女心❣️🤎朱古力三重奏朱古力三重奏 滿足我三個朱古力願望朱古力醬、朱古力忌廉、牛奶忌廉,泡芙鬆脆,口感層次豐富
每次學完興趣班都會去

🩷士多啤梨乳酪泡芙:
散發少女心❣️

🤎朱古力三重奏
朱古力三重奏 滿足我三個朱古力願望
朱古力醬、朱古力忌廉、牛奶忌廉,泡芙鬆脆,口感層次豐富

2024-03-02 28 瀏覽
我幾鍾意食呢間嘅泡芙,因為喺屋企附近有一間分店,所以得閒都會買吓黎食。貪佢口味選擇多,泡芙酥脆鬆化,以甜品嚟講佢亦都唔會太甜。✨白桃乳酪泡芙 $29WHITE PEACH YOGHURT幾多汁既白桃配酸酸甜甜嘅乳酪,係我近期最愛既口味。✨濃朱古力布丁泡芙 $28CHOCOLATE PUDDING 濃郁既朱古力味,但食完唔覺得膩。✨榛子忌廉 $25HAZELNUT CREAM見到係今星期推介所以試吓,榛子果仁味好香。

✨白桃乳酪泡芙 $29
WHITE PEACH YOGHURT
幾多汁既白桃配酸酸甜甜嘅乳酪,係我近期最愛既口味。

✨濃朱古力布丁泡芙 $28
CHOCOLATE PUDDING
濃郁既朱古力味,但食完唔覺得膩。

✨榛子忌廉 $25
HAZELNUT CREAM
見到係今星期推介所以試吓,榛子果仁味好香。

👧🏻😋👅🍽✨靚靚泡芙期間限定黃金款🤲🏻-西樹泡芙 Choux Creme🇭🇰 觀塘港鐵觀塘站KWT 21號舖 🇭🇰-🧁西樹泡芙出名足料豐富, 性價比高; 去地鐵站分店買好多人轉流都好快🧁泡芙放display雪櫃, 好方便即買即入盒就拎得, 但食落個皮都仲好脆, 好香蛋味!-🏅 💰 黃金滿屋 $33💯捉緊新年的尾巴買到新產品! 流心奶黃肉鬆個奶黃係香奶味但唔會太甜, 所以同鹹鹹既肉鬆零違和💯「賀年好賞食」:凡購買黃金滿屋可以加$20加購其他口味一件-🥭 🍑 芒果乳酪 $32白桃乳酪 $29✨兩款都有大大塊鮮果放係乳酪忌廉上面, 鮮果塊清甜多汁, 好睇又好食✨乳酪餡雖然爆棚, 但味道酸酸甜甜唔會太膩
👧🏻😋👅🍽✨

黃金滿屋 $33

🥭 🍑
芒果乳酪 $32
白桃乳酪 $29
✨乳酪餡雖然爆棚, 但味道酸酸甜甜唔會太膩
外賣自取
2024-02-23 18 瀏覽
今日收工,突然地铁站見到放咗好多膨膨嘅泡芙的西树泡芙。食咗一口,軟綿綿嘅泡芙體內竟然滿滿嘅是豐富奶油和濃郁嘅巧克力醬😋口感係正中下懷,一樣 sweet one! 非常推荐!心情都变好了
今日收工,突然地铁站見到放咗好多膨膨嘅泡芙的西树泡芙。
2024-02-23 11 瀏覽
👧🏻芊芊一直都鍾意西樹泡芙 🍮,即使帶返屋企,泡芙都仲保持脆脆嘅口感,外賣完全唔影響口感放工之後毫不猶豫咁走嚟觀塘站嘅呢度買。今次先買咗幾款唔同口味嘅泡芙返屋企試下。芊芊最鍾意食芒果🥭同白桃味🍑~ 同埋佢地今次出咗新產品,咁啱有藉口比自己買晒幾款嚟食🤭✌️1⃣ 流心奶黃肉鬆($33):呢款係新年🧧限定嘅泡芙,上面灑滿咗肉鬆。入面嘅奶黃唔會太甜,而且象徵住「黃金滿屋」,買嚟招待朋友真係好有意頭。2⃣ 白桃吉士($29):呢款泡芙結合咗清甜嘅白桃🍑同濃郁嘅吉士,好math3⃣ 芒果乳酪($28):呢個都係好熱門嘅選擇,芒果🥭新鮮肉厚而且好甜🤭在搭配濃郁又滑嘅乳酪,同埋酥脆嘅泡芙,口感超豐富!每次外賣,店員都會細心咁俾我哋附埋啲小乾冰袋,保持泡芙嘅溫度,重點係拎返屋企食都唔會霖☺️,紙盒都好堅固,唔會變形。下次再買其他口味試下先🤭#甜品 #下午茶 #西樹泡芙 #泡芙 #甜品控 #觀塘美食 #觀塘蛋糕

