餐廳: 銀龍粉麵茶餐廳
資訊:

餐廳: 銀龍粉麵茶餐廳
資訊:

2021-06-08 882 瀏覽
帶小朋友過來呢邊 見呢間野都幾多人 於是入來試試 個麻辣酸菜魚米線 麻辣都唔多夠 啲魚都過得去既 個咖哩雞扒飯 啲咖哩都唔錯 雞扒普通 最出色應該係個海鮮炒烏冬 抄得夠干身 啲烏冬食落口感有咬勁👍👍
2019-06-19 960 瀏覽
放假12點幾先起身,hea 下 hea下甘又到lunch time。 諗住落街是但食個飯。天有不測風雲,又落雨,就懶得行甘遠去食,就近近地落左商場,係商場到解決lunch。叫左個鳳爪排骨飯,有餐湯,有熱飲,凍飲加$3。個餐湯一睇就知伏啦,去親茶記都吾會飲佢啲味精湯,又咸又多油。啲排骨都算多,但個肉質真係好差。我懷疑佢蒸得太耐,見到啲倒汗水多到,成碟都係,搞到啲肉又淋又無味。一個餐加埋凍飲都要成40幾蚊,屋村茶記真係吾值。

叫左個鳳爪排骨飯,有餐湯,有熱飲,凍飲加$3。

啲排骨都算多,但個肉質真係好差。

一個餐加埋凍飲都要成40幾蚊,屋村茶記真係吾值。
2019-04-28 492 瀏覽
今日lunch落左茶記食,食左好邪惡的茶餐。😵😵時菜椒鹽肉排飯,凍飲加$3,熱飲免費。小編叫左凍飲。🥤肉排既份量好多,真係食到啖啖肉。肉下面有兩三條菜,如果佢啲菜多啲就好喇。☺️肉炸得有啲耐,睇到佢啲色水都比較深,就知道炸耐左啲。😅😅不過肉是香口的,食落好脆,肉都吾韌,嫩口。🤩🤩肉排上面啲辣椒葱花用黎送飯食真係一流,辣辣地,認真開胃!😜最後埋單$46,lunch黎講,吾算平都吾算貴。
今日lunch落左茶記食,食左好邪惡的茶餐。😵😵

時菜椒鹽肉排飯,凍飲加$3,熱飲免費。
小編叫左凍飲。🥤

肉排既份量好多,真係食到啖啖肉。
肉下面有兩三條菜,如果佢啲菜多啲就好喇。☺️
肉炸得有啲耐,睇到佢啲色水都比較深,就知道炸耐左啲。😅😅
不過肉是香口的,食落好脆,肉都吾韌,嫩口。🤩🤩
肉排上面啲辣椒葱花用黎送飯食真係一流,辣辣地,認真開胃!😜

最後埋單$46,lunch黎講,吾算平都吾算貴。
2017-04-19 931 瀏覽
中午食飯時候,唔使等位,環境舒適光猛,而侍應招呼速度快有禮貌,有一段時間冇幫襯,再黎試試先叫左個特餐番茄雜菌烏東,湯味只有番茄膏煮嘅湯,冇鮮味,而雜菌就係眼見到嘅金菇同幾條bb菇仔,烏東食左幾啖就食完,連凍飲$40,唔覺有飽嘅感覺,我係普通100磅左右唔大食都覺得唔飽,以前經常幫襯因為永遠唔多人食啱我唔鐘意等位嘅性格,但以前食完係會飽,同冇乜特別要求食物嘅就不過不失啦,以茶記$40-50左右可以接受嘅……但如果厨師再俾多小小心機嘅話就好喇
2017-01-11 638 瀏覽
呢間茶餐廳今次我同朋友去食tea,我地叫左個 XO醬豬頸肉炒公仔麵 同 潮式四寶河首先,那炒公仔麵,麵質適中,平平淡淡,味道還可接受,XO醬炒得均勻。但豬頸肉,肉質稍靱且不夠新鮮嫩滑,數量較少,配上杯熱檸茶,簡簡單單的下午茶算係咁其後,那四寶河,那四寶包括 魚皮餃,豬肉丸,墨魚丸,魚蛋各式只得一粒,分量適中,河粉質感較為普通,配上簡單湯底,清清淡淡,適合喜歡平淡的人士。至於環境,餐飲環境光線充足使人精神且環保寬敞通道闊落,服務送餐速度快速。

2017-01-06
下午茶
2015-04-07 753 瀏覽
最近吃了很多港式的鐵板牛扒餐,去了很多不同的餐廳,是時候寫食評分享一下, 鐵板巨人西冷牛扒、薯菜(黑椒汁) : 牛扒來的時候已經加了些黑椒汁,另外跟來黑椒汁可以自己再加多加少,薯條多,主角的牛扒大塊又厚沒有失望,質地正常,鬆肉粉多少有加罷,羅宋湯不稠不稀,味道不錯,紅蘿蔔多相反湯不是很多,喝幾口就喝完。環境方面,是明亮的及坐得舒適不覺得狹窄或擁擠,服務的侍應阿姐態度不錯亦有效率,cashier 沒有黑著臉。

錯,紅蘿蔔多相反湯不是很多,喝幾口就喝完。

著臉。
熱奶茶
羅宋湯
鐵板巨人西冷牛扒 薯菜(黑椒汁)
羅宋湯
2011-02-14 279 瀏覽
睇完球賽返到屋企已8點, 係商場買份西式A餐外買。份餐價錢$36, 日式燒汁豬扒拼煙肉卷意粉. 餐湯及熱飲, 個份意粉份量竟然得一"註", 比大家樂, 美心D一半份量還少味道更不用提呢兩年已怎少光顧, 今次睇吓有冇改善, 點知.....更差, 相信以後都唔再幫襯。
睇完球賽返到屋企已8點, 係商場買份西式A餐外買。

