2021-05-13 722 瀏覽
未食過咁難食既韓國野 想中伏就去食啦價錢仲要吾算平 杯蜜蜂柚子梳打都可以冇味佢個2019入圍必食點黎?另外佢仲keep住有人入黎食 真係諗吾明 除左佢係黃店 諗吾到仲有咩可取之處
未食過咁難食既韓國野 想中伏就去食啦

價錢仲要吾算平 杯蜜蜂柚子梳打都可以冇味
在官塘工廠區搵食,找到小店韓國料理 - 韓家。餐廳內,播放南韓MTV,BTS、LOOΠΔ。環境一般,食物一般,支持小店。韓式烤牛肉飯 $68,烤牛肉OK,韓式就是碟邊的配菜,芽菜、紅蘿蔔絲、泡菜、紫菜。韓式泡菜炒飯 $50,不太辣,味道一般。嫩豆腐湯配白飯 $65可以追加小食,韓式炸雞,加$18, 可以揀甜辣醬或 柚子蜜醬,OK;韓式泡菜煎餅,加$18,不好吃。總評味道:一般;環境:一般;服務:一般;衛生:一般。
在官塘工廠區搵食,找到小店韓國料理 - 韓家。

韓式泡菜炒飯 $50,不太辣,味道一般。

嫩豆腐湯配白飯 $65

韓式泡菜煎餅,加$18,不好吃。

總評
味道:一般;
環境:一般;
服務:一般;
衛生:一般。

2021-05-04 547 瀏覽
是日想同朋友飲兩杯傾下計見呢間韓國店有韓啤同真露就揀左呢間呀點知....到點菜時STAFF先話而家無酒賣......(唔知係暫時定長期)結果點左~泡菜炒豬肉呢個幾惹味呀豬肉係豚肉有骨既個泡菜汁幾香份量都合格~水冷麵呢個係好耐前見朋友話好食想試好耐原來有冰塊0係麵上面麵既質感同平時韓國麵唔同比較粘味道就少少酸湯底清清地咁真係好個人口味應該有人好鍾意有人好唔鍾意呀
是日想同朋友飲兩杯傾下計
見呢間韓國店有韓啤同真露
就揀左呢間呀

點知....
到點菜時STAFF先話而家無酒賣......
(唔知係暫時定長期)
結果點左

真係好個人口味
應該有人好鍾意有人好唔鍾意呀
2021-04-19
2021-04-25 621 瀏覽
〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️🍲韓家八色拌飯 $55 +5要牛肉🍗韓式炸雞 甜辣汁 $18🍹凍柚子蜜 $3〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️經過觀塘駿業里又想食下野,就去左circle k前少少嘅海日升中心嘅呢間黃店🍲韓家八色拌飯 $55 +5要牛肉呢個真心幾飽肚,有牛肉、蛋、紅蘿蔔、青瓜、芽菜、泡菜,配菜有馬鈴蘿、酸青瓜、芽菜,個辣醬有特登另上,等客人自己調味呢點幾好,我幾鍾意呢個飯,btw個蛋係全熟嘅,唔會有蛋汁,完全唔會影響個飯🍗韓式炸雞 甜辣汁 $18$18有3大嚿,熱辣辣,佢似係炸雞球多過我地平時食開嘅韓式炸雞,只係加左啲韓式辣醬喺面,食落好滑,以韓式炸雞嚟講有啲失望,但以普通炸雞嘅話,好好食又滑又有肉汁🍹凍柚子蜜 $3正正常常,賣相幾靚#sorriso_九龍 #sorriso_觀塘〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️📍 韓家韓國料理觀塘駿業街56號中海日升中心1樓G號舖🕑Mon to Sun 11:30~16:00; 18:00~22:30〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️

