2023-09-05 146 瀏覽
次次經過油麻地都會去食梳乎厘,原來太古都新開張啦,唔洗專登過海食,太好啦!我地叫左一個梳乎厘,窩夫同埋雪糕。特濃香蕉朱古力梳乎厘望住整嘅過程真係好治療,梳乎厘Q彈,口感鬆軟,食落蛋香味濃,香蕉香甜,加上朱古力醬真係天衣無縫。奶油草莓牛角包窩夫而家做緊開幕賞,各種口味嘅牛角包窩夫特價$28,我地揀左奶油草莓味,味道酸酸甜甜,唔會太油膩,牛角包窩夫酥脆可口。宇治抹茶雪糕雪糕係日本雪糕,好多口味,仲有期間限定,好特別,我就揀左宇治抹茶,茶味甘香,雪糕濃郁。

特濃香蕉朱古力梳乎厘

奶油草莓牛角包窩夫

宇治抹茶雪糕
1K
2023-08-31 913 瀏覽
提拉米蘇梳乎厘(2塊)賣相:🐧🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧梳乎厘新鮮即製,厚身又大件,上方淋滿濃郁香醇的提拉米蘇醬,潵上滿滿一層可可粉,散發著迷人的香氣,非常誘人。梳乎厘口感輕柔鬆軟,空氣感十足,蛋味濃郁。提拉米蘇醬揉合了芝士、咖啡和酒香的醇厚滋味,味道層次豐富,可可粉的醇苦正好平衡梳乎厘的甜美,整體甜度不高,怕太甜太漏的朋友務必一試😋 黃金布丁燒牛角包賣相:🐧🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧牛角包經香烤後壓製成窩夫,口感既酥脆又鬆軟,牛油味十分突出,鹹香可口。加上濃香的黃金布丁燒醬,焦糖的甘甜與布丁的蛋味出眾,馥郁的甜蜜滋味令人上癮,邪惡推薦。🐧❣️牛角包窩夫正進行開幕賞🥐 特價$28😍❣️ 特選日本雪糕🍨 北海道3.6牛乳賣相:🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧店舖精心挑選的日本原宿雪糕,口感非常特別🥴 比起一般香滑順口的雪糕,多了一份獨有的粗糙感,但又不失應有的潤嫩細緻,兩者共存又不覺突兀,效果令人驚喜。雪糕牛乳味道夠濃夠醇,甜度剛剛好,滋味絕佳。🐧❣️凡購買梳乎厘或牛角包窩夫,+$15 即可搭配特選日本雪糕❣️環境:🐧🐧🐧🐧🐧店舖設計尤如置身於一架大巴士側,鮮黃明亮的巴士非常搶眼奪目,打卡一流。店舖設有站位

賣相:🐧🐧🐧🐧🐧

賣相:🐧🐧🐧🐧🐧

🐧❣️牛角包窩夫正進行開幕賞🥐 特價$28😍❣️

特選日本雪糕 🍨 北海道3.6牛乳

特選日本雪糕
🍨 北海道3.6牛乳

賣相:🐧🐧🐧🐧
味道:🐧🐧🐧🐧🐧

雪糕牛乳味道夠濃夠醇,甜度剛剛好,滋味絕佳。

環境:🐧🐧🐧🐧🐧

店舖設有站位立桌供客人堂食,並除上紙巾和酒精搓手液,十分貼心。

🐧❣️ 學生、長者可享特別優惠,購買任何產品均可減$5❣️🤩

🐧❤️結語:牛角包窩夫十分出色,性價比高推薦。

下午茶
特選日本雪糕 🍨 北海道3.6牛乳
終於同bookmark左兩年嘅人氣am.pm有緣! 🤩之前次次經過嗰陣都食飽飯冇肚食,見公司附近開左間,突登留左肚去食🥰🍮炙燒布丁疏乎厘 $55佢個Cream brûlée 吉士醬整得好好食,係同真嘅cream brûlée 一樣味道~ 只係真嘅cream brulee 會有燉蛋口感,佢就少左然後焦糖燒到脆卜卜~同cream brulee醬一齊食好match! 而梳乎厘個口感係比起其他soufflé pancake無咁重空氣感,係比較結實少少,所以就算影左陣相/鋪左淋醬喺面都唔容易塌!🍵靜岡抹茶Croffle $28好平嘅croffle! 平時喺我公司附近間cafe 一舊都$40-$50嫁🙈而家因為太古店新開,所以就有開幕優惠😍抹茶味超濃❤️佢個cream都係好滑嘅純cream,唔係啲咁死甜味嘅cream~除左有vanilla cream,仲真係有抹茶味嘅cream~我超級鍾意!因為真係好香濃,濃到有少少回甘😍 抹茶控一定要試試佢!然後出面就係waffle形狀,但入面真係一切就酥脆到有聲嘅croissant ~我覺得係目前我食過入面最還原croissant 嘅croffle!🍌Haraj

