2025-01-05 1082 瀏覽
日本拉麵百吃不厭,要食就要去正宗日本人開設的拉麵店,位於灣仔的「黑龍」,2014年開業,要排隊是常態。幸好面積並非迷你,大概有20個位,星期五中午1:15去到,大概等30分鐘,睇吓餐牌揀定食物,時間好快就過。主打豚骨湯,是一般香港人最喜歡的湯頭味道;當然仲有其他變奏,例如白雞鹽、桜海老、魚介醬油及牡蠣山椒等。肉的配料亦不只叉燒,仲有牛筋、三枚肉,看來非常受歡迎,等位期間已經有一些口味沽清!記得留意每月限定優惠,我們馬上在社交平台追蹤,即送一人一只吉列大蝦,新鮮酥脆,千祈唔好錯過!我們選擇了兩個麵及三款小食分享:牡蠣山椒辛味噌拉麵 $160沖繩鹽味豚骨拉麵 $90 加紫菜 $15餃子 $40炸雞 $40章魚燒 $25兩款拉麵湯頭各有特色,分別是紅白湯頭相映成趣!山椒辛味辣辣地惹食慾,再加上肥嘟嘟的三粒牡蠣,愈食愈滋味!鹽味豚骨有著澎湃的肉香,濃稠的口感,必定夠飽肚。至於麵質亦一流,柔軟有韌性,而且非常掛汁;豚肉肥瘦均勻,唔嚡口。溫泉蛋同樣是不敗之作。餃子外脆內軟,炸雞皮脆肉嫩,有圖為證,見照片都知道白滑。傳統日式拉麵店佈置,很有氣氛,值得再訪,下次就要早啲到。
吉列大蝦
我們選擇了兩個麵及三款小食分享:
牡蠣山椒辛味噌拉麵 $160
沖繩鹽味豚骨拉麵 $90 加紫菜 $15
餃子 $40
炸雞 $40
章魚燒 $25
鹽味豚骨有著澎湃的肉香,濃稠的口感,必定夠飽肚。
沖繩鹽味豚骨拉麵
至於麵質亦一流,柔軟有韌性,而且非常掛汁;
牡蠣山椒辛味噌拉麵
豚肉肥瘦均勻,唔嚡口。
溫泉蛋同樣是不敗之作。
餃子外脆內軟,
炸雞皮脆肉嫩,有圖為證,見照片都知道白滑。
傳統日式拉麵店佈置,很有氣氛,值得再訪,下次就要早啲到。
2025-01-03
吉列大蝦
沖繩鹽味豚骨拉麵
牡蠣山椒辛味噌拉麵
晚上我來到了灣仔的黑龍拉麵吃晚餐。這是一家自2014年開業的正宗日本拉麵店,由日本人經營,讓人對其料理的正宗性充滿期待。😆在店外的海報上,我注意到每個月都有不同的優惠活動。這個11月的優惠是,只要追蹤他們的社交平台,就可以免費獲得一隻吉列蝦。 😍menu長這樣 ☺黑龍豚骨拉麵湯底是由豚骨熬製而成,散發著濃郁的香氣。湯底的味道非常鮮美,喝上一口,感受到豚骨的濃厚與滋補。😚裡面配有新鮮的葱、洋蔥、叉燒和荀,葱的清香與叉燒的肉質相得益彰,麵條的口感也很彈牙,很讚!! 雞皮餃子外皮金黃色,內餡鮮嫩多汁,搭配上檸檬汁的清香,讓整體口感更加清新。餃子皮薄餡多,搭配醬油,餃子的風味更加突出。炸雞外皮金黃酥脆,內裡的肉質鮮嫩多汁,搭配沙律醬,增添了一絲清新的口感,減少炸雞的油膩感。章魚燒 燒汁味道濃郁,章魚的鮮味十足,搭配上特製的醬汁和柴魚片,味道更加豐富。牡蠣山椒辛味噌拉麵很少見到有拉麵配上牡蠣,牡蠣的鮮味與辛味噌的濃郁相得益彰,讓整碗拉麵的風味更加豐富。叉燒的肉質柔軟,溏心蛋的蛋黃流心,搭配葱的清香,簡直是絕配!!
晚上我來到了灣仔的黑龍拉麵吃晚餐。