🍲韓家八色拌飯 $55 +5要牛肉

觀塘駿業街56號中海日升中心1樓G號舖

韓家八色拌飯
韓家八色拌飯
2021-04-21 3883 瀏覽
今日過咗觀塘,唔知食咩好,某社交平台見到一間有得食炸雞放題!就試一試啦😂😂我哋就揀咗$138任食再加$15任飲,炸雞方面佢就有6款,要讚佢可以點0.5份(3件),唔使同一隻味食太多件,一於試晒佢唔同嘅味道😘😘~~~炸雞~~~雞件就碟碟都一樣,只係配上唔同嘅醬汁!傳統甜辣汁:小辣夠晒嘢未😄😄柚子蜜糖汁:甜得來有柚子嘅香味😊😊醬油香蒜汁:普通好味😃😃香濃芝士汁:芝士味好出,好香口🙂🙂辣汁芝士汁:唔辣又冇乜芝士味失色咗少少😶😶牛油蜜糖汁:只係食到蜜糖味🥺🥺~~~小食~~~泡菜煎餅:煎得幾香脆,有泡菜味🤗🤗辣炒年糕:失準!辣味還辣味、糕還糕,沒有彈性🤥🤥~~~田園沙律🥗~~~沙律嘅菜都非常新鮮,兩個都好味😋😋芝麻醬:芝麻醬份量適中👍🏻👍🏻韓式沙律醬:放左韓式紫菜,有兩個層次,更好味😊😊呢個價錢食到呢個質素我真心覺得滿足🥰🥰
~~~炸雞~~~
雞件就碟碟都一樣,只係配上唔同嘅醬汁!
傳統甜辣汁:小辣夠晒嘢未😄😄
柚子蜜糖汁:甜得來有柚子嘅香味😊😊
醬油香蒜汁:普通好味😃😃
香濃芝士汁:芝士味好出,好香口🙂🙂
辣汁芝士汁:唔辣又冇乜芝士味失色咗少少😶😶
牛油蜜糖汁:只係食到蜜糖味🥺🥺