🍮炙燒布丁疏乎厘 $55
炙燒布丁疏乎厘

🍵靜岡抹茶Croffle $28

🍌Harajuku高地香甜香蕉味雪糕 $25

⭐️期間限定口味🤩 真係超級香甜嘅香蕉味~雪糕嘅口感都好幼滑~ 唔係死甜/糖漿味,係一種食極都唔會膩嘅香甜味🥰

Am.pm真係名不虛傳🥰 真心呢幾樣野都可以一再encore!!
炙燒布丁疏乎厘
  • 炙燒布丁梳乎厘
  • 靜岡抹茶Croffle
2023-08-22 101 瀏覽
講起油麻地其中一個icon要數係地鐵站對出嘅黃巴士🚌次次由地鐵站去旺角都會經過見到好多人企係度食梳乎厘pancake同雪糕。呢架極具人氣🔥連發哥、running man都食過嘅 @am.pm最近揸到嚟港島!泊咗係康怡廣場,繼續以黃巴士造型提供多款口味嘅動L🤪梳乎厘pancake、牛角包窩夫、雪糕、特飲等等。而家新開張有牛角包窩夫開幕賞🈹$28優惠價就食到黃金、草莓、抹茶、朱古力、芒果、榴槤、tiramisu等口味嘅croffle,幾抵玩🤑🤑炎燒布丁梳乎厘招牌梳乎厘,即叫即做嘅pancake厚厚一片,望落好治癒🥰🥰食落有恰當嘅空氣感之餘亦不失鬆軟口感。面頭淋上吉士醬同糖再炙燒,薄脆嘅焦糖增添脆卜卜口感,果然係number 1口味😋😋黑糖厚鮮奶牛角包窩夫Croffle牛油味香,淋上超級厚嘅奶蓋好正😈仲有煙韌珍珠🧋Harajuku Ice Cream - 濃之黑芝麻雪糕雪糕有草莓、朱古力、抹茶、黑芝麻、水蜜桃、牛乳、紫薯同期間限定口味,真係令人選擇困難🤣黑芝麻味呢款味道香濃都唔錯。人均消費:$50推介指數(10分為滿分):7.5分

炎燒布丁梳乎厘

黑糖厚鮮奶牛角包窩夫

Harajuku Ice Cream - 濃之黑芝麻雪糕

人均消費:$50
推介指數(10分為滿分):7.5分

2023-08-21
2023-08-21 85 瀏覽
Yeah✌🏻!港島區終於有am.pm喇!依架黃巴士位於太古嘅康怡廣場北座2樓S11號舖,門口重有大大枝嘅雪糕🍦燈做裝飾非常吸引!睇見都超開心🥳大人小朋友都會鐘意!牛角包窩夫、梳乎厘、飲品同雪糕超多口味,我選擇咗奶油草莓牛角包窩夫🧇不得了嘅鬆脆可口!D24 榴槤雙層梳乎厘,飄香美味、此甲硫香!疏乎厘入口即化,超有幸福感🫶🏻特選日本🇯🇵和歌山水蜜桃🍑雪葩,香甜可口!sooooyummy !!! Happy 🥳
Yeah✌🏻!
我選擇咗

奶油草莓牛角包窩夫🧇不得了嘅鬆脆可口!

