這間咖啡店的奶昔本是我的最愛……今天心情到,特意去外賣杯牛油果奶昔氹下自己,可是回家後才發現這杯奶昔沒放雪糕球,失望哩!還發現沒放雪糕的奶昔並不美味,失色不少。此店的奶昔已失去我心中的光環。

此店的奶昔已失去我心中的光環。
2024-04-22 119 瀏覽
今次外賣回家吃。不少得我喜歡的rose latte。另外,新出兩款甜品。一款是稀少糖開心果雪芳蛋糕,那玫瑰🌹外型真的頗美。另一款是稀少糖無花果雪芳蛋糕,呈網狀心型❤️。兩款因為稀少糖關係,所以少甜。開心果味雖然不是很濃,但也不錯。我比較喜歡無花果味。
2024-02-21 145 瀏覽
Agnes B 朱古力禮盒,出名又靚又好食。今次收到呢款粒粒不同款,圖案好可愛可可味濃,少少甘香,唔會太甜,一盒9粒,分朋友,自己食都岩。真係送禮自用佳易😂係價錢貴少少
Agnes B 朱古力禮盒,出名又靚又好食。
今次收到呢款粒粒不同款,圖案好可愛
可可味濃,少少甘香,唔會太甜,
一盒9粒,分朋友,自己食都岩。
真係送禮自用佳易😂
係價錢貴少少
2024-01-12 154 瀏覽
今次行過Agnes b cafe,係商場中央咁明顯位,真係吸引到我嚟一探究竟👀。我揀咗經典嘅Mélanie蛋糕同Mille-feuille拿破崙,兩款蛋糕食落去口感同味道都絕妙到不得了。Mélanie嘅朱古力蛋糕超級滑溜,朱古力味夠箍,creamy得嚟完全唔膩口,仲有啲意外驚喜係加入嘅raspberry醬,轉化咗朱古力嘅richness,加埋啲啲酸酸哋嘅口感,食一啖又一啖,實在係停唔到口😋。再嚟個Mille-feuille拿破崙真係高質感滿分,層層酥脆嘅餅皮交織埋濃郁嘅榛子忌廉,既唔會過甜,又維持咗拿破崙應有嘅脆悠悠,成個口感層次分明,食落去真係有種幸福感湧上心頭。食完仲覺得意猶未盡,下次記得一定要再嚟試埋其他款喇🍰!係呢度食蛋糕,感覺就好似享受緊藝術品咁,每一款都精雕細琢,唔止賞心悅目,而且味道悠然,可以話係呢一刻嘅小確幸呀!🥳🥰🤤

2023-07-20 334 瀏覽
一直都好想試下Agnes b嘅法式雪糕,一共5種口味,見到無花果口味好特別🤭$38一個,唔平唔貴,食落好似好假甜咁,好似又食唔出無花果味,認真唔太好食,食咗兩啖掉咗😂特別味道嘅雪糕建議唔好亂試,都幾伏😂😂
2023-04-02 431 瀏覽
星期日下午茶去食,人流超級多,差啲冇位錯。環境:非常多人,有啲人喺度做功課,有啲人喺度補習,有啲人則坐喺度係咁傾偈,環境有啲嘈吵,同埋擠迫。但係一出地鐵站就見到個Cafe,非常方便。價錢:價錢同一般Cafe差唔多,但係如果有特定信用卡買一送一就更加抵。服務:基本上都係自己去counter買嘢食,冇乜服務。玫瑰鮮奶咖啡有淡淡的玫瑰香味,幾好飲。法式焦糖燉蛋風味鮮奶咖啡一般般,冇乜焦糖味。Opera蛋糕Opera蛋糕就幾好食Montblanc 蛋糕栗子蓉好有栗子味整體來講覺得蛋糕幾好食,飲品就冇乜特別。
星期日下午茶去食,人流超級多,差啲冇位錯。

環境:

價錢:

服務:
基本上都係自己去counter買嘢食,冇乜服務。

咖啡蛋糕

玫瑰鮮奶咖啡
有淡淡的玫瑰香味,幾好飲。

法式焦糖燉蛋風味鮮奶咖啡
一般般,冇乜焦糖味。

Opera蛋糕
Opera蛋糕就幾好食

Montblanc 蛋糕
栗子蓉好有栗子味

整體來講覺得蛋糕幾好食,飲品就冇乜特別。
咖啡蛋糕
今日同朋友講生日快樂同時都順帶問一問佢係咪用緊SmarTone因為我用左SmarTone咁多年真係每年都會送甜品作為birthday gift而今年仲特別闊佬如果閣下為用戶會收到一條短訊應該生日月份去換到得,內文如下:生日快樂!SmarTone Plus送您生日禮物,即按 smartone.com/STPNBC 登入CARE app揀選一份喜愛的禮物及到指定商戶免費領取! 1. The Point生日積分賞,於新地商場積分當錢洗 或 2. agnès b. CAFÉ 蛋糕 或3. agnès b. CAFÉ 專屬二人蛋糕套餐 或4. 龍島蛋糕 或5. 帝苑餅店禮盒 或6. 美酒佳釀 但要download定SmarTone CARE App同埋如果您無法親身領取禮遇,仲可以授權好友代領~我就揀左最近自己既agnès b.4寸𝐇𝐚𝐳𝐞𝐥𝐧𝐮𝐭 𝐃𝐚𝐜𝐪𝐮𝐨𝐢𝐬𝐞蛋糕價值$𝟐𝟗𝟎仲帶生日牌 真係又靚又好味呀!
今日同朋友講生日快樂同時
都順帶問一問佢係咪用緊SmarTone
因為我用左SmarTone咁多年
真係每年都會送甜品作為birthday gift
而今年仲特別闊佬

如果閣下為用戶
會收到一條短訊
應該生日月份去換到得,內文如下:

2. agnès b. CAFÉ 蛋糕 或
3. agnès b. CAFÉ 專屬二人蛋糕套餐 或
4. 龍島蛋糕 或
5. 帝苑餅店禮盒 或
6. 美酒佳釀

但要download定SmarTone CARE App
同埋如果您無法親身領取禮遇,
仲可以授權好友代領~

我就揀左最近自己既agnès b.
4寸𝐇𝐚𝐳𝐞𝐥𝐧𝐮𝐭 𝐃𝐚𝐜𝐪𝐮𝐨𝐢𝐬𝐞蛋糕價值$𝟐𝟗𝟎
仲帶生日牌
真係又靚又好味呀!
2022-08-12 750 瀏覽
期待已久係popcorn中庭入口嘅Agnes b. Cafe,經歴3星期圍板裝修,今日終於重開了🤩多咗一份驚喜係new coffee brew section, 可以坐counter bar 櫈觀賞barista Yvonne,同靚女店長Sammi精心炮制咖啡☕️過程🤓5款咖啡豆,3種冲調方式,今日就揀咗Brazil San Fran 以Siphon冲調。口感薄身,淸新,又唔太酸,再配搭返一小杯Agnes b. Chocolate 雪糕杯($38)絕對係午餐後最高享受😙新裝修店內設計,新座椅及擺設風格都較以前明亮,簡潔,又帶點法國🇫🇷風情,再配合埋旁邊Agnes b. Voyage 品牌商店,正係約埋朋友短聚好地方🥰
New  Brew  Bar
2022-08-12
New  Brew  Bar
2022-05-04 526 瀏覽
今次買左3件蛋糕食。1. 法式檸檬撻無錯,個蛋糕上面有朵花,我keep住用水養緊佢~~哈哈!!朵花花有淡淡花香,紫粉紅色好靚靚。檸檬撻好可愛,一圈圈立體既蛋白,口感好得意。檸檬味淡香,唔會太濃烈,亦唔會太假太酸。2. 伯爵茶朱古力蛋糕伯爵茶味香,係令我念念不忘既伯爵茶味,買完一次又一次,停唔到口要繼續食。3. 64% Delices朱古力蛋糕朱古力蛋糕長條形,上面好似黑夜裡點點星光,好靚,蛋糕睇得又食得!
今次買左3件蛋糕食。