menu長這樣 ☺

黑龍豚骨拉麵

雞皮餃子

餃子
皮薄餡多,搭配醬油,餃子的風味更加突出。

炸雞

章魚燒

2024-11-15
10 分鐘 (堂食)
  • 炸雞
  • 山椒辛味噌拉麵
灣仔 📌 黑龍拉麵🍜 猛龍過江📍灣仔 • 日本人主理拉麵店 🍜黑龍拉麵 🍜 於灣仔 2014年開業 🥢 日本人開設正宗拉麵店,門口經常都有人等枱,今日收工特登過來已經晚上八點幾,門口仍然有人等緊,好彩等一陣就入到枱啦 ✌🏻🐽黑龍豚骨拉麵 $90黑龍豚骨拉麵係人氣之選。湯底豬骨味濃郁,但不鹹不膩,湯底真係好出色。配料有荀、蔥、洋蔥、紫菜同叉燒,麵質是幼身一條條,可以因應個人喜好,選擇軟口感軟硬。🐔白雞鹽味拉麵 $90白雞湯雞味濃郁,相對豚骨拉麵湯底會無咁“ 杰 ”身,呢款拉麵微曲,口感似幼版公仔麵,而且非常掛湯,慢煮雞叉燒肉質嫩滑,溏心蛋蛋白口感滑嫩,蛋黃呈流心,食一粒真係唔夠喉。🍺 SUNTORY 生啤 + 餃子 $90神泡啤酒醇香,配上外層薄脆餃子,肉汁juice 又香口,佐酒一流的小食。🧆 章魚燒 $30章魚燒外層輕脆內軟,唔太多粉,內裏章魚粒爽彈,近乎大阪風味,只係相對細粒少少,但對我嚟講細細粒容易食 😝可以一口一粒。🐙 燒魷魚一夜干 $50見到隔離枱 order,為食嘅我又點一份🤭 魷魚有鮮味,有嚼勁,有越食越鮮甜的味道。📲每月都有限定優惠10優惠: Follow 社交平台 即
灣仔 📌 黑龍拉麵

🧆 章魚燒 $30
🐙 燒魷魚一夜干 $50
📲每月都有限定優惠
10優惠: Follow 社交平台 即送1客雞軟骨餃子 🥢
雖然係店員送嘅,但我想講呢個係我私心推介 🖤 餃子內的粒粒雞軟骨好有口感。
⊹⊰⁠⊹⊰⁠⊹⊰⁠⊹⊰⁠⊹⊰⁠⊹⊰⁠⊹⊰⁠⊹⊰⁠⊹⊰⁠⊹⊰⁠⊹⊰⁠⊰⁠⊹⊰⁠⊹⊰⁠⊹⊰⁠⊹⊰⁠⊹⊰⁠⊹⊰⁠⊹⊰⁠⊹⊰⁠⊹⊰⁠⊰⁠⊹
餐廳 🥢【 黑龍拉麵 】
店址📍 灣仔汕頭街29號地舖
均消 💰 $190@
⊰⁠⊹⊰⁠⊹⊰⁠⊹⊰⁠⊹⊰⁠⊹⊰⁠⊹⊰⁠⊹⊰⁠⊹⊰⁠⊹⊰⁠⊹⊰⁠⊹⊰⁠⊰⁠⊹⊰⁠⊹⊰⁠⊹⊰⁠⊰⁠⊹⊰⁠⊹⊰⊰⁠⊹⊰⁠⊹⊰⁠⊹⊰⁠⊰⁠