2023-08-15 89 瀏覽
為食烏又去咗為食🤭見到牛角包窩夫開幕賞特價$28!所以又走去試吓呢度好方便叫完食完就可以走啦最啱我有時趕時間又想為食嘅時候🤭呢度有曰本書特別口味Harajuku Ice Cream但係我最後都係揀咗和歌山水蜜桃雪葩凍冰冰酸味味最啱夏天食😆一個雪糕點夠喉梗係試埋疏乎厘同埋窩夫特濃朱古力香蕉梳乎厘朱古力同香蕉都係我嘅至愛簡直係冇比嘅享受同滿足😍芒果牛角包窩夫真係好味而且我見到佢哋仲有榴槤味我諗如果鍾意食榴槤嘅你哋真係要去試吓啦🍦
為食烏又去咗為食🤭
見到牛角包窩夫開幕賞特價$28!
所以又走去試吓
我諗如果鍾意食榴槤嘅你哋
真係要去試吓啦🍦
2023-08-15
2023-08-15 65 瀏覽
📍 am.pm ——————————————————🍯| 特選D24榴槤梳乎厘💰70——————————————————之前旺角食布丁梳乎厘加雪糕超好味!今次試試太古店 都無失望食落去入口即溶 而且唔油膩 口感又軟又滑加埋咁甜嘅榴槤 超級正 但係無雪糕就真係差咁啲😭——————————————————🐣性價比: 7/10🫨回頭率:8.5/10👅味道: 9/10——————————————————地址:太古康山道1-2號康怡廣場北座2樓S11號舖
📍 am.pm
🍯| 特選D24榴槤梳乎厘💰70
——————————————————
之前旺角食布丁梳乎厘加雪糕超好味!
今次試試太古店 都無失望
🫨回頭率:8.5/10
👅味道: 9/10
地址:太古康山道1-2號康怡廣場北座2樓S11號舖
2023-08-12 92 瀏覽
終於試到呢間上午下午🥺!!高質嘅甜品令到一整日嘅心情都好好😌🍓🍮奶油草莓梳乎厘呢個奶油草莓梳乎厘簡直令人流哂口水🤤一入口就可以感受到它蓬鬆的質地,濃厚的奶油一瞬間就會填滿你嘅嘴角,草莓嘅酸同奶油嘅甜亦都構成咗絕妙嘅平衡,令你食完一啖又一啖,好過癮呀😍🍫🧇朱古力牛角包窩夫酥脆而甜美!喺精心焗製好嘅牛角包窩夫上面淋上凍凍哋嘅忌廉同埋朱古力醬,睇見都覺得吸引😋 身為朱古力迷嘅我只能夠講:咬落去,感覺一切都飄飄然🤩🐄🍦北海道牛乳雪糕球3.6狂喜!Harajuku Ice Cream濃郁嘅奶味造就完美嘅一球雪糕😙 再加上入口順滑,冰涼透入心。呢個北海道牛乳雪糕球口味很特別,何嘗唔係盛夏首選呢😉注目👀牛角包窩夫開幕賞 特價$28!大家記得去試吓喇~
終於試到呢間上午下午🥺!!
高質嘅甜品令到一整日嘅心情都好好😌

🍓🍮奶油草莓梳乎厘

🍫🧇朱古力牛角包窩夫

🐄🍦北海道牛乳雪糕球

注目👀牛角包窩夫開幕賞 特價$28!大家記得去試吓喇~
2023-08-07 64 瀏覽
Am.pm終於開喺港島!屋企附近竟然有,唔去食都對唔住自己!從前喺油麻地見到熟悉嘅黃色巴士嘅裝潢🚌而家喺康怡廣場都有了!!🥐奶油芒果牛角包窩夫 (開幕賞 特價$28)奶油芒果cream澎湃咁流哂出嚟💦點抗拒😫! 唔單止芒果重,仲有啲芒果粒🥭有種飲緊荒果芝士奶蓋嘅質感😍😍成個cream好豐厚好幼滑(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)牛角包窩夫外層香脆 咬落去好煙韌!💯分🍮🍮炙燒布丁梳乎厘 $55/2pcs熱辣辣嘅梳乎厘綿柔細滑🍮好輕盈,震得好過癮😛炙燒嘅焦糖外層脆卜卜,梳乎厘本身充滿蛋香味♨️厚身而且鬆軟😍🖤黑芝麻雪糕 $25第一次食am.pm嘅雪糕🍧有成8款口味選擇(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)黑芝麻味超級濃郁🖤好香好滑,好喜歡🥹

🥐奶油芒果牛角包窩夫 (開幕賞 特價$28)