~~~小食~~~
泡菜煎餅:煎得幾香脆,有泡菜味🤗🤗
辣炒年糕:失準!辣味還辣味、糕還糕,沒有彈性🤥🤥

~~~田園沙律🥗~~~
沙律嘅菜都非常新鮮,兩個都好味😋😋
芝麻醬:芝麻醬份量適中👍🏻👍🏻
韓式沙律醬:放左韓式紫菜,有兩個層次,更好味😊😊

呢個價錢食到呢個質素我真心覺得滿足🥰🥰
2020-10-11
2021-04-19 465 瀏覽
我真係成世人都未食過咁難食既韓國野,仲要個四人餐既份量仲少過一人份魷魚無魷魚味,得d咸水味kimbap明明一條就好心用個長方形盒裝啦,搵個圓兜裝住到我開個陣已經變哂形d料又甩哂出黎仲要d野食黎到係凍到好似係雪櫃拎出黎咁可唔可以對食物有返少少尊重?

魷魚無魷魚味,得d咸水味

仲要d野食黎到係凍到好似係雪櫃拎出黎咁

可唔可以對食物有返少少尊重?
外賣送餐
一坐低就唔太滿意,座位與枱之間太逼迫。上菜速度正常,但食物不夠熱度,大減分。整體黎講,食物太普通,服務一般。服務質素欠佳,埋單混亂,找錢要等5分鐘,明明有3個侍應企係度。
一坐低就唔太滿意,座位與枱之間太逼迫。
上菜速度正常,但食物不夠熱度,大減分。

整體黎講,食物太普通,服務一般。

2021-04-13 437 瀏覽
等外賣時間過長!! 50分鐘 完全接受唔到!!!嗌外賣諗住快食. 已經預早落order. 去到餐廳問個staff有未, 佢話仲要等多陣, 因為前面仲有張單, 話有嘅時候會攞出餐廳叫number. 個時已經等左半個鐘. 好我等. 一路等 見到好多等堂食嘅人已經有位. 繼績耐心等. 等下等下 連岩岩堂食有位入去餐廳嘅人都開始食緊. 再過20分鐘, 都冇人拎外賣出黎. 淨係見到出餐位不停出堂食🙄🙄 再等落去唔係辦法 我都要番工. 我入去餐廳問我個order 得未, 個staff 望兩望, 係枱面拎起袋已經pack 好嘅外賣. 眼見其實枱面有好幾袋pack好左嘅外賣, 點解可以唔拎出去俾人🤷🏻‍♂️🤷🏻‍♂️ 門口有好幾個都係嗌外賣等左好耐同問左好多次. 五分鐘路程, 終於番到公司可以開餐. 本生已經對外賣食物質素冇要求. 但係個飯係凍完全唔ok🙄🙄🙄 個炸雞同冇炸冇分別😑😑只希望餐廳可以改善人手問題 同埋唔好淨係出堂食食物. 做唔到甘多order 我唔介意你一早取消order.
等外賣時間過長!! 50分鐘 完全接受唔到!!!

2021-03-25 705 瀏覽
咁岩想食下韓國野,經過門口見到算係有人排隊以為應該幾好食啦,仲要係黃店就諗住支持下。點知!完全係伏到一個點,食物質素差到一個點 ,賣相同味道都唔掂...叫左 鐵板芝士炸雞拉麵$98同埋辣炒雞肉飯$72 ,個炸雞完全唔炸,冇味,係上面吱一堆韓式辣醬就想掩飾難食冇味? 炒雞先正 ,幾粒雞加pat 洋蔥就盛惠$72,雖然唔加一,但唔會再想幫襯。希望唔好以為黃店就可以整堆咁難食嘅野出黎招呼客人,中伏只會中一次,想生意長久應該作出改善!
2021-03-18 643 瀏覽
味道是很好的,外賣韓式牛肉飯都好抵 40蚊,OpenRice 落單再有折 只是$32,平時堂食質素也可以,但今天外賣飯卻是冷冰冰、份量也很少,而紅棗茶更是沒有味道非常淡,失望

紅棗茶
2021-03-18
30 分鐘 (外賣自取)
午餐
2021-03-02 1247 瀏覽
我地試左佢既外賣自取2人餐($198),先講結論💬好抵食啊~飽到食唔晒呀!🤧2人份量黎講真係超多,幾大食既你都肯定夠食!😝外賣竟然跟埋韓式前菜,好貼心💕今次係薯仔,好淋好入味!呢個幾好食😋✅泡菜煎餅 🌟2.5/5分煎餅超多塊😱~完全係平時散叫既份量,味道普通,略嫌厚粉左少少😜✅韓家無骨炸雞(半份)(甜辣) 🌟4/5分有6大舊炸雞,係6大舊‼️‼️痴線跟本又係主食既份量...小食黎講真係好多@@炸雞juicy🤤醬汁可揀甜辣/柚子,前者惹味外賣都仲熱辣辣脆卜卜! 抵讚👍🏻如果肉質再嫩啲就更好😳基本上細食既朋友食完煎餅同炸雞就夠飽...😂但其實套餐除左上述2個小食之前,仲有2個main!🤯✅嫩豆腐湯配白飯 🌟3/5分見到咁大碗已經有啲驚😨...呢個湯就無乜特別,內有泡菜、豆腐等,微辣﹐撈飯食不過不失~✅韓式烤肉飯(牛) 🌟3.5/5分呢個都係份量十足,烤肉充滿油香,非常惹味😋只係略嫌部份有啲韌>< 太陽蛋煎得靚仔,送飯一流!☺️仲有豬/雞/蔬菜可以揀添韓家雖然唔算超正宗同世界級美食,但唔使二百4款野食仲跟2罐野飲真係完全收貨了😋👍🏻👍🏻男朋友仲話建議可以減啲份量,驚佢無錢賺啊🥺嗚良
韓式前菜(薯仔)

✅泡菜煎餅 🌟2.5/5分

✅韓家無骨炸雞(半份)(甜辣) 🌟4/5分
韓家無骨炸雞(半份)(甜辣)

✅嫩豆腐湯配白飯 🌟3/5分
嫩豆腐湯配白飯

✅韓式烤肉飯(牛) 🌟3.5/5分