2024-10-09
  • 雞軟骨餃子
2024-09-07 3825 瀏覽
灣仔依間「黑龍拉麵」由日本人開設及打理🇯🇵日本拉麵師傅都識講少少廣東話㗎💬由2014開店至今,原來已經係10年老店🎏Menu除咗拉麵、沾麵選擇多之外,更加意想唔到嘅係小食都有好多款😉每一款都好吸引🤩本來菜式已經好高CP值,仲要店內有提供免費凍水🧊同埋職員上菜、收碟嘅速度都好及時⏰加上無收取加一服務費❌所以我都幾鍾意依間餐廳💯.櫻海老沾麵(小份)🍜凍麵麵條口感粗身、煙韌😆櫻海老湯底表面鋪滿櫻花蝦🦐香蔥,採用櫻花蝦湯底、豚骨湯底製作🥣飲落帶有蝦膏味道😋配料有溏心蛋、辣木耳、酸筍、辣木耳😍.黑龍豚骨拉麵🥢採用直身幼麵製作硬麵,容易掛湯,叉燒肉質肥瘦均勻🐖豚骨湯底味道濃郁、不會太鹹😌配以秘製辣椒醬食用,飲落好惹味🤤配料包括有酸筍、青蔥、紫菜、洋蔥🧅.胡椒鹽味叉燒🥩表面鋪滿胡椒鹽,兩塊叉燒都好大塊,媲美厚切豬扒🐷油脂部份食落入口即化,瘦肉部份雖然肉質厚身🥲但因為採用炙燒形式烹製🔥肉質食落一點都不乾柴,反而好Juicy😱.雞皮餃子🥟表面鋪有胡椒鹽,採用高溫炸雞皮🐓將雞皮油份全部迫出,令到雞皮口感香脆😝但食落不油膩,雞肉餡料肉質紮實,肉味濃香💯配以檸檬汁食用🍋味道清爽💦章魚燒🐙表面鋪滿木魚花🐟香草🌿

章魚燒🐙表面鋪滿木魚花🐟香草🌿燒汁、美乃滋😍口感外脆內軟,章魚彈牙,好飽滿😛
炸雞🍗即叫即炸,好大件👍🏻雞件口感外酥,薄脆內嫩滑,內有肉汁😛雞肉醃得味道鹹香,配以蛋黃醬食用,味道更佳🥚
明太子飯🍚珍珠米口感軟硬適中,配以明太子、紫菜食用,味道鹹鮮😬
麻油味炒筍🤎竹筍口感爽脆😙配以香蔥、黑椒🧂麻油、辣椒油食用🌶️香口、麻香帶辣
玉子🍳原隻半生熟玉子,略嫌流心度稍遜🥺食落蛋香味濃😗
  • 炸雞
  • 叉燒
  • 櫻海老沾麵
  • 玉子
  • 黑龍豚肉拉麵
  • 沾麵
  • 半熟玉子
  • 櫻海老沾麵(小)
2K
今晚約好朋友一齊食拉麵~📍屹立灣仔十年嘅正宗拉麵店🍜@kokuryuramen_wanchai 呢間由日本人🇯🇵主理已經開業𝟏𝟎年主打濃湯拉麵、沾麵 仲會有期間限定款式貫徹日本拉麵店嘅作風有飯類供應架👻👻 餐廳每月會有不同限定優惠,8月只要follow餐廳社交平台即可贈送雞軟骨餃子1隻⋄湯底絕對是拉麵的精華以豚骨熬製,加上適量的背脂,令湯底更加濃厚,味道香而不油,拉麵採用了幼身拉麵,麵條同樣選了硬度適中,掛湯力高😋😋⋄⋄====—====—====—====—✦ 拉麵 ✦🐷黒龍豚骨拉麵($90)配料:叉燒|筍|紫菜|蔥|洋蔥辣醬:激辛|2倍|基本|無湯底絕對是拉麵的精華以豚骨熬製,加上適量的背脂,令湯底更加濃厚,味道香而不油,採用了幼身拉麵,麵條同樣選了硬,掛湯力高,配上黑木耳、香蔥、紫菜、叉燒,大大塊叉燒,可自選辣度,辣醬放在拉麵正中間,重辣香但食不會太辣,令拉麵更加惹味🤤🤤⋄✦ 沾麵 ✦🐄牛筋𝑩𝒍𝒂𝒄𝒌沾麵($100/小;$110/大)沾麵湯底加入牛筋熬製,令湯頭非常濃稠,還帶點黑椒香,有三至四塊牛筋,入口軟腍入味!沾麵麵底可選擇凍或熱一麵條選了硬度適中,食落彈牙,亦非常掛汁,配上
今晚約好朋友一齊食拉麵~
📍屹立灣仔十年嘅正宗拉麵店🍜