1. 法式檸檬撻
法式檸檬撻

無錯,個蛋糕上面有朵花

2. 伯爵茶朱古力蛋糕
伯爵茶朱古力蛋糕

3. 64% Delices朱古力蛋糕
64% Delices 朱古力蛋糕

宵夜
法式檸檬撻
伯爵茶朱古力蛋糕
64% Delices 朱古力蛋糕
•Mélanie• $490 5.5”如果對朱古力有要求Agnes b一定唔會失望!係好滑嘅朱古力!!朱古力嘅忌廉都係滑嘅 好creamy!!!!佢用嘅朱古力係松露朱古力!真係好滑好香!!!今次呢隻蛋糕 有raspberry嘅醬!真係好有口感!食到曬佢本身蛋糕有嘅味!成隻熊啤啤都食左落肚🤣🤣🤣🤣不過隻熊啤啤係甜嘅🤣🤣🤣🤣但賣相好靚~~~~~~Ps 個蛋糕我有預早訂嘅~下次想試埋hazelnut~~

•Mélanie• $490 5.5”
如果對朱古力有要求
Agnes b一定唔會失望!
係好滑嘅朱古力!!
朱古力嘅忌廉都係滑嘅 好creamy!!!!
佢用嘅朱古力係松露朱古力!
真係好滑好香!!!
今次呢隻蛋糕 有raspberry嘅醬!
真係好有口感!
食到曬佢本身蛋糕有嘅味!
成隻熊啤啤都食左落肚🤣🤣🤣🤣
不過隻熊啤啤係甜嘅🤣🤣🤣🤣
但賣相好靚~~~~~~

Ps 個蛋糕我有預早訂嘅~下次想試埋hazelnut~~
2021-03-26 821 瀏覽
想說要跟朋友在飯後找地方再聊天剛巧就在將軍澳這一帶...便想起了這家坐落在商場中間的cafe店☕️因為實在是太方便了...一出地鐵站就能看到這家店的身影!!這次點了2杯咖啡☕️☕️凍朱古力咖啡(圖左味道是不錯喝的🤤🤤一口喝下去...濃濃的的巧克力味充斥著口腔🍫喜歡巧克力的人大概會很愛喝吧☺️因為整杯巧克力味會比咖啡味還要重...☕️凍焦糖鮮奶咖啡(圖右整體感覺偏甜...也是焦糖的味道比咖啡味還要重😂喜歡喝甜咖啡的人會很愛喝呢😂
想說要跟朋友在飯後找地方再聊天
剛巧就在將軍澳這一帶...
便想起了這家坐落在商場中間的cafe店☕️
因為實在是太方便了...
一出地鐵站就能看到這家店的身影!!

這次點了2杯咖啡☕️

☕️凍朱古力咖啡(圖左
味道是不錯喝的🤤🤤
一口喝下去...
濃濃的的巧克力味充斥著口腔🍫
喜歡巧克力的人大概會很愛喝吧☺️
因為整杯巧克力味會比咖啡味還要重...

