2019-06-20
今日同男朋友家人去左海洋公園,去完就去左上環睇下soho 區果頭有咩好食,最後起PMQ附近搵到呢間主打手工製pizza的西餐廳。餐廳座位唔算多,如果怕去到無位最好book定先,好彩我地甘岩有位。裝潢幾簡約,三五知己來食飯傾計唔錯。見個menu有一半都係pizza,款式的確好多,價錢仲要唔係好貴。我地4個人叫左個大pizza , 兩個pasta同小食。飲品方面就唔算太多啤酒選擇,佢地試左個draft beer。我好少飲酒,試左一啖都覺得幾易入口,配pizza同buffalo wings都好夾。buffalo wings ($78 6 pcs)個雞翼好juicy,醬汁酸酸地好開胃。oysters Rockefeller ($48)芝士鋪面的菠菜焗蠔,比想像中大隻,好抵食。mushroom truffle cream linguine ($168) 黑松露扁意粉 非常濃郁的黑松露同菇味,意粉彈牙,唔使一陣就清哂。Spaghettialla carbonara ($138)男友弟弟唔食黑松露,揀左個carbonara比佢,食完黑松露會覺得呢個無甘重味,但隻流心蛋真係畫龍點睛,包住每一條意粉!p
裝潢幾簡約,三五知己來食飯傾計唔錯。
我地4個人叫左個大pizza , 兩個pasta同小食。
個雞翼好juicy,醬汁酸酸地好開胃。
芝士鋪面的菠菜焗蠔,比想像中大隻,好抵食。
到我最期待的pizza!! 呢度d pizza 係由外國進口(好似係法國)麵粉整,全部新鮮即叫即整,所以個餅底真係好正,鋪面的材料都好豐富,好多海鮮,同個醬汁好夾。
個pizza真係好想再encore! 下次去開果頭絕對要再試!