====—====—====—====—
✦ 拉麵 ✦
🐷黒龍豚骨拉麵($90)
配料:叉燒|筍|紫菜|蔥|洋蔥
辣醬:激辛|2倍|基本|無

✦ 沾麵 ✦
🐄牛筋𝑩𝒍𝒂𝒄𝒌沾麵($100/小;$110/大)

沾麵湯底加入牛筋熬製,令湯頭非常濃稠,還帶點黑椒香,有三至四塊牛筋,入口軟腍入味!沾麵麵底可選擇凍或熱一麵條選了硬度適中,食落彈牙,亦非常掛汁,配上幾片大大塊的薄叉燒、木耳及溏心蛋,蛋黃流心度一流,豐富又滿足😌

🦐桜海老沾麵($100/小;$110/大)

沾麵湯底加入 量櫻花蝦,使用豬骨湯加入蝦,湯底非常濃厚,麵條粗身掛湯,滿滿嘅櫻花蝦、蔥、木耳絲、溏心蛋非常大碗兼滿足😝😝

✦ 小食 ✦
🎋麻油炒味筍($20)

麻油香味炒香,份量非常多,鹹鹹的口感讓人開胃🤤

🐥雞皮餃子($30)

雞皮都燒得香脆可ロ,入面夾住豬肉餡,夠曬特別😋

🐟明太子飯($30)

滿滿的明太子,入口咸香鮮味,小小一碗可以同朋友𝒔𝒉𝒂𝒓𝒆非常滿足🥳

✦ 飲品 ✦
🥤Zero可樂($15)
吃拉麵來一罐可樂,爽呀😎
====—====—====—====—
📌店名:黑龍 (灣仔)’
📍地址:灣仔汕頭街29號地舖
2024-08-08
  • 牛筋black沾麵
  • 雞皮餃子
  • 櫻海老沾麵(小)
3天前 0 瀏覽
作為一個灣仔嘅打工仔,應該都有聽過 黑龍拉麵 嘅大名,每次經過都見到好多人排隊,今日同2個同事排咗15分鐘左右就入得👍🏻👍🏻🔸辣三枚肉沾麵湯底辣辣地,但唔算太辣,沾麵質地煙韌,非常掛汁,喺香港食到呢個質素相當高質!🔸牛筋BLACK沾麵呢個嘅湯底有牛筋粒,非常特別,而且有淡淡的黑蒜味,好食!🔸黑龍叉燒飯叉燒份量都唔少,仲有糖心蛋,木耳絲,筍,肉汁流晒落個飯度,好滿足🔸炸雞炸雞非常嫩滑,外層非常鬆脆🔸餃子相當Juicy, 餃子皮好滑👍🏻🔸明太子飯明太子大有少少辣味,加埋個飯好滿足

🔸辣三枚肉沾麵

🔸牛筋BLACK沾麵
呢個嘅湯底有牛筋粒,非常特別,而且有淡淡的黑蒜味,好食!

🔸黑龍叉燒飯

🔸炸雞
炸雞非常嫩滑,外層非常鬆脆

🔸餃子
相當Juicy, 餃子皮好滑👍🏻

🔸明太子飯
明太子大有少少辣味,加埋個飯好滿足
2025-01-16 4 瀏覽
呢間餐廳係2014年由日本人開設嘅正宗拉麵店。之前夜晚過嚟食,發現冇沾麵成日賣哂,今日特登約朋友lunch過嚟食,終於食到佢個沾麵,完成到心願啦!😋🍜★̆̈ 辣三枚肉沾麵(300g) $110 🌶🍜 沾麵可以揀熱麵或者冷麵,我揀咗熱麵,麵條掛汁能力好高,咬落Q彈,配埋濃郁嘅辣味湯底,食落暖笠笠☺️肥美嘅三枚肉好出色,外面炙燒過,食落入口即融,香氣十足,食落口感好豐富 ★̆̈ 牛筋BLACK沾麵(300g) $110 🥩🍜 呢款沾麵嘅叉燒同辣三枚肉沾麵嘅唔同,相對地瘦啲,但食落一樣香口同唔膩,仲可以加$20再多2塊叉燒。牛筋湯底好香濃,仲埋黑椒吊味,牛筋腍得嚟好有嚼勁 🤤★̆̈ 餃子 $40 🥟✨ 外皮煎得香脆,內餡多汁★̆̈ 章魚燒 $30 🐙🔥 熱辣辣嘅章魚燒配上燒汁,柴魚片同沙律醬一齊食,外脆內軟今個月食拉麵+ follow 店家社交平台即送吉列蝦一隻 😚 吉列蝦炸得好香脆,咪走寶啦!