份餐價錢$36, 日式燒汁豬扒拼煙肉卷意粉. 餐湯及熱飲,

味道更不用提

2011-02-13
外賣自取
2010-06-21 249 瀏覽
2010年5月16日 ( 銀龍粉麵茶餐廳 - 1 ) 天朗氣清的日子,大澳行之前奏,出發前,我倆先到銀龍來個早餐。選了這裡的精美早餐,沙嗲牛肉、煙肉公仔麵及雪菜肉絲煎蛋米粉,飲品要了熱鴛鴦及熱奶茶。沙嗲牛肉、煙肉公仔麵,嗦滿沙嗲汁的疏打牛,軟腍夠味,煙肉香脆美味,公仔麵也對辦。雪菜肉絲煎蛋米粉,雪菜肉絲味道可口,煎蛋老了些,米粉腍滑合適好吃。熱鴛鴦及熱奶茶味道ok,一般水準。因時間尚早,客少,坐得清靜又舒服,食物一般啦,各樣ok啦,吃飽後,起錨了!
2010年5月16日 ( 銀龍粉麵茶餐廳 - 1 )
選了這裡的精美早餐,沙嗲牛肉、煙肉公仔麵及雪菜肉絲煎蛋
米粉,飲品要了熱鴛鴦及熱奶茶。
熱鴛鴦熱奶茶味道ok,一般水準。

餐牌
沙嗲牛肉、煙肉公仔麵
雪菜肉絲煎蛋米粉
2010-05-16
$20 (早餐)
餐牌
不過呢排轉差左湯麵早餐用滾水做湯底,淡茂茂不旦只d水好似係用生熟水黎煮我食完個肚重有d肚痛,頭一兩次都以為自己身體出問題(因為之前係度食都無事)後來食多幾次,發現起因真係呢度d湯麵(因為我去其他餐廳食係無事既)後來問番屋企人,佢地都有同樣既情況,可見吾關我身子弱既事。另外d奶茶質素都差左好多,我已經叫個侍應,叫個水吧師傅沖奶茶沖好d,不過沖出黎都吾多覺有好到以前覺得果度附近既奶茶,最好飲既係呢間,估吾到家下為左縮皮,d野搞到甘.....
不過呢排轉差左
湯麵早餐用滾水做湯底,淡茂茂不旦只
d水好似係用生熟水黎煮
後來問番屋企人,佢地都有同樣既情況,可見吾關我身子弱既事。

$25 (早餐)
2008-06-08 62 瀏覽
去左呢間銀龍點左個午市特價餐搖柱肉絲炒麵 + 羅宋湯 + 奶茶$32搖柱是很細細粒的成碟炒麵份量好像真的比以前少了(可能原材料貴左)不過個男經理的服務太好我食淨少少 拿紙巾抺咀時他就眼明手快拿走我的食物我說未食完 好在他都肯說對不起個男經理以前一直係度做中間有一段時間唔見左佢 佢自己話比人調走左至於食物方面我一直覺得佢有茶餐廳中上級數但平價下茶餐貴了 款式又少了又係個句原材料貴左掛
去左呢間銀龍
點左個午市特價餐
搖柱肉絲炒麵 + 羅宋湯 + 奶茶
搖柱是很細細粒的
成碟炒麵份量好像真的比以前少了
(可能原材料貴左)
不過個男經理的服務太好

但平價下茶餐貴了 款式又少了
又係個句原材料貴左掛
(非會員)
2007-05-04 69 瀏覽
好內冇去呢間餐廳食飯,見佢岩岩裝修完,米入去睇下有乜好食.環境到ok,D野食到唔係好貴,食物放面到ok,但係D樓面到唔係做野,個個係道玩,溝笑又大大聲,叫人落單,等成分鐘先有人理.
2006-12-21 53 瀏覽
顧客吸煙既問題依然無改善...最近奶茶差左......奶多茶少......d包餐又快賣晒......
顧客吸煙既問題依然無改善...
最近奶茶差左......奶多茶少......
d包餐又快賣晒......
(非會員)
2006-11-11 48 瀏覽
無煙工作間o既意思係"員工唔食煙",而唔係D客,如果D客都唔食得o既叫"全店禁煙"!
2006-05-15 52 瀏覽
食過附近幾間,呢間d奶茶算係最好架啦。早餐有10蚊麵包餐算幾抵。可惜無士多套餐。下午茶時段有d抵食既炒粉麵套餐,款式多,推薦!侍應服務就一般啦,之於d客食煙,吾見d職員阻止,一直都見有呢個問題,餐廳係呢方面留意下啦。
食過附近幾間,呢間d奶茶算係最好架啦。
早餐有10蚊麵包餐算幾抵。可惜無士多套餐。
下午茶時段有d抵食既炒粉麵套餐,款式多,推薦!
2005-11-26 71 瀏覽
尋日同d同事去食飯, 大家都叫快餐雞扒+煙肉飯+湯落order時, 叫左個assistant supervisor落單, 一路落又一路問其他人幾多位呀..2位個邊. 頂...係唔係落緊單ga, 好唔掂. 足足寫左成分鐘order.d野食黎啦, 我叫既忌廉湯勁咸...嘔. 食食下野都俾個manager撞到我. 呢到明明寫左無煙工作間, 但好多食客都食煙. 真係搞笑
尋日同d同事去食飯, 大家都叫快餐雞扒+煙肉飯+湯
呢到明明寫左無煙工作間, 但好多食客都食煙. 真係搞笑