牛角包窩夫外層香脆 咬落去好煙韌!💯分🍮
奶油芒果牛角包窩夫

🍮炙燒布丁梳乎厘 $55/2pcs

🖤黑芝麻雪糕 $25

黑芝麻雪糕

奶油芒果牛角包窩夫
黑芝麻雪糕
2023-08-07 56 瀏覽
星期日下午肚餓想食甜野,醒起康怡廣場開左間am.pm,之前係油麻地食過好食,所以二話不說去食下午茶。有新開張優惠: 牛角包窩夫特價$28,好抵!呢間仲有日本雪糕Harajuku Ice Cream,口味有好多款同好特別。一共叫左炎燒布丁梳乎厘班戟、提拉米蘇牛角包窩夫、北海道3.6牛乳雪糕。梳乎厘班戟同牛角包窩夫即場製造,所以要等一陣。炎燒布丁梳乎厘班戟有兩塊,好厚身,唔係食空氣感,係有口感既梳乎厘班戟,味道有啲似紙包蛋糕,當然更加鬆軟同好食,好正。提拉米蘇牛角包窩夫既tiramisu cream好幼滑同輕盈,牛角包窩夫比想像中大件,好抵食。Harajuku Ice Cream揀左食北海道3.6牛乳雪糕,牛奶味重,仲有好多其他味道選擇。
梳乎厘班戟同牛角包窩夫即場製造,所以要等一陣。
2023-08-06
2023-08-06 62 瀏覽
估唔到am.pm本身會進駐太古康怡,仲要新開張有新優惠,咁就去試吓啦。牛角包窩夫依家係減十蚊。我第一隻試嘅就係Tiramisu,第二隻就係特濃朱古力,第三隻係士多啤梨。因為有新開張嘅優惠,所以都比較多人排隊,製作嘅過程一路都有箇中濃郁嘅麵粉香氣。聞着箇中香氣去等待食物嘅過程其實係好有期待感。窩夫新鮮製作之後即時淋上cream,有一熱一凍嘅口感。一開始食嗰陣口感好脆,啲cream好綿密。Tiramisu其實同特濃朱古力係差唔多嘅。只不過Tiramisu入面嘅醬係咖啡口感更加重。但係我覺得特濃朱古力係會更加甜更加有朱古力嘅嗰種香味。特濃朱古力上面仲有類似朱古力醬。士多啤梨,食落去又脆又有水果嘅香味,cream上面仲有士多啤梨脆脆。同埋係圖片上同真實食物上係有分別㗎。真實嘅食物拎上去嗰陣時係會淋勁多醬。呢個算係一個好好嘅圖文不符。因為食完嘢之後個口會比較乾,所以仲加咗一杯焙茶牛乳珍珠。焙茶,其實喺香港都仲係比較少見,所以都幾吸引我買一個新飲品去試。明明都冇寫話呢一杯飲品係有優惠,但係我都係用$25嘅價錢買到。成杯飲品其實抵飲過天仁茗茶牛乳係真係好鮮嘅,焙茶味我飲唔到太多。不過亦都因為焙茶嘅味

因為食完嘢之後個口會比較乾,所以仲加咗一杯焙茶牛乳珍珠。焙茶,其實喺香港都仲係比較少見,所以都幾吸引我買一個新飲品去試。明明都冇寫話呢一杯飲品係有優惠,但係我都係用$25嘅價錢買到。成杯飲品其實抵飲過天仁茗茶牛乳係真係好鮮嘅,焙茶味我飲唔到太多。不過亦都因為焙茶嘅味道,我感覺呢個飲品其實都唔太甜。

我諗我之後會再去食。
2023-08-05 54 瀏覽
幾年前已經喺電視聽聞這間餐廳,以校巴外型為主題嘅外賣店,非常特別,已經想試好耐;佢終於開分店,而且仲要喺港島區,今日咁啱經過當然要去試下。雖然係一間外賣點,但店內都有幾張枱,方便大家立食,而且仲好細心配備咗酒精搓手液及紙巾。星期日下晝四點左右,舖頭唔多人,三心兩意嘅我終於揀咗食套餐,一個terimisu味嘅三件裝pancake,再加一杯珍珠抹茶飲;見舖內人少,決定喺入面立食。pancake同埋飲品係分開兩邊counter製作,飲品好快完成製作,外表好靚,叫咗少甜所以真係味道啱啱好,但啲珍珠又真係好甜,不過口感質地唔錯,算係拉上補下。飲品喺枱上已經攤咗好耐,pancake先至終於整好,動感三兄弟都幾挺身,入面又真係好有空氣感,配合terimisu味道真係唔錯。食完之後又留意到門外嘅promotion,忍唔住又用平咗十蚊嘅價錢去試焦糖布甸味牛角包窩夫;呢個仲好味,窩夫向完鬆脆不但止,配合布甸味以及上面嘅焦糖脆片,相當一流
焦糖布甸牛角包窩夫
tiramisu pancake
珍珠抹茶
10 分鐘 (堂食)
1K
2023-08-04 65 瀏覽
I had always wanted to try it at their original store but I find it a bit inconvenient to eat it there. I arrived a bit early and decided to have a snack before the Conan movie. To my surprise, they had a branch here so I decided to try their signature Creme Brulee Souffle Pancake.It was quite amazing to see how the top of the pancake was caramelized. The dessert came out and it was stunning.Despite all the sugar, it was not too sweet and the amount of topping was just right without making the p
Creme Brulee Souffle Pancake