★̆̈ 辣三枚肉沾麵(300g) $110 🌶🍜

★̆̈ 牛筋BLACK沾麵(300g) $110 🥩🍜

★̆̈ 餃子 $40 🥟✨
外皮煎得香脆,內餡多汁

★̆̈ 章魚燒 $30 🐙🔥
熱辣辣嘅章魚燒配上燒汁,柴魚片同沙律醬一齊食,外脆內軟

• 辣三枚肉沾麵
  • 餃子
  • 沾麵
  • 牛筋black沾麵
2025-01-13 0 瀏覽
最近去咗灣仔一間拉麵店,2014年已經開店,由日本人主理嘅正宗拉麵店,真係每樣嘢都好有水準!牛筋BLACK拉麵 🍜🖤呢碗拉麵真係一試難忘,湯底濃郁得嚟又唔會太鹹,入口帶有少少香味,好特別!牛筋煮得超腍滑,一咬即化,配埋煙韌嘅拉麵,真係一流!櫻海老沾麵 🌸🦐櫻花蝦嘅香氣真係好突出,沾湯濃稠但又唔會過膩,每一啖麵條都掛滿濃郁湯汁,超正!啲櫻花蝦又香又脆,咬落去有層次感,好滿足~燒魷魚一夜干 🦑🔥呢道菜完全係下酒神器!魷魚燒得香口而且唔會過柴,鹹香適中,每一塊都帶有少少炭燒味,好有口感!SUNTORY生啤 🍺✨清爽又冰凍嘅生啤真係完美搭配,啱啱好平衡晒啲重口味嘅菜,飲完真係透心涼!餃子 🥟💖煎餃底脆皮薄,內餡多汁,用筷子夾起仲滲緊肉汁出嚟,好juicy!配埋醋同辣油,更加提味~炸雞 🍗⚡炸雞係我嘅驚喜位!外皮炸得酥脆但唔會太厚,內裡雞肉滑嫩又多汁,每一啖都充滿幸福感,真係停唔到口! 呢餐真係每道菜都交足功課,無論係主菜定小食都令人回味無窮。如果你鐘意食拉麵,一定要試下!💯每月都有限定優惠!我去個陣係惠顧拉麵一碗及追蹤佢地社交平台可享免費吉列蝦🍤一隻!✨🌟 推介指數:5/5! 🌟✨ 黑龍 Ko

牛筋BLACK拉麵 🍜🖤

✨🌟 推介指數:5/5! 🌟✨

黑龍 Koku Ryu Ramen

地址
灣仔汕頭街29號地舖
G/F, 29 Swatow Street, Wan Chai
營業時間
星期一至日12:00 - 14:30;18:00 - 22:30
@kokuryuramen_wanchai @bestkolmarketinghk
@黑龍灣仔

