2023-02-23
#foodchaser_hk📌同區美食#foodchaserhkkwuntong📌同類餐廳#foodchaserhkgrillroom📌同款美食#foodchaserhkthegrilled✨✨✨✨✨✨✨✨✨📍觀塘 Bella Shine😢😢😢最近因為屋企人生日,想食扒,喺OpenRice度見到有推薦所以就去咗試,如果經OpenRice book二人套餐有六折、四人套餐就有八折、另外有任食套餐,我哋嗌咗牛扒海鮮任食,限時120分鐘(每位$308 加一)💰💰雖然餐廳係黄店,但係服務認真麻麻😢,店員喺開始食嘢半個鐘後不斷吹我哋食快啲之外😢,嗌餐飲嘅時候態度仲好差😢,直接行埋嚟就話「飲咩?」好冇禮貌😢✨✨✨✨✨✨✨✨✨🍽 Oyster - No.2 因為我哋book咗4位,所以送一碟生蠔🦪,生蠔海水味唔係重嗰款,不過不失🍽 紐西蘭西冷牛扒一開始店員問我哋牛扒要幾多成熟,我哋嗌左兩塊, 一塊想要medium,另外一塊想要medium well,但係上碟嘅時候,兩塊熟嘅程度竟然係一樣😫,大概係因為塊牛扒唔厚,所以好難拿捏到個火候,好容易就熟曬,口感較韌😢🍽 紐西蘭羊西冷配阿根廷青醬比起牛扒,羊西
📌同區美食
#foodchaserhkthegrilled
✨✨✨✨✨✨✨✨✨
📍觀塘 Bella Shine😢😢😢
🍽 Oyster - No.2
比起牛扒,羊西冷好食啲,肉質口感冇咁韌🤔阿根廷青醬辣到適中,配羊西冷配搭不俗🐑
真係要睇返個Menu先知道原來呢個意大利飯係有雞柳喺裏面😹😹,不過冬陰功味好重,味道偏鹹,算香口
今次呢蝶扁意粉就真係有子薑喺上面,不過個意粉就冇乜味,得蕃茄醬嘅橙紅色🥫,冇蕃茄味
有螺、青口、同埋凍蝦,選擇比較少,是日餐湯係紫薯湯,湯身好濃稠,裝完碗湯想放返個湯殼落湯煲裏面嘅時候,個湯殼要啲時間先可以沉落煲底😂😂
雖然服務參差,但亦有店員見到我哋慶祝生日,貼心提醒生日月份可以免費獲得一個窩夫,個窩夫反而係全日數一數二好食嘅👍🏻👍🏻,大份,重點食得出窩夫係即刻新鮮整出嚟,夠鬆脆
食物味道:⭐️⭐️⭐️
打卡指數:⭐️⭐️
服務環境:⭐️⭐️
📍觀塘 Bella Shine
店舖地址:觀塘巧明街114號迅達工業大廈2樓B室
營業時間:星期一至日1200-1500; 1730-2200
查詢/預約電話:23458455
服務費:🙆🏻♀️🙆🏻♀️🙆🏻♀️
**最新營業時間改動建議各位foodchasers出發前主動向店主查詢🥰🥰🥰
✨✨✨✨✨✨✨✨✨
#觀塘美食 #觀塘扒房 #觀塘好去處
#美食 #香港美食 #香港好去處 #打卡 #拍拖好去處
#hkfood #hkfoodie #hkfoodblogger #foodphotography #instafood #eeeeeats #forkyeah #foodintheair #foodinspiration #delish #eating #eatingfortheinsta #elle