韓式烤肉飯(牛)

韓家雖然唔算超正宗同世界級美食,但唔使二百4款野食仲跟2罐野飲真係完全收貨了😋👍🏻👍🏻男朋友仲話建議可以減啲份量,驚佢無錢賺啊🥺嗚良心黃店,唔通真係搞手只求打個和⁉️🤨

題外話💬雖然依加晚市開返堂食,但係韓家6點後仍然不設堂食架😇大家等外賣記住唔好行入去餐廳啦,咁樣出行就夠晒安心啦🤭~
韓式前菜(薯仔)
韓家無骨炸雞(半份)(甜辣)
韓式烤肉飯(牛)
價錢同質素完全不成正比,外賣自取冇比前菜。唔想中伏就千祈唔好幫襯。粉絲完全冇炒過,一pat一pat。啲飯唔知有冇擺咗半個鐘。根本唔知食緊乜嘢。杯柚子蜜仲淡過水。唔好話冇提醒大家。如果真係要幫襯,建議大家淨係食三十幾蚊嗰個。平同貴嘅份量根本上差唔多。如果佢冇畀前菜根本就同三十幾蚊嗰個差唔多,仲少咗份炸雞。外賣自取要有心理準備要喺現場再等多半個鐘。明明早咗成個鐘落單,竟然一個半鐘後先有得攞。以上係個人經歷,信者得救。

如果佢冇畀前菜根本就同三十幾蚊嗰個差唔多,仲少咗份炸雞

以上係個人經歷,信者得救。
2021-02-18 843 瀏覽
上次食唔到lunch set 🙈今日早左收工 終於買到啦!外賣要等半個鐘 但店鋪門外有啲櫈坐所以都等得都幾舒服🪑🪑見到menu好多野 想咩都想試少少😋所以就買左兩個lunch🐥 只係三十蚊就有個lunch set 超抵!💛韓式烤肉炒粉絲(牛) 配甜辣炸雞- $40 💛泡菜煎餅配辣汁芝士炸雞 - $35[包飲料]泡菜煎餅比裝汁個樽夾到扁晒😂雖然口感無咁好 不過都係咁好味今次個火喉控制得唔錯 兩邊都無煎燶🍳而辣汁芝士嗰個 比較重芝士粉味食落會比較乾🧀🧀 同埋唔太辣🌶🌶如果係拉絲芝士就更好啦😍兩個醬汁相比我會鐘意甜辣汁多啲依加透過OpenRice買外賣仲有9折‼️三十幾蚊咁豐富 真係好抵食呀💛
上次食唔到lunch set 🙈
今日早左收工 終於買到啦!
外賣要等半個鐘 但店鋪門外有啲櫈坐
所以都等得都幾舒服🪑🪑
見到menu好多野 想咩都想試少少😋
所以就買左兩個lunch🐥
只係三十蚊就有個lunch set 超抵!

💛韓式烤肉炒粉絲(牛) 配甜辣炸雞- $40 [包飲料]

兩個醬汁相比我會鐘意甜辣汁多啲

依加透過OpenRice買外賣仲有9折‼️
三十幾蚊咁豐富 真係好抵食呀💛
2021-01-24 701 瀏覽
近排成日睇韓國綜藝節目《新西遊記》🐒睇到好想好想食韓國野😂今日係觀塘收工就簡左呢間外賣試下。收工時間大概4點 諗住嗌少少醫下肚🔅韓式炒年糕(甜辣汁)- 年糕好煙韌 好有咬口好正😆 不過個汁就麻麻 唔好睇色水好鮮好結但其實無乜味 得少少辣味 唔甜唔咸好寡。好似無味道既汁加左少少辣椒粉,搞到成個年糕淡茂茂。🔅泡菜煎餅 - 泡菜煎餅幾好食,酸酸咸咸。煎得幾香口,唯獨反面煎得比較燶,好彩冇影響到個味道。另外仲配一個汁,沾左汁食仲好味呀😋😋P.S Order嗰時太肚餓無留意到佢地6點先營運番 白白等左2個鐘先拎到外賣 大家外賣嗰陣記住留意番 唔好好似我咁蠢呀😂‼️
近排成日睇韓國綜藝節目《新西遊記》🐒
睇到好想好想食韓國野😂
今日係觀塘收工就簡左呢間外賣試下。
收工時間大概4點 諗住嗌少少醫下肚

韓式炒年糕(甜辣汁)

2021-01-16 954 瀏覽
小編同男友同埋男友爸爸三人去食,叫左一個芝士年糕、韓式拉絲農夫包、無骨韓式炸雞(甜辣+柚子蜜糖各半份)。因為食完之後都唔夠飽,所以之後再叫左個韓式蟹子紫菜拌飯。首先講左個芝士年糕先,個芝士年糕超稔,完全無年糕應有既煙韌同口感,結果一咬就爛,都唔知煮左幾耐。因為都待左十五分鐘先上第一樣菜,會有啲期待下,結果個年糕得表面係熱既,入面係暖暖地,叮番熱佢都算啦,都要等成十五分鐘。之後,第二道菜係韓式拉絲農夫包,食完個年糕差唔多到個農夫包,農夫包面既餡料都係暖暖地,有拉絲,但味道好一般。然後,就到炸雞。炸雞係即炸既,本身個炸雞都有醃過。柚子蜜糖汁都唔錯,如果唔怕甜既都可以叫,另一個甜辣就好似平時食開既甜辣醬淋上去,不過食完都有D油膩。因為我地三個食完都唔夠飽,所以最後都叫多左個韓式蟹子紫菜泡飯。最快上菜係呢個,五分鐘都唔洗。個飯有麻油香,同埋好多紫菜,都唔錯既。服務方面,態度好差,好似好趕時間,當時無乜客人,大概滿左一半左右。個女侍應長期都同個男侍應傾計,叫佢過黎落單就黑我面。環境方面,佢電視一直播韓文歌,但都係比較舊既歌,同埋黎黎去去都係哥幾首。一入到去有幾句香港人加油,但係以禁既食物質素,同

然後,就到炸雞炸雞係即炸既,本身個炸雞都有醃過。柚子蜜糖汁都唔錯,如果唔怕甜既都可以叫,另一個甜辣就好似平時食開既甜辣醬淋上去,不過食完都有D油膩。

一入到去有幾句香港人加油,但係以禁既食物質素,同埋禁樣既服務態度,唔會再有下次。
  • 韓式蟹子紫菜拌飯