#ramen #hkramen #ramenhk #灣仔美食 #香港拉麵 #拉麵
2025-01-13 0 瀏覽
平時會食佢哋嘅豚骨拉麵或牛筋Black沾麵,但係其實佢哋個櫻海老沾麵都好鬼正,豚骨湯底加入櫻海老另沾麵湯加入濃厚嘅蝦味。之前都講過沾麵同拉麵唔同會用粗身嘅太麵,所以周不時沾麵會售罄。有個方法可以提昇櫻海老沾麵湯嘅味道,就係另加紫菜。紫菜唔同平時一塊塊,係一餅好密集嘅紫菜餅,放落湯之後就會化開。宜家再沾麵除咗沾上櫻花蝦仲加埋紫菜碎,味道更上一層樓。平時食完沾麵就會用昆布湯開稀飲咗佢,識得食嘢一定要試佢哋嘅牛筋飯。唔係直接食係擺埋落去嗰沾麵湯當湯飯食。牛筋本身已經好腍滑,飯又吸番頭先嗰啲海鮮豚骨湯嘅味道,極之推介。
今天要介紹的餐廳係屹立灣仔十年嘅拉麵店。餐廳由日本人主理主打濃湯拉麵、沾麵、飯類及小食。餐廳唔算大,但都有提供席前座位可以睇到師傅的烹煮過程,店內有播放著日文歌;店員皆懂日語,令食客置身於日本當地般係日本拉麵店食拉麵既體驗。牛筋黑椒沾麵 (小) $100 這款沾麵的湯底由牛筋熬製而成,湯頭濃稠且帶有黑椒同其他調味料既香味。內有三至四塊軟腍的牛筋,麵條可選擇冷或熱,麵條硬度適中的彈牙麵條,搭配兩大塊薄叉燒、木耳和流心溏心蛋同埋大量既洋蔥,讓整體口感豐富滿足。黑龍豚骨拉麵 $90 這款拉麵的湯底是由豚骨熬製,加上適量的背脂,令湯頭更加非常濃厚。餐廳使用了幼身拉麵,掛湯力強,配有黑木耳、香蔥、紫菜和叉燒但沒有配上流心蛋。麵可自選辣度,從無辣到激辣皆有,增添了拉麵的風味。燒魷魚一夜千 $50 魷魚即叫即燒,香氣四溢,肉質煙韌彈牙,食落唔會太乾。黑龍拉麵 灣仔汕頭街29號地舖港鐵灣仔站 B2 出口, 步行約3分鐘

牛筋黑椒沾麵 (小) $100

黑龍豚骨拉麵 $90

燒魷魚一夜千 $50
魷魚即叫即燒,香氣四溢,肉質煙韌彈牙,食落唔會太乾。

黑龍拉麵
灣仔汕頭街29號地舖
港鐵灣仔站 B2 出口, 步行約3分鐘
2025-01-10 0 瀏覽
灣仔呢間由日本人開設嘅正宗拉麵店拉麵店由2014年開業至今每日Lunch經過門外總是企滿輪候嘅食客今日都唔例外.雖然人龍不斷但唔洗好耐.已安排入座試咗兩款新推出嘅拉麵✨牡蠣山椒山椒係日本嘅辛香料帶點微辣.仲有股獨有嘅香味配上飽滿嘅牡蠣 係近期食過最有驚喜嘅拉麵✨山椒辛味噌橙紅色嘅湯底.帶出香濃嘅味道滲出啖啖麻香加上叉燒同香滑嘅玉子鍾意食辣一定不能錯過✨餃子餃子煎得皮薄香脆裡面肉汁豐富沾上醬汁更滋味✨炸雞炸得金黃香脆即叫即煎.亦唔會太油如果飲酒的話✨枝豆 絕對係最佳嘅配搭follow 餐廳IG仲免費送上炸蝦天婦羅

灣仔呢間由日本人開設嘅正宗拉麵店拉麵店

follow 餐廳IG仲免費送上炸蝦天婦羅
2025-01-10
午餐
2025-01-09 0 瀏覽
🖤🐲黑龍拉麵好似身處係日本嘅小巷子,🇯🇵由日本人開設正宗拉麵店,開業到而家一直保持著高質素嘅美味拉麵🎏。店內的裝潢簡樸而舒適,店員之間用流利日文交流,更添日本文化嘅真實感~⛩️🐮牛筋BLACK沾麵,配上明太子細飯。沾麵嘅湯底濃郁,牛筋軟嫩入味,搭配蔥&洋蔥,超好食!😋明太子飯嘅鹹香味道,非常好〰️🐷黑龍豚骨拉麵,湯底清爽而不膩,配料新鮮,叉燒口感恰到好處🤤牛筋飯軟嫩入味,搭配香白飯,口感豐富〰️🐔炸雞外脆內嫩,鹽味適中〰️🐙章魚燒口感軟滑,內裡嘅章魚塊鮮美可口〰️🍜呢度唔單止係食拉麵,仲係享受一段美好嘅日本風味🎎