下次再買其他口味試下先🤭

本身屋企唔係住喺地鐵站附近.所以平時都比較少搭地鐵.而經過地鐵站都會聞到呢間泡芙嘅香味.每次都會忍唔住過去買嚟食.今次見到有新口味即刻買返幾個試吓☺️🔘黃金滿屋即係流心奶黃肉鬆.一咬流心奶黃就爆曬出嚟.再配埋泡芙上面嘅紫菜肉鬆.鹹鹹甜甜又脆口好夾好味😋🔘士多啤梨乳酪🔘芒果乳酪生果夠新鮮唔酸好甜.配埋乳酪忌廉.加埋脆卜卜嘅泡芙無得輸👍🏻本身以為泡芙一定係配甜嘅先好食.今次試咗新出嘅流心奶黃肉鬆.估唔到鹹鹹甜甜嘅口感仲豐富.都好夾好好味😋
本身屋企唔係住喺地鐵站附近.
所以平時都比較少搭地鐵.
而經過地鐵站都會聞到呢間泡芙嘅香味.
每次都會忍唔住過去買嚟食.
今次見到有新口味即刻買返幾個試吓☺️

🔘黃金滿屋

即係流心奶黃肉鬆.
一咬流心奶黃就爆曬出嚟.
再配埋泡芙上面嘅紫菜肉鬆.
鹹鹹甜甜又脆口好夾好味😋

🔘士多啤梨乳酪

🔘芒果乳酪
生果夠新鮮唔酸好甜.配埋乳酪忌廉.
加埋脆卜卜嘅泡芙無得輸👍🏻

本身以為泡芙一定係配甜嘅先好食.
今次試咗新出嘅流心奶黃肉鬆.
估唔到鹹鹹甜甜嘅口感仲豐富.
都好夾好好味😋
外賣自取
2024-02-09 19 瀏覽
新口味泡芙每次經過觀塘都忍唔住會買個,因為最愛佢酥脆鬆化嘅外皮配上香甜嘅吉士醬嘅味道。今次經過見到有新口味流心奶黃肉鬆,忍唔住又要試埋。紫菜肉鬆鹹蛋黃流心泡芙,表面有紫菜碎同埋肉鬆,入面係吉士醬同鹹蛋黃醬 。咬開時內裏的鹹蛋黃吉士醬即湧出來。鹹鹹嘅感覺,同平時食開嘅泡芙感覺好唔同,有新鮮感。榛子Tiramisu手指餅配上榛子醬加上淡淡咖啡嘅香味,Tiramisu 迷可以一試。白桃吉士白桃肉香甜多汁,配上香濃雲呢拿吉士,呢個配搭就係甜甜幸福感,愛甜人士必選。
新口味泡芙

今次經過見到有新口味流心奶黃肉鬆,忍唔住又要試埋。

紫菜肉鬆鹹蛋黃流心泡芙,

2024-02-09 449 瀏覽
小朋友想食甜品, 二話不說放工去 西樹泡芙買返去食。公司附近的觀塘站已有一間, 十分方便。小朋友一直好中意食, 所以今次買下其他款式先。買左3件唔同的味道 :*流心奶黃肉鬆 $33*白桃吉士 $29*榛子Tiramisu $28每次外賣職員都會比埋小乾冰包, 保持溫度, 好貼心, 仲要講解保冷方法。加上紙盒夠硬拎到返屋企都唔會變形。流心奶黃肉鬆新年限定泡芙上面滿滿的肉鬆就算拎到返屋企都係脆脆地, 入面奶黃唔會過甜, 而且寓意 , 新年買黎招呼朋友好有意頭白桃吉士白桃味道清甜, 配合埋吉士味道又唔會被搶去, 白桃清甜加了不少分數榛子Tiramisu平時仔仔食朱古力三重奏, 今次改買榛子Tiramisu, 本身外型已經好吸引, 榛子味濃而香, Cream好滑入味, 泡芙仲微脆咬落好滿足
小朋友想食甜品, 二話不說放工去
西樹泡芙

買左3件唔同的味道 :

*流心奶黃肉鬆 $33
*白桃吉士 $29
*榛子Tiramisu $28

流心奶黃肉鬆

新年限定泡芙上面滿滿的肉鬆就算拎到返屋企都係脆脆地, 入面奶黃唔會過甜, 而且寓意 [黃金滿屋], 新年買黎招呼朋友好有意頭

2024-02-08 35 瀏覽
今日去了觀塘APM食飯,回家途中見港鐵站內有西樹泡芙,突然間又好想食甜品🤭可能差唔多下午茶時間,大家都想食嘢,所以都要排隊。今次見到有新口味推出,黃金滿屋流心奶黃肉鬆$33一個,新年優惠可以加$20 多一件自選口味泡芙🥳即刻買幾個返屋企俾阿媽食。叫咗一個黃金滿屋,鹹蛋黃流心咬一口就流出來,好在買返屋企食😂加埋肉鬆好足料;芒果乳酪泡芙有大大粒芒果肉再加忌廉,感覺清新;另外要咗我最鍾意食嘅朱古力口味,朱古力三重奏,濃郁嘅朱古力味,仲有返幾個層次,外層的朱古力脆皮非常好食😋其實紅豆抹茶布丁同埋特濃朱古力布丁都好吸引,不過下次先再食😊

