2024-07-05
今天由新界走出旺角鬧市,同朋友肚餓5知食乜好,有朋友介紹過這隱世食店,即本上來試吓菜。這𥚃地方闊落,全部設梳化卡位,方便大班人談天說地,牆邊系大窗戶,光源充足,還擺咗好多玩具比客人借來一齊玩樂,超貼心!午市有不同人數套選擇,我們點了𠆤二人套餐。西西里PIZZA個pizza系10寸size,,厚薄適中,又熱又脆,材料有辣肉腸、蘑菇、火箭菜,辣肉腸不會太辣,勁多火箭菜喁!香辣虎蝦海鲜意粉隻虎蝦大大隻,夠新鮮爽口,還有青口、魷魚,用左洋蔥、青椒和秘製辣醬來煮,好惹味和辣度十足,喜歡食辣朋友不要錯過!炸蟹餅一盒6粒,咬落口出煙的!外層鬆脆,內層蟹肉彈牙,配上泰式辣醬汁、好好味!Cappuccino平時cappuccino多數系熱的,今日服務員介紹了凍的給我試飲,還不需加錢,超讚!凍咖啡面層加左簿層咖啡粉,增加了層次感,雖然系凍飲,但不會太甜。百香果椰果紅茶朋友飲了凍百香果椰果紅茶、酸酸甜甜,十分解暑醒胃,系夏天必選飲品之一。服務員全程有禮貌,有問必答,值得嘉許!
西西里PIZZA
香辣虎蝦海鲜意粉
炸蟹餅
Cappuccino
百香果椰果紅茶
服務員全程有禮貌,有問必答,值得嘉許!