🍜呢度唔單止係食拉麵,仲係享受一段美好嘅日本風味🎎
2025-01-04 248 瀏覽
前幾日,我同朋友嚟到灣仔呢間日本人開的正宗拉麵店 🍜🇯🇵。裏面的侍應都是日本人,這家店由2014年開業至今,一直都好受歡迎 🌟。服務態度非常好,味道好正宗,唔怪之得有咁多人排隊 🚶‍♂️🚶‍♀️。✨ 黑龍豚骨拉麵 $90 配料:叉燒,筍,紫菜,蔥,洋蔥 (+玉子 $15,+紫菜 $15) 湯底濃郁,叉燒腍滑,麵條彈牙,非常正宗的豚骨拉麵 🍜👌。✨ 白雞鹽味拉麵 $90 配料:雞叉燒,筍,玉子,蔥,唐辛子絲 (+玉子 $15) 湯底清甜,雞叉燒嫩滑,麵條細膩,可以選擇軟硬度,整體口感非常舒爽 🌈🍜。🥟 餃子 $40 煎得香脆,內餡多汁,非常好吃 😋。🍗 炸雞 $30 外脆內嫩,雞肉 juicy,配上特制調味料,味道一流 🔥🍗。🦑 章魚燒 $30 外皮香脆,內裡熱辣辣,章魚粒彈牙,配上特制醬汁,好食到停唔到口 🤤🍶。🥤 無糖可樂 $15 🥤 芬達 $15 💰 總計: $355, 2位用餐(沒有服務費)

✨ 黑龍豚骨拉麵 $90
配料:叉燒,筍,紫菜,蔥,洋蔥
(+玉子 $15,+紫菜 $15)
湯底濃郁,叉燒腍滑,麵條彈牙,非常正宗的豚骨拉麵 🍜👌。

✨ 白雞鹽味拉麵 $90
配料:雞叉燒,筍,玉子,蔥,唐辛子絲
(+玉子 $15)

🥟 餃子 $40
煎得香脆,內餡多汁,非常好吃 😋。

🍗 炸雞 $30

🦑 章魚燒 $30

🥤 無糖可樂 $15
🥤 芬達 $15

💰 總計: $355, 2位用餐(沒有服務費)
2024-12-29 290 瀏覽
💡白雞鹽拉麵 $90白雞鹽拉麵既湯底清爽而濃郁, 搭配上彈牙拉麵, 口感非常出色; 湯底既鹽味恰到好處, 唔會過於咸😋😋💡牛筋Black拉麵 $100牛筋Black拉麵真係一個驚喜! 牛筋煮得非常入味, 與拉麵既彈性形成完美對比; 湯底濃郁, 味道層次分明, 令整碗拉麵更加豐富!👍🏻💡餃子 $40🥟餃子外皮薄透, 內餡豐富, 口感香脆, 搭配上店內既醬油, 十分美味~💡章魚燒 (鹽味) $30🍢章魚燒外脆內軟, 有淡淡既鹽味, 與傳統既章魚燒有所不同🤨💕整體黎講, 食物質素高, 無論係鍾意清淡口味定濃郁味道都十分適合; 不過記得一定要預留時間排隊喔! (5:45已經有長長既人龍)
💡白雞鹽拉麵 $90

💡牛筋Black拉麵 $100

💡餃子 $40🥟

💡章魚燒 (鹽味) $30🍢
章魚燒外脆內軟, 有淡淡既鹽味, 與傳統既章魚燒有所不同🤨

2024-12-22 440 瀏覽
雞湯面濃而不油膩,很愛很愛!連面吃每口都很滿足!而且面配的叉燒都是厚切的!很滿足!另外叫了一夜干,感覺很像燒魷魚,不錯的配面小吃! 而且店內很有日本的感覺!下次會試試其他口味