☕️凍焦糖鮮奶咖啡(圖右
整體感覺偏甜...
也是焦糖的味道比咖啡味還要重😂
喜歡喝甜咖啡的人會很愛喝呢😂

2020-11-30 801 瀏覽
約好友行山,在此商場乘車,好友記起有呢間咖啡店嘅折扣,未齊人大家坐低飲一杯先,商場內開放式設計,好開揚,主色黑色,小圓枱加上花地磚,幾有風格,揀咗一張3人枱,朋友去落單,然後店員出菜會通知我哋去櫃檯取!黑色餐盤+黑色紙杯,設計貫徹店舖風格Regular coffee($38再9折)我只飲齋啡,咖啡很熱,有紙圈都辣手,飲落咖啡微甘,不會太炭燒味,再冷一點時會出微酸味(可接受)整體是合我口味的朋友飲Rose latte($47再9折)我欣賞有蓋外賣杯都會照做拉花嘅咖啡店,客人未必會打開蓋睇,未必有人欣賞到都照拉花,對我來講是一種態度,加分我是進店時探熱與取咖啡時接觸店員,男店員有禮,店內雖然在商場地下中央,又不會嘈雜,大家靜靜的享受一杯下午茶咖啡!感覺很好

黑色餐盤+黑色紙杯,設計貫徹店舖風格
咖啡

Rose  latte

2020-11-06
Regular  coffee
2020-10-05 654 瀏覽
第一次嚟將軍澳野餐,買咗b仔cake ,我揀咗法式焦糖拿破崙泡芙HKD48,由於疫情將餐廳入囗縮到好細,入餐廳同take away 俾錢都迫埋一齊,所以買野嘅過程感覺好迫好擠湧。😑好好嘅天氣配上好好賣相嘅甜品心情係一百分😍🌳,黑色嘅外賣盒貫切b仔嘅簡單風格,由於有用膠紙將cake 定位,所以打開個look都仲好靚,無走樣。咬落去焦糖味好香,不過拿破崙已經唔脆🙄。

咬落去焦糖味好香,不過拿破崙已經唔脆🙄。

2020-10-03
3 分鐘 (外賣自取)
2020-07-06 726 瀏覽
因為係Smartone嘅會員,呢兩年都有免費生日蛋糕送。今年揀咗Mille-feuille 榛子拿破崙蛋糕。由於我係早一晚拎定蛋糕返屋企雪住先,第二日先同屋企人分享,本身都怕拿破崙會唔會淋,估唔到第二日食,個拿破崙餅都仲好脆👍🏻味道都有驚喜👍🏻👍🏻,榛子味濃,又唔會話太甜,六個人分嚟食,有啲唔夠喉添😂而上年就揀咗個朱古力蛋糕,朱古力味勁濃,但同時都甜到不得了😂好漏,每人食咗兩三啖就停手,要分兩日先食得晒🙈
因為係Smartone嘅會員,呢兩年都有免費生日蛋糕送。
今年揀咗Mille-feuille 榛子拿破崙蛋糕。

2020-02-18 840 瀏覽
平日出街食飯諗食乜都煩今日仲話有印尼姐姐中左新冠狀病毒🦠病毒感染個案持續上升到出外食飯都驚左區區都有危險又好想食甜品安慰下身為香港人的自己就揀左比較少人去的cafe食返個靚cake仔真係靚仔開心果味 唔太甜 幾好味不過我唔太喜歡有開心果粒粒,唔脆的栗子🌰味 比較之下會甜d 味道一般底部有白色脆脆我鍾意樣就真係紫色心心件cake靚好多日後...如果...有朝一日的情人節,收到哩個開心果味紫色心心會開心d總結:1.未能安慰到自己的心靈,因為兩個蛋糕都冇驚喜2.將軍澳哩間店比中環店較開揚,周圍人來人往,係而家人少才安心的情況下,坐下來享受一份甜品並唔舒適
平日出街食飯諗食乜都煩
今日仲話有印尼姐姐中左新冠狀病毒🦠
病毒感染個案持續上升到出外食飯都驚左

區區都有危險
又好想食甜品安慰下身為香港人的自己
就揀左比較少人去的cafe食返個靚cake仔

真係靚仔

開心果味 唔太甜 幾好味
不過我唔太喜歡有開心果粒粒,唔脆的

栗子🌰味 比較之下會甜d 味道一般
底部有白色脆脆我鍾意