Despite all the sugar, it was not too sweet and the amount of topping was just right without making the pancake too soggy. The pancake was not too airy given the amount of topping it needed to support but should still appeal to most souffle pancake lovers.
You can add an extra $15 for the ice cream.
2023-07-29
Creme Brulee Souffle Pancake
Am.pm 黃巴士梳乎厘班戟店🚌相信大家都唔陌生,曾經風靡一時,但大熱天時要喺油麻地街頭食都真係幾辛苦,好開心am.pm 第二間分店終於進駐港島東太古康怡,以後可以嘆住冷氣食啦!💛適逢新分店開幕,而家仲有牛角包窩夫開幕賞,特價$28!🥐🈹 奶油草莓牛角包窩夫🍓 $28 即叫即烘嘅窩夫外皮非常酥脆,咬落去係嗦嗦聲㗎,窩夫散發陣陣牛油香,奶油草莓忌廉味道都好濃郁,每食一口都要沾滿奶油先滿足🤤食嘅時候可以用木柄拎起好似食雪條咁非常方便,係加分位!🍭仲有好多其他口味,例如黃金布丁燒、提拉米蘇、抹茶等,勁想一次過試晒啊🥹炎燒布丁梳乎厘🍮 $55/2 pcs 睇住店員即叫即整,梳乎厘動L 動L咁真係好治癒啊❤️‍🩹一拎上手已經聞到陣陣蛋香同焦糖香氣,焦糖面好脆又唔會過甜搶左蛋香味🍳鍾意佢鬆軟得黎都帶點紮實,真材實料,所以唔會好快塌,好過出面有啲梳乎厘空氣感過重,食完好似冇食咁。。如果鐘意呢個口感嘅就好啱你啦😋新店仲引入左 Harajuku Ice Cream 日本雪糕🇯🇵,除咗有經典嘅牛奶、黑芝麻、抹茶、朱古力等,仲有好多特別口味例如高地香蕉🍌、和歌山水蜜桃🍑同沖繩紫薯🍠等!北海道3.6牛乳雪糕🤍

適逢新分店開幕,而家仲有牛角包窩夫開幕賞,特價$28!🥐🈹

奶油草莓牛角包窩夫🍓 $28

炎燒布丁梳乎厘🍮 $55/2 pcs

北海道3.6牛乳雪糕🤍 $25

回歸原始,試下最經典嘅牛乳雪糕,用日本直送嘅3.6牛乳整成嘅雪糕奶味真係格外香濃架,質感超級細滑,令人食過返尋味🥹
2023-07-27
10 分鐘 (外賣自取)
  • 牛角包窩夫
  • 奶油草莓牛角包窩夫
  • 梳乎厘班戟
  • 炎燒布丁梳乎厘
  • 北海道3.6牛乳雪糕
🇭🇰Hong Kong - Taikoo📍AM . PM炙燒布丁梳乎厘Cream Brûlée Soufflé Pancake提拉米蘇梳乎厘Tiramisu Soufflé Pancake特濃朱古力香蕉梳乎厘Chocolate Caramel Banana Soufflé Pancake_____________________________大熱嘅AM PM,開到嚟港島區!之前一直都好想試吓,但每次經過都超多人排隊,所以次次都放棄咗。今次終於有機會試下!分別叫咗三個唔同味試,第一 炙燒布丁、第二 特濃朱古力、第三 提拉米蘇。炙燒布丁表面嘅脆卜卜焦糖完完全全中咗我心,而朱古力味超級濃郁。提拉米蘇,咖啡店都頗濃。而梳乎厘班戟好鬆軟,但個人認為無乜蛋味。同埋有2份係用預先整好嘅班戟做所以成份pancake都係凍。而另一份就即整!整體嚟講,個人覺得普普通通,未去到要排隊去食。如果唔洗排隊都可以一食,但排隊就不了不了。另外,叫完都要等20分鐘,而我希望係等20分鐘所以餐點都係熱而唔係凍。📍 太古康山道1-2號康怡廣場北座2樓S11號舖油麻地彌敦道560譽發廣場地下B號舖
🇭🇰Hong Kong - Taikoo

_____________________________

📍 太古康山道1-2號康怡廣場北座2樓S11號舖
油麻地彌敦道560譽發廣場地下B號舖
2023-07-27
20 分鐘 (外賣自取)