下午茶
於觀塘吃飯後,正打算坐地鐵打道回府,不遠處就看到西樹泡芙的 poster,自問一向咀饞,所以決定買點回家。新春將至,店內推出了不少賀年禮盒。雪櫃放滿了不同口味的泡芙,非常吸睛。最後我帶了三款泡芙回家,包括:黃金滿屋、流心奶黃肉鬆及芒果乳酪。黃金滿屋泡芙上層灑上肉鬆,內層就是流心奶黃,口感外酥內滑,味道鹹中帶甜,相比一般甜泡芙,個人認為這個更特別,「黃金滿屋」寓意亦非常好,推介。士多啤梨乳酪士多啤梨挺大粒,果肉結實清爽,香味濃郁,甜甜的,配上細滑的奶油乳酪,味道甜甜酸酸,數十秒內便被我ko了。芒果乳酪聽說芒果乳酪一向熱賣,是店內no.1人氣泡芙,泡芙入口香酥鬆脆,內裏放了滿滿的芒果果肉,混合味道微酸的奶油乳酪,令芒果的甜香味上升,非常好吃。

新春將至,店內推出了不少賀年禮盒。

雪櫃放滿了不同口味的泡芙,非常吸睛。

最後我帶了三款泡芙回家,包括:黃金滿屋
、流心奶黃肉鬆及芒果乳酪。

士多啤梨乳酪

芒果乳酪

2024-01-15 60 瀏覽
一向喜愛甜品的,雖然要減肥,但有時真的抵不住誘惑!今天經過觀塘地鐵站,見這間賣泡芙的甜品甚為吸引,顏色鮮艷,又有多種口味選擇,既有普通的原味和朱古力,又有芒果和士多啤梨。最特別的是竟然有Tiramisu和抹茶紅豆,真的看得令人眼花撩亂我選了Tiramisu,食落軟綿綿,芝士味濃,再加上榛子,好食到唔停得口🥰因為和家人分享,也買了士多啤梨和朱古力三重奏。士多啤梨乳酪夠甜不會酸,味道特別朱古力夠濃味,但不會過甜,味道剛剛好朱古力溶化的泡芙,簡直令人😍😍眼見也有其他甜品,例如心太軟、布甸,等我下次再試試

見也有其他甜品,例如心太軟、布甸,等我下次再試試
2024-01-14 33 瀏覽
今晚收工經過地鐵站,就喺西隧泡芙買啲甜品返屋企同屋企人嘆吓!食好嘢梗係要排吓隊,因為呢度選擇都算幾多,而且仲要好好味!朱古力三重奏泡芙內有厚厚的黑朱古力幕絲,合桃果仁,忌廉,連泡芙皮都是朱古力,充滿濃郁的可可香味。榛子Tiramisu泡芙將經典的Tiramisu口味注入了蓬鬆的泡芙之中,每一口都有著咖啡和香甜的味道。北海道牛奶泡芙奶味夠香濃,質感幼滑,泡芙好鬆軟,好味得難以形容。屋企人食完都話下次要再encore !

食好嘢梗係要排吓隊,因為呢度選擇都算幾多,而且仲要好好味!

朱古力三重奏泡芙
榛子Tiramisu泡芙

北海道牛奶泡芙
奶味夠香濃,質感幼滑,泡芙好鬆軟,好味得難以形容。

屋企人食完都話下次要再encore !
2024-01-13 26 瀏覽
這天放工後,我經過地鐵站,看到這間泡芙專賣店,泡芙賣相很吸引,款式也很多,我便決定買回家和家人一起吃濃朱古力曲奇泡芙($22)朱古力很濃郁和曲奇份量恰到好處,兩者的味道都可以品嚐得到,忌廉,十分足料,泡芙榛子泡芙($28)餅乾條脆口,榛子碎很爽口,十分大件芒果乳酪泡芙($32)芒果粒非常鮮甜,乳酪酸中帶一點甜,令人非常開胃,泡芙很鬆軟店員將冰包和泡芙一起打包,確保泡芙嘅溫度,整體來說,泡芙十分足料,十分大件,用料十分新鮮,價錢相對合理
這天放工後,我經過地鐵站,看到這間泡芙專賣店,
泡芙賣相很吸引,款式也很多,我便決定買回家和家人一起吃

濃朱古力曲奇泡芙($22)

榛子泡芙($28)
餅乾條脆口,榛子碎很爽口,十分大件

芒果乳酪泡芙($32)
芒果粒非常鮮甜,乳酪酸中帶一點甜,令人非常開胃,泡芙很鬆軟

濃朱古力曲奇泡芙
芒果乳酪泡芙
榛子泡芙
2024-01-11
$24 (早餐)
濃朱古力曲奇泡芙
芒果乳酪泡芙